کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هم‌حزبی‌های نخست‌وزیر انگلیس خواستار استعفایش شدند

ترزا در ۸ قدمی برکناری

22 آبان 1396 ساعت 1:03


بحران سیاسی در انگلیس ابعاد جدیدتری می‌گیرد چنانکه شمار اعضای حزب محافظه‎کار انگلیس که خواهان رای عدم اعتماد به نخست‌وزیر این کشور هستند به ۴۰ نفر رسید حال آنکه با افزایش این رقم به ۴۸، فرایند برکناری وی در رقابتی درون حزبی کلید خواهد خورد.
در ادامه پیش‌بینی‌ها برای دگرگونی در ساختار سیاسی انگلیس، «ساندی تایمز» اعلام کرد ۴۰ نفر از اعضای حزب محافظه‌کار پارلمان انگلیس برای امضای نامه‌ای مبنی بر رای عدم اعتماد به «ترزا می» نخست‌وزیر این کشور، توافق کرده‌اند. گفتنی است با توجه به اینکه خانم مِی نیز از اعضای حزب محافظه کار است، طبق قانون حزبی اگر ۸ نماینده محافظه‌کار دیگر به جمع امضاکنندگان نامه بپیوندند، مکانیسم واداشتن نخست‌وزیر به استعفا و جایگزینی وی با یکی دیگر از اعضای این حزب، کلید خواهد خورد.
در توضیح دلایل کاهش محبوبیت مِی در میان هم حزبی‌هایش باید گفت که وی با عدم حسابگری درباره برگزاری انتخابات زودهنگام ۸ ژوئن که با از دست رفتن اکثریت پارلمانی حزب محافظه‌کار همراه بود، موجب نارضایتی آنها را فراهم کرد.در این فاصله، اختلاف نظر بر سر نحوه خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) و رسوایی‌های برخی از وزرای کابینه، دودستگی حزب توری (محافظه‌کار) را بیش از پیش افزایش داد.
تا این جای کار، از دید محافظه‌کارها، زنی که قرار بود یادآور دوره طلایی «مارگارت تاچر» نخست‌وزیر اسبق انگلیس باشد؛ ضعیف عمل کرده است. این درحالی است که در چند هفته اخیر، خانم نخست‌وزیر ۲ نفر از وزرای کابینه خود را از دست داده است: «مایکل فالون» وزیر سابق دفاع که به اتهام رسوایی جنسی کنار رفت و
«پریتی پاتل» وزیر توسعه بین المللی که به دلیل قرارهای محرمانه با صهیونیست‌ها مجبور به استعفا شد. گفتنی است رقابت برای برکناری نخست‌وزیر، فرایندی درون حزبی است که در جریان آن چنانچه یکی از اعضای حزب محافظه‌کار موفق به شکست خانم مِی شود و رای اعتماد سایر اعضا را به نفع خود جلب کند، جانشین او خواهد شد.
بنابراین نیازی به برگزاری انتخابات عمومی نخواهد بود.در همین حال ۴۴ نماینده پارلمان بریتانیا با امضای نامه‌ای خواستار برکناری «ترزا می» نخست‌وزیر این کشور شدند. همچنین رهبر حزب کارگر انگلیس ضمن اشاره به تجربیات خجالت‌آوری که وزیر خارجه این کشور تاکنون به بار آورده، خواستار کنار گذاشتن وی از بالاترین سمت دیپلماتیک کشورش شد. کوربین در یادداشتی برای گاردین نوشت، ترزا می‌نخست‌وزیر انگلیس هرگز نمی‌بایست فردی را به عنوان بالاترین مقام دیپلمات این کشور انتخاب می‌کرد که موضع انگلیس را در جهان تضعیف کرده است.
کوربین تصریح کرد، ترزا می، کسی را به عنوان وزیر خارجه انتخاب کرده که روزی باراک اوباما رئیس‌جمهور پیشین آمریکا را به دلیل کنیایی بودن، ضدانگلیس معرفی کرده بود و اکنون زمان آن رسیده که بعد از ۱۶ ماه خانم می‌جانسون را کنار بگذارد. کوربین یادآور شد، وزیر خارجه ماه گذشته گفته بود اگر همه اجساد موجود در شهر سرت لیبی را پاکسازی کنند، این شهر به دبی تبدیل می‌شود. کوربین ادامه داد، جوک ساختن از کشته‌شدگان جنگی که حزب محافظه‌کار (حزب حاکم انگلیس) با مداخلات نظامی در آن نقش داشته، به شدت نابخردانه است.
رهبر اپوزیسیون انگلیس افزود، رویکرد استعمارگرانه جانسون، کاملا با واقعیت یک کشور مدرن و دیدگاه مردم انگلیس فاصله داشته و سیاسیون این کشور باید به استقبال قرن ۲۱ بروند و در قرن ۱۹ نمانند. کوربین یادآور شد، جانسون در اولین سخنرانی خود به عنوان وزیر خارجه در اشاره‌ای به آفریقا که قاره‌ای با ۵۰ کشور است از عبارت «آن کشور» استفاده کرد و مدعی شد سطح زندگی مردم این قاره به طور چشمگیری ارتقا یافته در حالی که متاسفانه طی ۳۰ سال گذشته سطح زندگی مردم در کشورهای زیادی در آفریقا سقوط کرده است.
کوربین در ادامه نوشت، بالاترین مقام دیپلماتیک انگلیس باید پیشرو در مسایل حساس فرهنگی باشد اما جانسون مدام انگلیس را تحقیر می‌کند. وی افزود، در سفر به میانمار هم وزیر خارجه انگلیس برای میزبانان خود شعری از دوره استعمار در یک مکان مقدس بودایی خواند که در نتیجه سفیر انگلیس در این کشور ضمن مداخله به او یادآور شد که چنین شعری مناسب نیست. رهبر حزب کارگر انگلیس تصریح کرد، جانسون یاد نگرفته چطور نماینده‌ای از انگلیس باشد و اخیرا یکی دیگر از اظهارات ناراحت‌کننده او درباره نازنین زاغری بود که با واکنش‌های تندی در داخل این کشور مواجه شد. کوربین افزود، با افزایش تنش در شبه‌جزیره کره، انگلیس نیازمند دیپلماسی جدی است تا کشورهای مسلح به تسلیحات اتمی بار دیگر به فرآیند چندجانبه خلع سلاح ملحق شوند. اما وزیر خارجه نمی‌تواند این امکان را فراهم کند و با ادامه اقدامات وی که انگلیس را به خطر می‌اندازد، باید جانسون را کنار گذاشت.
شهردار انگلیس نیز گفت وزیر خارجه این کشور نتوانسته وظایف اولیه خود را در این سمت انجام دهد و باید از سمت خود کناره‌گیری کند. صادق خان در گفت‌وگو با شبکه خبری بی‌بی‌سی گفت، جانسون نتوانسته وظایف اولیه خود به عنوان وزیر خارجه را که دیپلماسی است، ایفا کند بنابراین باید کنار برود. خبر دیگر از انگلیس آنکه درپی افشای اسناد پارادایز، وزیر خزانه‌داری دولت سایه انگلیس از ملکه خواست تا اطلاعات مالی خودش را منتشر کند. این اسناد نشان می‌دهد که حدود ۱۰ میلیون پوند از اموال شخصی ملکه انگلیس در صندوق‌های فراساحلی سرمایه‌گذاری شده بود و املاک او با پناهگاه‌های امن مالیاتی ارتباط داشتند.
جان مک‌دانل، وزیر خزانه‌داری دولت سایه از حزب کارگر به ایندیپندنت گفت، الیزابت دوم باید اطلاعات مالی خودش را علنی کند. این در حالی است که ملکه طبق قانون موظف به پرداخت مالیات نیست اما او خودش در ۱۹۹۲ داوطلبانه موافقت کرد تا بابت درآمد خصوصی از جمله درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری مالیات بپردازد.
سخنان او درپی افشای اسنادی موسوم به "اوراق پارادایز" منتشر شد؛ اسنادی که نشان می‌دهد سرپرستی ملک خصوصی ملکه به نام "دوچی لنکستر" میلیون‌ها دلار در شرکت‌های فرامرزی که به عنوان متدی برای فرار از مالیات در نظر گرفته می‌شود، سرمایه‌گذاری کرده‌ است. به گفته مک‌دانل، افشای این اسناد نشان دهنده اشاعه فرهنگ مالیات‌گریزی است. او بدون آنکه مستقیما به نام ملکه اشاره کند، از اقدامات مشاوران مالی الیزابت دوم انتقاد کرد که "به شدت مایه شرم او شده‌اند."
او همچنین خواست تا پاتریک مک‌لولین، سرپرست دوچی لنکستر عذرخواهی کند. مک‌دانل تاکید کرد: این فرهنگ مالیات‌گریزی باید تغییر کند و این همان مساله‌ای است که ما با آن درگیریم. اسناد پارادایز نشان می‌دهند که ۱۳ میلیون دلار از دارایی شخصی ملکه انگلیس در فراساحل سرمایه‌گذاری شده‌ است. این پول را سرپرستی املاک لنکستر ملکه در حساب‌هایی در جزایر "کیمن" و "برمودا" سرمایه‌گذاری کرده است. سرپرستی املاک لنکستر ۵۰۰ میلیون پوند املاک شخصی، سرمایه‌گذاری و درآمد ملکه را اداره می‌کند.


کد مطلب: 101813

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/101813/ترزا-۸-قدمی-برکناری

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir