?>?> سیاست روز - رئیسی: خواست عموم مردم مبارزه با فساد است - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تودیع آیت‌الله آملی‌لاریجانی معارفه رئیس جدید قوه قضاییه

رئیسی: خواست عموم مردم مبارزه با فساد است

20 اسفند 1397 ساعت 21:51


رئیس قوه قضاییه گفت: جرایم خشن و سازمان‌یافته و هرگونه اخلال در برابر امنیت جامعه و کشور را تحمل نمی‌کنیم و کوتاه نمی‌آییم.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در مراسم معارفه خود به‌عنوان رئیس جدید قوه قضاییه که با حضور مسئولان لشگری و کشوری برگزار شد، یکی از اولویت‌های خود در دستگاه قضایی را صیانت از دستگاه قضایی و قضات سالم خواند و اظهار کرد: امروز مدعی مبارزه با فساد درون قوه قضاییه، خود قضات پرکار و پرتلاش هستند. مردم حتماً بدانند در مقابل تعداد معدودی که بخواهند دستگاه قضایی را بدنام کنند، می‌ایستیم و برخورد می‌کنیم.
رئیسی همچنین به صیانت از آزادی‌های اجتماعی و حقوق مردم اشاره کرد و افزود: مسئله حقوق شهروندی مورد توجه جدی در قوه قضاییه است. در راستای صیانت از حقوق عامه نمی‌توانیم در مقابل تجاوز به آب، خاک، جنگل، محیط‌زیست و سلامت مردم بی‌تفاوت باشیم و حتماً قوه قضاییه در مقابل تجاوز به حقوق عامه ساکت نخواهد نشست.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه حتماً کرامت انسانی مراجعه‌کنندگان به دستگاه قضایی و حتی افرادی که مورد اتهام قرار گرفتند باید حفظ شود گفت: مسئله حفظ کرامت انسانی یک مسئله شعاری نیست و حتماً اقدامات انجام‌شده را دنبال می‌کنیم و معتقدیم باید جزو اصول باشد.
رئیسی همچنین بر مسئله نظارت تأکید کرد و اظهار داشت: مدیران دستگاه‌های اجرایی بدانند که نظارت به‌معنای مچ‌گیری نیست بلکه تضمین اجرای قانون، تداوم اعتماد به مدیران و تضمین سلامت در دستگاه‌های اجرایی کشور است. ما از مدیران پرکار، شجاع و باجسارت که برای انجام امور، مانعی را به‌ویژه در شرایط تحریم به‌رسمیت نمی‌شناسند حمایت می‌کنیم، بنابراین مدیران، قاطع، باجسارت و شجاع مورد حمایت هستند و از سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در کشور حمایت می‌کنیم.
رئیس قوه قضاییه خواست عموم مردم را مبارزه با فساد عنوان کرد و گفت: بهترین سخن و راهبرد در این ارتباط، پیام هشت‌ ماده‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی است که به‌ رغم صدور آن در چند سال قبل، همچنان زنده است. این پیام هم تکلیف دستگاه‌های اجرایی، هم مجلس و هم قوه قضاییه را مشخص کرده است.
رئیسی تصریح کرد: باید ساختارهای فساد‌زا را در کشور اصلاح کنیم وگرنه دوباره شاهد پرونده‌های فساد خواهیم بود. چرا باید از یک سوراخ دو بار گزیده شویم؟ اصلاح ساختارهای فسادزا به‌عهده دولت، اصلاح قوانین وظیفه مجلس و وظیفه دستگاه قضایی نیز برخورد عبرت‌آموز با مفسدان اقتصادی است که در دستور کار قرار می‌گیرد.
رئیس قوه قضاییه همچنین راجع به مشکلات اقتصادی موجود گفت: حتماً دستگاه قضایی کنار دولت و مجلس است و تعامل بین این قوا، اصلی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی هم مورد تأکید قرار دادند و ما هم با حفظ استقلال قوه قضاییه و قضات، این موضوع را دنبال می‌کنیم.
وی در ادامه درباره موضوع حقوق بشر گفت: معتقدیم قوانینی که می‌تواند تعیین‌کننده سعادت انسان باشد، قوانین اسلام است، مدعیان حقوق انسان در غرب به‌ویژه برخی سازمان‌های بین‌المللی، در بحث حقوق بشر، متهم هستند نه مدعی. مدعی حقوق بشر ما هستیم و آنها در جایگاه متهم قرار دارند و نمی‌توانند مدعی حقوق بشر باشند.
رئیسی تأکید کرد: مسئله مهم در این ارتباط، تنویر افکار عمومی نسبت به ابعاد مختلف احکام نورانی اسلام است و در این خصوص بیشتر باید با مردم و دنیا سخن بگوییم البته دشمن نمی‌خواهد سخن ما شنیده شود ولی باید تمام تلاش خود را در این راستا انجام دهیم.

آملی‌لاریجانی: هر کسی را که تهمت زده باشد حلال نمی‌کنم
رئیس سابق قوه ‌قضاییه نیز در این مراسم گفت: یک وقتی یک بنده خدایی از من حلالیت طلبید که گفتم با خود عهده کرده‌ام هرکس تهمت زده باشد، حلال نخواهم کرد.
آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی با اشاره به گسترش بکارگیری فناوری‌های نوین در دوره ریاست خود بر دستگاه قضایی اظهار کرد: با تمام تنگناها و مشکلات بودجه‌ای، معاونت فناوری قوه‌قضاییه توانست پیشرفت فوق‌العاده‌ای در حوزه بکارگیری فناوری‌های نوین داشته باشد.
رئیس سابق قوه‌قضاییه یکی دیگر از اقدامات خود در حدود ۱۰ سال گذشته را تشدید نظارت‌ها خواند و گفت: تاسیس معاون نظارت و بازرسی در دیوان عالی کشور، از افتخارات این دوره است.
آملی‌لاریجانی همچنین با اشاره به برخورد قاطع و گسترده با فساد افزود: فساد در کشور وجود دارد اما ارزیابی‌ها باید عادلانه باشد؛ گرچه عده‌ای تحت عنوان فساد سیستماتیک سیاه‌نمایی کردند اما همان موقع گفتم این حرف‌ها نادرست است.
وی در ادامه به موضوع فضای مجازی اشاره کرد و گفت: یکی از منشاء‌های وقوع جرم، همین فضای مجازی است. نمی‌توان فضای مجازی را بست و هیچ وقت هم دستگاه قضایی مخالف استفاده از فضای مجازی نبوده است؛ حتی جزو کسانی هستم که بیش از سایر روسای دیگر قوا، از فضای مجازی استفاده می‌کنم.
رئیس سابق قوه‌قضاییه با بیان اینکه هیچ وقت ادعا نکردیم، در فضای مجازی بسته شود اضافه کرد: فضای مجازی باید مدیریت شود و حتی این کار در کشورهای اروپایی هم صورت می‌گیرد. واقعاً عقل نمی‌پذیرد یک کشوری که بنیان آن انقلاب اسلامی است، تمام اطلاعات خود را این طور در اختیار بیگانه قرار دهد.
آملی‌لاریجانی تأکید کرد: ما نمی‌گوییم اتوبان را به خاطر یک تصادف ببندید اما وقتی یک اتوبانی در صدها نقطه مشکل‌ دارد، باید فکری به حال آن کرد. در استفاده از فضای مجازی باید مدیریت کنیم و نباید فضای کشور را این طور برای هجمه دشمن باز بگذاریم.
رئیس سابق قوه ‌قضاییه در ادامه گفت: یک وقتی دشمن می‌آید و می‌گوید دختر رئیس قوه‌قضاییه جاسوس است. چه می‌شود کرد؟ صبیه ما وقتی جایی می‌رفت می‌گفتند از زندان آزاد شدی؟ مرخصی گرفتی؟ در درون کشور یک مسئول که قسم خورده بود از قانون اساسی صیانت کند، می‌گوید مگر دختر من جاسوس است یا من ۶۳ حساب دارم؟
آملی‌لاریجانی با تاکید بر اینکه تعریض مستوجب تعزیر است اضافه کرد: یک وقتی یک فردی از من حلالیت طلبید که گفتم با خود تعهد و عهد کردم، هیچ کسی را که تهمت زده باشد، حلال نخواهم کرد. تسنیم


کد مطلب: 108284

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/108284/رئیسی-خواست-عموم-مردم-مبارزه-فساد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir