کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دیوار تحریم‌های ناجوانمردانه برای همیشه فرو می‌ریزد

ترامپ و تحریم‌ها به خاطره‌ها می‌پیوندند

13 آبان 1397 ساعت 0:10


دونالد ترامپ کسی که بعد از روی کار آمدن در ایالت متحده به توافقات بین‌المللی بسیاری از جمله برجامی که پشتوانه‌ای به نام قطعنامه سازمان ملل داشت، پشت کرد، کسی که آبروی حقوق بشر و تعهد بین‌المللی و سازمان‌های بین‌المللی را یکجا برده و آمریکا را در نزد افکار عمومی بی‌اعتبارتر از قبل کرده است، کسی که برخلاف روسای جمهوری قبلی امریکا علنی‌تر روح خبیث حکومت این کشور را به نمایش گذاشته است! در اقدامی مضحک در آستانه اسارت جاسوسان امریکایی در دهه پنجاه هجری شمسی بلند داد زد: «همه تحریم‌های هسته‌ای که بعد از امضا شدن برجام برداشته شده بود مجددا باز می‌گردند.»
این رفتار مضحک ترامپ در حالی رخ داده است که عملا اوباما هم برای برداشتن تحریم‌ها اقدامی نکرده بود و تنها سیاستمدارانه از بلند گفتن آن حذر داشت، اما ترامپ چیزی که برداشته نشده بود را در بوق و کرنا کرد تا شاید پروپاگاندای رسانه‌ای او بتواند بر مردم اثر گذاشته و کاری را که سال‌هاست سردمداران امریکا نتوانستند انجام دهند (یعنی جدا کردن مردم از نظام جمهوری اسلامی) کلید بزند، غافل از اینکه برای مردمی که از روز نخست انقلاب اسلامی تحریم بوده اند این اقدام ترامپ قابل حدس بوده و چیز جدید و عجیبی نبود.
دولت «دونالد ترامپ» روز جمعه اعلام کرد تمامی تحریم‌ها علیه ایران که به موجب توافق هسته‌ای برجام رفع شده بودند، بازگشته‌اند! اما عملا امریکا چه تحریمی را از ایران برداشته بود که بخواهد بازگرداند که برایمان هولناک باشد؟! گفته شده که این تحریم‌ها که از روز دوشنبه اجرایی می‌شوند، بخش‌های کشتیرانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند و دومین بسته تحریم‌هایی هستند که بعد از خروج آمریکا از برجام علیه ایران احیا می‌شوند. این موضوع را «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا و «استیون منوشین»، وزیر خزانه‌داری این کشور روز جمعه اعلام کردند.
آنها با متهم کردن ایران به ادعاهای تکراری گفتند این تحریم‌ها تا زمان پایان حمایت ایران از تروریسم، اتمام حضور این کشور در سوریه و توقف کامل توسعه برنامه هسته‌ای و موشکی ایران، پابرجا خواهند ماند.

معافیت ۸ کشور از تحریم نفت
وزیر خارجه آمریکا گزارش‌های قبلی را تأیید و اعلام کرد دولت ترامپ ۸ کشور را از تحریم‌های نفتی علیه ایران معاف خواهد کرد. وی گفت که این معافیت‌ها موقت خواهند بود و کشورها بایستی منابع جایگزینی برای نفت ایران پیدا کنند.
پامپئو گفت ۸ کشور معاف‌شده از تحریم‌ها تلاش کرده‌اند واردات نفت خود از ایران را کاهش دهند، اما موفق نشده‌اند تا ضرب‌الاجل دوشنبه این کار را انجام دهند. وی اشاره‌ای به اسامی این کشورها نکرد، اما گفت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشمول این معافیت‌ها نمی‌شوند. پیش از این خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده بود ژاپن، کره جنوبی، هند و چین از تحریم‌ها مستثی شده‌اند. ۴ کشور دیگر مشخص نشده‌اند.
وزیر خارجه آمریکا گفت: انتظار داریم معافیت‌های تحریمی علیه هشت کشور اعلام کنیم، اما تنها به خاطر اینکه آنها کاهش‌های محسوسی در خرید نفت‌خام ایران داشته‌اند و با ما در عرصه‌‌های زیادی همکاری کرده‌اند. ما گام‌های مهمی برای به صفر رساندن واردات نفت ایران برداشته‌ایم.
وزیر انرژی ترکیه اندکی بعد از بیانیه وزیر خارجه آمریکا گفت که آنکارا یکی از کشورهایی است که از تحریم‌های نفتی علیه ایران مستثنی شده است
پامپئو مدعی شد که هدف از این تحریم‌ها «ایجاد تغییرات بنیادین در رفتارهای جمهوری اسلامی ایران» است و مقصود از آنها براندازی نظام ایران نیست. همین نشان می‌دهد که قصد براندازی نرم!! هنوز از روی میز آمریکا کنار نرفته است.
استیون منوشین نیز در این راستا گفت در صورتی که کشورهای اروپایی از طریق کانال ویژه ارتباط مالی مبادله‌ای با طرف‌های ایران انجام دهند، خزانه‌داری آمریکا از تمامی اختیارات خود برای مقابله با آنها استفاده خواهد کرد.
منوشین از تصمیم دولت آمریکا برای مجاز کردن ارتباط برخی بانک‌های ایرانی با سوئیفت دفاع کرد، اما گفت به این سامانه مستقر در بلژیک هشدار داده شده در صورت ارتباط با نهادهای ایرانی تحریم‌شده، جریمه خواهد شد
وی گفت: سوئیفت تفاوتی با سازمان‌های دیگر ندارد. به سوئیفت توصیه کرده‌ایم برای جلوگیری از نقض قوانین تحریم‌ها بایستی با تمامی نهادهای مالی ایران که ما در فهرست تحریم‌ها قرار می‌دهیم، به محض میسر شدن امکان آن از لحاظ تکنولوژیکی، قطع ارتباط کند.
مارک دابوویترز مدیرعامل اندیشکده ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» (اف‌دی‌دی) که مشاور غیررسمی دولت ترامپ درباره ایران به شمار می‌رود توضیحاتی درباره راهبرد دولت آمریکا درخصوص حفظ یا قطع ارتباط سوئیفت با بانک‌های ایرانی ارائه کرده است.
او در توئیترش نوشت: خطاب به دوستانم در جناح محافظه‌کار: خزانه‌داری آمریکا با اهرم فشار دیپلماتیک که روی رژیم دارد، راهبرد هوشمندی در قبال سوئیفت برای اخراج بانک‌های بد و خارج کردن ایران از نظام مالی دنیا در پیش گرفته است. اما خطاب به دوستانم در جناح چپ، اهرم فشار آمریکا کارگر است، تحریم‌های سوئیفت اثرات روانی و مادی زیادی دارند.
وی همچنین گفت خزانه‌داری قصد دارد روز دوشنبه نام ۷۰۰ فرد و شرکت را به فهرست تحریم‌ها علیه ایران اضافه کند. وزیر خزانه‌داری آمریکا اضافه کرد ۳۰۰ مورد از این تحریم‌ها جدید هستند. ۴۰۰ مورد دیگر نفرات و شرکت‌هایی هستند که تحریم‌ها علیه آنها ذیل برجام رفع شده بود و مجددا به فهرست تحریم‌ها باز می‌گردند.
پیشتر، واشنگتن‌اگزماینر گزارش داده بود او از نرم شدن مواضع دولت ترامپ در اجرای تحریم‌ها علیه ایران مأیوس شده و از تصمیم اولیه برای قرائت بیانیه رئیس‌جمهور آمریکا انصراف داده است.
اما همه این ادعاها در حالی رخ می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران به جز تحمل تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که از ابتدای انقلاب اسلامی به بهانه‌های واهی داشته و جنگی که به آن تحمیل شده است، در دولت قبل از ناحیه اروپا، امریکا و سازمان ملل تحریم بود و حتی تحریم‌ها تا پای ارسال دارو به جمهوری اسلامی که در منشور بی‌خاصیت ملل متعهد غیرقانونی است پیش رفت!! اما نه مانند این روزها مردم نگران شدند و نه قیمت‌ها چند برابر شد چون به گفته آقای روحانی هر آنچه در اقتصاد کشور وجود داشت ناشی از سوء‌مدیریت بود، او قبل از ریاست جمهوری مدعی بود مشکلات معیشتی ۷۰ درصد از سوء‌مدیریت و ۳۰ درصد به همه تحریم‌های غیرمنصفانه باز می‌گردد، اما حالا که دولت تدبیر و امید با ریاست روحانی روی کار است و او بر این موضع اشراف دارد که با مدیریت اقتصاد می‌شود همه چیز را حل کرد، حالا که تحریم‌ها یک‌سوم قبل هم نیست او اگر روی اروپا بیش از اندازه حساب باز نکند، اسیر پوپوگاندای غرب نشود، با مردم صادقانه سخن گفته و همه سیب‌هایش را در سبد داخلی‌ها حتی غیر هم‌حزبی‌ها بچیند می‌تواند از پس این تحریم بر آمده و ترک جدیدی را روی دیواره تحریم‌ها که به گفته اوباما رخ داده بود ایجاد کند.

نویسنده: مائده شیرپور


کد مطلب: 106692

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/106692/ترامپ-تحریم-ها-خاطره-ها-می-پیوندند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir