?>?> سیاست روز - انتظار قاطعیت بیشتر از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

انتظار قاطعیت بیشتر از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

فدریکا موگرینی می‌توانست نقش فعال تری ایفا و از برگزاری نشست ضد ایرانی در ورشو ممانعت کند

30 دی 1397 ساعت 21:51


در حالی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از حضور نیافتنش در نشست ضد ایرانی در لهستان خبر داده است، که انتظار این بود تا فدریکا موگرینی به عنوان مسئول سیاست خارجی این اتحادیه از برگزاری چنین نشست غیر قانونی ممانعت به عمل می‌آورد و نقش فعال تر خود در این منصب به خوبی ایفا می‌کرد.
قرار است لهستان سیزدهم و چهاردهم ماه آینده میلادی میزبان نشستی علیه ایران باشد که تدارکات آن را آمریکا عهده دار شده است، مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا که ده‌ها کشور از مناطق مختلف جهان برای حضور در این نشست گردهم می‌آیند. به گفته وی، در این نشست نمایندگان کشورهای آسیایی، آفریقایی و غربی و همچنین منطقه خاورمیانه دعوت می‌شود تا مسائل مربوط به ثبات و صلح در خاورمیانه، با توجه به اقدامات ایران را بررسی کنند.
گفته شده مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس ضد ایرانی که ماه آینده میلادی در لهستان برگزار می‌شود، شرکت نمی‌کند.همچنین فرانسه نیز از حضور نیافتن در اسین نشست خبر داده است. البته برگزاری این نشست ضدایرانی با واکنش‌های مختلفی روبرو شده است و بعضی کارشناسان آن را یک نشست از پیش شکست خورده اعلام کرده‌اند.
برخی دولت‌ها اعلام کردند که در این نشست حضور نخواهند یافت، چناچنه دولت لبنان درخواست آمریکا برای شرکت در کنفرانس ضد ایرانی ورشوی لهستان را رد کرده و قصد ندارد در این کنفرانس شرکت کند. فرانسه نیز اعلام کرده که هیچ‌کدام از دیپلمات‌های ارشدش را به این نشست نمی‌فرستد.
از سوی دیگر سید عباس عراقچی نیز با انتشار تصویری از قبرستان لهستانی‌ها در تهران در صفحه توئیترش این گونه نوشت: ۱۸۹۲ لهستانی از ۱۹۴۲ تاکنون در قبرستان لهستانی‌ها در قلب تهران آرمیده‌اند.بیش از یکصد هزار لهستانی پس از آزادی از اردوگاه‌های کار اجباری استالین از راه ایران بازگشتند.قبرستان‌ها در ایران بعداز ۳۰ سال قابل جایگزینی هستند، اما مردم تهران ۷۷ سال است که احترام میهمانان خودرا نگاه داشته‌اند.
در همین راستا و یک روز بعد از اظهارات پامپئو ویچخ اونلت کاردار لهستان در تهران به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران فراخوانده شد. در این دیدار که روز شنبه ۲۲ دی ماه انجام شد، رئیس اداره اول شرق اروپای وزارت امور خارجه مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران نسبت به اقدام طرف لهستانی در همراهی با آمریکا برای برگزاری این کنفرانس را اعلام داشته و گفت: این یک حرکت خصمانه از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است و انتظار می‌رود لهستان از همراهی با آمریکا در برگزاری این کنفرانس خودداری کند.
کاردار لهستان در این دیدار با ارائه توضیحاتی در خصوص کنفرانس مذکور، بر ضد ایرانی نبودن آن و بیان اینکه مواضع لهستان با اظهارات اخیر مقامات آمریکایی متفاوت است، تاکید کرد.
در همین زمینه وزارت امور خارجه لهستان روز دوشنبه ۲۴ دی ماه از دیدار سفیر ایران در ورشو با ماچی پرز میسلاولانگ معاون وزیر خارجه لهستان خبر داد و اعلام کرد: در این دیدار که به درخواست طرف لهستانی برگزار شده، طرفین در مورد نگرانی‌های ایران در ارتباط با کنفرانس ایجاد صلح و ثبات در خاورمیانه، بحث کرده‌اند.
مسعود ادریسی کرمانشاهی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ورشو در این دیدار نگرانی جدی جمهوری اسلامی ایران از برگزاری این کنفرانس را ابراز و اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران چنین کنفرانسی را بر خلاف امنیت ملی خود دانسته و آن را یک رفتار خصمانه که می‌تواند بر روابط دیرینه دو کشور تاثیر بسیار منفی داشته باشد، می‌داند. از دیگر تحولات این دوران، انتشار خبری در رسانه‌های لهستان در تاریخ ۲۶ دی ماه ۹۷ بود مبنی بر اینکه ایران صدور روادید گردشگری برای اتباع لهستانی به منظور سفر به ایران را متوقف کرده است، البته بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس این خبر را تأیید نکرد.
حال این پرسش مطرح می‌شود که علیرغم سابقه روابطی بیش از پنج قرن لهستان با ایران و مهمان‌نوازی فراموش نشدنی ایرانی‌ها در دوران جنگ جهانی دوم از ۱۲۰ هزار لهستانی، چرا ورشو همسو و هم جهت با واشنگتن حرکت می‌کند؟ اینکه مقامات لهستانی در این برهه دچار آلزایمر شده و تاریخچه روابط را فراموش کرده‌اند، ناشی از چیست؟
این چرخش در مواضع لهستان در قبال ایران را می‌‌توان با روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید به عینه مشاهده کرد. در همین زمینه مهمان‌پرست سفیر سابق ایران در ورشو می‌گوید: با آمدن ترامپ یک دفعه وضع روابط ایران و لهستان دچار تحول جدی شد. ترامپ علنا علیه ما موضع می‌گرفت و اولین سفر اروپایی‌ را با لهستان شروع کرد و نیمی از سخنرانی‌اش نیز علیه ایران بود.
حال علی‌رغم همه تلاش‌ها و دعوتنامه‌هایی که برای کشورهای مختلف به منظور شرکت در نشست ضد ایرانی در ورشو ارسال شده که بر اساس گزارش‌های غیررسمی، تاکنون وزرای خارجه حدود ۷۰ کشور، از جمله همه اعضای اتحادیه اروپا، به شرکت در این نشست دعوت شده‌اند، ولی به نظر می‌رسد که این نشست آنچنان که مورد انتظار آمریکا و لهستان بود.
در حالی ورشو خود را برای برگزاری این نشست آماده می‌کند که به نظر می‌رسد این نشست هم به سرنوشتی چون نشست‌های بی حاصل دیگری چون کنفرانس مهر ماه اتحاد علیه ایران هسته‌ای دچار خواهد شد و انتظارات آمریکا در راستای منزوی و گوشه رینگ قرار دادن ایران و ترویج ایران‌هراسی محقق نخواهد شد.


کد مطلب: 107654

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/107654/انتظار-قاطعیت-بیشتر-مسئول-سیاست-خارجی-اتحادیه-اروپا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir