کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جلسه شورای عالی سلامت پس از سه سال تعطیلی تشکیل مي‌شود

اميد براي تغيير نگاه مدیران اجرایی به حوزه سلامت

7 ارديبهشت 1393 ساعت 7:48


مراسم بزرگداشت هفته سلامت روز گذشته در حالي برگزار شد كه حضور بخشي از مسئولان اجتماعي دولت در اين مراسم حائز اهميت بود.
وزیر بهداشت، سید‌حسن هاشمی در مراسم بزرگداشت هفته سلامت که صبح ديروز با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و وزرای آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد با اشاره به شعار خودمراقبتی که برای امسال درنظر گرفته شده گفت: شعار خودمراقبتی شروعی است برای توانمند کردن و آگاهی بیشتر مردم چرا که آگاهی از بیماری‌ها و همچنین علت ابتلا به آنها سبب پیشگیری از ۵۰ درصد بیماری‌ها می‌شود. بنابراین افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر بیماری‌ها بسیار اهمیت دارد. نقش رسانه‌ها و صدا و سیما در این زمینه بسیار مهم است.
وی جمعیت ۱۲.۵ میلیون نفری دانش‌آموزان را مورد اشاره قرار داد و گفت:‌ دانش‌آموزان همراه با خانواده‌هایشان تقریبا بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند که باید از این ظرفیت استفاده شود. همچنین همکاری‌های بین بخشی برای ارتقای سلامت جامعه بسیار مهم است چرا که سلامت همگانی بدون رویکردهای مشارکت‌جویانه قابل دسترس نیست. این موضوع واقعیتی است که همه به آن اعتقاد داریم. بنابراین باید با تعامل و همفکری تمام دستگاه‌ها بتوانیم هم‌افزایی موثری برای ارتقاي سلامت جامعه داشته باشیم.
وزیر بهداشت افزود: فقر، بیکاری، آلودگی هوا، آب، صوت، سموم محصولات کشاورزی، حوادث جاده‌ای و‌... جزء عواملی هستند که اثر سوء بر سلامت جامعه دارند. آنچه که مسلم است بدون همکاری و عزم ملی رسیدن به اهداف عالی نظام سلامت میسر نخواهد شد.
هاشمی از تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از امروز (هفتم اردیبهشت‌ماه) پس از سه سال تعطیلی خبر داد و گفت: امیدواریم شاهد تغییر نگاه مدیران اجرایی به حوزه سلامت باشیم.
هاشمی توجه رئیس‌جمهور به مبحث امنیت غذایی را مورد اشاره قرار داد و گفت:‌ جلسات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با تاکید رئیس‌جمهور برگزار خواهد شد. بی‌تردید این شورا یکی از کانون‌هایی است که رئیس‌جمهور محترم می‌توانند سیاست‌هایشان را اجرایی کنند. امنیت غذایی از مهم‌ترین نیازهای جوامع است که مسئولیت تامین آن با دولت‌هاست.
وی مجددا با اشاره به سیاست‌های کلی نظام سلامت افزود: اگرچه این سیاست‌ها کلی هستند اما الگوی بومی و فراروی تمام مسئولان به ویژه مسئولان بهداشت و درمان کشور است. این سیاست‌های ابلاغی فرصت بسیار خوبی در اختیار ما قرار داده که باید هماهنگ، مقتدر و متمرکز در جهت اهداف این سیاست‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

ارائه سبد امنیت غذایی به خانواده‌های آسیب‌پذیر از اواخر اردیبهشت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تغییر نام سبد کالا به بسته امنیت غذایی خبر داد و گفت: سبد امنیت غذایی اواخر اردیبهشت به خانواده‌های آسیب‌پذیر ارائه می‌شود.
علی ربیعی ديروز در حاشیه همایش هفته سلامت افزود: فشار زیادی برای افزایش تعرفه‌ها روی ما بود اما همکاری‌های لازم را در این خصوص به کار بستیم. علاوه بر این بیمه‌ها سعی می‌کنند در حوزه پیشگیری نیز خدماتی را زیر پوشش ببرند که البته این امر با هماهنگی وزارت بهداشت اتفاق می‌افتد.
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون افزایش قیمت حامل‌های انرژی و احتمال افزایش حقوق کارگران با توجه به قرار گرفتن در هفته کارگر، اظهار کرد: دستمزدها همین دستمزدها هستند و دولت تورم را کنترل خواهد کرد و نظام بیمه‌ای کارآمد تر خواهد شد. ضمن آنکه امسال دستمزد خوبی تخصیص داده شد و کارگران کماکان مشمول دریافت یارانه هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه بر ضرورت خودکفایی صندوق‌های بیمه تاکید و عنوان کرد: دولت خودکفایی صندوق‌های بیمه‌ای را در دستور کار خود قرار داده است. در حال حاضر درآمد شرکت‌های شستا یک سرمایه‌گذاری برای نسل‌های آینده است و بیمه‌ها باید کار اقتصادی کنند و ماحصل آن را برای نسل آینده نگهدارند.
وی درباره پوشش بیمه‌ای بخشی از خدمات پیشگیرانه توسط بیمه‌ها گفت: اقدامات خوبی طی این مدت انجام شده و شورای عالی بیمه تعدادی از آزمایش‌های ژنتیک را برای جلوگیری از معلولیت‌ها مصوب و تحت پوشش بیمه برد، البته آزمایش‌های پیشگیرانه دیگری نیز در دستور کار داریم همچنین برخی خدمات پیشگیرانه دهان و دندان نیز وارد لیست تعهدات بیمه شد که این بیماری‌ها هزینه‌های زیادی در بر داشتند. سایر خدمات پیشگیرانه نیز به مرور بررسی و با هماهنگی وزارت بهداشت به لیست خدمات بیمه‌ای اضافه می‌شوند.
ربیعی در پاسخ به پرسشی پیرامون ارائه سبد کالا به مردم اظهار کرد: پیش‌بینی می‌کنیم تا چهار مرحله بتوانیم بسته‌های امنیت غذایی را توزیع کنیم که البته این موضوع بستگی به منابع تخصیصی دارد. همچنین لازم به ذکر است جهت‌گیری بسته‌های امنیت غذایی کاملا هدفمند خواهد بود و تنها به خانواده‌هایی ارائه می‌شود که مواد پروتئینی لازم به سفره‌هایشان نمی‌رسد.
به گفته وی، کودکان و زنان بارداری که دچار سوء‌تغذیه هستند از جمله افرادی خواهند بود که مشمول بسته‌های امنیت غذایی می‌شوند همچنین افراد تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و افراد پشت نوبتی آنها نیز در فهرست ما قرار دارند.
وی با بیان اینکه اگر شناسایی افراد نیازمند به درستی انجام شود، اواخر اردیبهشت ماه اولین بسته امنیت غذایی به دست اقشار آسیب‌پذیر خواهد رسید، تاکید کرد: اجرای این برنامه در راستای مبارزه با فقر مطلق صورت می‌پذیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره ادغام سازمان‌های بیمه‌گر گفت: مشکل بزرگ ما این است که بیمه‌ها منابع مالی متفاوتی دارند و نمی‌شود به یکباره ساختارها را بهم زد. این موضوع تبعات بسیاری برای ما خواهد داشت به همین علت در ابتدا قصد داریم منابع بیمه‌ها را یکسان کنیم.

آموزش و پرورش می‌تواند نقش کلیدی در ارتقای سلامت داشته باشد
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش می‌تواند نقش کلیدی در فرهنگ‌سازی و ارتقای سلامت داشته باشد، گفت: مسئولیت‌پذیری، افزایش آگاهی، اجرای برنامه‌های موجود با در نظر گرفتن اولویت پیشگیری بر درمان، توانمندی و مشارکت فعال فرد در ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و تحت نظارت وزارت بهداشت از جمله مواردی هستند که باید به آنها توجه جدی نشان داد. علی‌اصغر فانی در همایش هفته سلامت افزود: از مقام معظم رهبری برای ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت کمال تقدیر را دارم. ضمن آنکه وزارت آموزش و پرورش برای مشارکت در تحقق بندهایی از این سیاست‌ها آمادگی کامل دارد.
به گفته وی، نگاه ویژه رئیس‌جمهور به موضوع سلامت و تاکید فراوان بر ضرورت توجه به بهداشت، پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای عادلانه سلامت حاکی از اهمیت این موضوع است که باید به شکل ویژه به آن پرداخته شود.
فانی ادامه داد: سلامت به عنوان یک حق و ارزش فردی و اجتماعی نزد همه مکتب‌ها از ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین حقوق بشر تلقی شده و جزئی از اهداف اجتماعی همه دولت‌هاست به همین خاطر همه کشورها در راستای ارتقای سلامت به تمامی اقشار جامعه توجه می‌کنند که در این میان دانش‌آموزان از جایگاه‌ ویژه‌ای برخوردار هستند و در انتقال ارزش‌ها و مفاهیم اخلاقی و رفتاری در جامعه نقش خطیری بر عهده دارند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: آموزش و پرورش مسئولیت تعلیم، تربیت، و سلامت ۱۲.۵ میلیون دانش‌آموز را بر عهده دارد که این دانش‌آموزان صاحب خانواده و اولیا هستند و آنها نیز به صورت غیرمستقیم با ما در ارتباط هستند، بنابراین آموزش و پرورش می‌تواند نقش کلیدی برای آموزش‌های حوزه سلامت داشته باشد.


کد مطلب: 86953

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/86953/اميد-براي-تغيير-نگاه-مدیران-اجرایی-حوزه-سلامت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir