کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پاریس، مادرید، بلگراد، وین، بوداپست و رُم عرصه تظاهرات ضد دولتی

قطار ضد سرمایه‌داری در اروپا شتاب گرفت

25 آذر 1397 ساعت 22:34


بسیاری از شهرهای اروپا از جمله مادرید، بلگراد، وین، بوداپست، رم و پاریس صحنه اعتراض‌های ضد نظام سرمایه‌داری شده‌اند که البته با دخالت پلیس به درگیری و آشوب منجر شد.
سیاست‌های دولت‌های صربستان، اتریش و مجارستان هزاران نفر از مردم این کشور را دیروز مانند مردم فرانسه به خیابان‌ها کشاند.تظاهرات‌کنندگان با وجود بارش برف شدید در مرکز بلگراد تجمع کردند. آنها دولت «الکساندر ووچیچ» رئیس‌جمهور صربستان را متهم کرده‌اند که تحمل منتقدان و مخالفان را ندارد و آنها را تحت فشار می‌گذارد. بر روی پلاکاردهایی که معترضان با خود حمل می‌کردند نوشته شده بود: «ووچیچ - دزد» و «صربستان باید تا کی این وضعیت را تحمل کند؟»
در میان معترضان سیاستمداران مخالف دولت از جمله «ووک یرمیک» وزیر خارجه پیشین و «دراگان دیلاس» شهردار قبلی بلگراد هم حضور داشتند. بسیاری از آنها با بوق و سوت در تظاهرات شرکت کرده بودند. مشابه این وضعیت در تظاهراتی که دهه ۱۹۹۰ میلادی که علیه «اسلوبودان میلوشویچ» رئیس‌جمهوری پیشین یوگسلاوی برگزار شد، رخ داده بود. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات پلاکاردهایی را حمل می‌کردند که در انتقاد از نژادپرستی و سیاست‌های دولت این کشور شعارهایی بر روی آنها نوشته شده بود. منتقدان دولت، از برنامه‌هایی مانند ممنوعیت استفاده از روسری در مهدهای کودک و دبستان‌ها انتقاد کردند. این اعتراض‌ها در شرایطی صورت می‌گیرند که یک هفته به سالگرد تشکیل دولت زمان باقی است. این تظاهرات با شعار «همه با هم در برابر فشار راست‌گرایان، نژادپرستی و کاهش هزینه‌های رفاهی» برگزار شد.
از دیگر نکات تظاهرات وین، حضور تعدادی با جلیقه‌های زرد بود، پوششی که به نمادی از اعتراض‌های مردمی در فرانسه تبدیل شده است و در دیگر کشورهای اروپایی از جمله بلژیک هم اعتراض‌های مشابهی صورت گرفته است. دیروز فرانسه و بروکسل عرصه تظاهرات مردمی علیه سیاست‌های اقتصادی بود.
در ادامه اعتراض‌های مردمی به طرح مربوط به قوانین کار، بار دیگر بوداپست عرصه تظاهرات و درگیری پلیس با معترضان بود. خبرنگاران حاضر در محل شمار افرادی که در تظاهرات در برابر پارلمان مجارستان شرکت کرده بودند را دو تا سه هزار نفر ارزیابی کردند. تعدادی از حاضرین به سمت نیروهای پلیس بمب‌های دودزا و بطری پرتاب کردند و پلیس هم از گاز اشک‌آور استفاده کرد. تظاهرات‌کنندگان سومین شب بود که در مخالفت با قانونی که از آن به عنوان قانون برده‌داری یاد می‌شود و نیز سیاست‌های دولت «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان تظاهرات برگزار کردند. «اوربان گم شو!» از جمله شعارهای تظاهرات‌کنندگان بود. این تظاهرات‌ها خشونت‌بارترین حرکات اعتراضی در این کشور طی بیش از ده سال گذشته بوده است. پلیس شمار بازداشتی‌ها را افزون بر ۵۰ نفر اعلام کرد و افزود که دست‌کم ۱۴ نفر از نیروهای پلیس هم زخمی شده‌اند.
همچنین هزاران نفر در شهر «رم» در اعتراض به قوانین ضدمهاجرتی جدید ایتالیا تظاهرات کردند. تظاهرات‌کنندگان پرچم‌هایی در دست داشتند که روی آنها شعارهایی در حمایت از حقوق مهاجران نوشته شده بود. پارلمان ایتالیا ماه گذشته با اکثریت آرا لایحه دولت این کشور که هدف از آن سخت‌گیری بیشتری در زمینه مهاجرت و تسهیل اخراج مهاجران است را به تصویب رساند. در این میان از ابتدای به راه افتادن جنبش ضدسرمایه داری در فرانسه تاکنون ۸ تن کشته و حدود ۷۰۰۰ تن نیز بازداشت یا زخمی شده اند. وزارت کشور فرانسه اعلام کرد در تظاهرات روز شنبه ۱۵ دسامبر تا ساعت هفده، ۱۶۸ تن در پاریس بازداشت شده‌اند و حدود ۲۰۰ تن نیز در دیگر شهرها از جمله بوردو، تولوز و مارسی و ده‌ها تن نیز زخمی شده اند.
فعالان این جنبش در شبکه‌های اجتماعی با دعوت از مردم برای ادامه تظاهرات و اعتراض علیه سیاست‌های دولت فرانسه از مجلس این کشور خواسته‌اند با برگزاری رفراندوم زمینه برکناری امانول ماکرون رئیس‌جمهور را فراهم کنند. شهروندان ۲۰۰ شهر اسپانیا در اعتراض به سیاست‌های اقتصادی دولت دست به برگزاری تظاهرات زدند. شهرهای بارسلون، والنسیا، کرونا، سویل و مادرید از جمله شهرهایی بودند که تظاهرات‌های گسترده تری در آنها برنامه‌ریزی و اجرا شده است.
بسیاری از ناظران سیاسی بر این عقیده‌اند که بحران‌های کنونی در اروپا نشات گرفته از مطالبه مردمی برای پایان حاکمیت نظام سرمایه‌داری در این کشورهاست چنانکه در سال ۲۰۱۱ در قالب جنبش ۹۹ درصدی‌ها این مطالبه را مطرح کردند که از سوی دولتمردان به دشت سرکوب شد.


کد مطلب: 107213

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/107213/قطار-ضد-سرمایه-داری-اروپا-شتاب-گرفت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir