کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تخلفات جدید رونمایی شدند؛

چنبره قاچاقچیان بر سر محصولات پتروشیمی

27 خرداد 1398 ساعت 1:06


بنابر اسناد رسیده تخلفات گسترده‌ای از طریق «گمرک بندر شهید رجایی» و توسط شرکت «ت. ت» صورت گرفته است. این شرکت توانسته از طریق اظهارنامه‌هایی اقدام به واردات کالا و ترخیص آن‌ها از گمرک مذکور کند که بعضاً مجوز‌های بانک، ثبت سفارش و... ضمیمه اظهارنامه‌های مربوطه جعل و مورد سوءاستفاده قرار گرفته و حقوق و عوارض کامل پرداخت نشده است. این شرکت توانسته از این طریق پلی‌اتیلن و پلی‌استایرن وارد کند.
در روزهای اخیر، دو خبر پیرامون صنایع پتروشیمی ایران منتشر شده که نشان از تخلفات گسترده در این حوزه دارد. هر دو خبر توسط رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس رسانه‌ای شده است؛ اولین خبر که در ۲۲ خردادماه ۹۸ منتشر شد، نشان می‌داد که پتروشیمی‌های کشور برای فرار از پرداخت مالیات، صادرات صوری انجام می‌دهند.
امیر خجسته در این زمینه گفت: شرکت‌های پتروشیمی وقتی که می‌خواهند کالای خود را در کشور بفروشند، باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند و طبق گزارشی که به فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس رسیده برای اینکه این ۹ درصد مالیات را پرداخت نکنند، با تبانی با یک گمرک در عسلویه، صادرات صوری انجام می‌دهند.
وی افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: این صادرات صوری به این شکل است که کالایی از گمرک صادر نمی‌‌شود و فقط اسناد و مدارک کاغذی آن به گمرک مربوطه ارسال و مراحل صادرات روی کاغذ انجام می‌شود و بعد شرکت‌های پتروشیمی، محصولات خود را در داخل به فروش می‌رسانند و بدین ترتیب از پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده فرار می‌کنند. رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اینگونه اقدام، قاچاق کالا محسوب می‌شود و از طرف دیگر چون ارزش افزوده را از بین برده‌اند، اختلاس در شرکت‌های پتروشیمی هم به شمار می‌آید.
هنوز رسانه‌ها ابعاد مختلف این موضوع را بررسی نکرده بودند که رئیس فراکسیون اقتصادی مجلس در ۲۵ خرداد ۹۸ طی مصاحبه‌ای دومین خبر را پیرامون پتروشیمی‌ها رسانه‌ای کرد که نشان می‌داد، تخلفات گسترده‌ای در حوزه واردات محصولات پتروشیمی صورت گرفته است. وی در این مصاحبه با بیان اینکه به تازگی مستنداتی درخصوص قاچاق کلان محصولات پتروشیمی در اختیار فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس قرار گرفته است، گفت: براساس مستندات، جعل اسناد و دستکاری ارزش به منظور فرار از پرداخت حقوق واقعی و عوارض گمرکی و پایمال کردن حقوق دولت محرز شده است.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس ادامه داد: با وجود اعلام جرم صریح صورت گرفته در این پرونده مشخص نیست به چه دلیل رسیدگی نهایی به این پرونده طولانی شده است. به گفته این عضو کمیته تحقیق و تفحص از گمرک ایران، یکی از نکات بااهمیت در این پرونده شائبه‌های مطرح درباره نقش برخی مدیران شناخته شده می‌باشد که لازم است در این خصوص شفاف‌سازی لازم شود.
همانگونه که ملاحظه می‌شود رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس تنها به کلیاتی در این زمینه بسنده کرده است. طبق اسناد رسیده به تابناک اقتصادی، این تخلفات گسترده از طریق "گمرک بندر شهید رجایی بندرعباس" و توسط "شرکت ت.ت" به مدیرعاملی آقای م.الف و به نمایندگی از آقای ح.ع و کارگزاری آقای ر.ه صورت گرفته است.
این شرکت توانسته است از طریق اظهارنامه‌هایی که در ادامه مشخصات برخی از آن‌ها ذکر خواهد شد، اقدام به واردات کالا و ترخیص آنها از گمرک مذکور در سال ۹۰ کند که بعضاً مجوزهای بانک، ثبت سفارش و... ضمیمه اظهارنامه‌های مربوطه جعل و مورد سوءاستفاده قرار گرفته و حقوق و عوارض کامل پرداخت نشده است. این شرکت توانسته است از این طریق پلی‌اتیلن و پلی‌استایرن وارد کند. در ادامه به بخشی از این اظهارنامه‌های و جعل‌های صورت گرفته اشاره می‌شود:
این شرکت در مورخه ۱۷ آذرماه ۹۰ اقدام به واردات ۸۵ هزار کیلوگرم پلی‌استایرن به ارزش ۱۱۷۳۶۵۰۰۰ وون کره کرده است که در بررسی و بازبینی اسناد مشخص شده است که مبلغ صحیح ۱۷۱۰۶۴۲۰۰ وون کرده بوده است. بنابراین این شرکت به میزان ۵۳۶۹۹۲۰۰ وون کره کم‌اظهاری داشته و حقوق ورودی و عوارض متعلقه را کامل پرداخت نکرده است.
این شرکت در مورخه ۲۵ آبان‌ماه ۹۰ مقدار ۴۸۰۰ کیلوگرم پلی‌اتیلن به ارزش ۲۲۰۸۷۲۰ درهم وارد کرده است که در بررسی و بازبینی اسناد مشخص شده است که وزن صحیح این محموله ۴۸۰۰۰ کیلوگرم و به ارزش ۳۳۵۶۱۶۰ درهم بوده است و این شرکت به مبلغ ۱۱۴۷۴۴۰ درهم کم‌اظهاری داشته است.
این شرکت در مورخه ۲۱ مهرماه ۹۰ مقدار ۴۹۵۰۰ کیلوگرم پلی‌اتیلن به ارزش ۵۶۴۳۰۰۰۰۰ وون کره وارد کرده است که در بررسی و بازبینی اسناد مشخص شده است ارزش واقعی این محموله ۸۷۱۳۹۸۰۰۰ و وزن واقعی آن ۵۰۵۸۰۰۰ کیلوگرم بوده است و بدین ترتیب این محموله ۳۰۷۰۹۸۰۰۰ وون کره کمتر اظهار شده است.
در مورخه ۱۷ آذرماه ۱۳۹۰ شرکت مذکور اقدام به واردات ۱۰۲۷۳۴ کیلوگرم پلی‌اتیلن به ارزش ۱۴۰۸۳۸۰۰۰ وون کره نموده است که در بررسی و بازبینی اسناد مشخص شده است که ارزش واقعی این محموله ۱۹۰۹۷۴۶۰۰ وون کره بوده است. پس این محموله نیز ۵۰۱۳۶۶۰۰ وون کره کمتر اظهار شده است. طبق بند الف ماده ۱۱۳ قانون امور گمرکی، اظهارنامه‌های مذکور مشمول قاچاق می‌باشند.
خجسته در مصاحبه اخیر خود گفته است: برای پیگیری بیشتر ماجرا و به سرانجام رسیدن این پرونده مهم قاچاق محصولات پتروشیمی، مکاتباتی با مقامات مرتبط شده و حالا پرسش اول این است که چرا بررسی این پرونده هشت سال به طول انجامیده است؟ پرسش دوم آنکه براساس ادعای رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس، شائبه حضور کدام مدیران شناخته شده در این پرونده مطرح می‌باشد؟ پرسش سوم این که در حالی که ایران خود تولیدکننده محصولات پتروشیمی می‌باشد واردات این محصولات به چه منظوری انجام گرفته است؟
البته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس در مصاحبه اخیر خود گفته است: مقدمات کار برای پیگیری پرونده از مرجع قضایی انجام و همچنین این فراکسیون طی نامه‌ای به وزیر اقتصاد، خواستار توضیح در این باره شده است.
باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده چه خبرهای دیگری پیرامون این تخلفات گسترده در زمینه صادرات صوری پتروشیمی‌ها و واردات قاچاق محصولات پتروشیمی منتشر خواهد شد.


کد مطلب: 109427

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/109427/چنبره-قاچاقچیان-سر-محصولات-پتروشیمی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir