?>?> سیاست روز - هراس از واکنش تهران، آمریکا را به سکوت واداشت - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعتباری که در مقابل دوست و دشمن خدشه‌دار شد؛

هراس از واکنش تهران، آمریکا را به سکوت واداشت

10 خرداد 1399 ساعت 22:40


آمریکا از ترس به مخاطره افتادن نیرو‌های خود در خلیج فارس، از اقدام علیه نفتکش‌های ایران در مسیر ونزوئلا خودداری کرد.
برغم تهدیدات توخالی آمریکا، ناوگان نفتکش‌های ایرانی طی یک هفته اخیر و در میان سکوت مقامات واشنگتن، یکی پس از دیگری در سواحل ونزوئلا پهلو گرفتند.
ایران با اینکار تحریم‌های یکجانبه آمریکا را عملا نادیده گرفت و در مخالفتی بی سابقه با همراهی متحدان خود، در مقابل بزرگترین ابر قدرت خود خوانده دنیا ایستاد. در حالی که نفتکش های ایرانی «فورچون»، «فارست»، «پتونیا» و «فاکسون» تا در سواحل ونزوئلا پهلو گرفتند و نفتکش«کلاول» نیز به زودی وارد آب‌های این کشور خواهد شد، دولت دونالد ترامپ همچنان سکوت اختیار کرده و هیچ واکنشی به این اقدام جسورانه تهران نشان نمی‌دهد. حقیقت ماجرا از چه قرار است؟
از همان زمانی که ایران برای کمک به ونزوئلا اعلام آمادگی کرد، کاخ سفید با توسل به تهدید مدعی شد مانع رسیدن نفتکش‌های حامل سوخت این کشور به سواحل ونزوئلا خواهد شد. تهدید‌های واشنگتن پوچ از آب درآمد و نفتکش‌های ایرانی بدون هیچ مزاحمتی وارد آب‌های ونزوئلا شدند. تحلیلگران سیاسی دلایل متعددی برای عملی نشدن اقدام نظامی واشنگتن علیه نفتکش‌های ایرانی را متصور هستند. از دو سال پیش به این سو که واشنگتن در اقدامی مداخله جویانه انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا را غیر قانونی اعلام کرد، رویکرد آمریکا در قبال کاراکاس به دلایل مختلف سیاسی و لجستیک از اشاره تلویحی به جنگ علیه این کشور فراتر نرفته است. از سوی دیگر ترامپ قطعا چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری تمایلی به ماجراجویی نظامی ندارد، زیرا شیوع ویروس کرونا، رکود بی سابقه اقتصادی را روی دست او گذاشته و به قدر کافی آینده سیاسی او را به مخاطره انداخته است.
از سوی دیگر، وزارت دفاع آمریکا نیز به دلیل همه گیری ویروس کرونا، تمایلی به ورود به هیچگونه رویارویی نظامی ندارد. همچنین براساس نقشه استقرار نیرو‌های دریایی آمریکا، پنتاگون هیچ ناو هواپیمابر یا ناوشکنی در دریای کارائیب ندارد. نزدیکترین ناو هواپیمابر آمریکا در منطقه «ترومن» است که دست کم دو هزار مایل از دریای کارائیب فاصله دارد.
بدون شک عامل اصلی خودداری آمریکا از ایجاد مزاحمت برای نفتکش‌های ایرانی و مداخله در روند تجارت آزاد بین المللی، هراس از واکنش متقابل تهران است. نگرانی آمریکا از بابت ناو‌های جنگی خود در خلیج فارس، جایی که ناوگان پنجم نیروی دریای این کشور در بحرین و نیز ناو هواپیمابر «آیزنهاور» در ورودی خلیج فارس به راحتی در تیررس موشک‌های ایران هستند، واشنگتن را به اتخاذ موضع سکوت در برابر قدرت نمایی دریایی ایران واداشت. ناظران سیاسی نیز بر این باورند که آنچه آمریکا را از ایجاد مزاحمت برای نفتکش‌های ایرانی بازداشت، ارعاب از واکنش تهران و هدف قرار گرفتن ناو‌های خود در خلیج فارس و خاورمیانه بود.
بنا به تحلیل پایگاه خبری میدیل ایست آی، ایران اعزام نفتکش‌های خود به سوی ونزوئلا را با هدف شکستن تحریم‌های آمریکا و غلبه بر آن‌ها به هر بهایی اجرایی کرد و از سوی دیگر تهران تلاش می‌کند تا راهبرد ظالمانه «فشار حداکثری» واشنگتن را ناکارآمد کند. علاوه بر این تهران کاملا آگاه است که شیوع ویروس کووید-۱۹، رئیس جمهور آمریکا را در منجلاب رکود اقتصادی و بیکاری بی سابقه‌ای انداخته و به نظر می‌رسد وضع مخاطره انگیزی را برای او در چند ماه باقی مانده به انتخابات نوامبر رقم زده است. مان، دریای عرب، باب المندب، دریای سرخ، کانال سوئز و اقیانوس اطلس سراسر محل حضور متحدان، ناوگان و پایگاه‌های دوستان آمریکا است.


کد مطلب: 113938

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/113938/هراس-واکنش-تهران-آمریکا-سکوت-واداشت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir