کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اقدامات ضد مهاجرتی ترامپ، اعتراض‌های داخلی و خارجی به سیاست‌های آمریکا را تشدید کرد

روی باند اعتراض

11 بهمن 1395 ساعت 9:12


همزمان با موج اعتراض‌های جهانی به اقدامات ضد حقوق بشری ترامپ، تظاهرات ضد فرمان ترامپ علیه مهاجران که از فرودگاه جان اف‌کندی نیویورک آغاز شده بود به سایر فرودگاه‌های آمریکا گسترش یافت.
پایگاه «راواستوری» از گسترش این اعتراضات به فرودگاه «نیوآرک» در ایالت نیوجرسی و فرودگاه سانفرانسیسکو خبر داده است. معترضان همچنین برنامه‌های خود برای برپایی تظاهرات در فرودگاه‌های آتلانتا، فیلادلفیا و فرودگاه بین‌المللی شیکاگو در ساعت‌های آینده اعلام کرده‌اند.
ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی خواستار ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن به آمریکا شده است. این تصمیم اعتراض سازمان ملل، بعضی کشورهای اتحادیه اروپا و فعالان و طرفداران حقوق بشر را در پی داشته است.
یکی از اعضای حزب حاکم بریتانیا و عضو پارلمان این کشور به دلیل آنکه در عراق متولد شده است با وجود اینکه شهروند بریتانیایی است بعد از دستور جدید ترامپ برای ممنوعیت اتباع ۷ کشور، نمی‌تواند وارد آمریکا شود.به نوشته روزنامه ایندیپندنت، ناظم الزهاوی که به عنوان یک پناه‌جوی کُرد در دهه ۷۰ میلادی از عراق به بریتانیا گریخته بود، این مساله را تایید کرد که یک وکیل مهاجرت آمریکایی به وی گفته است این نماینده و همسرش از ورود به آمریکا منع می‌شوند.قاضی فدرال حکم به تعلیق فرمان اجرایی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا علیه مهاجران مسلمان داد.این حکم دولت آمریکا را از بازگرداندن شهروندان دارای روادید معتبر از فرودگاه‌های آمریکا به کشورهای متبوعشان منع می‌کنند. به نوشته نیویورک‌تایمز، قاضی فدرال آمریکایی، علی‌رغم این، از صدور مجوز ورود این اتباع به داخل خاک آمریکا یا اظهارنظر درباره قانونی یا غیرقانونی بودن دستور ترامپ خودداری کرده است.
«ترزا می»، نخست‌وزیر انگلیس که از محکوم کردن ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا خودداری کرده بود سرانجام مجبور شد مخالفت خود را با آن اعلام کند. خانم «می» در نشست خبری مشترک با همتای ترکیه‌ای‌اش در پاسخ به این سوال که نظرش در مورد فرمان اجرایی جدید ترامپ چیست، تنها گفت از اینکه با ترامپ دیدار کرده، «بسیار خرسند» است.رئیس‌جمهور آمریکا از فرمان اجرایی خود برای جلوگیری از ورود مهاجران به خاک آمریکا دفاع کرد و گفت که این فرمان برای اعمال محدودیت برای مسلمان‌ها نبوده است.دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از فرمان اجرایی خود برای جلوگیری از ورود مهاجران به خاک آمریکا دفاع کرد و گفت که این فرمان برای اعمال محدودیت برای مسلمان‌ها نبوده است.
رادیو فرانسه گفت: درست چند ساعت قبل از گفت وگوی تلفنی رؤسای جمهوری فرانسه و آمریکا، فرانسوا اولاند طی سخنانی در حاشیه اجلاس سران کشورهای جنوب اروپا که هم اکنون در 'لیسبون' در جریان است با لحن تندی نسبت به مواضع دونالد ترامپ هشدار داد. فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه گفت: «من اعتقاد دارم که باید به دونالد ترامپ با 'قاطعیت' پاسخ دهیم». او اضافه کرد که «وقتی که از سوی رئیس جمهوری آمریکا درباره اروپا اظهار نظر می‌شود و زمانی که او 'برکسیت' را مدل مناسبی برای سایر کشورهای اروپا توصیف می کند، من معتقدم که باید پاسخ او را داد».'جاستین ترودو' نخست وزیر کانادا در واکنش به ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا، گفت: درهای کشورش به روی مهاجران باز است.
نخست وزیر کانادا: درهای کشور ما به روی مهاجران باز است خبر دیگر آنکه منابع خبری از گفت وگوی تلفنی رئیس جمهوری آمریکا با رهبران عربستان، امارات و کره جنوبی طی دیروز یکشنبه خبر دادند.
پس از امضای فرمان محدودیت ورود مسلمانان به امریکا توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید این کشور، مسجد و مرکز اسلامیِ شهر ویکتوریا در ایالت تگزاس به آتش کشیده شد.به گزارش پایگاه اینترنتی «ویکتوریا اَدوُکیت» این مسجد ساعت حدود ۰۲:۰۰ بامداد شنبه به آتش کشیده شده و یک کارگر محلی با دیدن شعله‌های آتش با آتش‌نشانی تماس گرفته است.نماینده ایرانی‌تبار پارلمان آلمان در پی فرمان محدودیت‌های مهاجرتی رئیس‌جمهور آمریکا اجازه ورود به خاک آمریکا را نخواهد داشت.این نماینده پارلمان از حزب سبز که رئیس گروه ارتباط آتلانتیک و آلمان است، در سال چندین بار به آمریکا سفر می‌کند تا با سیاستمداران دیدار داشته باشد و تاکنون به ۴۰ ایالت رفته است.وزیر خارجه استرالیا در گفت‌وگویی تلویزیونی گفت مقامات این کشور با دولت جدید آمریکا گفت‌وگوهایی سازنده داشتند و با سیاست‌های رئیس جمهور آمریکا در قبال مهاجران برای محافظت از مرزهایشان همراهی می‌کنند.به گزارش شبکه خبری ۷ سیدنی، خانم بیشاپ گفت در دو نوبت با مایک پنس معاون ترامپ گفت‌وگوی تلفنی داشت و در همه موارد گفت‌وگوی گرمی با یکدیگر داشتند.
در این میان تارنمای خبری هیل خبر داد، هیلاری کلینتون نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از اعتراض‌ها به فرمان دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور در ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان و پناه‌جویان به آمریکا حمایت کرد.کلینتون در توییتی که منتشر شد، در حمایت از این اعتراض‌ها نوشت: من با مردمی که امشب در دفاع از ارزش‌ها و قانون اساسی در سراسر آمریکا اجتماع کرده‌اند، اعلام همبستگی می‌کنم.از سوی دیگر فعالان انگلیسی از مردم خواسته‌اند همزمان با سفر رییس‌جمهور جدید آمریکا به این کشور در اواخر سال جاری میلادی، بزرگترین راپیمایی اعتراضی را در لندن برگزار کنند.
در ادامه انتقادهای رهبران مختلف جهان از اظهارات و اقدامات اخیر رئیس‌جمهور جدید آمریکا در خصوص مسائل مختلف جهانی، نخست‌وزیر اسپانیا نیز در واکنش به اظهارات وی در خصوص اروپا واکنش نشان داد.
رهبران ۷ کشور جنوبی اتحادیه اروپا در تلاش برای راه‌اندازی طرح اروپایی که به واسطه شوک روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به «برگزیت» تیره و تار شده بود، در لیسبون پرتغال گرد هم آمدند.«ماریانو راخوی» نخست‌وزیر اسپانیا در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی ۲۴ Horas اسپانیا در واکنش به انتقادهای دونالد ترامپ از اروپا اعلام کرد: «بسیاری از اروپا انتقاد می‌کنند و این امری غیرمعمول نیست. آنچه حائز اهمیت است پیشرفت‌های حاصله در اتحادیه اروپا از زمان انعقاد پیمان رم در سال ۱۹۵۷ تاکنون است.»


کد مطلب: 98357

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98357/روی-باند-اعتراض

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir