?>?> سیاست روز - وضعیت جنگی در اروپا و آمریکا - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کرونا غرب را وارد بحران‌های امنیتی، اقتصادی و اجتماعی کرد

وضعیت جنگی در اروپا و آمریکا

27 اسفند 1398 ساعت 22:14


بحران های اجتماعی و البته ناتوانی دولت‌ها در تحقق مطالبات مردمی در مقابله کرونا موجب شده تا سیاستمداران در آمریکا و کشورهای اروپایی مبارزه با ویروس کرونای جدید را به «وضعیت جنگ» تشبیه کرد‌ه‌اند و همزمان به تشدید فضای امنیتی و استفاده از نیروهای نظامی برای واداشتن مردم به اجرای طرح‌های مقابله با کرونا روی آورده‌اند.
سیاستمداران و رسانه‌ها در آمریکا و اروپا در روزهای گذشته بارها برای توصیف وضعیت خود جهت مبارزه با ویروس کرونا از تشبیه جنگ استفاده کرده‌اند. یک رسانه آمریکایی به نقل از کارشناسان نوشته مبارزه با کرونا در ایتالیا مانند مبارزه در میدان جنگ جهانی دوم است. پایگاه نیویورک‌پست با اشاره به آمار بالای تلفات کرونا در ایتالیا نوشته به نقل از یک پرستار در شمال این کشور نوشته مبارزه با این ویروس مانند بودن در میانه «جنگ جهانی» است.این رسانه نوشته بیمارستان‌هایی مانند این بیمارستان در «برسیکا» که پرستار مذکور در حال کار کردن در آن است پر از بیمار هستند. این بیماری چند روز پیش جان «دکتر رابرتو استلا»، رئیس انجمن پزشکی ایتالیا را گرفت.
در انگلیس هم مسئولان تهدید ویروس کرونا را به جنگ جهانی دوم تشبیه کرده‌اند و از مردم این کشور خواسته‌اند با یکدیگر متحد شده و سختی‌ها را برای مبارزه با این ویروس تحمل کنند. «مت هانکوک»، مشاور وزیر بهداشت در مقاله‌ای در روزنامه تلگراف نوشته لندن قصد دارد از افراد مسن ۷۰ ساله و بالاتر خواهش کند برای نزدیک به ۴ ماه خودشان را قرنطینه کنند. او گفت این برنامه‌ها هنوز نهایی نشده‌اند باید طی چند هفته آتی اعلام خواهد شد.
هانکوک در آن مقاله می‌نویسد: «نسل ما هیچ‌گاه چنین به بوته آزمایش گذاشته نشده است. پدربزرگ‌های ما هنگامی که شهرهایمان در جریان بلیتس بمباران شد چنین آزمونی را پشت سر گذاشته‌اند.»رسانه‌های انگلیس از اصطلاح «بلیتس» نخستین بار برای توصیف عملیات بمباران آلمان بین سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۱ استفاده کردند. آلمان‌ها در این حملات بسیاری از شهرهاو شهرک‌های صنعتی انگلیس از جمله لندن را هدف حمله قرار دادند و رسانه‌های انگلیس از لغت «بلیتس» برای تقویت روحیه مبارزه در دوران جنگ استفاده می‌کردند. در آمریکا هم «برنی سندرز»، سناتور آمریکایی و یکی از نامزدهای مرحله درون‌حزبی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از تشبیه جنگ برای هشدار درباره تبعات کروناویروس جدید استفاده کرده است.امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه هم ضمن اعلام تعطیلی کامل فرانسه گفت که این کشور در «وضعیت جنگ» قرار گرفته است.همچنین وزیر کشور فرانسه گفت که ۱۰۰ هزار پلیس این کشور اجرای تصمیمات گرفته شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را کنترل خواهند کرد. وزیر کشور فرانسه هشدار داد که هر کسی که بر خلاف تصمیمات اتخاذ شده اقدام کند با جریمه‌های مالی مواجه خواهد شد.همچنین به شهروندان تنها برای خرید غذا یا رفتن به سر کار (در صورتی که کار کردن از خانه غیرممکن باشد) اجازه خروج از منازل داده خواهد شد.در این میان «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین در تماس تلفنی با «جوزپه کونته» نخست‌وزیر ایتالیا اعلام کرد، پکن برای کمک به رم جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا تجهیزات و دیگر کمک‌های پزشکی ارسال خواهد کرد. رئیس‌جمهور چین طی تماس تلفنی با نخست‌وزیر ایتالیا از عزم کشورش برای اعزام تعداد بیشتری از کارشناسان پزشکی و همچنین ارسال تجهیزات پزشکی به ایتالیا برای کمک به مقابله با ویروس کرونا خبر داد.به نوشته «شینهوا»، شی جینپینگ در این رایزنی تلفنی اعلام کرد، دو کشور چین و ایتالیا اخیرا در حال تجربه یک آزمون سخت در قبال شیوع ویروس کرونا هستند.
لازم به ذکر است در پی شیوع کرونا، مردم آمریکا به منظور محافظت از خود به صف‌های طولانی خرید سلاح هجوم آورده‌اند و در برخی موارد هزاران دلار صرف خرید مهمات و سلاح کرده‌اند.در پی تشدید شیوع کرونا در ایالات متحده آمریکا، مردم این کشور به خرید سلاح روی آورده‌اند و شبکه «اسکای‌نیوز» در خبری در این خصوص گفت، مردم آمریکا به صف‌های طولانی خرید سلاح پیوسته‌اند و می‌گویند که برای زمانی آماده می‌شوند که احتمالاً نظم عمومی در پی تشدید شیوع ویروس کرونا به هم بریزد. فروشندگان سلاح در مناطقی که به شدت تحت تأثیر شیوع کووید-۱۹ قرار گرفته‌اند از جمله واشنگتن، کالیفرنیا و نیویورک اعلام کرده‌اند که فروش سلاح در پی شیوع ویروس کرونا در این مناطق بسیار افزایش یافته است زیرا مالکان سلاح نگرانند که نظم عمومی برهم ریزد. از سوی دیگر وزارت خارجه چین مرابت اعتراض شدید خود را به استفاده از عبارت «ویروس چینی» به جای «ویروس کرونا» از سوی رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد. وزارت خارجه چین به توئیت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که در آن(احتمالا به صورت عمدی) از واژه ویروس چینی به جای عبارت ویروس کووید-۱۹ استفاده کرده بود شدیدا اعتراض کرد.ترامپ در حساب توئیتری خود نوشت: «آمریکا قویا از صنایعی مثل ایرلاین‌ها و دیگر صنایع که به طور خاص تحت تاثیر ویروس چینی قرار گرفته‌اند حمایت خواهد کرد. ما قویتر از قبل خواهیم شد.»به نظر می‌رسد ترامپ عمدا از واژه ویروس چینی به جای ویروس کرونا استفاده کرده است تا عامل تضغیف اقتصاد آمریکا را به چین نسبت دهد. لازم به ذکر است در پی افزایش نگرانی‌ها از شیوع ویروس «کووید-۱۹»، سران کشورهای گروه موسوم به «جی ۷» مجبور شدند، نشست خود را با محور ویروس کرونا به صورت ویدئوکنفرانس برگزار کنند. همچنین صدر اعظم آلمان با تاکید بر اینکه برای مهار ویروس کرونا باید اقدامات جدی در پیش گرفته شود از شهروندان خواست از رفتن به سفرهای داخلی و خارجی خودداری کنند. "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان تاکید کرد که آلمان باید برای مهار ویروس کرونا اقدامات جدی را در پیش گیرد.وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در برلین درباره اقداماتی که دولت و ایالت ها برای مبارزه با ین ویروس در پیش می گیرند توضیح داده و به عنوان مثال گفت که آلمانی ها نباید سفری به خارج و در داخل داشته باشند.


کد مطلب: 113235

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/113235/وضعیت-جنگی-اروپا-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir