کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

از تلاش برای کشتن بیماران ایرانی تا ممانعت از رشد علمی دانشمندان؛

تروریسم دولتی به سبک یانکی‌ها

16 بهمن 1395 ساعت 22:34


بازداشت کودک پنج ساله ایرانی در فرودگاهی در ایالت متحده، برخورد با توریست‌های ایرانی در امریکا، برخورد با دانشگاهیان و علم‌آموزان ایرانی و حالا تحریم دارویی و تجهیزات پزشکی البته به علاوه توسعه صادرات سیگار به ایران تنها یک چیز را نشان می‌دهد، دشمنی امریکایی‌ها با ایرانی‌ها و تلاش برای نابودی نسل ایرانی!
چیزی که شاید جزو آرزوهای دیرینه‌شان باشد اما نه مردم ایران مانند سرخپوستانی که حدود دو قرن پیش در امریکا به خاک و خون کشیده شده‌اند، ساده هستند و نه مانند تعداد اندکی از سرخپوستان که امروز زنده‌ا‌ند، حاضرند برای زندگیشان بله قربان‌گویی و بردگی را برگزینند! ملت ایران با تکیه به دستاوردهای خود روز به روز جنایات امریکایی‌ها را برای افکار عمومی آشکارتر کرده و تلاش خواهند کرد خوی تروریسم امریکایی را علیه خودشان به کار گیرند تا سیاستمداران خشونت‌طلب این قاره به دست مردم آگاه از سر راه صلح جهانی برداشته شوند.

قانونی خلاف روح حقوق بشر جهانی
براساس مقررات سازمان بهداشت جهانی و قوانین بین‌المللی، اقلام دارویی را نمی‌توان مورد تحریم قرار داد و تأمین آن جزء موازین حقوق بشر است، اما کشورهای غربی به همراهی آمریکا و با سوءاستفاده و پشتیبانی از قطعنامه‌های شورای امنیت دست به چنین اقدامی زده‌اند، در ادامه به بررسي اين مهم، از منظر حقوق بشر پرداخته‌ايم. حقوق بشر اساسی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوقی است که هر فرد به طور ذاتی، فطری و به صرف انسان بودن از آن بهره‌مند می‌شود، این تعریف ساده عواقب و بازتاب اجتماعی و سیاسی مهمی را برای مردم و حکومت‌ها به دنبال دارد.
یکی از اهداف بنیادین تشکیل سازمان ملل متحد، تحقق حقوق بشر در تمام ابعاد و زمینه‌ها است؛ بر اساس مقدمه اعلامیه جهانی حقوق بشر به رسمیت شناختن منزلت ذاتی و حقوق یکسان و انتقال‌ناپذیر همه اعضای خانواده بشری اساس آزادی، عدالت و صلح در جهان است.
ماده ۲۵ اعلامیه حقوق بشر که در سال ۱۹۴۸ میلادی صادر شده است تاکید می‌کند که هر انسانی سزاوار یک زندگی با استانداردهای قابل قبول برای تأمین سلامتی و رفاه خود و خانواده‌اش، از جمله تأمین خوراک، پوشاک، مسکن، مراقبت‌های پزشکی و خدمات اجتماعی ضروری است و همچنین حق دارد که در زمان‌های بیکاری، بیماری، نقص عضو، بیوگی، سالمندی و فقدان منابع تأمین معاش، تحت هر شرایطی که از حدود اختیار وی خارج است، از تأمین اجتماعی بهره‌مند گردد.
به طور کلي هدف اصلی این سازمان بررسی موارد نقض حقوق بشر است. اما اين در حالي است که با اعمال برخی تحریم‌هاي دارويي این پایه اساسی و بنیادین حقوق انسانی، به طور آشکار توسط مهمترین سازمان جامعه جهانی نقض شده است. چیزی که پیش از روی کار آمدن ترامپ هم رخ داده بود و سازمان‌های مدعی حقوق بشر هیچ اعتراضی برای این‌تحریم‌ها نداشتند.
بند دوم ماده اول منشور ملل متحد و مقررات سازمان بهداشت جهانی نیز اصل تحریم‌ به‌ويژه تحريم دارو را در تضاد با اصل انصاف و مقررات حقوق بشر قلمداد می‌کند بنابراين اعمال تحريم‌هايي از اين دست نمونه‌ای آشکار از نقض حقوق بشر و اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
تحریم‌‏ها در زمینه مصارف پزشکی از جمله موارد انسان‌‏دوستانه قوانین منشور سازمان ملل است که به هیچ عنوان حتي در زماني که در کشوري جنگ صورت گرفته، نبايد تحت تحریم قرار گیرد.
بنابراين تحریم دارو یکی از مواردی است که به باور هر انسان بی‏طرفی، خلاف انسانیت و قوانین بین‌‏المللی حقوق بشر است و با اين وجود، آمریکا و غرب در حالی صادرات دارو به ایران را تحریم کرده است که داعیه‌‏دار جدی حقوق بشر در دنیا است و از طریق اين تحریم‌‏ها حقوق اولیه مردم ایران را نقض کرده است. تحريم دارو مستقيما جان و حق حيات فرد را تهديد مي‌كند.بشر براي استفاده از حقوق خود بايد ابتدا" زنده " باشد يعني با داشتن حق حيات است كه فرد از ساير حقوق بهره‌مند مي‌گردد. بدين سبب حق حيات جزء حقوق اساسي و بنيادين بشر و جزيي از حقوق ذاتی شخص انسان است، این حق باید به موجب قانون حمایت بشود.
حق حيات از اصول غيرقابل تخطي از سوي دولتها است و در رديف قواعد آمره ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر مقرر می‌دارد که هرکس حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد. هم چنین در بند ۱ ماده ۶ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است که این حق باید به موجب قانون حمایت شود.

موارد تحریم دارو علیه کشورها
به جز تحریم‌های ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران تا کنون هیچ تحریم رسمی درباره دارو و تجهیزات درمانی برقرار نشده است؛ وضع‌کنندگان تحریم‌های بین‌المللی علیه کشورها به گونه‌ای عمل می‌کنند که در قانون اعمال شده این موضوع به صراحت بیان نمی‌شود اما عملا و به طور غیررسمی تحریم دارو را شامل می‌شود. به طور مثال تحریم‌هایی که علیه کشورهای عراق و کره‌شمالی اعمال شدند، بر وضعیت بهداشت و سلامت مردم این کشورها تاثیر گذاشت.

صادرات سیگار امریکایی به ایران
جالب است بدانید که از همان زمان‌هایی که برای نخستین‌بار البته به صورت غیرعلنی تحریم‌های غذایی و دارویی ناجوانمردانه علیه کشورمان وضع شد صادرات سیگار امریکایی به ایران از لیست کالاهای تحریمی منفک شده بود!
طی گزارشی در سال ۲۰۰۷ ایران سومین مصرف‌کننده سیگار آمریکایی در دنیا بوده است و سال ۲۰۰۵ اداره آمار آمریکا اعلام کرد که ۱۰۰ میلیون دلار از کالاهای صادراتی به ایران سیگار بوده است. برخی خبرگزاری‌های ایران مدعی شدند که تحریم دارو و مواد غذایی حدوداً از سال ۱۳۹۰ به بعد در حالی صورت گرفته است که سیگار تحریم نبوده است. این در حالی است که وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در آبان ۱۳۹۰ تحریم دارو، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی برای انسان‌ها و حیوانات علیه ایران را از فهرست تحریم‌ها حذف کرده بود و دقیقاً تعیین شده بود که مواد غذایی شامل سیگار، آدامس و مشروبات الکلی نمی‌شود بدین معنی که سیگار در فهرست تحریم‌ها بوده است اما تجهیزات پزشکی و مواد غذایی نبوده‌اند. نگاهی به همین مصادیق کافیست که به خوی درنده دولتمردان امریکایی که برای نسل‌کشی هر کاری حاضرند انجام بدهند، پی ببریم.

تحريم جديد، تلنگري براي خودكفايي
هر چند که اقدام امریکا کاری ضد حقوق بشری و غیر منصفانه است و مستقیما جان شهروندان ایرانی را هدف گرفته است که باید در این زمینه با اطلاع رسانی گسترده به افکار عمومی جهان ماهیت مدعیان حقوق بشر را فاش کرد اما این موضوع فرصتی را برای ایران ایجاد می‌کند که به خودکفایی و عدم اتکا به کشورهای دیگر همانطور که در چندین سال تحریم‌های سخت داشت بیشتر توجه کرده و با وجود دستیابی به توافق برنامه جامع اقدام مشترک باز هم احتیاط در برقراری ارتباط را پیشه کرده و به نیروها و نخبگان داخلی بیشتر از قراردادهایی که بارها و بارها از طرف غربی و امریکایی نقض شده‌اند اعتماد کند.
در همین زمینه اما رئیس جامعه علمی آزمایشگاهی ایران در واكنش به اين محدوديت‌ها گفته است: خوشبختانه ما از فهرست جدید تحریمی آمریکا علیه ایران بی‌نیازیم و سال‌هاست که با اتکا به دانش جوانان‌مان در شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته‌ایم بخش اعظم این فهرست را تولید کرده و به خودکفایی برسیم.
دکتر محمد وجگانی با بيان اينكه برخی کیت‌های آزمایشگاهی اين فهرست را نیز می‌توانیم از سایر کشور تهیه کنیم افزود: تحریم جدید تلنگری است بر اینکه بیشتر به توانمندی داخلی خودکفا باشیم. خوشبختانه در دانش‌ تولید تجهیزات آزمایشگاهی، ایران جزو کشور‌های پیش‌رو است.
در واكنش به وضع محدوديت‌هاي جديد، رئيس سازمان غذا و دارو نیز گفت: در گذشته نيز در اين موارد تحريم بوديم ولي راه‌هاي جايگزين زيادي براي تهيه اين كالاهاي پزشكي داريم. رسول ديناروند افزود: در تمامي اين دستگاه‌ها قبلا هم تحريم بوديم و شركت‌هاي ايراني با زحمت آنها را مي‌توانستند تهيه كنند ولي سال گذشته آمريكا تسهيلاتي را ايجاد كرده بود كه حالا ترامپ مجددا ممنوعيت بر آنها را برگردانده است. ديناروند افزود: همزمان با تحریم‌های ظالمانه و علی‌رغم نیاز شدیدی که برای تامین اقلام ضروری با نقدینگی بالا وجود داشت، با تلاش‌های صورت گرفته همکاران ما در سازمان غذا و دارو تامین ضروریات از طرق مختلف صورت می‌پذیرفت و کشور هرگز با تهدیدی به نام بحران مواجه نشد؛ ضمن آنکه در حوزه دارو وتجهیزات پزشکی در سال‌های اخیر زیر ساخت‌های خوبی ایجاد شده است. وي افزود: هرگز فراموش نکنیم که راهبرد استراتژیک اقتصاد مقاومتی دوراندیشانه، چنین روزهایی را مورد نظر داشت لذا با تکیه بر چنین اصلی که نگاه بر توانمندی داخلی و جوشش از درون دارد، بن‌بستی وجود نخواهد داشت.

ضرر امريكا از ايجاد محدوديت براي ايران
امریکا نباید فراموش کند که نیمی از دانشمندان ناسا را ایرانی‌ها تشکیل داده و ایرانی‌های مقیم امریکا اغلب تحصیلات عالیه دارند و در صورت اخراج این افراد مردم این کشورهستند که از خدمات علمی و پزشکی ایرانیان بی‌بهره می‌مانند، نكته جالب توجه اين است كه در يكي از راهپيمايي‌هاي اعتراضي كه عليه اين قانون در امریکا انجام شد، تصويري از يكي از معترضان منتشر شد كه فرد پلاكاردي در دست داشت و روي آن نوشته بود «من جانم را مديون پزشك ايراني‌الاصل هستم». بنابراين بايد توجه كرد كه تركيب جمعيتي ايرانيان مهاجر در امريكا، به گونه‌اي‌است كه ميزان بالايي از باسوادان، فارغ‌التحصيلان پزشكي، متخصصان و افرادي كه در دانشگاه‌ها اقدامات تحقيقاتي سطح بالا را انجام مي‌دهند، ايراني هستند و بديهي است كه محدوديتي كه براي ايرانيان ايجاد شده، به ضرر جامعه علمي و اقتصادي امريكا هم خواهد بود.


کد مطلب: 98428

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98428/تروریسم-دولتی-سبک-یانکی-ها

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir