کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ستاد تنظیم بازار از عرضه ۲۴۳ هزار تن کالای اساسی برای ماه رمضان خبر داد

مردم همچنان چشم انتظار تدبیر توزیع و نظارت

17 فروردين 1400 ساعت 22:01


در حالی عدم نظارت و رفتارهای سوال برانگیز متولیان در تامین کالاهای اساسی، وضعیتی نابسامان را بر معیشت مردم جاری ساخته است، ستاد تنظیم بازار در آخرین جلسه خود بر حمایت از تصمیمات قرارگاه ساماندهی مرغ، میزان و قیمت کالاها در سهمیه ویژه ماه مبارک تأکید کرد.
در آستانه ماه مبارک رمضان و به رغم وعده های مکرر مسئولان مبنی بر تامین کالاهای اساسی در ماه رمضان، مردم اما با تجربه تلخ مرغ، نگران تکرار بی تدبیری در توزیع و نظارت کالاهای وعده داده شده از سوی مسئولان هستند. کارگروه تنظیم بازار در یکصد و سی‌و دومین جلسه خود به ریاست عباس قبادی برگزار و در این جلسه، موضوعات مربوط به تأمین و توزیع گوشت مرغ بر اساس مصوبات و تصمیمات قرارگاه تخصصی ساماندهی مرغ مطرح و بر حمایت ستاد تنظیم بازار از مصوبات این قرارگاه، تأکید شد؛ همچنین گزارش‌هایی درباره میزان و نحوه توزیع گوشت مرغ در سطح استان تهران و سایر استان‌ها ارائه شد.
در این جلسه رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گزارشی در خصوص وضعیت بازار اقلام پرمصرف در سبد خانوار ارائه داد که بر اساس آن ۶۷ قلم از ۱۰۰ قلم کالای رصد شده با کاهش و یا ثبات قیمت همراه بوده است.در بخش دیگر این جلسه نیز موضوع تأمین کالاهای سهمیه ویژه ماه مبارک رمضان مطرح و با استناد به آمار و گزارش ارائه شده در این زمینه، میزان ۳۰ هزار تُن برنج وارداتی هندی و تایلندی به ترتیب با قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار مصرف کننده قرار خواهد گرفت؛ همچنین مقدار ۳۰ هزار تُن شکر با قیمت ۸ هزار و ۷۰۰ تومان برای بسته‌های یک کیلوگرمی، ۳ هزار تُن گوشت قرمز منجمد با قیمت ۸۰ هزار تومان و حدود ۱۸۰ هزار تُن روغن با قیمت مصوب به عنوان سهمیه ویژه ماه مبارک رمضان در نظر گرفته شده است.
در این جلسه همچنین با اشاره به موجودی ۱۳۶ هزار تُنی خرما در کشور، گزارشی در خصوص نحوه توزیع خرما در سراسر کشور نیز ارائه شد. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که قیمت بیش از ۱۰۰ قلم کالای اساسی در بهمن ماه سال گذشته روندی صعودی داشته به نحوی که سویا رکورد افزایش ۲۵۷ درصدی را برای خود ثبت کرد. براساس اعلام وزارت صنعت از تغییرات قیمتی کالاهای اساسی و مهم همچنان روند افزایشی در انواع کالاها در این بخش وجود داشته و کمتر کالایی در بهمن ماه سال ۹۹ شاهد کاهش قیمت بوده است.از میان کالاهای اعلامی در آمار وزارت صنعت لاستیک ۱۴۳ درصدی، سیم ۱۶۲ درصدی، میلگرد عاج دار ۱۳۳ درصدی، تیرآهن ۱۸۲ درصدی، کنجله سویا وارداتی ۲۵۷ درصدی، جو ۱۴۴ درصدی، روغ نباتی ۱۵۵ درصدی، عدس ۱۶۲ درصدی، برنج هندی ۱۸۹ درصدی، موز ۱۵۲ درصدی و برنج ۱۲۲ درصد رشد قیمت داشته است.نکته قابل تامل اینجاست از میان بیش از ۱۰۰ قلم کالای اساسی اعلامی از سوی وزارت صنعت همه کالاها رشد قیمت داشته و فقط پیاز رشد منفی ۱۸ درصدی را تجربه کرده است.
این آمار نشان از آن دارد که دربهمن ماه سال گذشته اکثر کالاهای اساسی مردم شاهد رشد بیش از ۵۰ درصدی قیمتها بوده و هنوز هم این روند متوقف نشده است. به نحوی که در سال ۱۴۰۰ نیز تغییرات قیمتی در کالاهای اساسی هر روز رقم های مختلفی را ثبت می کند.جالب اینجاست امسال نیز همانند سال گذشته مسئولین سیاست روشنی برای مدیریت قیمت کالاهای اساسی نداشته و در این شرایط این مردم هستند که سرگردان تر از دیروز با درآمد کم در تلاش برای خرید کالاهای مایحتاج خود هستند.
در ادامه مواضع مطرح شده برای نشان دادن تدابیر دولت در ماه رمضانف رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان با بیان اینکه خرما برای ماه رمضان گران نمی شود، گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته برای تامین کالاهای پرمصرف ماه رمضان هیچ مشکلی وجود ندارد.عباس تابش اظهار داشت: در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز ماه رمضان ۱۴۰۰ هیچ مشکلی وجود ندارد و با تدابیر اندیشیده شده، قیمت خرما در این ماه افزایش نخواهد یافت.تابش با اشاره به اینکه روغن سرخ کردنی به اندازه کافی در بازار موجود است، گفت: در حال حاضر مشکل اصلی در خصوص تامین روغن جامد است که با برنامه ریزی‌های انجام شده و نظارت، امیدواریم تا پیش از ماه مبارک رمضان این مشکل برطرف شود.
وی افزود: علت آنکه روغن سرخ کردنی در برخی از خرده فروشی‌ها عرضه نمی‌شود کمبود آن نیست بلکه موضوع این است که این خرده فروشی‌ها واحد خود را در سامانه جامع تجارت تعریف نکرده و کد نقش دریافت نکرده اند چرا که همه واحدهای متقاضی توزیع انواع روغن باید در سامانه جامع تجارت واحد خود را تعریف کرده و کد نقش دریافت کنند، در غیر این صورت حق عرضه روغن خوراکی ندارند.
اما موضوع تنظیم بازار در حالی مطرح می‌شود که برخی از اصناف در مسیری مغایر با کمک به معیشت مردم حرکت می کنند که نمود آن را در عملکرد بخش تولید و توزیع مرغ می توان مشاهده کرد
علی صابری قائم مقام انجمن ملی شرکت های زنجیره ای تولید گوشت مرغ در گفتگو با تسنیم گفته است مشکل بازار مرغ به خاطر عدم اصلاح قیمت مرغ بود و اینکه برای تولید کننده توجیه اقتصادی وجود نداشت هر چند که رقم ۲۴۹۰۰ تومانی فعلی مرغ نیز ۲ هزار تومان کمتر از قیمت پیشنهادی انجمن بود اما اکنون مجادله ای سر قیمت وجود ندارد و همه باید کمک کنند تا بازار مرغ روی آرامش ببیند.
قائم مقام انجمن ملی شرکت های زنجیره ای تولید گوشت مرغ ادامه داد: با توجه به افزایش تولید حتی این این نگرانی وجود دارد قیمت مرغ در فاصله زمانی یک تا دو هفته آینده به زیر قیمت مصوب خود برسد.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد که نگرانی برای تامین مرغ مورد نیاز در ماه مبارک رمضان وجود نداشته باشد زیرا تولید بالا است و قیمت ها از نرخ مصوب عدول نکند. وی در بهانه جویی جدید برای توجیه گرانی دوباره مرغ اظهار داشت: البته به فردای تامین نهاده های دام و طیور اعتباری نیست و این نگرانی درباره وضعیت تامین آنها در آینده نیز وجود دارد اما وضعیت تامین نهاده ها در ۳ ماه گذشته مناسب بوده است. در توجیه دیگر برای گرانی و احتمالا کمبود تولید و عرضه مرغ، وی گفت: در صورتی که مردم به دلیل نگرانی از مشکلات دوباره توزیع اقدام به ذخیره سازی خانگی مرغ نکنند مشکلی برای تامین این محصول نخواهیم داشت.
لازم به ذکر است بر اساس مکاتبه وزارت صمت با گمرک ایران ۵۰هزار تن مرغ با ارز ترجیحی وارد کشور خواهد شد. نکته جالب توجه اینکه دولت بخشنامه مربوطه را در روز ۲۶ اسفند ماه سال گذشته تصویب کرده بود.‌ سعید عباسپور مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات در مکاتبه‌ای با مدیرکل واردات گمرک ایران، از واردات ۵۰ هزار تن مرغ به کشور خبر داد.در این مکاتبه که روز ۱۵ فروردین به گمرک ابلاغ شده است، بر اساس مصوبه هیئت وزیران در تاریخ ۲۶ اسفند، به مجاز بودن واردات ۵۰ هزار تن مرغ با ارز ۴۲۰۰تومانی توسط شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی اشاره شده است.
در همین حال وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در پی اقدامات اخیر دولت، گوشت مرغ فراوان وارد استان تهران شده به طوری که با مازاد این کالا روبه‌رو هستیم، گفت: به‌زودی آرامش به بازار مرغ سراسر کشور باز خواهد گشت.«کاظم خاوازی» در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در تشریح وضعیت فعالیت‌های وزارت جهاد کشاورزی در ماه‌های اخیر، ضمن عذرخواهی از مردم به نمایندگی از دولت به دلیل اتفاقاتی که بازار محصولات کشاورزی طی ماه های اخیر رخ داد، ابراز امیدواری کرد: با تشکیل قرارگاه ساماندهی، در یک فرصت کوتاه آرامش را به بازار کل کشور تعمیم دهیم.
وی اضافه‌کرد: براساس اقدام‌های انجام شده قرارگاه ساماندهی مرغ کشور، اکنون روزانه یک‌هزار و ۸۵۰ تن گوشت مرغ وارد استان تهران می شود، در حالی که پیش از این حجم ورودی مرغ به این استان ۴۰۰ تن در روز بود. از سوی دیگر محمدتقی نقد علی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: ۳ هزار و ۴۶۰ واحد مرغداری در کشور نهاده‌های دامی دریافت کردند ولی مرغ تولید شده یا احتکار شده یا از توزیع آن خودداری شده است.


کد مطلب: 117563

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/117563/مردم-همچنان-چشم-انتظار-تدبیر-توزیع-نظارت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir