کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سرنوشتی نامعلوم

لیبی در حالی سالهاست که میدان جنگی تمام عیار میان جریان‌های داخلی و حامیان خارجی آنها مبدل شده است که در این میان تحرکات مصر جای تامل دارد...

31 تير 1399 ساعت 22:37


لیبی در حالی سالهاست که میدان جنگی تمام عیار میان جریان‌های داخلی و حامیان خارجی آنها مبدل شده است که در این میان تحرکات مصر جای تامل دارد. در اقدامی قابل تامل مفتی مصر موافقت پارلمان این کشور با اعزام جمعی از نیروهای مسلح مصر برای ماموریت‌های فرا مرزی را ستود. شوقی ابراهیم علام، مفتی مصر در بیانیه‌ای اظهار کرد: مردم مصر شرعا باید در مقابل این چالش‌ها و برای مقابله با تمامی خطراتی که امنیت ملی و منطقه‌ای ما را در این شرایط حساس تهدید می‌کنند، در یک صف و در کنار نیروهای مسلح و رهبری سیاسی مصر بایستند. پیش از وی نیز پارلمان مصر با استقرار نیروهای مسلح در خارج این کشور برای مقابله با اقدامات شبه‌نظامیان مجرم و تروریست‌های خارجی موافقت کرد.
در ادامه این راه صالح الفاندی، رئیس شورای عالی شیوخ و سران قبایل لیبی پیشتر گفته بود: قبایل لیبی از رئیس جمهور مصر خواستند در صورتی که شبه‌نظامیان وابسته به دولت طرابلس تحت حمایت ترکیه حمله‌ای را علیه سرت آغاز کردند، ارتش مصر وارد عمل شود.همچنین عبد العزیز بن عبدالله العجمان، رئیس کمیته امور خارجه، دفاع و امنیت ملی در مجلس شورای بحرین پارلمان این کشور از موافقت پارلمان مصر با دخالت خارجی برای دفاع از مرزهای غربی‌اش حمایت کرد. عربستان و امارات نیز پیشتر از مصر حمایت کرده بودند. در این میان بسیاری بر این عقیده‌اند که هنگامی که نشست شورای عالی دفاع ملی مصر به ریاست عبدالفتاح السیسی و با حضور فرماندهان نیروهای مسلح و امنیتی و وزیران کلیدی دولت این کشور برگزار می‌شود و به دنبال آن نشست پشت درهای بسته پارلمان در حمایت از وی برگزار و به دخالت نظامی این کشور در لیبی چراغ سبز نشان می‌دهد؛ مفهومش این است که نبرد سرت-الجفره قریب الوقوع است و رویارویی مستقیم میان ارتش‌های مصر و ترکیه و حامیان شرقی و غربی آنها در لیبی و حضور فرانسه، روسیه و امارات در کنار مصر نزدیک می‌شود و شاید چند روز دیگر آنگونه که بیشتر کارشناسان و استراتژین ها می‌گویند، شروع شود.
بسیاری تاکید دارند آنچه که در لیبی در جریان است ادامه بازی است که ناتو در سال ۲۰۱۱ به بهانه سرنگونی قذافی به پا و تا به امروز آن را ادامه داده است. ناظران سیاسی تاکید دارند لیبی به جنگلی از سلاح و شبه نظامیان تبدیل شده است و اگر قبایل لیبی وارد عرصه نبرد شوند و با شبه نظامیان مسلح و نیروهای خارجی وارد جنگ شوند؛ جنگ در لیبی چه بسا برای سال‌ها به طول خواهد انجامید و هرج و مرج بیشتری به دنبال خواهد داشت و این همان خواسته‌ای است که ناتو از ابتدا به دنبال آن بوده است. آنچه غرب به دنبال آن است بحرانی سراسری در لیبی است تا در لوای آن در کنار غارت منابع نفت لیبی، بازیگرانی همچون ترکیه و مصر را تضعیف و کشورهایی همچون امارات و عربستان را سرکیسه نماید. 

نویسنده: فرامرز اصغری


کد مطلب: 114601

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/114601/سرنوشتی-نامعلوم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir