کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تدبیر رهبری مانع مذاکره بر سر توان دفاعی ایران

موگرینی در توهم گفت‌و‌گو برای بحث موشکی

12 آذر 1396 ساعت 8:43


اروپایی‌ها در حالی با حفظ برجام و توافق هسته‌ای به خیال خود فکر می‌کنند که می‌توانند زمینه مذاکره در موضوعات دیگر همچون توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران را فراهم کنند که باید گفت توان دفاعی موشکی ایران خط قرمز ملت است و آرزوی این مسئله را با خود به گور خواهند برد.
تلاش تیم مذاکره‌کننده کشورمان را زیر سوال نمی‌بریم اما، نتیجه دستاورد تقریباً هیچ برجام که دو سال‌ و نیم ازعمر دولت دوازدهم به پای آن خرج شد شاید اگر تعیین همین خطوط قرمز نبود برخی دلسپردگان به غرب خیلی وقت پیش پای میز مذاکره برای توان موشکی و به ترتیب موضوعات دیگر می‌نشستند ومعلوم نبود سرنوشت خیلی از مسائل داخلی کشور به کجا ختم می‌شد.
به تازگی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواب‌های تازه‌ای برای فراهم کردن میز مذاکره مجدد درباره توان موشکی ایران دیده است چنانچه وی در همایشی در شهر رم گفت که لغو توافق هسته‌ای با ایران طرف‌ها را در موقعیت بهتری برای مذاکره با ایران درباره سایر مسائل محل اختلاف با ایران قرار نمی‌دهد.
فدریکا موگرینی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت این توافق هسته‌ای، در بحبوحه کارشکنی‌ها و بدعهدی‌های دولت آمریکا گفت: «توافق هسته‌ای که با ایران به آن رسیدیم، یک اولویت امنیتی برای اتحادیه اروپا و منطقه است.» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد پیامی که این اتحادیه برای واشنگتن ارسال کرده این است: «حفظ توافق هسته‌ای با ایران و اجرای کامل تمامی قسمت‌‌های آن، توسط همه طرف‌ها یک اولویت امنیتی کلیدی برای اروپا است.»
موگرینی با بیان اینکه برجام توافقی متشکل از «۱۰۴ صفحه مفاد مفصل از تمامی جنبه‌های فعالیت‌های هسته‌ای است» گفت: «بنابراین، هر کس فکر می‌کند که آزاد است درباره یک فصل یا پاراگراف یا خط برجام دوباره مذاکره کند، به کلام ساده نمی‌فهمند قصد بازگشایی چه بسته‌ای را دارند. هر کلمه این توافق به کلمه قبلی و بعدی آن مرتبط است.»
وی در ادامه گفت: «هیچ امکانی برای باز مذاکره درباره بخشی از این توافق وجود ندارد. اولویت کلیدی ما این است که این توافق را کامل اجرا کنیم.»
موگرینی در ادامه گفت: «این توافق، متعلق به یک طرف یا طرف دیگر نیست. این توافق، یک قطعنامه شورای امنیت است. بنابراین، نمی‌توان از آن خارج شد و یا آن را لغو کرد. شما می‌توانید تصمیم بگیرید قطعنامه شورای امنیت را اجرا نکنید و این یک تصمیم مربوط به حاکمیت ملی کشورها است.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه انتظار دارد همه طرف‌ها از جمله ایران به طور کامل این توافق را اجرا کنند گفت: «بعد از آن مسائل دیگری هستند که جزو چارچوب توافق نیستند.»
وی اضافه کرد: «تصمیم بر این شد که این توافق تنها در زمینه هسته‌ای باشد. آیا این تصمیم درست بود یا اشتباه بود؟ این، حالا یک بحث تاریخی است، چون تصمیم در این‌باره ۱۴ سال پیش گرفته شد که مذاکرات تنها به مسائل هسته‌ای محدود شوند.»
موگرینی گفت: شاید رایزنی درباره مسائل منطقه‌ای یک نقطه شروع مناسب بود، چون در نهایت امر، مشکل این است که خاورمیانه و کشورهای خلیج [فارس] نیازمند آن هستند که معماری امنیتی خودشان را شکل بدهند. چنین اقدامی باعث می‌شود که همسایه‌ها بتوانند، حتی اگر همدیگر را دوست ندارند، با یکدیگر زندگی کنند. همین کاری که ما اروپایی‌ها برای چند دهه، از جمله در خلال جنگ سرد انجام دادیم اما، این تصمیم در آن زمان گرفته نشد و قرار شد که مذاکرات تنها به مسئله هسته‌ای محدود شوند و حالا این چیزی است که داریم، اما لغو توافقی که در زمینه مسائل هسته‌ای کارآمد است، هیچ یک از ما را در موقعیت بهتری برای گفت‌وگو درباره تمام مسائل دیگر، اعم از تحولات منطقه‌ای، درگیری‌ها، برنامه موشکی و مسائلی از این قبیل قرار نخواهد داد.»
وی اضافه کرد: «باید توافق را حفظ کرد؛ باید آنچه کارآمد است را حفظ کنیم و بعد با همین روش مبتنی بر همکاری - که به معنی اعتماد نیست - روی مسائل دیگر کار کنیم.»
نکات مطرح شده از موگرینی حکایت از این دارد که شوق اروپایی‌ها نیزاز آمریکا برای محدود کردن فعالیت‌های موشکی و قدرت نظامی - دفاعی ایران نیست!
حالا بماند که همین توافق هسته‌ای که بسیاری در داخل همچنان سنگ آن را به سینه می‌زنند آش دهان سوزی برای ملت نشد چنانچه نه تحریم‌های ضد ایرانی برداشته شد نه مراودات بانکی ما با دنیا به راحتی برقرار شد و نه روابط اقتصادی ایران با دنیا آنطورکه خیال و آرزویش را داشتیم شرایط سهولتش فراهم شد.
دشمن با بدعهدی‌های خود در مورد برجام نشان داد که به این توافق پایبند نیست و در نظر دارد از همین مدل اجرای برجام برای محدودیت سایر توانمندی‌های راهبردی ایران استفاده کند.
آمریکا همچنان تهدید‌های خود را ادامه می‌دهد و گستاخانه و به بهانه‌های مختلف تحریم‌های ضد ایرانی را تصویب می‌کند و در این مسیر ترامپ و متحدانش سخت در راه تاختن علیه تهران هستند.
در این میان هم که فرانسه حسابی درقالب پلیس بد به ایفای نقش پرداخته و سخت مشغول کار است چنانچه سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز با بیان این ادعا که برنامه موشکی ایران با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد منطبق نیست، خواستار همکاری با آمریکا و اروپا برای مقابله با آن شد.
نکته جالبتر اینکه چندی پیش نیز رئیس‌جمهور فرانسه در اظهاراتی ضد ایرانی گفت: من خواستار ایستادگی قاطع و محکم در برابر ایران درخصوص برنامه موشک بالستیک و نفوذ تهران در خاورمیانه هستم.
البته در همان مقطع در گزارشی به این مسئله پرداختیم و اعلام کردیم اگر امائول مکرون به بهانه این مسئله در پی سفر به تهران است توصیه می‌کنیم سفرش را لغو کند چون که توان دفاعی جمهوری اسلامی نه ارتباطی به این رئیس‌جمهور دارد و نه تهران مذاکره‌ای در این خصوص با کشوری انجام می‌دهد
حتی تصور اینکه اروپا مقابل ترامپ برای ماندن و حفظ برجام بایستد مثال همچون زهی خیال باطل است چراکه اظهارات دیروز خانم موگرینی و پیش از آن مقامات فرانسوی بار دیگر ثابت کرد روی اروپا در هیچ زمینه‌ای حتی ماندن در برجام آن هم بدون آمریکا هیچ حسابی نمی‌توان باز کرد.
اگر می‌بینیم که اروپا به آب و آتش می‌زند تا برجام باقی بماند، بسیاری از رفتارها، بازی میان آمریکا و اروپا بر سر توافق هسته‌ای است. اروپا تاکنون از نتایج برجام بهره مند شده است. اما این بهره‌مندی هیچگاه باعث نخواهد شد که روابط دراز مدت و استراتژیک خود را با آمریکا بر سر ایران به هم بزند به همین خاطر است که رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید می‌کنند اروپا باید واکنش عملی به اقدامات آمریکا داشته باشد.
بسیاری از ناظران سیاسی می‌گویند، غرب به دنبال رقم زدن برجامی دیگر این بار در حوزه‌های مختلف است، اما الزاما لزومی به توافقنامه مجزی و جدا نیست و این مساله را می‌خواهند با اضافه کردن متمم‌های جدید در چارچوب همین برجام محقق کنند.
حتی با یک بررسی مختصر به پیشینه مناسبات اروپا با ایران به راحتی می‌توان مشاهده نمود که مناسبات و منافع با ایران برایشان مهمتر است یا با آمریکا! ناظران سیاسی معتقدند، هشدار اروپا به رئیس‌جمهور آمریکا بیشتر به خاطر ترس بر باد رفتن سودهایی است که در این توافق از ایران کسب کرده است.
توان موشکی کشور جز خط قرمز ملت ایران است و موضوعی کاملا داخلی و هیچ کشوری نیز در این خصوص حق دخالت ندارد حتی این موضوع را بارها مقام معظم رهبری نیز مورد تاکید موکد قرار و بیان داشتند توان دفاعی جمهوری اسلامی جزء خطوط قرمز ایران است و اجازه مذاکره به هیچ کشوری داده نمی‌شود.
تلاش تیم مذاکره‌کننده کشورمان را زیر سوال نمی‌بریم اما نتیجه دستاورد تقریبا هیچ برجام که دو سال و نیم از عمر دولت دوازدهم به پای آن خرج شد شاید اگر تعیین همین خطوط قرمز نبود برخی دلسپردگان به غرب خیلی وقت پیش پای میز مذاکره برای توان موشکی و به ترتیب موضوعات دیگر می‌نشستند ومعلوم نبود سرنوشت خیلی از مسائل داخلی کشور به کجا ختم می‌شد.
مقامات کشورمان همچنان به گستاخی غرب و دخالت‌های پی‌در پی آنان به ویژه در موضوع موشکی پاسخ قاطعانه داه‌اند چنانچه سردار سرتیپ پاسدار سیدمسعود جزایری اظهار داشت: توان بالای دفاعی کشورمان به عنوان اصلی‌ترین عامل بازدارندگی برابر دشمنان انقلاب اسلامی، همواره در مسیر ارتقاء حرکت خواهد کرد. وی تصریح کرد: علاوه بر تدابیر صریح رهبر معظم انقلاب و فرمانده معظم کل قوا درباره افزایش قدرت دفاعی، این مهم مورد اجماع همگانی در هرم مدیریت و آحاد مردم در ایران قرار دارد.

هیچ مذاکره‌ای در زمینه دفاعی و موشکی قابل پذیرش نیست
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: توانمندی‌های دفاعی و موشکی ایران به هیچ وجه قابل مذاکره نیست و آمریکا با مطرح کردن آن و همچنین مسئله حقوق بشر در ایران به دنبال گرفتن امتیازات بیشتر از ایران است.
شهروز برزگر کلشانی در گفت‌و‌گو با خانه ملت، درخصوص مطرح کردن قدرت دفاعی و موشکی ایران توسط طرف‌های غربی علی‌الخصوص آمریکا گفت: توان دفاعی و موشکی ایران برای دفاع از خود است و برای اهداف صلح‌آمیز استفاده می‌شود.
نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی‌ افزود: آمریکایی‌ها بعد از برجام به دنبال تحت فشار قرار دادن ایران هستند زیرا خود را متضرر در برجام قلمداد می‌کنند اما همانگونه که مشاهده می‌شود ایران به تمامی بندهای برجام متعهد بوده ولی طرف آمریکایی بدعهدی کرده است. وی با انتقاد از عدم پایبندی ایالات متحده به اجرای برجام یاد آور شد: آمریکا با نقض‌های مکرر در اجرای برجام باید پاسخگوی جامعه جهانی باشد زیرا برجام معاهده‌ای بین‌المللی مصوبه شورای امنیت سازمان ملل است اما آمریکا تلاش دارد آن را به معاهده‌ای دو طرفه تبدیل کند.
این نماینده مجلس ادامه داد: توانمندی‌های دفاعی و موشکی ایران به هیچ وجه قابل مذاکره نیست و آمریکا با مطرح کردن آن و همچنین مسئله حقوق بشر در ایران به دنبال گرفتن امتیازات بیشتر از ایران است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: توجه به ظرفیت‌های داخلی و همچنین ارتباط اقتصادی گسترده با کشورهای اروپایی و آسیایی می‌تواند باعث رونق در کشور و همچنین کمرنگ شدن تهدیدهای آمریکا شود و با تلاش فراوان باید توان دفاعی و موشکی خود را در برابر تهدیدات جبهه استکبار تقویت کرد.

اجازه مذاکره درباره برنامه موشکی را به احدی نمی‌دهیم
عضو هیأت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس گفت: ملت همیشه در صحنه ایران همواره نشان داده است که در برابر ظلم و تهدیداتی که از جانب ایالات متحده صورت می‌گیرد، محکم ایستاده است و یاوه گویی‌های آمریکایی‌ها هیچ اثری بر اراده آنان ندارد.
سید جواد حسینی کیا درخصوص تهدیدات روز افزون مقامات آمریکایی علیه ملت ایران گفت: دوران این تهدیدها به اتمام رسیده است و این تهدیدها اثری بر اراده ملت ندارد.
نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی افزود: دشمنی آمریکا با ملت ایران با پیروزی انقلاب اسلامی شدت فراوان گرفته است حتی می‌توان نمونه‌های آن از جمله حمله نظامی به طبس و کمک‌های نظامی و مستشاری به صدام در ۸ سال دفاع مقدس و دیگر اقداماتی بر علیه ایران اسلامی انجام داده‌اند را نام برد.
وی ادامه داد: ملت همیشه در صحنه ایران همواره نشان داده است که در برابر ظلم و تهدیداتی که از جانب ایالات متحده صورت می‌گیرد، محکم ایستاده است و یاوه گویی‌های آمریکایی‌ها هیچ اثری بر اراده آنان ندارد.
این نماینده مجلس با انتقاد از بهانه جویی‌های طرف آمریکا از جمله بحث حقوق بشر در ایران تاکید کرد: ایالات متحده همواره به دنبال بهانه ایست که به ایران صدمه بزند و مسئله حقوق بشر و بتازکی مطرح کردن بحث توانمندی‌های دفاعی و موشکی ایران از همین قبیل بهانه‌ها می‌باشد.
وی با رد هرگونه مذاکره در مباحث دفاعی و موشکی ایران تأکید کرد: سخنان قاطع رهبری و برخی مسئولین کشوری و لشکری آب پاکی را بر روی دستان استکبار جهانی ریخته است و ما اجازه هیچ گونه مذاکره درباره دفاع از خود را به هیچ احدی نخواهیم داد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: استقلال ایران اسلامی باعث شد که دست بیگانگان از دخالت در امور کشور کوتاه شود و باید با استفاده از تمامی ظرفیت‌های کشور بتوان پله‌های پیشرفت را یکی بعد از دیگری بسرعت پیمود.


کد مطلب: 102073

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/102073/تدبیر-رهبری-مانع-مذاکره-سر-توان-دفاعی-ایران

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir