کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به فرمان فرمانده معظم کل قوا در مورد تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی نیروهای مسلح

سرعت ، برش و قاطعیت لازمه مقابله با کرونا

23 اسفند 1398 ساعت 22:35

با توجه به شرایط موجود در جهان حاضر لازم است مقابله با بیوتروریسم از حوزه پدافند غیرعامل خارج شود و به صورتی جداگانه و مستقل مورد توجه قرار گیرد و دلیل تاکید مقام معظم رهبری در تشکیل سازمانی مستقل با اختیارات ویژه آن است که کشور بسان پدافند موشکی، پدافند بیوتروریسم داشته باشیم.
نگاهی به اقدامات نیروهای مسلح از زمان آغاز شیوع این ویروس و حضور وزیر دفاع در ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا نشان داد که نیروهای مسلح به این امر توجه ویژه ای دارند.
این نیروها با استفاده از تمام ظرفیت و توان و پتانسیل خود به دستگاه متولی امر سلامت در کشور یعنی وزارت بهداشت، یاری رسانده و سبب شدند تا این چالش با حداقل آسیبها و تلفات تا امروز بگذرد.


حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا با صدور فرمانی به سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بر لزوم سازماندهی خدمات نیروهای مسلّح به مردم در زمینه مقابله با ویروس کرونا، در قالب یک «قرارگاه بهداشتی و درمانی» تأکید کردند.
ایشان با اشاره به اینکه این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حمله بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده میتواند جنبه رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته تصریح کردند، این امر بر اقتدار و توان ملّی می افزاید.
با توجه به این فرمایش رهبری و داغ تر شدن تب شیوع کرونا در جامعه در درجه اول این سوال مطرح می شود که آیا اساساً کرونا زاده یک بیوتروریسم است؟ و اینکه آیا این ویروس می‌تواند از دل یک پروژه ضد امنیتی شکل گرفته باشد؟
در این مورد کارشناساسان داخلی و خارجی اظهارات متعددی را عنوان کردند. از جمله حشمت الله فلاحت پیشه گفته بود؛ کرونا عامل بیماری عادی نیست، بلکه بیوتروریسمی است که در کشورهای ایران و چین توزیع شده است. سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز درباره اینکه آیا ویروس کرونا ساخته شده از سوی برخی کشورها برای تحت تاثیر قراردادن اقتصاد چین و ایران است، گفت : "منشاء توسعه کرونا با شواهد و قرائن تحلیلی و راهبردی و بعضی نکات خبری به دشمن ارجاع می شود، اما اثبات تخصصی آن نیاز به بررسی‌های آزمایشگاهی و مقایسه بین ژنوم ویروس اولیه ثبت شده و نتایج مطالعه بر روی ژنوم های جدید از نظر نوع تغییرات عامدانه روی آن دارد.
وی افزود: بررسی پیامدهای این ویروس از نظر میزان تلفات یا وسعت همه‌ گیری و نوع موج رسانه‌ای حاکم بر آن در جهت تشدید ترس و وحشت و نگرانی بین مردم این فرضیه را تقویت می‌کند که یک حمله زیستی با اهداف اقتصادی علیه چین و ایران روی داده است.

برخورد سیاسی با موضوعات امنیتی
در این میان اگرچه نحوه مقابله با همه گیری ویروس کرونا در کشور با انتقادات برخی از مسئولان مواجه است و این گروه بر این عقیده هستند که دولت می‌توانست با اقدامات پیشگیرانه اولیه این وضعیت را بهتر مدیریت و مانع از گسترش بیماری شود، اما نباید طرح موضوع بیوتروریسم را در این میان نادیده گرفت.
این درحالی است که این امر با انتقاد برخی از سیاسیون همراه شده است. از جمله امیر خجسته، نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در واکنش به بحث مطرح شده از سوی برخی مقامات و نمایندگان مبنی بر «حمله بیولوژیک» بودن کرونا در حساب کاربری خود در توئیتر تصریح کرد: «متاسفانه هدف بعضی مسئولین از طرح حمله بیوتروریسم، حواله تمام مشکلات ناشی از بحران مدیریت کرونا به دشمن خارجی است.»
وی در ادامه تاکید کرد: اما اکنون فرضیه حمله بیولوژیک دشمنی به نام بی تدبیری و مصلحت سنجی در کشور بسیار محتمل تر است.

قابل توجه فوری
در سال ۲۰۱۵ یک مقاله در سایت nature چاپ شده است که در این گزارش آمده که طی کار مشترک انستیتو ویروس شناسی ووهان، دانشگاه کارولینا شمالی و مرکز سرطان دانشگاه هاروارد آزمایشی ثبت شده که ویروس کرونا در خفاش و موش با یکدیگر ترکیب شده است تا بتواند سلولهای انسان را نابود کند. حال باید دید آمریکا در رابطه با این اتهامهای کرونایی چه جوابی ارائه میدهد.
همچنین حسین امیرعبداللهیان مشاور ارشد رئیس مجلس در امور بین الملل در این باره تصریح کرد: شاید سالها بعد روشن و افشا شود کُرونا ویروس جنگ بیولوژیک کاخ سفید علیه رقبای بزرگ جهانی آمریکا (چین و روسیه) بوده است.
باید گفت این موضوع پیش از این نیز از سوی برخی از نمایندگان مجلس مورد توجه قرار گرفته بود از جمله اینکه در سال ۹۵ به دنبال طرح ترور بیولوژیکی فرزند شهید دادمان، طالب زاده و نوباوه؛ سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه این کمیسیون به قضیه بیوتروریسم حساس است، گفت: بیوتروریسم از تهدیدات جدی علیه جمهوری اسلامی است لذا به صورت مستمر موضوعات بیوتروریسم پیگیری شده و گزارش آن به کمیسیون میرسد.
از سوی دیگر مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه باید خطر بیوتروریسم را جدی گرفت، گفت: علیرغم اینکه دلیل پزشکی برای اثبات ترور بیولوژیکی فرزند شهید دادمان، طالب زاده و نوباوه وجود نداشت با این حال پرونده همچنان جای رسیدگی دارد. علی اکبری عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی در سال ۹۷ در خصوص شیوع بیماری تب کریمه کنگو در برخی از استانهای کشور، اظهار داشت: بحث بیوتروریسم امروزه یکی از شگردهای مخاصمان بین المللی علیه برخی از کشورها در سطح جهان است.
وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که به واسطه کنه گزیدگی شروع میشود، تصریح کرد: نمیتوان گفت تب کریمه کنگو نیز یک نوع از بیو تروریسم است اما در خصوص شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان قطعا بیوتروریسم رخ داده است.
توجه بدون نگرانی
با توجه به سوابق اقدامات دشمنان کشورمان و همچنین مستندات تاریخی، حمله از طریق بیولوژیک در بسیاری از جنگ ها وجود داشته است.
به عنوان مثال بیوتروریسم نخستین بار در جنگی که سال ۱۷۶۳ بین فرانسه و سرخپوستان آمریکایی در گرفت استفاده شد. در این جنگ از آبله برای مبارزه با دشمن خود بهره گرفت. پس از آن نیز آلمانی ها در جنگ جهانی اول این سلاح را برای مقابله با دشمن به کار بستند. البته این سلاح تاثیر چندانی نداشت، اما استفاده از آن زمینه‌ای برای بهره گیری از دیگر سلاحهای بیولوژیکی آماده کرد.
باید گفت سلاحهای بیولوژیکی زیرمجموعه سلاحهای کشتار جمعی است. این سلاحها به سه دسته سلاحهای شیمیایی، هسته‌ای و رادیولوژیکی تقسیم میشوند. استفاده از عوامل بیولوژیکی مشکلی جدی و خطر به کارگیری آنها برای حمله‌های بیوتروریستی رو به افزایش است. از این رو لازم است با در نظر گرفتن سلامت روانی جامعه ، این مسئله را مورد توجه قرار داد.
«سیدرضا حسینی» استاد رشته عملیات روانی دانشگاه عالی دفاع ملی در یادداشتی درخصوص ویروس کرونا نوشت: حمله‌ای که امروز دشمنان ایران یا دشمنان اسلام شروع کرده‌اند یک جنگ تلفیقی از نوع بیوتروریسم و جنگ شناختی است؛ یعنی با استفاده از سلاح میکروبی و ویروسی در قالب جنگ شناختی، افکار عمومی مردم را در مواجهه با خطر از بین رفتن قرار داده است.
سردار حسن عراقیزاده، رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح و سخنگوی قرارگاه مبارزه با کرونا نیروهای مسلح، دراین باره گفت: « برخی شواهد و احتمالات وجود دارد که باید بر اساس آنها قضاوت کرد. همه ما میدانیم که آمریکا در برخی کشورها آزمایشگاههایی دارد که روی انواع ویروسها آزمایشهای بیولوژیک و مهندسی ژنتیک انجام میدهد.»
وی افزود: «قبلاً هم سابقه داشته که آمریکا از این ویروسها به عنوان سلاح استفاده کرده باشد و از آنجا که این ویروس، ویروسی جدید است، ممکن است در همین آزمایشگاهها ایجاد شده باشد. البته هنوز به طور قطعی نمیتوان گفت، اما به عنوان یک احتمال میتواند مطرح باشد. این احتمال را بررسی و اگر به نتیجه قطعی برسیم، اعلام خواهیم کرد.

چرایی تاکید رهبری
با توجه به شرایط موجود در جهان حاضر لازم است مقابله با بیوتروریسم از حوزه پدافند غیرعامل خارج شود و به صورتی جداگانه و مستقل مورد توجه قرار گیرد و دلیل تاکید مقام معظم رهبری در تشکیل سازمانی مستقل با اختیارات ویژه آن است که کشور بسان پدافند موشکی، پدافند بیوتروریسم داشته باشیم.
نگاهی به اقدامات نیروهای مسلح از زمان آغاز شیوع این ویروس و حضور وزیر دفاع در ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا نشان داد که نیروهای مسلح به این امر توجه ویژه ای دارند.
این نیروها با استفاده از تمام ظرفیت و توان و پتانسیل خود به دستگاه متولی امر سلامت در کشور یعنی وزارت بهداشت، یاری رسانده و سبب شدند تا این چالش با حداقل آسیبها و تلفات تا امروز بگذرد.
ساخت کیتهای تشخیص ویروس کرونا در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، تولید روزانه ۲۰ هزار لیتر مواد ضد عفونی کننده و ۲۰ هزار ماسک فیلتردار با استاندارد N۹۵ توسط خطوط تولید صنایع دفاعی ، فعال سازی بیمارستان های ثابت و سیار، مراکز درمانی، گندزدایی و ضدعفونی کردن اماکن و محیط، تشکیل قرارگاه پدافند زیستی، از جمله اقداماتی بود که بلافاصله از سوی نیروهای مسلح برای مقابله با این ویروس در پی گرفته شد.
این درحالی است که به گفته سردار ابوالفضل شکاری سخنگوی ارشد نیروهای مسلح، نیروهای مسلح علاوه بر بسیج امکانات پزشکی و درمانی، تردد از مرزهای هوایی، دریایی و زمینی را تحت کنترل و مراقبت جدی تر قرار داده اند .
از این رو با توجه به ویژگی سرعت، برش و قاطعیت لازم در نیروهای مسلح با اقتدار فراقوه ای و به دور از جنحال های سیاسی می توانند عهده دار این مسئولیت بزرگ شوند
از سوی دیگر همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید فرمودند این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حمله‌ی بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده میتواند جنبه‌ی رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملّی بیفزاید.
از این رو حضور ارتش سپاه در این صحنه امنیت دفاعی کشور را افزایش داده و همانگونه که شاهد هستیم در اولین گام در این باره رئیس ستادکل نیروهای مسلح اعلام کرده است که کمیته انتظامی و امنیتی قرارگاه بهداشت و درمان با همکاری وزارت کشور روند خلوت کردن فروشگاهها، خیابان و جاده‌ها را با تصمیم ملی انجام میدهد که ظرف روزهای آینده این موضوع سازماندهی خواهد شد. موضوعی که از دغدغه های بزرگ مسئولان بهداشتی کشور است.


کد مطلب: 113171

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/113171/سرعت-برش-قاطعیت-لازمه-مقابله-کرونا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir