کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وعده‌های بدون عمل رای نمی‌آورد

21 اسفند 1395 ساعت 23:47


رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان باز هم به اهمیت اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید کردند و فرمودند: اگر همه‌ کارهای ضروری در موضوع اقتصاد مقاومتی انجام شده بود، امروز تفاوت محسوسی را در اوضاع اقتصادی کشور و زندگی مردم شاهد بودیم.
این اظهارات نشان می‌دهد که علی‌رغم تاکید مکرر ایشان به موضوع اقتصاد مقاومتی و تبلیغات دولتمردان در عمل به این فرموده، باز هم چندان که شاید و باید در عمل دولت نتوانسته است به نتیجه مطلوبی در این زمینه دست یابد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: به رئیس‌جمهور محترم هم گفته‌ام که بیان شاخص‌های کلان خوب است البته اگر آمارها قابل خدشه نباشد، اما به‌هرحال این‌ها در زندگی و معیشت مردم در کوتاه‌مدت و میان‌مدت اثر نمی‌گذارد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه راه‌هایی برای اثرگذاری عینی در زندگی مردم وجود دارد، افزودند: شکایات مردم و دیدگاه‌های صاحب‌نظران به‌دست ما می‌رسد و باید در مسائلی نظیر تولید، اشتغال، از بین بردن رکود به معنای واقعی کلمه، قاچاق و واردات و صادرات به‌گونه‌ای عمل کرد که مردم تأثیر آن را در زندگی خود کاملاً احساس کنند اما اکنون این‌گونه نیست.
این درحالی بود که دولت در ابتدای روی کار آمدن خود وعده داده بود که در عرض ۱۰۰ روز مشکلات اقتصادی کشور را حل می‌کند و تحولی شگفت در اقتصاد کشور به وجود می‌آورد .
رئیس‌جمهور در این زمینه گفته بود که «راه‌حل‌های کوتاه‌مدت یک ماه و ۱۰۰روزه برای حل مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی در دولت تدبیر و امید پیش‌بینی شده است که با این برنامه ما می‌توانیم در یک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادی باشیم».
اما از این قول چندی نگذشته بود که مواضع رئیس‌جمهور و تیم اجرایی‌اش درباره وعده حل مشکلات اقتصادی در ۱۰۰ روز برگشت و به‌مرور اظهارات دولتمردان و یاران روحانی این‌گونه عوض شد که روحانی نگفت مشکلات را حل می‌کند بلکه قصد دارد برنامه‌های خود را برای حل مشکلات اعلام کند.
با این حال این مسئله در مدت زمان کوتاهی به فراموشی سپرده شد. روحانی تنها پس از گذشت نزدیک به ۱۸ روز از پیروزی‌اش در انتخابات در دیدار روحانیون که در تالار وزارت کشور برگزار می‌شد، گفت: مردم می‌دانند مشکلات چندین ساله در چند روز و در چند ماه حل نمی‌شود، مردم صداقت می‌خواهند، مردم از دولت قول سدید می‌خواهند، کلام دولت، کلام روحانیت و کلام همه باید قول سدید باشد، قول سدید کلام محکم، استوار، راست و درستی است.
این در حالی است که مقام معظم رهبری پیش از انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ در اجتماع مردم در حرم مطهر امام خمینی(ره) در بخشی از سخنانشان درباره انتخابات خطاب به نامزدهای انتخاباتی، توصیه‌هایی کردند که بخشی از آن تاکید بر عمل به وعده‌های نامزدهای انتخاباتی بود.
ایشان فرمودند: وعده‌های نشدنی به مردم ندهید و به‌گونه‌ای صحبت کنید که اگر نوار حرف‌هایتان پخش شد "شرمنده" نشوید.

فرافکنی
از سوی دیگر در مدتی پس از انتخابات نیز شاهد بودیم که دولت کمی‌ها و کاستی‌ها را به گردن دولت قبل می‌انداخت و با انتقاد از دولت قبل عدم حصول خود به اقتصاد مقاومتی را اشکالات باقی مانده از گذشته می‌خواند.
به طوری که رئیس‌جمهور در فرازی از صبحت‌های خود در مورد دولت قبل گفت در دولت قبل به قرن ۱۹ باز گشته بودیم یا اینکه هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز دولت کشور با تورم بیش از ۲۳ درصد روبه‌رو باشد، در حالیکه در آغاز این دولت کشور با تورم ۴۰ درصد روبه‌رو شد.
رئیس دولت همچنین در بخش دیگری افزود: هیچ دولتی نبوده که شروع آغاز کارش با عدم اشتغال خالص چند سال مداوم روبه‌رو باشد، اشتغال خالصی که تقریبا در طول چند سال نزدیک به صفر بوده است. هیچ دولتی نبوده که در آغاز کارش بعد از انقلاب اسلامی با تحریم‌های شدید سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های شورای امنیت تحت ذیل بند ۷ مواجه باشد و دولت یازدهم با این مشکلات مواجه بود.
اگر چه نمی‌توان منکر وجود برخی مشکلات در ابتدای کار دولت یازدهم بود اما دولت در سال پایانی نیز از این مشکلات سخن می‌گوید این امر نشان می‌دهد که اقدام خاصی برای حل این مشکلات انجام نشده است یعنی این که نه تنها همچنان مشکلات معیشتی، اقتصادی، ادامه دارد حتی بخشی از آن نیز حل نشده است و اگر چه دولت آمارهای متفاوتی در مورد کاهش رکود و تورم می‌دهد اما مردم آن را بر سر سفره‌های خود نمی‌بینند. گزارشهای اقتصادی بیانگرگرانتر شدن کالاهای مورد نیاز مردم، تشدید مشکل بیکاری، عدم سرمایه‌گذاری خارجی، تعطیلی کارخانجات داخلی و... و حتی اخیراً صندوق بین‌المللی پول نیز به ایران هشدار داده است که رشد اقتصادی ایران در سال ۹۶ نصف خواهد شد. مدیران صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود، رشد اقتصادی امسال ایران را ۶.۶ درصد عنوان کرده‌اند، اما پیش‌بینی آنها بر این است که این رشد به ۳.۳ درصد در سال ۹۶ برسد.

دنبال کردن سیاست حل مسائل از کانال برجام
به نظر می‌رسید که دولت علاقه خاصی به اجرای اقتصاد مقاومتی نداشت و بیشتر به دنبال زد و بندهای سیاسی و دنبال کردن مسئله برجام بود چراکه هر مشکلی را از زوایه حل برجام نگاه می‌کرد و بر این عقیده بود که با امضا شدن برجام مشکلات اقتصادی کشورمان از بین خواهد رفت و نه تنها تحریم‌ها از سر ملت ایران رفع می‌شود بلکه سیل سرمایه‌گذاران خارجی نیز برای سرمایه‌گذاری به کشور سرازیر خواهد شد اما چنین اتفاقی نیفتاد نه تنها تحریم‌های تازه‌ای وضع شد بلکه دولتهای غربی بخش‌های زیادی از اموال ملت ایران را نیز به سرقت بردند و در عین حال سرمایه‌گذاران خارجی هم در ایران به بهانه‌های مختلف از سرمایه‌گذاری سر باز زدند. شاهد هستیم که هیات‌های خارجی بسیاری به ایران آمدند اما حاصل هیچ‌یک از این‌ها سرمایه‌گذاری برای تولید و احیای اقتصاد کشور نبود و تنها مایل به سوء استفاده از بازار بکر ایران بودند.

نبود اراده در دولت
در مجموع بايد بگويیم در دوره سه سال و اندی دولت یازدهم اراده همه‌جانبه و كاملي از سوي دولت يازدهم براي اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي مشاهده نشد و شواهد امر نشان می‌دهد که در حال حاضر ساختار اقتصادی کشور تناسبی با اقتصاد مقاومتی ندارد.
در سال پاياني دولت يازدهم قرار داريم و متأسفانه به نظر نمي‌رسد در اين سال نيز دولت بتواند در عرصه اقتصاد مقاومتي كاري از پيش ببرد. این در حالی است که اگر دولتمردان به جای پرداختن به شعار اقتصاد مقاومتي، بندهاي سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري را در اين زمينه به طور كامل و به درستي مورد اجرا قرار می‌دادند می‌توانستیم به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و حل مشکلات مردم امیدوار باشیم.
در این میان کسانی که به انتخابات ریاست جمهوری فکر می‌کنند باید در نظر داشته باشند که مردم دیگر نمی‌توانند تحمل کنند که دولتی به جای عمل به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی شعار دهد و یا اینکه تمام کم‌کاری‌های خود را به گردن دولت قبل بیندازد، سیاست‌هایی که دیگر در دولت دوازدهم جایی ندارد و وعده‌های بدون عمل رای نمی‌آورد.


کد مطلب: 98771

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98771/وعده-های-بدون-عمل-رای-نمی-آورد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir