?>?> سیاست روز - بسكتبال ايران با اقتدار قهرمان آسيا شد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بسكتبال ايران با اقتدار قهرمان آسيا شد

21 مرداد 1392 ساعت 8:18

مولف :


قهرمانی با اقتدار در رقابت های قاره کهن و صعود به رقابت های جهانی بار دیگر نشان داد بسکتبال ایران از مرزهای آسیا عبور کرده و دیگر حریفان آسیایی برای آسمانخراش های کشورمان نقش حریفان تدارکاتی دارند. همانگونه که والیبال در رقابت های لیگ جهانی چشم ها را به خود خیره کرد بسکتبال نیز این پتانسیل را دارد تا شانه به شانه قدرت های بسکتبال جهان حرکت کند و این توانایی در بسکتبال ما وجود دارد و باید باور کنیم.
این قهرمانی و اقتدار درس های بزرگی برای مدیران ورزش کشور داشت. درس هایی که سال‌ها است در مدیریت کلان ورزش به آن توجه نمی شود. سال ها است از سوی برخی به اصطلاح کارشناسان و مدیران ورزشی می‌شنویم که ایرانی ها فقط در رشته های انفرادی به دلایل فنی! موفق هستند (هیچ زمان این دلایل گفته نشد) و ایرانی ها نمی توانند به همان دلایل فنی! در رشته های گروهی موفق باشند. درخشش در رشته های انفرادی همچون کشتی، وزنه‌برداری، تکواندو و کاراته و ناکامی در رشته‌های گروهی نیز سندی بر این گفته و باور غلط بود؛ هر چند ما نیز باور داریم در رشته های انفرادی استعدادها آنقدر زیاد هستند که با نبود مکانیسم استعدادیابی و مدیریت کارآمد باز هم می درخشند اما اگر الفبای مدیریتی در ورزش رعایت شود در همه رشته ها جوانان با استعداد ایرانی می توانند قله ها را فتح کنند. والیبال و بسکتبال با رعایت اصول مدیریت ورزش نشان دادند این باور که ایرانی ها در رشته های گروهی نمی توانند موفق باشند ، گفته مدیران ناکارآمد‌، غیر کارشناس و زیر کار دررو است.
شاهدیم که جوانان سربلند و غیرتمند کشورمان چگونه در رشته های ورزشی گروهی حماسه می آفرینند. در درخشش و رشد این دو رشته نکاتی مشترک است که درس های بزرگی هم به همراه دارد؛درس هایی که وزیر ورزش دولت یازدهم باید خوب آنها را مطالعه و اجرایی کند:
۱ - ثبات مدیریت
۲- کشف و پرورش استعدادها و سرمایه گذاری از رده نوجوانان تا بزرگسالان
۳- استفاده از دانش روز ورزش جهان.
در این دو رشته بر خلاف ساختار ورزش ما که باری به هر جهت است شاهد ثبات مدیریتی در راس فدراسیون ها هستیم، روند استعدادیابی در هر دو رشته سابقه ای بیش از ۲۰ ساله دارد و پرورش استعدادهای کشف شده و پشتوانه سازی نیز به خوبی انجام گرفته است. این درس ها می‌تواند برای وزیر ورزش نقشه راه باشد. وزیر جدید باید مدیران کاربلد در ورزش را حفظ و به آنها اعتماد کند؛ مدیران ضعیف که با زدوبند وارد گود شده اند و تعداد آنها نیز بسیار زیاد است را از بدنه ورزش کاملا دور سازد و با کمک پیشکسوتان و کارشناسان همه فدراسیون ها را به اهلش بسپارد و حمایت های لازم را انجام دهد.
موفقیت در ورزش فاکتورهای علمی و تجربه شده ای دارد و جامعه ورزش امیدوار است وزیر جدید دیگر راه غلط پیشینیان را طی نکند.وزارت ورزش مکانی برای آزمون و خطا نیست. وزارت ورزش جایی برای رفاقت ها و خصومت ها نیست و در آخر وزارت ورزش حیاط خلوت سیاسیون و غیر ورزشی ها نیست.

تیم ملی بسکتبال ایران بر بام آسیا ایستاد
در دیدار پایانی بسکتبال جام ملت‌های آسیا روز گذشته تیم های ملی ایران و فیلیپین به مصاف هم رفتند. ملی پوشان کشورمان که با شکست تایوان پا به بازی فینال گذاشته بودند، به دنبال سومین قهرمانی خود در ۴ دوره گذشته بودند. هر چند فیلیپینی ها هم با حمایت هواداران خود امید زیادی به این بازی داشتند.
کوارتر اول: بازیکنان ایران از ابتدا بازی را با قدرت آغاز کردند، هر چند در دفاع کمی متزلزل ظاهر شدند. نخستین امتیاز مسابقه را صمد نیکخواه بهرامی روی یک حرکت زیبا کسب کرد و ایران را در شروع کار ۲ بر صفر پیش انداخت. فیلیپینی‌ها که پرس در دفاع و سرعت در ضد حمله را در دستور کار قرار داده بودند روی اشتباهات متوالی بازیکنان کشورمان در دقایق ابتدایی ۶ امتیاز متوالی را کسب کردند. در ادامه کار نیکخواه بهرامی و اوشین ساهاکیان کار را به تساوی کشاندند. دو تیم در ادامه کار در عدد ۱۵ به تساوی دست یافتند اما در نهایت این تیم ایران بود که با پرتاب دو امتیازی سهراب‌نژاد این کوارتر را با برتری به پایان برد.
کوارتر دوم: این کوارتر با حملات سریع تیم میزبان آغاز شد. اما ملی پوشان کشورمان رفته رفته نبض بازی را در دست گرفتند و برتری خود را به فیلیپین دیکته کردند. بازی در این کوارتر برای دقایقی به خاطر خراب شدن اسکوربورد سالن، متوقف شد. در دقایق پایانی فیلیپینی‌ها با حمایت پرشور تماشاگرانشان بهتر کار می‌کردند و با دفاع خوب و نفوذهای مهار نشدنی فاصله را کاهش می‌دادند.
کوارتر سوم: کوارتر سوم با برتری آسمانخراش های ایرانی آغاز شد. شاگردان بچیروویچ که به دنبال افزایش اختلاف امتیازات خود با تیم میزبان بودند از همان ابتدا با ارائه یک بازی هوشمندانه امتیازات را یکی پس از دیگری به دست آوردند، هر چند ضد حملات سریع فیلیپينی ها همچنان امید آنها را برای ادامه بازی زنده نگه می داشت. ایران پرس در دفاع را در دستور کار خود قرار داده بود. بازی درخشان ملی پوشان ایرانی شور و هیجان خاصی را در میان هواداران ایرانی حاضر در ورزشگاه ایجاد کرده بود و بچیروویچ با جابجایی دائمی شاگردان خود انرژی خوبی را در بازی ایجاد کرده بود. در آخرین ثانیه کوارتر سوم مهدی کامرانی با یک پرتاب ۳ امتیازی اختلاف را به ۹ امتیاز رساند و این کوارتر در پایان با نتیجه ۶۲ به ۵۳ به سود ایران خاتمه یافت.
کوارتر چهارم: در این کوارتر هم امتیاز نخست را ایرانی ها کسب کردند. کارهای ترکیبی حامد حدادی و اوشین ساهاکیان برگ برنده تیم ملی کشورمان بود. فیپلیپینی ها که در مهار آسمانخراش های ایرانی عاجز بودند، تنها با پرتاب های از راه دور به دنبال جبران امتیازات عقب افتاده بودند. اختلاف ۱۰ امتیازی در امتیازات باعث شده بود که ملی پوشان کشورمان بازی را با اعتماد به نفس بالاتری دنبال کنند. روحیه ملی پوشان دو چندان شده بود و ایرانی های حاضر در سالن مانیل نیز یکصدا ایران را تشویق می کردند. حامد حدادی با ریباند های قدرتمند خود بار دیگر نشان داد که در سطحی بالاتر از بسکتبال آسیا بازی می کند.خستگی در چهره ملی پوشان دیده می شد اما در عملکرد آنها نه. برتری ایران تا پایان کوارتر چهارم ادامه داشت و در نهایت ایران موفق شد با نتیجه ۸۵ بر ۷۱ میزبان را شکست دهد و برای سومین بار قهرمان آسیا شود.

حدادی ارزشمندترین بسکتبالیست شد
پس از پایان فینال جام ملت‌های آسیا، حامد حدادی به عنوان ارزشمندترین بسکتبالیست آسیا معرفی شد.او در دوره گذشته هم در این پست به عنوان بهترین بازیکن آسیا شناخته شده بود. اوشین ساهاکیان هم به عنوان بهترین بازیکن پست چهار آسیا معرفی شد.علاوه بر این، حامد حدادی عنوان بهترین بازیکن فینال را هم از آن خود کرد.


کد مطلب: 82894

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/82894/بسكتبال-ايران-اقتدار-قهرمان-آسيا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir