کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برای عنصر نامطلوب انگلیس در ایران یک مطالبه عمومی مطرح است:

اخراج

22 دی 1398 ساعت 21:45


در ادامه سیاست‌های غرض ورزانه انگلیس علیه ملت ایران اینبار سفیر این کشور در تهران دست گلی دیگر به آب داد و دو روز پیش در یک تجمع غیرقانونی در تهران حضور یافته بود و در حال تهیه فیلم و عکس بود از سوی نیروهای پلیس ایران دستگیر و پس از مشخص شدن هویتش آزاد شد.
این رویکرد ضد ایرانی و سیاست‌های مغرضانه انگلیس در ترور و به شهادت رساندن سردار سلیمانی منیز کاملا مشهود بود چناچنه مقامات بریتانیا از ترور سردار سلیمانی به صورت‌ آشکارا حمایت کردند.
دومینیک راب وزیر خارجه انگلیس نیز با انتشار یادداشتی، ضمن اتخاذ مواضعی توهین‌آمیز علیه جمهوری اسلامی، ایران را به ارجاع پرونده هسته‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تهدید کرده است.
وی در ابتدای این یادداشت در روزنامه دیلی تلگراف، که پیش از بازداشت سفیر این کشور در تهران منتشر شده، در ابتدا به بالا گرفتن تنش‌ها در منطقه غرب آسیا اشاره کرده و نوشته است که در هفته‌ای که گذشت ایران و آمریکا تا آستانه جنگ پیش رفتند. راب سپس نوشته است: اکنون به کاستن از تنش‌ها در این وضعیت نیاز داریم. ما در عین حال باید از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کنیم.
این دیپلمات انگلیسی به ترور سردار قاسم سلیمانی توسط آمریکا اشاره کرده و تلویحا به دفاع از این اقدام پرداخته است. وی فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مسئول سازماندهی شبه نظامیان نیابتی و گروه‌های تروریستی خوانده و مدعی شده است: او مرد خطرناکی بود و دستش به خون بریتانیایی‌ها آغشته بود.
وزیر خارجه انگلیس با بیان اینکه هیچ‌کس خواهان بروز جنگ در منطقه غرب آسیا نیست، نوشته است که لندن در هفته‌ای که گذشت سخت برای کاهش تنش‌ها در منطقه تلاش کرد و همزمان تدابیری برای اطمینان از امنیت شهروندان خود به عنوان اولویت نخست سیاست خارجی انگلیس، در دستور کار قرار داد.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در واکنش به اظهارات جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره بازداشت راب مک ایر سفیر انگلیس در تهران در توئیتی خطاب به وی نوشت: او (سفیر انگلیس) بازداشت نشده بود، اما به عنوان یک فرد خارجی ناشناس در یک تجمع غیرقانونی دستگیر شد. زمانی که پلیس به من اطلاع داد که فردی دستگیر شده و ادعا می‌کند سفیر انگلیس است، من گفتم غیرممکن است! وقتی با او تلفنی گفت‌وگو کردم، با اینکه بسیار شگفت زده شده بودم، متوجه شدم که اوست و ۱۵ دقیقه بعد هم او آزاد شده بود.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به بازداشت سفیر لندن در تهران از این قضیه ابراز نگرانی کرده و خواستار احترام کامل به کنوانسیون وین و کاهش تنش‌ها شد. البته؛ راب مک ایر در توئیتی مدعی شد که در تجمع غیرقانونی حضور نداشته و افزود: می‌توانم تایید کنم من در هیچ اعتراضی شرکت نکردم. به رویدادی رفتم که گفته شده بود تجمعی به یاد قربانیان تراژدی پرواز ۷۵۲ بود. طبیعی بود که بروم تا به قربانیان، که برخی از آنها بریتانیایی بودند، ادای احترام کنم. ۵ دقیقه بعد از اینکه شعارها شروع شد محل را ترک کردم.
وی در ادامه افزود: من نیم ساعت بعد از ترک محل دستگیر شدم. بازداشت دیپلمات‌ها در همه کشورها غیرقانونی است..بیانیه وزارت خارجه(انگلیس) را بخوانید.
دیروز نیز ۱۳۹۸ آقای رابرت مک ایر سفیر انگلیس در تهران به دلیل رفتار نامتعارف و حضور در تجمعات غیرقانونی توسط دستیار وزیر امور خارجه و مدیر کل اروپا به وزارت امور خارجه فراخوانده شده و مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی به ایشان و دولت انگلیس ابلاغ شد.
در این دیدار به آقای مک ایر یادآوری گردید که حضور سفرای خارجی در تجمعات غیرقانونی هیچ تناسبی با مسئولیت‌های ایشان به عنوان نماینده سیاسی کشور متبوع خود ندارد و مخالف مفاد کنوانسیون ۱۹۶۱ روابط دیپلماتیک وین است و دولت انگلستان می‌بایست در این خصوص توضیح دهد.
البته آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی از این اقدام غبر قانونی سفیر انگلیس اعلام حمایت کردند چناچنه؛ واشنگتن در دخالتی آشکار در امور داخلی ایران و در حمایت از اقدام غیرقانونی سفیر انگلیس از ایران خواسته تا برای بازداشت سفیر بریتانیا در ایران عذرخواهی کند.
وی ادامه داد: بازداشت بدون پایه و توضیح سفیر ما در تهران، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است. این ادعای وزیر خارجه انگلستان در شرایطی مطرح شده که به باور بسیاری از ناظران، رابرت مک‌ایر با اقدام غیرقانونی خود ثابت کرده که از منظر دیپلماتیک یک عنصر نامطلوب است و باید از ایران اخراج شود.
نکته جالب توجه اینکه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در پیامی از تجمع غیرقانونی در تهران حمایت کرد و خواستار تحریم بیشتر آمریکا علیه ایران شد.
بنیامین نتانیاهو در پیامی تصویری که در توییتر منتشر کرد، باز هم تلاش کرد که خود را حامی مردم ایران نشان بدهد و ضمن متهم کردن مسئولان به دروغ ‌گویی گفت: مردم ایران شایسته آزادی و شایسته امنیت و صلح هستند. اما رژیم آنان را محروم کرده است... سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی و دروغ‌های پیرامون آن، مردم ایران را در تظاهراتش علیه رژیم حمایت کرد.

سفیر انگلیس یک عنصر نامطلوب است
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاست خارجی پیرو حضور سفیر انگلیس در تجمعات غیر قانونی دو شب پیش مقابل دانشگاه امیر کبیر به سیاست روز گفت: حضور سفرا در کشورهای تابع قواعد، قوانین و پروتکل‌های مشخص است که حضور سفیر انگلیس در این تجمع غیر قانونی هم متاسفانه مسبوق به سابقه است.
وی افزود: در سال ۸۸ نیز شاهد حضور سفیر وقت انگلیس در تجمعات غیر قانونی ایران بودیم که این رفتار مغایر با رفتار دیپلماتیک است و برخورد با این آقای سفیر به عنوان یک عنصر نامطلوب ضرورت دارد.
کوشکی بیان داشت: قطعا باید سفیر انگلیس اخراج شود و وزارت خارجه به این مطالبه باید توجه کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به حضور سفیر انگلیس در تجمعات مقابل دانشگاه امیرکبیر گفت: اخراج سفیر انگلیس از ایران می‌تواند گزینه مناسبی برای پاسخگویی به این اقدام غیردیپلماتیک مکیر باشد.
محمد مرندی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با تسنیم،‌ درباره حضور سفیر انگلیس در تجمعات مقابل دانشگاه امیرکبیر و دستگیری وی هنگام تهیه عکس و فیلم از این تجمعات گفت:‌ وقتی سفیر انگلیس در چنین جمعی حاضر می‌شود این علامت بسیار بدی است و نشان می‌دهد که کشورهای غربی علاوه بر تحریم همه‌جانبه ایران و اظهار خوشحالی از به شهادت رسیدن سردار سلیمانی به‌دست ارتش آمریکا، از هیچ فرصتی برای برهم زدن امنیت کشور دریغ نمی‌کنند.
وی با اشاره به شعارهای هنجارشکنانه‌ای که از سوی تجمع‌کنندگان مقابل دانشگاه امیرکبیر سر داده شد، گفت: شعارهایی که در این تجمع داده شد بنده را به‌یاد سالهای گذشته می‌اندازد که برخی‌ها با شعارهایی از قبیل نه غزه نه لبنان در حقیقت به حاج قاسم توهین می‌کردند، بنابراین شرایط فعلی ما با این جماعت با سالهای گذشته تفاوت چندانی نکرده است. در بحبوحه اغتشاشات سال ۸۸ نیز شاهد فعالیت‌های ضدامنیتی برخی دیپلمات‌های کشورهای متخاصم از جمله سفارت انگلیس بودیم.
مرندی در پاسخ به این سؤال که وزارت امور خارجه باید چه واکنشی به این اقدام رابرت مکیر از خود نشان دهد، تأکید کرد: اخراج سفیر انگلیس از ایران می‌تواند گزینه مناسبی برای پاسخگویی به این اقدام غیردیپلماتیک رابرت مک‌ایر باشد.


کد مطلب: 112397

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/112397/اخراج

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir