کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

انتقاد رئیس‌جمهور به برخی از دستگاه‌ها

بیکاری یا وظیفه‌شناسی

17 مهر 1396 ساعت 2:12


این روزها دشمنان نظام سعی دارند که سوژه‌هایی را پردازش کنند و علیه نهادهای مهم کشور به کار ببرند تا ذهن مردم را آلوده کرده و اعتماد آنها را به مسئولان از بین ببرند.
موضوعی که بسیاری از جریان‌های معاند و شبکه‌های بیگانه که از دشمن خط می‌گیرند نیز به آن پر و بال می‌دهند و با استفاده از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به آن پر و بال می‌دهند.
نزدیک‌ترین موضوعی که اخیراً دشمنان به آن پرداخته‌اند موضوع فساد در قوه قضاییه و هجمه و اتهام به خانواده رئیس این قوه است.
موضوعی که وزیر اطلاعات کشورمان آن را رد کرد و تاکید نمود آنچه در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در این زمینه منتشر شده، صرفاً تهمت بوده و با هدف وارد آوردن آسیب به اعتماد مردم نسبت به مسئولان ارشد نظام مقدس جمهوری اسلامی طرح شده است. چرایی این اتهام‌زنی‌ها از سوی دشمنان پیشتر مورد بررسی رسانه‌ها و افکار عمومی قرار گرفته است و مردم هم از سالیان ابتدایی انقلاب به اینگونه دشمنی‌ها شناخت پیدا کرده و نسبت به آن هوشیارند.
اما مسئله‌ای که در اینجا مطرح می‌شود به سخنان رئیس‌جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌ها بر می‌گردد. روحانی با بازگشت به موضوع انتخابات در حالی که به نظر می‌رسید از احضار برخی از اطرافیون خود هم ناراحت است در میان سخنانش از برخی نهادهای امنیتی هم انتقاد کرد و با طعنه گفت: «حالا البته شاید بعضی از دستگاه‌ها بیکارند و باید شغلی داشته باشند ناچار هستند عده‌ای را احضار کنند یک جناحی از اول دیوارش کوتاه ساخته شده است، اگر کسی تأثیرگذاری زیادی هم داشته باشد، مثلا برای تشویق جامعه مردم را تکرار کند که پای صندوق بیایند خب آنها نباید تشویق شوند یک عده باید تشویق شوند یک عده تنبیه شوند تشویق و تنبیه برای همین است یک جناح تشویق و یک جناح تنبیه.»
این درحالی است که بلافاصله رسانه‌های بیگانه از این سخنان بهره جستند و آن را به اعمال محدودیت‌های جدید علیه رئیس‌جمهور اصلاحات عنوان کردند. از سوی دیگر برخی دیگر نیز اشاره رئیس‌جمهور در این سخن به دستگاه قضایی دانستند. چراکه در چند روز گذشته چند تن از مفسدان اقتصادی و یک جاسوس که در تیم هسته‌ای حضور داشته است، احضار، بازداشت و احکام یکی از آنها صادر شده است.
در این میان برادر یکی از مسئولین دولت نیز احضار شده است، دلیل بازداشت او هر چند به طور رسمی اعلام نشده، اما به عقیده بسیاری از صاحب‌نظران نمی‌تواند بی‌ارتباط با مسائل اقتصادی و مالی باشد چراکه برادر آن مسئول، یکی از موسسین اصلی یک بانک خصوصی است که حرف و حدیث‌هایی هم درباره او منتشر شده است.

تافته‌های جدا بافته
طرح چنین سخنان و انتقاداتی از سوی رئیس‌جمهور این نکته را به ذهن نزدیک می‌کند که آیا کسانی که رئیس‌جمهور از آنها به دفاع برخاسته تافته‌های جدا بافته هستند یا اینکه برخی از مسئولین و خانواده‌های آنها معصوم هستند و به هیچ عنوان دچار خطا و اشتباه نمی‌شوند.
از سوی دیگر سوال دیگری که در این جا مطرح می‌شود این است که آیا قوه قضاییه به عنوان حافظ حقوق مردم و احیاکننده آن وظیفه ندارد به این امور رسیدگی کند.
آیت‌الله آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضاییه اخیراً با تاکید بر اینکه عزم قوه قضاییه برخورد جدی و قاطعانه با انواع مفاسد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و سایر مفاسد است، در این‌باره تاکید کرد: قوه قضاییه در برخورد با مفسدان و متهمان به دور از جوسازی‌های سیاسی عملکردی بدون تبعیض دارد و مردم و مسئولان نیز دریافته‌اند که رویکرد دستگاه قضایی برخوردهای یکسان با تمام افراد است.
در قانون اساسی کشورمان نیز بر این موضوع تاکید شده است بطوری که در فصل سوم قانون اساسی که به موضوع حقوق ملت اختصاص دارد.
در بند ششم از جمله وظایف دولت را محو هرگونه استبداد و خودکامگی و انحصارطلبی عنوان شده است و تاکید شده که ملت ایران با هم برابر و یکسان بوده و هیچ‌کس را بر دیگری امتیازی نیست و تمامی مردم ایران در برابر قانون مساوی و برابر بوده و هیچ‌کس حق ندارد مانع حمایت قانون از حقوق آحاد ملت گردد و یا خود را برتر از دیگران بداند.
از این‌رو باید گفت که دستگاه قضایی یا هر دستگاه دیگری که با فساد مبارزه می‌کند، بیکار نیستند بلکه در این زمینه به وظیفه قانونی خود عمل می‌کنند.

بی‌توجهی به تخریب دشمنان
از سوی دیگر این سخنان در حالی ایراد می‌شود که قوه قضاییه این روزها با هجمه گسترده‌ای از سوی ضد انقلاب روبه‌رو است. تجربه نشان داده است که هرگاه که این قوه وارد عمل شده و برخی مفسدین را بازداشت کرده و یا احکامی برای آنها صادر نموده، با تخریب‌های گسترده‌ای مواجه شده است.
اکنون نیز با اتهامات واهی و بی‌اساسی روبه‌رو است که از سوی ضد انقلاب طراحی شده و شبکه‌های ماهواره‌ای آنها نیز با پر و بال دادن به آن سعی دارند تا موضوع را با بزرگنمایی در افکار عمومی القا کنند. آیا در چنین شرایطی مناسب است که رئیس‌جمهور محترم نیز زبان به انتقاد بگشاید و اینگونه یک دستگاه انقلابی را تضعیف کند؟
در عین حال شاید منظور رئیس‌جمهور تاکید بر جاسوسی فردی است که در تیم هسته‌ای حضور داشته و اکنون حکم او صادر شده است آیا این هوشیاری نشان از بیکاری دستگاه‌های قضایی است؟

فراموشی رویه اعتدال
اگرچه ناراحتی رئیس‌جمهور قابل درک است و آن چیزی که ایشان از برجام انتظار و توقع داشت، به دست نیامده است اما رئیس‌جمهور بعد انتخابات رویه اعتدال و دوری از حاشیه سازی‌ها را در پیش گرفته بود که منجر به آرامش در فضای سیاسی کشور شده بود اما بازهم شاهد بازگشت به دوران انتخاباتی هستیم که تعجب برانگیز است.
این درحالی است صاحب‌نظران و دلسوزان انقلاب هم توصیه دارند که رویه رئیس‌جمهور و دولت به همان منوالی که در این چند ماه بود ادامه یابد.


کد مطلب: 101291

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/101291/بیکاری-یا-وظیفه-شناسی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir