کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیریت شهری جدید چه گلی به سر تهران می‌زند؟

ویرانه‌ای که دلتنگ آن می‌شویم!

3 شهريور 1396 ساعت 22:49


نگاه با حب و بغض اصلاح‌طلبان بدون انصاف نسبت به عملکرد شهردار سابق تهران همیشگی بوده و این اواخر شکل جدید به خود گرفته بود.
چه از آن روز که در همایش نامزدهای اصلاح‌طلب لیست امید برای شورای شهر تهران که در اردیبهشت‌ماه سال‌جاری با حضور محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و اعضای این شورا و برخی نمایندگان مجلس برگزار شد چه حال.
در این همایش شهربانو امانی و همنچین مرتضی الویری با انتقاد از شهردار تهران به این نکته اشاره کرده بودند که «شهر تهران را از نظامیان پس می‌گیریم.»
حتی اینجور گوشه و کنایه زدن‌ها به قالیباف در مناظرات توسط نامزد پوششی رئیس‌جمهور ادامه یافت و اسحاق جهانگیری به این صورت به قالیباف حمله کرد که «ایشان شهردار سازه است.. با برخوردهای تند نظامی نمی‌شود شهری مثل تهران را مدیریت کرد با روش‌های علمی باید انجام داد.»
حالا اما پس از رای آوردن گروه‌ مطبوع فهرست‌نویسان و تَکرارکنندگان آنها شیوه جدیدی را پی گرفته‌اند. آنها از ترس دست‌های خالی‌شان در اداره شهر، کلیدواژه جدیدی را شروع کرده‌اند که ما شهر سوخته‌ای را تحویل گرفته‌ایم یا دولت بدهی به شهرداری ندارد یا «ویرانه» تحویل گرفته‌ایم.
محمدجواد حق‌شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و منتخب شورای شهر تهران اینچنین گفته بود که «شهری که به ما می‌خواهند تحویل دهند یک شهر سوخته است و ما بعد از شهر سوخته زابل اگر بخواهیم یک شهر سوخته دیگر نام ببریم تهران است چون نگاه یک نگاه سرهنگی به اداره شهر است.»
حالا کاری ندارد در مورد همه این ادعاها که در اینجا مطرح شد و مابقی دوستان بهانه‌گیرِ حواله‌گر به دولت قبل و کار قبلی‌هاست فقط لازم است چرخی در شهر بزنیم و ببینیم آیا آنطور که این حضرات می‌گویند تهران شهری بود با مدیریت نظامی یا واقعا سوخته؟
در همین دوران شهرداری بود که پادگان‌ها و زندان‌های داخل شهر به موزه و پارک تبدیل شدند. در همین دوران به قول آقایان «سوخته» خارجی‌ها بهتر از برخی داخلی‌های منصف! تهران را دیدند.
هشتمین شهردار جهان از سوي بنياد سيتي مايور از ميان بيش از ۸۰۰ شهردار جهان، حضور در جمع ۵ شهر برتر دنيا در حوزه حمل‌و‌نقل عمومي در اجلاس بين‌المللي حمل‌و‌نقل پايدار، جایزه متروپلیس از سوی سازمان ملل متحد و همچنين چند انجمن مطرح در سطح بين‌المللي از تهران به دليل تلاش براي ارتقاي سطح کيفيت زندگي شهري، جايزه بنياد جهاني انرژي در ششمين دوره جايزه مديريت سبز، واگذاری کار تهيه اطلس خاورميانه به شهردار تهران از سوي سازمان ملل متحد، انتخاب شهر تهران از سوي سازمان ملل به عنوان مرکز بين‌المللي مطالعات آينده‌پژوهي شهرهاي آسيا و اقيانوسيه، رتبه چهارم مسابقه بین‌المللی مدیریت پروژه‌‌ها برای تونل نیایش و بزرگراه طبقاتی شهید صدر، رتبه اول پل طبیعت از نگاه مردم و قرارگیری در ۵ انتخاب برتر ۳۰۰ معمار برجسته جهان در مـسـابـقـه معمار شهــری و قرارگیری پروژه احداث دریاچه شهدای خلیج‌فارس در زمره ۱۰ پروژه برتر جهان بخشی از افتخاراتی است که در دوران مدیریت یک «نظامی» برای تهران و ایران به دست آمد.
عناوین و تصاویری از پروژه‌های شهری که در این صفحه قرار گرفته است، بخشی از اقداماتی است که در طول سه دوره مدیریت «گازانبری»، «نظامی» و «لوله‌»ای قالیباف رقم خورده است. اتفاقاتی که بخشی از آن مسئولیت دولت‌هایی بوده که در این دوره بر مسند قدرت بوده‌اند و برای زمین زدن شهردار و شهرداری، از هیچ اقدامی فروگذار نکرده‌اند. 

نویسنده: محسن رجبی


کد مطلب: 100651

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/100651/ویرانه-ای-دلتنگ-می-شویم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir