کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در نشست رسانه‌ای نوزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران مطرح شد:

نیاز به تغییر در جشنواره فیلم فجر داریم

9 شهريور 1396 ساعت 2:01


منوچهر شاهسواری گفت: نظر شخصی من است که با این شیوه اجرایی ادامه جشنواره فیلم فجر در جهت ارتقای سینما نخواهد بود و نیاز به تغییرات دارد.
نشست رسانه‌ای نوزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران با حضور هارون یشایایی (رئیس جشن)، تورج منصوری (دبیر انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی) و منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه سینما) در تالار زنده یاد سیف الله داد در خانه سینما برگزار شد.
در ابتدای این نشست یشایایی گفت: برای رفع مشکلات سینما بهتر است اتاق فکر داشته باشیم. سینما قابلیت حضور و سهم‌گیری از بازار جهان است اما بازار کره موفق تر از ما است. وی ادامه داد: فارابی به سینما کمک می‌کند اگر وضعیتی پیش بیاید که وارد بحث تازه در سینما شویم و تداوم سینما در فرهنگ ملی همچنین گرفتن سهم بازار بین‌المللی بسیار مهم است.
تورج منصوری درباره انجمن عالی ابراز داشت: ما قبل از تعطیل خانه گروهی مسئول شدند که برای کیفیت جشن فکر کنیم که گروه هفت نفره بودیم که به سه نفر رسیدیم ما طی سه سال بررسی کردیم و حاصلش اساسنامه آکادمی هنرها و فنون سینمایی شد.
وی ادامه داد: بنده به نمایندگی جمع این را به هیات مدیره تقدیم کردم. جریان تعطیلی پیش آمد و بعد از بازگشایی یک جشن برگزار کردیم که آیین‌نامه‌ای به اجرا در می‌آید. این آیین‌نامه به اصول اساسنامه نزدیک شد. بعد به این نتیجه رسیدیم که دبیرخانه دایمی داشته باشیم و کیفیت سینما را بررسی کنیم. خانه به مسایل صنفی بپردازد و کیفیت را به آکادمی بسپاریم؛ از ۱۵ شاخه مختلف یک نماینده تام الاختیار معرفی کردند برای سه سال و قرار شد نظام جشن را براساس دورنمای آکادمی بنویسند.
منصوری با بیان اینکه بعد از برگزاری جشن پایگاه بعدی این است که به بازار بین‌المللی توجه کنیم افزود: سینما نیاز به بازار بزرگتر داریم که با کمک انجمن کیفیت آثار توجه شود.
منصوری گفت: نقدها، کمبودها و نقص‌ها را یادآوری کنید که بتوانیم پیشرو باشیم.
منصوری درباره تندیس جشن هم متذکر شد: تندیس خانه در دهه ۷۰ در آن زمان از عبدالله اسکندری خواهش کردیم برای یادبود فکر کنند. آقای محمدی مجسمه ساز را معرفی کردند. تندیس نزدیک به سرستون تخت جمشید است که نماد فرهنگی ماست. فیلمساز است که شبیه شمع آب می‌شود و پرنده‌های تفکر را پرواز می‌دهد.
دبیر انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی درباره شاخه‌های سینما هم توضیح داد: تمام تصمیمات توسط شاخه‌های هنری حضور دارند گرفته می‌شود و برد مدیریتی به ۴۵ نفر افزایش می‌یابد؛ درجلسات استراتژیک همه حضور دارند؛ در برخی شاخه ۱۳ عضو داشته باشیم اما برخی تعداد بیشتر است اما همه با حق و رای مساوی حاضر شدند، ۴ تندیس به بازیگری داده می‌شود، در فیلمنامه‌نویسی اگر اقتباسی باشد یک تندیس ارایه می‌شود، در صدا دو جایزه داده می‌شود، طراحی و ترکیب صدا و صدابرداری و جایزه بهترین فیلم خواهد بود.
این مقام مسئول درباره روز جشن هم بیان کرد: هر سال ۲۱ شهریور به عنوان «روز ملی سینما» پاس داشته می‌شود. از سوی دیگر ۱۵ شاخه مدنظر شامل تندیس می‌شوند.
منصوری درباره نمایش آثار در سالن‌ها به جای داوری‌ها در خانه افراد گفت: قرار است که آثار را در سینما ببینند، ما زورمان نرسید؛ تولیدات تحت تاثیر انتخابات است و همه چیز تحت تاثیر انتخابات بود که نشد،
هنوز مهارت فردی کارها را پیش می‌برد و هنوز سیستمی کار نشده است. ولی قول می‌دهم که سال آینده داوران با تماشاچی در سالن سینما فیلم را ببینند.
وی درباره بخش ویژه برای شهدای حرم گفت: ما محدودیت داریم، مدافعین حرم تاج سر ما هستند و برای ما هم تقدیس شده است؛ تندیس برای موضوعات خارج از سینما کمکی به ادای دین ما نمی کند و موضوع تخصصی است و پرداختن به مباحث عقیدتی ایده‌هایی را دامن می‌زند که شاید نتوانیم پاسخگو باشیم. ما وظیفه داریم وظایف خودمان را درست انجام دهیم و عزت آنها را پاس می‌داریم و با این نوع کارها اعمال خودمان را نباید توجیه کنیم. ۴ بزرگداشت خواهیم داشت و به افرادی که خدماتی به سینما ارایه دادند تقدیر می‌شوند.
یشایایی درباره جشن منتقدان گفت: باید سعی کنیم کارهایمان را سیاسی نکنیم. ارگ در مراسم بزرگداشت سینماگری شریف فریاد بزنند ایشان را کشتند درست نیست. باید حرمت جلسه را نگاه داریم.
منصوری در پاسخ به این پرسشی پیرامون صحبت‌های سال گذشته آقای تبریزی که به لابی‌گری اشاره کرده بود و اینکه چگونه جلوی اعمال نفوذ را گرفتید؟ گفت: شیوه رای‌گیری در ارایه تندیس بدون اعمال نفوذ خواهد بود در گذشته هیات داوران مانند جشنواره عمل می‌کردند. بعد شکل داورها تغییر کرد. رای دادن اینگونه است شاخه‌ها داوران را معرفی می‌کنند و این هیات مدیره آنها را تایید می‌کند و تخصصی به آثار توجه می‌کنند، تعداد آرا بالاست و در دو مرحله است اعمال نفوذ کمرنگ می‌شود.
در بخش دیگر برنامه منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما درباره یک سال حضورش در خانه سینما پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من از رسانه‌ها عذرخواهی می‌کنم که باید هدف را دنبال کنم و امروز پاسخگوی سوالات هستیم. علاقمندیم صنوف بر اساس معیارها سامان بدهم من وکیل اعضا هستم و رئیس آنها هستم. درباره جشن یک نکته بگویم خوشحالم روی پایه انجمن علوم و فنون آکادمی شکل گرفت و تندیس سینما تنها در جشن خانه سینما اهدا می‌شود باعث افتخار است که در دوره ای مدیر عامل هستم که دبیر جشن خانه یشایایی هستند.
وی ادامه داد: هیچ امر حیثیتی از دید سینما پنهان نمی‌ماند؛ مگر می‌شود جشن برگزار کنیم و یاد بزرگانی که با خون خودشان از کشور و حریم حرم دفاع کردند نکنیم!
شاهسواری ادامه داد: خانه سینما و مدرسه ملی دو بال ارتقای سینما خواهد بود. این بحران را فقط ما نداریم، عدم وجود مرکز فرهنگی بزرگ کم است. سینما ظرفیت داشتن مکان بزرگ برای جشن‌ها دارد.
ما هیچ کمک دولتی ویژه فارغ از تفاهم نامه ابتدای سال با سازمان سینمایی دریافت نکردیم و اسپانسری هم نپذیرفتیم.
وی درباره جشنواره فجر و حضورش بیان داشت: من هیچ پیشنهادی درباره حضور به عنوان دبیر جشنواره فجر نداشتم و با من صحبت نشده است. در طول این سالها جشنواره خدمات زیادی به سینما داشته و باید آن را بررسی و تحلیل کنیم، درباره جشنواره فیلم فجر فجر هیات رئیسه آکادمی معتقد است جشنواره از حالت رقابتی به غیررقابتی و جشن تولیدات سینمای ایران تبدیل شود، ما نمی‌توانیم بی‌توجه به جشنواره باشیم اما این نظر هیات رئیسه آکادمی است. در افق چشم‌انداز باید به جشنواره توجه کنیم.
شاهسواری ادامه داد: این نظر شخص من است که با این شیوه ادامه جشنواره با این وجه اجرا مناسب نیست و در جهت ارتقای سینما نخواهد بود. سازمان سینمایی هم به این نتیجه رسیده و خانه سینما را مورد مشورت قرارداده است. احتیاج به تغییر داریم تا به نتایج خوب برسیم و با هیجان ممکن نیست به نتایج مطلوب برسیم.
وی درباره حضور و رانت‌های مدیرعامل با خانه سازمان سینما گفت: من وقتی مدیرعامل شدم تمام فعالیتم در حوزه تولید در سینما را برای خودم ممنوع کردم. و رانت بخش خصوصی باید حفظ شود. باید مسیر و قوانین تغییر یابد. تعامل برای قدرت بخشی سینما به سینما راه بهتری از تقابل است.
وی ادامه داد: تامین منابع مالی برای صندوق بیکاری جزء برنامه‌های خانه سینما است و باید این حمایت‌ها از سوی مجلس صورت گیرد. کمیته مشترکی بین سینما و کمیسیون فرهنگی ایجاد می‌شود تا نیازها شکل و شمایل درستی یابد و راهکاری برای نیازها شکل گیرد. ما نیازمند گفت‌و‌گو با قوه مقننه هستیم. و نیازمند همراهی دولت. با سازمان سینمایی ارتباط تنگاتنگی با قوه مقننه نیز داشته باشیم.
وی تاکید کرد: یکی از بزرگترین ماموریت‌ها بردن لایحه نظام صنفی به مجلس است و از این جهت باید به دقت این کار پیش ببریم که ما آن را شروع کردیم تا به ساز و کار درستی برسیم.
شاهسواری درباره حمایت از جوانان نیز گفت: انجمن فیلم کوتاه در زمینه کشف استعدادها به خوبی عمل می‌کند و ما در تفاهم‌نامه خودمان با مدرسه ملی‌بندی برای کمک به جوانان آورده‌ایم. که در این بند تفاهم نامه آوردیم کمک دفاع ایجاد فضا و فعالیت برای دانشجویان رشته سینمایی در تعامل با مدرسه ملی است.


کد مطلب: 100733

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/100733/نیاز-تغییر-جشنواره-فیلم-فجر-داریم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir