کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پایان غائله نمایشی تعرض به سفارت ایران

ایجاد جنگ فرقه‌ای به سرکردگی انگلیس

19 اسفند 1396 ساعت 23:22


این روزها دشمنان نظام که با انواع تحریمها و دسیسه‌ها به اهداف خود در ایران دست نیافته‌اند تمرکز خود را بر روی ایجاد فتنه‌های قومیتی و مذهبی گذاشته‌اند و عده‌ای دانسته یا ندانسته نیز در پازل بازی دشمن قرار می‌گیرند.
بعد از اغتشاشات خیابان پاسداران، چهار تن از اعضای گروه «خدام‌المهدی» که گفته می‌شود از طرفداران یکی از مراجع به نام آیت‌الله صادق شیرازی هستند، عصر جمعه ۱۸ اسفند به سفارت ایران در لندن حمله کرده و پرچم ایران را پایین آوردند. این افراد با ورود به محوطه سفارت روی بالکن رفته و پرچم آبی رنگ گروه خدام‌المهدی را بالا بردند. پس از این حمله، حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در بریتانیا ضمن تأئید حمله این افراد در صفحه توئیتر خود نوشت که مهاجمان مسلح به چماق و قمه بوده‌اند و ضمن شعار دادن علیه مقام‌های ایرانی، خلفای سنی را هم لعن کرده‌اند. وی همچنین از بازداشت هر چهار نفر مهاجم به دست پلیس لندن خبر داد.
پس از امر منابع خبری غربی نیز اعلام کردند که این عده‌ دراعتراض به دستگیری سید حسین شیرازی متعرض سفارت ایران در لندن شده‌اند. به دنبال این امر معاون سیاسی وزارت خارجه ایران اعتراض شدید تهران به حمله به سفارتخانه‌اش در لندن را به سفیر بریتانیا ابلاغ کرده است.

فرقه انگلیسی
فرقه شیرازی که از آنها به عنوان «شیعه انگلیسی» هم یاد می‌شود، تحت تاثیر فردی به‌نام سید صادق شیرازی است. طرفداران وی، عموما به نشر مطالب تفرقه‌برانگیز در جهان اسلام شهرت دارند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در شهریور سال ۱۳۹۵ در خصوص این فرقه و فعالیت‌های آن فرموده بودند: «اینکه شما می‌بینید رادیوها یا تلویزیون‌هایی در دنیای اسلام به وجود می‌آید که کار آنها این است که به‌عنوان شیعه و به نام شیعه، به بزرگان مورد اعتقاد بقیّه‌ی فِرق اسلامی بدگویی کنند، این معلوم است که بودجه‌اش بودجه‌ی خزانه‌داری انگلیس است؛ این بودجه‌اش بودجه‌ انگلیس [است‌]، این شیعه‌ی انگلیسی است.»
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آذرماه همان سال نیز فرمودند: «امروز شما ملاحظه کنید از منتهاالیه شرق آسیا در میانمار مسلمان‌کشی هست، تا غرب آفریقا در نیجریه و امثال اینها؛ همه‌جا مسلمانها [کشته می‌شوند]؛ حالا یک‌جا به دست بودایی کشته می‌شوند، یک‌جا به‌ دست بوکوحرام و داعش و امثال اینها کشته می‌شوند. یک عدّه‌ای هم در این آتشها می‌دمند؛ شیعه انگلیسی و سنّی آمریکایی مثل هم هستند؛ همه، دولبه‌ی یک قیچی هستند؛ سعیشان این است که مسلمانها را به جان هم بیندازند؛ این پیام اراده‌ی تفرقه است که اراده‌ی شیطانی است؛ امّا پیام وحدت این است که اینها از این اختلافات عبور بکنند، در کنار هم قرار بگیرند، با هم کار کنند.»

پوشش پررنگ شبکه‌های خبری
جالب اینجا بود که این امر با پوشش پررنگ برخی از شبکه‌های عربی منطقه همراه بود. از جمله شبکه ماهواره‌ای فدک از جمله این شبکه‌ها بود. این شبکه دیدگاه‌های تندی راجع به ایران دارد و بردیدگاه‌های اختلافی بین تشیع و اهل سنت تاکید می‌کند. همچنین گفته می‌شود وابسته به یاسر حبیب (کویتی الاصل) است و ارتباط خاص با هیات خدام المهدی دارد.

نگاهی به رفتار انگلیسی‌ها
عملکرد پلیس انگلستان که بر طبق قوانین بین‌المللی وظیفه حفاظت از سفارت ایران در لندن را به عهده دارد قابل تامل است. در ابتدای این ماجرا علیرغم حضور در محل واکنشی از خود نشان نداد اما بعد از ساعاتی در نهایت برخی از مهاجمین به سفارت را موقتا بازداشت کرد.
از سوی دیگر سفیر انگلیس در تهران نیز ضمن ابلاغ عذرخواهی رسمی دولت انگلیس گفت: پلیس ضدشورش انگلیس در محل حضور یافته و اوضاع را تحت کنترل دارد.
وی گفت تمامی اقدامات لازم برای محافظت از جان دیپلمات‌های ایران و جلوگیری از ورود مهاجمین به داخل سفارت به عمل آمده است.
این درحالی است که علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است: با توجه به اینکه حفاظت سفارتخانه‌ها به طور اخص توسط نیروهای امنیتی و پلیس انجام می‌شود، ورود این افراد به بالکن سفارت و تعرض به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در لندن نمی‌تواند بدون موافقت یا چشم‌پوشی نیروهای امنیتی و پلیس انگلیس صورت گرفته باشد.
بسیاری از کارشناسان تاکید می‌کنند: اینکه پلیس انگلیس با حمله کنندگان به سفارت کشورمان هماهنگ بوده محرز است زیرا پلیس می‌توانست در لحظات ابتدایی وقوع این اتفاق برخورد لازم را انجام دهد اما بجای اقدام مذکور، تلاش کردند زمینه را برای سوء استفاده رسانه‌های صهیونیستی فراهم کنند تا بتوانند پخش زنده از این اتفاق داشته باشند.

سابقه حمله به سفارت ایران
پیش از این نیز حملاتی به سفارت ایران که در خیابان کنزینگتون جنوبی لندن قرار دارد صورت پذیرفته که بزرگ‌ترین آنها در ۱۰ شهریور ۱۳۵۹ بازمی‌گردد؛ رویدادی که در جریان آن پس از گروگان‌گیری شش روزه دیپلمات‌های ایران در لندن، در نهایت با دخالت ا دخالت نیروهای ویژه بریتانیا (اس. آ. اس) در روز ۱۵ اردیبهشت و با کشته شدن ۵ نفر و دستگیری یک نفر از اشغالگران و آزادی ۲۶ گروگان به پایان رسید.
در دادگاهی که برای فوزی بداوی نژاد تنها عضو باقی مانده این گروهک برگزار شد، او اعتراف کرد که هدایت عملیات در بغداد و سازماندهی گروه در لندن را یک افسر عراقی ارتش بعث به نام سامی محمدعلی (با نام مستعار روباه) برعهده داشته‌است.
این گروگانگیر، پس از دستگیری و محاکمه غیرعلنی و بدون حضور مقامات ایرانی، در دادگاه عالی لندن به مجازات حبس ابد محکوم شد و در زندانی شدیداً تحت کنترل، در منطقه سافک به سر می‌برد اما در نهایت پس از ۲۵ سال زندان آزاد شد و تحت حفاظت انگلیس در این کشور زندانی می‌کند.

حمله به سفارت انگلیس در ایران
سه‌شنبه هشتم آذر سال ١٣٩٠ جمعی از افراد معترض تحریم بانک مرکزی از سوی انگلیس و عملکرد این کشور به تشویق کشورهای همسو به تحریمهای بیشتر علیه ایران و اعتراض به دست داشتن احتمالی دولت‌های غربی در مرگ مجید شهریاری به سفارت انگلیس در ایران حمله کردند. آنان پس از واردآوردن صدماتی به ساختمان و وسایل آن توسط پلیس متفرق شدند اما در این حادثه صدمه ای به هیچیک از دیپلمات‌ها وارد نشد. با این وجود علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه وقت ایران بلافاصله با وزیر امور خارجه انگلیس تماس گرفت و بابت این حادثه عذر خواهی کرد.
اما انگلیسی‌ها در یک واکنش شدید همه دیپلمات‌های انگلیسی را از ایران فرا خوانده و دیپلمات‌های ایرانی از لندن به تهران باز گردانند.
و این امر موجب بسته شدن سفارت انگلیس در ایران شد. در آن زمان کامرون، نخست‌وزیر انگلیس، اعلام کرد تهران در قبال این حمله، خسارت سنگینی را خواهد پرداخت و حمله به سفارت را رسوایی بزرگ خواند.
شورای امنیت سازمان ملل، کشورهای غربی این حمله را محکوم کردند؛ نیکلاس سارکوزی، رئیس‌جمهور وقت فرانسه، این اتفاق را مفتضح خوانده، خواستار افزایش تحریم‌ها علیه ایران شد و هیلاری کلینتون، وزیر وقت امور خارجه آمریکا، هم این اتفاق را بی‌حرمتی به جامعه جهانی خواند.
همچنین پس از دیپلمات‌ها، عده‌ای از دانشجویان ایرانی در انگلیس نیز اخراج شدند و دولت انگلیس با اعلام حمایت از تحریم نفت ایران، شمشیر پنهان خود را مقابل این کشور به صورت رسمی از رو بست.
حتی بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز نسبت به امنیت سفارتخانه های خود در ایران ابراز نگرانی کردند و حتی گفته می‌شود انگلیس از ایران تقاضای غرامت کرد.
حالا باید گفت شاهد هستیم که دولت انگلیس کمترین واکنشی از خود نشان نداده است و حتی شبکه بی‌بی‌سی در حالی در انعکاس خبر #حمله هواداران فرقه #شیعه_انگلیسی به سفارت ایران از عبارت «ورود به ساختمان سفارت» استفاده کرده که در قضایا مشابه در ایران همواره از عبارت «حمله به سفارت» استفاده می کرد.
حالا باید گفت که انگلیس‌ها در این زمینه مطابق سخنان خود عمل کردند ؟

چرایی ماجرا
همانگونه که ذکر شد پیش از این نیز یکبار سفارت جمهوری اسلامی در لندن مورد تعرض قرار گرفته و انگلیس آزمون خود را در قبال جمهوری اسلامی پس داده است. این کشور نشان داده که به دلایلی به سختی از سفارت ایران دفاع می‌کند و به سیاست خاص خود مرموزانه اجازه تعرض مخالفان نظام را به سفارت ایران می‌دهد و تنها در آخرین لحظه برای جلوگیری از متهم شدن به ماجرا ورود می‌کند. اما در ماورای این قضیه چند نکته مهم وجود دارد.
باید توجه داشت، حمله حامیان فرقه شیرازی به سفارت ایران حکایت از تلاش برای ایجاد درگیری‌های مذهبی در کشورمان دارد که به طور حتم انگلیس پشت سر این درگیری‌ها است.
سابقه تاریخی انگلیس نشان داده است که این کشور همواره نهایت استفاده را از درگیری‌های مذهبی می‌کند و سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن در زمره سیاست‌های ثابت این کشور قرار دارد. اکنون نیز انگلیس تلاش دارد تشیع ساخته دست خود را در برابر تشیع اصیل قرار دهد.
استفاده از این گروه‌ها در جنگ‌های جدیدی را بوجود خواهد آورد و این جنگها به عنوان ابزاری در دست سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی غربی خواهد شد تا بین مسلمانان تفرقه بیندازند، که در نهایت هم بهره این اختلافات را انگلیسی‌ها، آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی می‌برند.
در عین حال مقابله با اسلام اصیل در جبهه درونی از برنامه‌های اصلی انگلیس است انگلیسی‌ها به ترویج اندیشه‌های افراطی و فرقه‌گرایانه برای رسیدن به اهداف شان استفاده می کند. اشاعه تفکرتشیع انگلیسی در سراسر جهان بخصوص ایران نیز نشانه همین برنامه است.
در عین حال مساله مهمی که انگلیس به واسطه اینگونه فرقه‌ها در عالم تشییع دنبال می‌کند تزلزل مقام مرجعیت درون شیعه است. همچنین این گروه‌ها با برگزاری مراسم‌های وحدت شکن واظهار نظرهای تفرقه‌افکنانه موجب شده تا تکفیریها بیش از پیش علیه شیعیان بسیج شوند.
از سوی دیگر منابع خبری اعلام کردند یکی از اعضای این فرقه اعلام کرده که که این اعتراض به جمهوری اسلامی در برخی شهرهای عراق ادامه خواهد داشت و اینکه چرا عراق برای ادامه این اعتراضات انتخاب شده است خود جای سوال دارد و نشانگر واهمه دشمن از گسترش تفکر جمهوری اسلامی در عراق است و در این راستا عراق پر آشوب می‌تواند راهی برای تامین امنیت محدود اسرائیل باشد.

باید مراقب بود
اگرچه این اقدام یک نمایش تبلیغاتی برای عرض اندام در افکار عمومی و تبلیغات بشمار می‌رود اما دور از انتظار نیست در کشورهایی که این فرقه انحرافی حضور دارند از جمله برخی کشورهای عربی نظیر عراق و کویت، شاهد تحرکات مشابهی باشیم و از این منظر انتظار می‌رود مراقبت‌های لازم برای حفظ حریم سفارتخانه‌های ایران صورت پذیرد.در عین حال لازم است نسبت به این سیاست دشمن فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی لازم صورت گیرد. متاسفانه ممکن است بعضی از افراد تحت تاثیررنگ ولعاب ظواهر و ژست بحق و شرعی مآب عوامل استعمار ناخواسته و از روی جهل، تعصب، غفلت، جاه‌طلبی تحت تاثیر این اقدامات قرار گرفته وضمن ترویج تفکرات آنها در مسیر اهداف آنها کمک کنند.
لازم است تا آن چه در پشت سر این فرقه‌ها قرار دارد افشا شود و تفکراتشان به چالش کشیده شود. با توجه به این امر لازم است با زبان جوانان و به روز با استفاده از مهارت‌های تکنیکی بالا و استدلال قوی صورت گیرد که بی‌شک مسئولان فرهنگی و مذهبی کشور نقش موثری در این زمینه دارند.


کد مطلب: 103641

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/103641/ایجاد-جنگ-فرقه-ای-سرکردگی-انگلیس

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir