?>?> سیاست روز - زمان پاسخ به اسرائیل فرا رسیده است - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی آمریکا با ادعای واهی دوباره می‌خواهد به سوریه دست درازی کند

زمان پاسخ به اسرائیل فرا رسیده است

21 فروردين 1397 ساعت 10:22


حمله هوایی اسرائیل به یک پایگاه نظامی در سوریه با دستور آمریکا انجام شد، در واقع آمریکا خود را مستقیم وارد درگیری نکرد تا هزینه‌ها را مدیریت کند.
اما چندمین بار است که اسرائیل به خاک سوریه تجاوز نظامی می‌کند و به نظر می‌رسد که زمان پاسخ به گستاخی‌های رژیم صهیونیستی فرا رسیده باشد.
درحالی برخی مقامات آمریکایی با ادعاهایی واهی از تصمیم آمریکا برای حمله به سوریه خبر داده‌اند که ناظران سیاسی ضمن تاکید بر اینکه صلح در سوریه به نفع ائتلاف غربی-عربی -عبری نیست، بر این باورند که مواضع قاطعانه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و روسیه می‌تواند سیلی محکمی به دست درازی‌های همیشگی آمریکا در منطقه بویژه در سوریه و عراق باشد.
به تازگی جان مک کین، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا در بیانیه‌ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کشورش را ترغیب کرد به حمله شیمیایی ادعایی در سوریه «قاطعانه» پاسخ دهد. وی در این بیانیه وقوع حمله شیمیایی ادعایی در سوریه را به اعلام ترامپ درباره تصمیم برای خروج از سوریه ربط داده است.
او نوشته است: رئیس جمهور ترامپ هفته گذشته این پیام را به دنیا داد که ایالات متحده قصد خروج زودهنگام از سوریه را دارد. بشار اسد و حامیان روسی و ایرانی‌اش صدای ترامپ را شنیده‌اند و اسد که انفعال آمریکا جسورش کرده حمله شیمیایی دیگری علیه مردان، زنان و کودکان معصوم انجام داده است.
مک کین نوشته است: ترامپ برای محکوم کردن اسد و دولت‌های روسیه و ایران امروز به سرعت وارد عمل شده. سوال اینجا است که آیا او کاری هم انجام خواهد داد یا نه؟
سناتور ارشد آمریکایی با یادآوری حمله سال گذشته آمریکا به پایگاه الشعیرات، بار دیگر ترامپ را به اقدام نظامی علیه سوریه ترغیب کرده است.
او گفت: رئیس جمهور سال گذشته که اسد از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرد قاطعانه پاسخ داد. این بار هم باید همین کار را انجام داده و نشان دهد که اسد برای جنایت‌های جنگی‌اش هزینه پرداخت خواهد کرد.
ادعاها علیه دمشق در حالی مطرح می‌شود که دولت سوریه در سال ۲۰۱۳ با همکاری روسیه و تحت نظارت کشورها و سازمان‌های بین المللی از جمله آمریکا و سازمان ملل، تمام سلاح‌های شیمیایی خود را نابود کرد.
دونالد ترامپ آنچه بر ملت سوریه گذشت را که با کمک‌های جمهوری اسلامی ایران و روسیه توانستند کشورشان را از چنگال تروریست‌های تکفیری- وهابی بعد از شش سال نجات دهند، که تایید این موضوع مهر تاییدی بر حماقت و ناآگاهی وی از تحولات سیاسی جهان است، یا می‌داند و پشت پرده ادعای رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا، اهداف شوم دیگری از جمله محور قرار دادن ایران است و تقلایی دیگر برای تضعیف جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی.
تصمیم آمریکا برای حمله به سوریه در حالی مطرح شده که دیروز یک منبع نظامی سوری به شبکه خبری «راشا تودی» (RT) گفت که هدف رژیم صهیونیستی از حمله به فرودگاه «تی۴» در استان حمص سوریه، حضور ایران نیست.
این منبع که نامش فاش نشد، توضیح داد، این حرف تکراری اسرائیلی‌ها درباره هدف قرار دادن فرودگاه نظامی «تی ۴» که حمله به دلیل حضور ایرانی‌هاست، «کذب محض» است و «علت واقعی مسئله دیگری است».
آر.تی به نقل از این منبع نظامی سوری گفت که تل‌آویو امکانات فرودگاه تی ۴ و نوع تجهیزات آن را می‌داند. اسرائیل زمانیکه حس می‌کند «وضعیت آشوب رو به پایان است و سوریه دارد از دل توفان بیرون می‌آید» تلاش می‌کند تا حد امکان وضعیت را به هم بریزد و از هر طریق توان سوریه را تضعیف کند. آمریکا با ارزیابی و رصد دائمی شرایط منطقه‌ای، وارد عمل می‌شود و از آنچه در ایران می‌گذرد نیز غافل نمی‌شود و بر مبنای آن تاکتیک‌های ضد ایرانی خود را چیدمان می‌کند.
در این راستا دیده‌بان حقوق بشر سوریه که وابسته به مخالفان سوری است مدعی شد: در این حملات موشکی به فرودگاه نظامی تی‌فور ۱۴ تن کشته شده‌اند که در میان آنها تعدادی ایرانی‌ نیز دیده می‌شود.
از همه مهمتر اینکه نشست سه جانبه ایران، آنکارا و مسکو برگزار شد تا با اتخاذ تصمیمات مهم تنش‌ها در سوریه را پایان دهد و این نشست در امتداد نشست سوچی در روسیه بود. بیانیه این نشست نیز حاکی ازعزم جدی این سه کشور برای پایان یافتن بحران سوریه بود اما گویا آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی نمی‌خواهند مردم سوریه روی آرامش را ببینند چرا که با حل بحران سوریه تمام محاسبات آنها در این کشور به هم می‌ریزد.
در تصمیم گیری‌های هیجانی دونالد ترامپ اطرافیانش نیز بی‌تأثیر نیستند چرا که با تغییر بیشتر مهرهای کاخ سفید روحیه جنگ طلبی و اعلام سیاست‌های ضد ایرانی بیش از گذشته به چسم می خورد وآمدن مایک پمپئو به جای رکس تیلرسون و جان بولتون به جای هربرت مک مستر کاخ سفید مهر تاییدی بر آنچه در گزارش مطرح کرده‌ایم است.
استقلال سوریه به نفع آمریکا و غرب نیست؛ به ادبیاتی دیگر صلح در منطقه با منافع ائتلاف غربی-عربی –عبری همخوانی ندارد، تنش و به راه انداختن جنگ‌های مذهبی و فرقه‌ای و درگیر کردن کشورها در خاورمیانه حتی امتیاز اقتصادی برای این ائتلاف به همراه دارد و حالا که جمهوری اسلامی در به هم ریختن فتنه انگیزی این محور نقشی اساسی ایفا کرده تمام تلاش خود را می‌کنند تا ایران را از سر راه بردارند.
نشریه نیویورکر در تحلیلی تهدید «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای تحمیل هزینه گزاف به دولت سوریه به بهانه حمله شیمیایی در شهر «دوما» را غیرواقعی دانست.
این رسانه آمریکایی نوشته است: حقیقت این است کارهای اندکی وجود دارند که بتوانند در موازنه نظامی میدانی در سوریه یا نتایج جنگ در این کشور تغییرات محسوس ایجاد کنند. دولت اسد با کمک نیروی هوایی روسیه و نیروی انسانی ایران و حزب‌الله بخش زیادی از سرزمین‌های سوریه، از جمله بیشتر شهرهای اصلی این کشور را پس گرفته است.
ناظران سیاسی بر این باورند که مواضع قاطعانه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و روسیه می‌تواند سیلی محکمی به این دست درازی‌های همیشگی آمریکا در منطقه بویژه در سوریه و عراق داشته باشد و در آینده‌ای نزدیک تمام معادلات آنها را برهم زند، این روزها که سعودی‌ها دست دوستی خود را آشکارا به سوی اسرائیل دراز کرده‌اند نیز این این سیلی بی‌بهره نخواهند بود و با اقتدار تهران، مسکو و آنکارا سر جای خود خواهند نشست.
البته یوری شویتکین معاون کمیسیون دفاعی دومای روسیه در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی اگر چه اسمی از رژیم صهیونیستی نبرد اما اظهار داشت: سوریه حق دارد به پایگاه نظامی (که از آن حمله هوایی سازماندهی شده) پاسخ متقابل دهد، در صورتی که این حمله از سوی ائتلاف بوده است. من شکی در این موضوع ندارم که این حمله توسط یکی از اعضای ائتلاف (آمریکایی) انجام شده که به صورت غیرقانونی در خاک سوریه حضور دارند.
به عقیده شویتکین، اکنون دولت سوریه می‌تواند به پایگاه‌های نظامی عامل حمله موشکی به استان حمص در خاک این کشور و حتی خارج از خاک سوریه حمله تلافی‌جویانه انجام دهد.

صلح در سوریه معادلات آمریکا را به هم می‌زند
در همین زمینه دکتر سید رضا صدرالحسینی پیرو بازی جدید آمریکا در سوریه در گفت‌وگو با سیاست روز گفت؛ بانگاهی دقیق به روند تحولات سوریه در ۷ سال گذشته چهره بسیاری از بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی آشکار می‌گردد.
وی افزود: یکی از اصلی‌ترین بازیگران فرامنطقه‌ای در این ماجرا آمریکاست، این کشور درابتدای بحران در سوریه تلاش کرد با وارد کردن کشورهای همسو و علاقه‌مند به مطرح و بزرگ شدن در منطقه را باهمه توان سیاسی، مالی، تسلیحاتی و تبلیغاتی به میدان آورد؛ در این میان ترکیه، عربستان و قطر در جلوی این صف طولانی همراه بودند اما، با تداوم مقاومت مردم و ارتش سوریه که به شکست تروریسم و پاکسازی مناطق مختلف جغرافیایی از لوث وجود آنان همراه بود در جمع گرگان درنده خوی حامیان تروریست نیز اختلاف افتاد و تعدادی از کشورها از جرگه این ائتلاف کثیف خارج شدند و به تناسب کاهش توان تروریست‌ها و افزایش پیروزی‌های میدانی ارتش سوریه، آمریکایی‌ها میادین دیگری از جنس "سیاسی" در مقابل نظام سیاسی پیروز در سوریه ایجاد نمودند و بدنبال جبران شکست‌ها در میادین سیاسی بودند.
صدرالحسینی اظهار داشت؛ از این‌رو اجلاس‌ وین، پاریس و ترکیه را در قالب‌های یکسویه و اهداف حمایت از تروریست‌ها که در نقش دیپلمات‌های حامی معارضین آنها را معرفی می‌نمودند برگزار و با پوشش‌های وسیع رسانه‌ای این اجلاس‌ها بی‌خاصیت را تنها راه برون رفت از بحران سوریه معرفی و دستور کار آن را فروپاشی نظام سیاسی برسوریه معرفی می‌نمودند.
وی با اشاره به این که این ترفندهای مزورانه نیز نتوانست اراده وعزم مردم سوریه را در دفاع از امنیت کشورشان درهم شکند، افزود: همه این اقدامات در شرایطی انجام می‌شد که نیروهای آمریکایی بطور مستقیم و در شرایط مختلف کمک‌های خویش را به تروریست‌ها می‌رساندند و سران جریان‌های تروریستی مستحضر به پشتیبانی آمریکایی‌ها بودند.
کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: روند پیروزی‌های مقاومت و ارتش سوریه کار را به جایی رساند که آمریکایی‌ها در نوبت‌های متعدد با پیشرفته ترین هواپیماهای ارتش خود برای جلوگیری از پیروزی برق آسای مبارزان واقعی با تروریست به کمک تروریست‌ها شتافته و آنان را قلع و قمع کردند؛ البته درمواردی نیز ارتش آمریکا بعد ازاین اقدامات برای گمراه کردن افکارعمومی در بیانیه‌های خویش به اشتباه خود اعتراف می‌نمود! البته متجاوزین غاصب صهیونیستی از این شرایط کاملا سوءاستفاده می‌نمود و با تجاوزات هوایی و موشکی به توان دفاعی ارتش سوریه و در بعضی موارد مقاومت آسیب می‌رساند اما، روند عمومی در طول این ایام به نفع نظام حاکم بر سوریه بود.
صدرالحسینی هدف حمله به سوریه را تشریح کرد و گفت: این بار نیز حمله موشکی به یکی از پایگاه‌های هوایی سوریه در حمص درراستای جلوگیری از آزادسازی غوطه شرقی و نابودی کامل تروریست‌های مورد حمایت بیگانگان در این منطقه است.
وی معتقد است: در حقیقت این اقدام صبح دیروز آمریکایی‌ها نشان می‌دهد حاشیه سازی‌هایی که از زمان پاکسازی غوطه شرقی که منطقه راهبردی محسوب می‌شود در منطقه عفرین و مرزهای شرقی برای دولت قانونی سوریه ایجاد نمودند کارساز نبوده و این مرتبه مجور شدند خودشان یکبار دیگر وارد عمل شده و دزدانه از دریای مدیترانه موشک به مناطق داخلی سوریه شلیک نمایند تا شاید در عزم و اراده مردم و ارتش سوریه خلل ایجاد نمایند و آنان را از پاکسازی این منطقه راهبردی منصرف کنند اما، آنچه از میادین نبرد خبر می‌رسد استحکام اراده‌ها برای پاکسازی مناطق غوطه شرقی در روزهای نزدیک است.
وی افزود: پیام این حمله در درجه اول به ملت و ارتش سوریه برای دست کشیدن از اهداف خود برای مقابله جدی با تروریست‌های مورد حمایت صهیونیست‌ها و مرتجعین منطقه است، در واقع آمریکایی‌ها در این نوبت با توان بیشتری وارد فاز حمایتی از تروریست‌ها و حامیان منطقه‌ای آنان شده‌اند تا با صراحت بیشتر بگویند ما حامی جدی شما بوده و خواهیم بود، آمریکایی‌ها کاملا از فروپاشی سازمان و ساختار تروریست‌ها مطلع‌اند و این اقدام برای روحیه بخشی به این شکست خوردگانی است که نفس‌های آخر را درسنگرهای ساخت مهندسین غربی و صهیونیست‌ها در اطراف دمشق می‌کشند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی در ادامه بیان داشت: مجموعه حاکم بر دستگاه‌های اطلاعاتی - امنیتی و نظامی آمریکا به میزان نفرت ملت ایران از نظام سلطه آمریکا، به قابلیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران، به اشراف اطلاعاتی نیروهای مسلح کشورمان بر روی ناوها و ناوچه‌ها و پایگاه‌های ثابت و نقاط ضعف خودشان در منطقه کاملا آگاه هستند البته به بخش‌هایی از مکانیزم‌های دفاعی ایران پی نبردند اما، آنان به قدرت فزاینده آن کاملا واقف می‌باشند.
صدرالحسینی اظهارداشت: ژنرال پمپئو که هم اکنون سکان وزارتخارجه آمریکا را بعهده دارد سال‌ها در منطقه غرب آسیا مسئول ارشد نظامی بوده و بعد از به دست گرفتن ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اطلاعاتش در خصوص توان دفاعی و نفود منطقه ای ایران اسلامی بسیار بالاست و می‌داند اولا، شلیک چند موشک از راه دور به سوریه که اولین مرتبه نیز نبوده نه مى‌تواند در اراده ایران برای کمک به مردم تروریست زده سوریه خدشه‌ای وارد نماید و نه می‌تواند برای ایران بااهمیت جلوه کند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: دوم، او بخوبی از شکنندگی نظامی- دفاعی همپیمانان خویش در منطقه که به تازگی مقدار قابل توجه به آنها اسلحه فروختند آگاه است تا آنجا که سیستم پدافند پاتریوت آمریکایی عربستان نتوانسته در مقابل موشک‌های نسل گذشته ارتش یمن کارآمدی داشته باشد، سوم، او حتما بیش از آقای "آرون دیوید میلر" تحلیل‌گر آمریکایی می‌داند که گفته است: اگر حمایت آمریکا نباشد، کاخ‌های سران سعودی مانند خانه پوشالی فرو می‌ریزد، چهارم، او بخوبی از نقاط ضعف ساختاری در ارتش که ترامپ در ایام مبارزات انتخاباتی بخشی از آنان را افشاء نمود آگاه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در جمع‌بندی باید گفت کشورهای پیروز در مبارزه با تروریست یعنی ایران، سوریه و روسیه عزم خویش را برای نابودی کامل تروریسم در منطقه قاطعانه جزم کرده و به ملت‌های خود قول داده‌اند تا خاک کشور سوریه را لوث تروریست‌های تکفیری مورد حمایت آمریکا و صهیونیست و عربستان پاک کنند و شلیک چند موشک نیز نمی‌تواند در این اراده خلل چندانی ایجاد نماید و مطمئنا آنان در میادین غوطه شرقی پاسخ این حمایت آشکار را خواهند داد. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان


کد مطلب: 103900

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/103900/زمان-پاسخ-اسرائیل-فرا-رسیده

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir