کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به تهدیدهای نظامی علیه ایران و حمله موشکی به سوریه

روزگار، روزگار موشک هم هست

28 فروردين 1397 ساعت 0:36


حمله موشکی اخیر ائتلاف امریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه که با حمایت عربستان وبرخی از کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی صورت گرفت، نشان داد که توانمندی موشکی برای ایران ضرورتی اجتناب‌ناپذیر و دلیل اصرار دشمنان بر حذف این توانمندی است.
همواره آمریکا و اسرائیل به صورت جدی به جنگ با ایران یا دست کم حمله به تاسیسات هسته‌ای و سایر اهداف نظامی ایران فکر می‌کنند. این تفکر از زمان اشغال عراق تاکنون وجود داشته است. اما یکی از عواملی که این رویارویی را سالها به تعویق انداخته و آن را نزدیک به بعید کرده توانمندی موشکی ایران است.
حمله موشکی امریکا به سوریه نشان دهنده توان موشکی ایران است که مانع از این حملات به ایران شده است چرا که گر سوریه به اندازه کافی، موشک قدرتمند و بازدارنده داشت، بطور قطع امریکا جرائت نمی کرد که این حملات را علیه ایران ترتیب دهد.
در حقیقت توانمندی موشکی بخش مهمی از موضع بازدارندگی ایران به شمار می‌رود و در آینده نیز به همین صورت باقی خواهد ماند و باتوجه به اهمیت این برنامه برای توان دفاعی ایران، دنیا نباید انتظار داشته باشد ایران از برنامه موشکی‌اش دست بکشد.

نگاهی به تاریخ انقلاب اسلامی و تجربه‌ای گران
نگاهی به تاریخ انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که کشورمان به دلیل موانع، تحریمها و کمبودها در زمان جنگ تحمیلی از نظر تسلیحات با مشکلات بسیاری مواجه بود.
با این حال ایران با روحیه قوی و مصمم و ایثار و جانبازی رزمندگان توانست در مقابل حمله دشمن ایستادگی کند، بنابراین رژیم صدام پس از ناکامی نظامی،‌ سیاسی و روانی در جبهه‌های جنگ،‌ با هدف کسب امتیازات و تحمیل شرایط خود به کشاندن جنگ به شهر‌ها و مناطق مسکونی مبادرت ورزیدند.
اگرچه ایران برای تعیین سرنوشت جنگ، اجرای عملیات نظامی را دنبال می‌کرد اما حملات پی درپی عراق به مناطق مسکونی ایران ، سبب شد تا ایران با وجود آنکه از حمله به شهرهای عراق اکراه داشت در نهایت اعلام کند که در مقابل بغداد را با موشک مورد حمله قرار خواهد داد. دراین میان حساس‌ترین حمله موشکی عراق به تهران و شهرهای مرکزی ایران بود که از تاریخ دهم اسفندماه ۱۳۶۶ آغاز تا یازدهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۷ ادامه یافت.
عراق در این مدت، متجاوز از ۱۷۰بار از موشک میانبرد استفاده کرد و تلفات جانی و آسیب‌های مالی زیادی را وارد کرد.
تحلیل کارشناسان نظامی از بررسی اتخاذ چنین رویکردی از سوی عراق نشان داد که در ابتدا ایران به دلیلی تجهیز نبودن به امکانات موشکی عملا نمی‌توانست دفاعی در برابر این حملات انجام دهد و سرانجام با پایه‌گذاری صنعت موشکی در ایران در همان زمان توانست مانع از حملات عراق شود.
ایران از آن پس به این جمع‌بندی رسید که داشتن برنامه موشکی ضروری است.
آمارها نشان داد که از ۱۷۲ هزار شهید جنگ تحمیلی، ۱۶ هزار شهید مربوط به بمباران هوایی و موشک بود، آیا ملتی که این تجربه را دارند می‌تواند موشک را رها کند؟
همچنین دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران موجب شد تا ایران این صنعت را روز به روز توسعه بخشد و به ساخت موشکهای دوربردی دست یابد که توان هدف‌گیری اسرائیل را داشته باشد از جمله ساخت موشک شهاب ۳ با برد ۱۲۰۰ کیلومتر که توانایی هدف‌گیری قلب اسراییل را داشت هراس زیادی را در میان دشمنان ایران ایجاد کرد.

شرایط امروز
اما امروز ایران قوی‌ترین کشور موشکی در خاورمیانه و به گفته برخی از کارشناسان نظامی هفتمین قدرت برتر موشکی جهان است که زرادخانه آن متشکل از هزاران موشک کوتاه برد، متوسط، بلند بالستیک و موشک‌های سطح به سطح است. ایران کار خود را در زمینه ساخت تسلیحات نظامی با ساخت راکت آغاز نمود، اما اکنون به فناوریهای ساخت موشک‌های نقطه زن دست یافته است.
چنین پیشرفتی سبب شده است که تحلیلگران نظامی امریکا از مدتها قبل به این نتیجه برسند که حمله نظامی به ایران هیچگاه جزء گزینه‌های قطعی ایالات متحده نخواهد بود، چرا ایران که دارای یک قدرت بزرگ و قوی موشکی است، و در خلیج فارس قایقهای تندرو مجهزی دارد که در زمان تهدیدات دریایی می‌توانند واکنشهای مناسبی از خود نشان دهند و بدلیل در اختیار داشتن ادوات نظامی بومی که برای امریکا غیر قابل شناسایی است‌، امکان حملات نظامی به آن ضعیف است.
همچنین اگر دورتا دور مرزهای ایران یک خط فرضی دایره‌ای بکشیم، دورترین پایگاه نظامی آمریکا از ۷۰۰ کیلومتری ایران دورتر قرار ندارد که این نقاط به راحتی در دسترس هدف موشکهای ایران قرار دارند.
در جریان رزمایش موشکی پیامبر اعظم ۶ در سال ۱۳۹۰ نیروی هوافضای سپاه از سیلوهای پرتاب موشک‌های بالستیک ایرانی رونمایی کردند تکنولوژی که تا پیش از این تنها سه کشور آمریکا، روسیه و چین به عنوان تنها دارندگان رسمی تاسیسات پرتاب موشک زیرزمینی از آن برخوردار بودند و هراس را در دل دشمنان ایران برانگیختند.
همچنین به دنبال عملیات تروریستی داعش در تهران موشکهایی هستند که به مواضع داعش شلیک شد و نشان داد که ایران در دفاع از مواضع خود تردیدی ندارد.
در آن زمان رسانه‌های غربی و صهیونیستی تاکید کردند که با شلیک موشک‌های سطح به سطح با برد ۷۰۰ کیلومتر به سوریه، ایران هم انتقام حملات تروریستی در تهران را گرفت و هم شان و اعتبار یک قدرت نظامی، منطقه‌ای و حتی جهانی را به دست آورد.

توصیه‌های مقام معظم رهبری
نمونه‌ای از این اقتدار موشکی زمانی ظاهر شد که تهدیدهای اسرائیل و آمریکا مبنی بر حمله نظامی به ایران قوت گرفت.
در آن زمان مقام معظم رهبری ر در یکی از سخنرانیهای خود تاکید فرمودند: «تمام آن کسانی که ایران را تهدید به حملات نظامی می کنند به ویژه اسرائیل بداند که اگر غلطی از آنها سر بزند ایران تلآویو و حیفا را با خاک یکسان می‌کند.»
درزمان مذاکرات مرحوم هاشمی نیز خواستار کاهش و انتقال بودجه نظامی به توسعه اقتصادی شد و گفت که روزگار امروز، روزگار مذاکره و گفتمان است، نه روزگار موشک!
اما در همان زمان نیز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با انتقاد شدید از کسانی که روزگار و دنیای فردا را دنیای مذاکره می‌دانند و نه موشکی خاطرنشان کردند: «روزگار، روزگار همه چیز است وگرنه به راحتی و به صراحت حق ملت را خواهند خورد.»
ایشان افزودند: «اگر این حرف از روی ناآگاهی گفته شده باشد یک مسئله است اما اگر از روی آگاهی باشد خیانت است.»
رهبر انقلاب با تاکید بر اینکه دشمنان مدام در حال تقویت توان نظامی و موشکی خود هستند تصریح کردند: «در این شرایط چطور می‌گوییم روزگار موشک گذشته است؟ این حرفها را شبیه حرفهای برخی اعضای دولت موقت دانستند که اوایل انقلاب می‌گفتند جنگنده‌های اف – ۱۴ را که خریده‌ایم به امریکا پس بدهیم، به دردمان نمی‌خورد! چندی بعد که صدام به ایران حمله کرد معلوم شد چقدر به این ابزارهای دفاعی نیاز داریم.»
ایشان همچنین پیش‌بینی کرده بودند بعد از گفت وگوهای هسته‌ای، آنها موضوع مسائل موشکی، منطقه‌ای، بعد حقوق بشر مطرح می‌کنند و هر چقدر که ایران عقب بنشیند آنها جلو می‌آیند.

در نهایت
آنچه مسلم است عدم آگاهی غربی‌ها نسبت به توان موشکی ایران است. آنها هنوز نتوانسته به یک تخمین صحیح از توانایی‌های ایران دست پیدا کند، همچنین آنها می‌دانند که نیروی موشکی ایران اغلب بر پایه واحدهای متحرک است و به همین دلیل نیز موقعیت خاصی برای پرتاب نیاز ندارد.
اصرارایران برای داشتن توانمندی موشکی نیز این است که کشورها همیشه در محاسبات خود توانمندی بازدارنده ایران را در نظر داشته و به فکر نباشند روزی به ایران تعرض کنند.
بسیاری از کارشناسان نظامی عقیده دارند، اگر واهمه از همین موشک‌ها نبود برخی همسایگان متهور ایران همانند زمانی که صدام به ایران حمله کرد با تجهیز تسلیحاتی که آمریکا و غرب در اختیار آنها می‌گذاشت تا کنون چندین‌بار بر علیه ایران جنگ به پا کرده بودند و مردم ایران هم مجبور بودند همین بمباران‌هایی که امروزه مردم مظلوم یمن و سوریه تحمل می‌کنند، تحمل می‌کردند.
ایجاد اغتشاش در منطقه بلوچستان و ناامنی‌های مرزی نشان می‌دهد اگر آنها نسبت به توان مقابله کشورمان تردید داشتند، کلید پرتاب موشک‌ها را تا کنون فشرده بودند.
از سوی دیگر توانمندی موشکی ایران هشداری برای کشورهای منطقه است و تاکید دارد که میادین نفتی و تاسیسات نظامی آن‌ها در قلمرو ایران بود و با کوچکترین تحرکی از سوی این کشورها علیه ایران، نابود خواهند شد.
حملات موشکی امریکا، فرانسه و انگلیس به سوریه نیز نشان داد که آنها در صورتی که بدانند کشوری توانمندی مقابله با این حملات را ندارند، حتما ً آن را بکار می‌گیرند.
از سوی دیگر یکی از دلایلی که مردم ایران برای تهدیدات آمریکایی‌ها ارزش قایل نمی‌شوند این است که از یک سو هیچ کس بر اساس هیچ توافق یا قانونی حق ندارد جلوی برنامه دفاعی ایران را بگیرد و از سوی دیگر توانمندی موشکی آنها، ویژگی بازدارندگی دارند.
اگر ایرانی‌ها در این زمینه کوتاه بیایند، آمریکایی‌ها می‌توانند برنامه دفاع موشکی ایران که اصلا بحث آن در برجام نبود در مذاکرات موشکی به عنوان بخشی از برجام در اذهان جا بیندازند تا ایران از برنامه دفاعی خود عقب بمانند و آنها و همپیمانانشان بتوانند هر برنامه شومی که دارند را بر علیه ایران پیاده کنند. کشور ما در چهار راه منافع بین‌المللی قرار دارد و دشمنان می‌خواهند برای دسترسی به منافع خود، مصلحت و امنیت کشور را تهدید کنند.
لذا ضرورت دارد که ایران، همزمان با سایر قدرتها از جمله امریکا توانمندی موشکی خود را توسعه داده و به کسی اجازه ندهد وارد حریم دفاعی کشور شود. 

نویسنده: کتایون مافی


کد مطلب: 103956

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/103956/روزگار-موشک-هم-هست

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir