?>?> سیاست روز - پیشنهاد ایران برای جلسه مشورتی با ۳ عضو اتحادیه اروپا درباره برجام - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ظریف مطرح کرد؛

پیشنهاد ایران برای جلسه مشورتی با ۳ عضو اتحادیه اروپا درباره برجام

18 دی 1396 ساعت 23:00


وزیر خارجه کشورمان گفت: با توجه به اهمیتی که برجام این روز‌ها دارد و نیز سیاست‌های مخرب آمریکا در مورد برجام، پیشنهاد کردیم جلسه مشورتی بین جمهوری اسلامی ایران و سه عضو اتحادیه اروپا درباره برجام برگزار شود.
محمدجواد ظریف در حاشیه نشست امنیتی تهران در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اهمیتی که برجام این روز‌ها دارد و نیز سیاست‌های مخرب آمریکا در مورد برجام، پیشنهاد کردیم جلسه مشورتی بین جمهوری اسلامی ایران و سه عضو اتحادیه اروپا درباره برجام برگزار شود. وی با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی به ویژه رسانه‌های رژیم صهیونیستی برای خبرسازی‌های بی‌اساس و بی‌مبنا درخصوص این نشست افزود: برخلاف خبرسازی‌های این رسانه‌ها این نشست اصلاً به موضوع داخلی ایران ارتباطی ندارد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: در اتفاقات اخیر در کشور برخی کشورها تلاش کردند از این موضوع سوءاستفاده کنند. ظریف افزود: اعتراض و انتقاد مسالمت‌آمیز حق مردم است و با خشونت فرق می‌کند؛ به خصوص اینکه در این اتفاقات مردم نشان دادند خشونت را نمی‌پذیرند.
وزیر امور خارجه با اشاره به قصد آمریکا از سوء‌استفاده از این موضوع در جهت اهداف آنها گفت: با وجود اعمال فشاری که در شورای امنیت از جانب آمریکایی‌ها علیه ملت ایران صورت می‌گیرد و روش‌های نامناسبی که وجود دارد، آمریکا در این موضوع منزوی شد و همه دیدند که اعضای شورای امنیت درباره حفظ برجام و امتناع از دخالت در امور داخلی ایران صحبت کردند.
ظریف ادامه داد: جلسه شورای امنیت نشان داد که گرایش دولت جدید آمریکا در سطح دنیا یک گرایش منزوی است. وی گفت: جمهوری اسلامی ایران نظامی است مبتنی بر مردم و همه چیز خود را مدیون مردم می‌داند و بیش از همه نیز نگران وضع مردم است و به جد اعتقاد داریم براساس فرمایش امام(ره) مردم ولی نعمتند. وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند که در این زمینه نظرهای مردم را بشنود و مردم به خوبی در تحولات اخیر راه خود را از خشونت و اغتشاش جدا کردند.
همچنین وزیر خارجه کشورمان در دومین کنفرانس امنیتی تهران با بیان اینکه هیچ کشوری نمی‌تواند به قیمت ناامن کردن همسایگان برای خود تولید امنیت کند، گفت:پس از ۳۳ ماه جنگ بی‌حاصل در یمن، باید مهاجمان به این درک رسیده باشند که این بحران راه حل نظامی ندارد.
ظریف بیان کرد: دومین کنفرانس امنیتی تهران در شرایطی برگزار می‌شود که منطقه غرب آسیا در یکی از دشوارترین دوره‌های تاریخ خود قرار دارد. جریان افراط‌گراییِ خشونت‌طلب که این منطقه را دستخوش یکی از خطرناک‌ترین و خسارت‌بار‌ترین ادوار تاریخی‌اش کرده بود، رو به زوال گذاشته است. داعش به عنوان دهشتناک‌ترین نماینده این جریان، از نظر نظامی سرکوب و خلافت خود خوانده و جعلی‌اش نابود شده و کنترلش بر قلمرو وسیعی که از راه خشونتِ بی‌حد و ایجاد رعب تصرف شده بود، از میان رفته است. مردم و دولت‌های عراق و سوریه طی شش سال گذشته دلاورانه علیه این گروه‌ها، بویژه داعش، مقاومت کردند و به پیروزی‌های مهمی دست یافتند. خوشحالیم که در این مبارزه تاریخ‌ساز در کنار این دو ملت دوست و برادر قرار داشتیم.
وی افزود: در این دوران که بین فروپاشی خلافت جعلی داعش و شکل گیری شرایط مطلوب امنیتی در منطقه قرار داریم، ما و دیگر بازیگران منطقه‌ای با سه چالش مهم یعنی درک درست واقعیات موجود، نیل به درکی مشترک در مورد وضعیت مطلوب برای منطقه و راه‌های تحقق این وضعیت مطلوب مواجه هستیم.
در ادامه معاون وزیر امور خارجه در این کنفرانس گفت: تلاش‌های رئیس‌جمهور آمریکا برای از بین بردن برجام، ممکن است در چند روز آینده به نقطه‌ای برسد که آمریکا به طور کامل از برجام خارج شود و جامعه بین‌الملل باید برای این مرحله آمادگی داشته باشد.
سیّدعباس عراقچی در واکنش به اظهارات جک استراو مبنی بر اینکه دیپلمات‌ها باید امنیت داشته باشند اظهار داشت: یادمان نمی‌رود که اولین دیپلمات ما در لندن کشته شد. وی با بیان اینکه برجام تنها تجربه حل و فصل مسالمت‌آمیز یک بحران، درگیری و اختلاف در زمان معاصر است تصریح کرد: این به ما درس می‌دهد که هنوز می‌توان به راه‌حل‌های دیپلماتیک امید داشت.
در ادامه این نشست، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز طی سخنانی اظهار داشت: از منظر ما مشکل اصلی منطقه تروریسم و اختلافات درونی است که ریشه در دخالت‌های فرامنطقه‌ای دارد. وی تاکید کرد: مصداق این دخالت‌های فرامنطقه‌ای اشغال ۷ دهه‌ای سرزمین فلسطین است.
حاتمی تصریح کرد: معتقدیم قدرت‌های غربی که در منطقه حضور دارند واقعیت‌های منطقه را بخوبی درک نمی‌کنند.
وزیر دفاع گفت: ما در دوران پوست‌اندازی راهبردی در منطقه هستیم. وی گفت: محیط منطقه غرب آسیا محیط پیچیده و پرآشوبی شده است، این پیچیدگی عمدتا ناشی از حضور متعدد بازیگران به خصوص مداخله بازیگران فرامنطقه‌ای و ایجاد رقابت بدون دوراندیشی راهبردی است.
وی با بیان اینکه ریشه این گروه‌­ها در خرده هویت­‌های هم­ستیز است که با فتنه قدرت­های استعماری ایجاد شده­‌اند، خاطرنشان کرد: نظم سایکس پیکو، یک نظم منبعث از ذهنیت غربی، مادی، فرصت طلبانه، منفعت محور و استعماری بود که بر منطقه تحمیل شد و منطقه طی یک سده با همین مرزها و با تمام هزینه‌­هایی که پرداخت کرده است، به یک نظم جغرافیایی رسید و نظم مد نظر آمریکایی نسخه شده برای منطقه، رسم الخط ناشیانه، عقب افتاده، قلدر مئآبانه و تک قطبی‌های ‌با محوریت‌آمریکا است که بار دیگر هزینه‌­ بیشتری را می‌تواند بر منطقه تحمیل کند


کد مطلب: 102659

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/102659/پیشنهاد-ایران-جلسه-مشورتی-۳-عضو-اتحادیه-اروپا-درباره-برجام

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir