کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

استاندار کرمانشاه:

اعطای کانکس به زلزله‌زدگان ربطی به تسهیلات بلاعوض ندارد

9 آذر 1396 ساعت 5:02


استاندار کرمانشاه گفت: اعطای کانکس به زلزله‌زدگان ربطی به پرداخت تسهیلات بلاعوض به آن‌ها ندارد.
هوشنگ بازوند با اشاره به اینکه زلزله غرب کشور از بزرگترین زلزله‌های ۱۰۰ سال اخیر در کشور بود اظهار داشت: تغییر و تحولاتی در ساختار زمین‌شناسی غرب کشور ایجاد کرد و هوشمندی مردم بعد از دو پیش‌لرزه قبل از زلزله اصلی سبب کاهش تلفات نسبت به زلزله‌های قبلی بود. وی با بیان اینکه حضور مقام معظم رهبری در مناطق زلزله‌زده مایه دلگرمی مجریان و امید تازه‌ای برای آسیب‌دیگان بود گفت: پیام تاریخی مقام معظم رهبری در روز نخست نقطه شروعی برای وفاق ملی و حضور خودجوش مردم بود.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما به دلیل نقص در پیشگیری بیشتر از مدیریت بر بحران، مدیریت در بحران وجود دارد عنوان کرد: با توجه به اینتکه ۱۹۳۰ روستا و هشت شهر در این زلزله درگیر شده بودند و هلال احمر به تنهایی قادر به برطرف کردن مشکلات نبود رسیدگی به روستاها به سپاه و رسیدگی به شهرها به ارتش واگذار شد.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه در همان روز نخست عدم مقاومت بیمارستان‌های اسلام‌آباد غرب و سرپل‌ذهاب در مقابل زلزله به چالشی جدی تبدیل شد و تتها باری‌گر نبود بلکه به باری تبدیل شد گفت: ۳۰۰۰ نفر از نیروهای ارتش و ۴۰۰۰ نفر از نیروهای سپاه پاسداران مشغول عملیات امداد و نجات شدند و در نتیجه ۲۹۰۰ نفر از زیر آوار بیرون کشیده شدند و در صورت تعلل نیمی از آن‌ها از بین می‌رفتند.
بازوند با اشاره به اینکه ۳۴ بالگرد هلال احمر، هوانیروز و سپاه پاسداران عملیات انتقال بیش از ۶۵۰۰ مجروح به همدان، کرج و همدان را انجام دادند افزود: همانطور که پس‌لرزه‌ها غیرقابل کنترل هستند حواشی زلزله نیز جز جداناپذیر زلزله است. وی با بیان اینکه بیش از ۹۴ هزار چادر توزیع شد و هدررفت چادرها نسبت به زلزله‌های دیگر بسیار کم بود گفت: اکنون در مرحله عبور از اسکان اضطراری به موقت هستیم و چنانچه با فصل سرما مواجه نبودیم شاید اسکان موقت حذف می‌شد و اسکان موقت حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه به دنبال دارد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه قراردادی با قرارگاه خاتم‌الانبیا مبنی بر تحویل ۱۲ هزار کانکس منعقد شده است افزود: ۳۲ سپاه استانی در منطقه مستقر هستند و کار آواربرداری و سکوسازی را انجام می‌دهند و براساس برنامه‌ریزی‌ها روزانه ۴۰۰ کانکس نصب می‌شود. وی گفت: برای اسکان موقت در روستاها دو میلیون تومان بابت معیشت و پنج میلیون تومان بابت مسکن و برای دام سبک تلف شده ۶۰۰ هزار تومان و دام سنگین سه میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌شود و هیچ ارتباطی با کانکس ندارد.
بازوند با اشاره به اینکه برنامه ما برای اسکان موقت در روستا نصب کانکس است و جز منازل قرار می‌گیرد عنوان کرد: چنانچه کمک‌های مردمی به شکل کانکس نصب شود و بعد از مدتی مردم برای کانکس‌های قرارگاه خاتم با این کانکس‌های مردمی درخواست داشته باشند این امکان وجود دارد. وی با بیان اینکه ارزیابی منازل تخریب شده در روستاها به پایان رسیده و ارزیابی منازل شهری نیز تا پایان هفته به اتمام می‌رسد گفت: به دنبال این هستیم که روند ساخت مسکن دائم با مشارکت خود مردم انجام شود و برای ساخت مسکن دائم بین ۶ تا ۱۲ ماه برنامه‌ریزی شده است.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه تأکید شده به منظور رونق اقتصادی استان برای کمک‌های مردمی و مصالح ساختمانی از تولیدات داخل استان استفاده شود افزود: ۷۶۷ میلیارد تومان مبلغ اولیه برای تسهیلات ابلاغ شده و پنج میلیون تومان برای واحدهای روستایی و پنج میلیون تومان نیز به تسهیلات منازل شهری افزوده شده است.
بازوند با بیان اینکه به هر خانوار آسیب‌دیده برای تهیه وسایل منزل ۱۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه با نرخ سود چهار درصد اعطا می‌شود گفت: ۵۷۵ واحد تولیدی صنعتی، ۸۳۰۰ واحد سنتی تولیدی و ۷۰۰۰ واحد صنفی در استان خسارت دیده‌اند که نیازمند بازسازی جدی هستند.
وی با اشاره به اینکه ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ بهره ۶ درصد از محل ۱.۵ میلیارد دلار صندوق توسعه ملی برای واحدهای تولیدی صنعتی در نظر گرفته شده است افزود: به واحدهای سنتی تولیدی ۱۰ میلیون تومان با نرخ سود چهار درصد و به واحدهای صنفی نیز بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود ۶ درصد اعطا می‌شود.
بازوند با اشاره به ایجاد در تیم مدیریتی استان عنوان کرد: برخی از دستگاه‌های اجرایی در این امتحان نمره خوبی را کسب نکردند و باید با هرکس در هر جایی که در این مورد تعلل، کوتاهی و کم‌کاری کرده برخورد قانونی شود. استاندار کرمانشاه با بیان اینکه در این زلزله ۱۲۴۱ میلیارد تومان به تأسیسات دولتی خسارت وارد شد گفت: موافقت شده در قانون برنامه بودجه سال ۹۷ ردیفی مستقل تحت عنوان زیرساخت استان کرمانشاه در نظر گرفته شود و این امتیاز بزرگی برای استان است.
بازوند با اشاره به اینکه تمام آسیب‌دیدگانی که به سیستم بانکی بدهی دارند دو سال تنفس با پرداخت جریمه و سود از طرف دولت برای آن‌ها در نظر گرفته شده است افزود: معافیت مالیاتی و تأمین اجتماعی برای آن‌ها به مدت دو سال و حذف قید منابع و مصارف در سیستم بانکی در استان در نظر گرفته شده و این فرصتی برای سرمایه‌گذاری در استان است.
وی با بیان اینکه باید تهدید زلزله در استان به یک فرصت تبدیل شود و این موضوع به شاخصی برای ارزیابی مدیران تبدیل می‌شود اظهار کرد: تمام روستاهای متأثر از زلزله از نعمت گاز برخوردار می‌شوند. 

تأمین نیاز ۲۰۰ هزار زلزله‌زده به مدت یک‌سال
برنامه عملیاتی ۱۷ ۲۰ به منظور برطرف کردن نیازهای خانواده‌های آسیب‌دیده در زلزله کرمانشاه میان هلال‌احمر و فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر امضا شد.
در تفاهم‌نامه میان هلال‌احمر و فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر آمده است: «زلزله کرمانشاه منجر به کشته شدن ۴۴۴ نفر و آسیب دیدگی بیش از ۹ هزار نفر در ایران شد. اینطور تخمین زده شده است که ۵۰ هزار نفر خانوار در ۸ شهر استان کرمانشاه تحت تاثیر قرار گرفتند. ۱۱ هزار واحد اقامتی شهری و ۲ هزار و ۵۰۰ خانه روستایی به شدت آسیب دیده است ( بیش از ۵۰ درصد تخریب). ۱۵ هزار خانه دیگر با درجات مختلف آسیب دیده است که برای شهر سازی نیاز به ترمیم دارد. ۸۳۵ پس لرزه در این استان به ثبت رسیده است که بزرگترین آن طبق گزارش مرکز لرزه‌نگاری ۵.۱ ریشتر بوده است.» براساس این تفاهم‌نامه؛ جمعیت هلال‌احمر ایران با همکاری فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر، برنامه عملیاتی به منظور برطرف کردن نیازهای ۵۰ هزار خانوار زلزله‌زده (۲۰۰ هزار نفر) آماده کرده است که در صورت تامین بودجه برای مدت یک سال اجرا خواهد شد.


کد مطلب: 102039

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/102039/اعطای-کانکس-زلزله-زدگان-ربطی-تسهیلات-بلاعوض-ندارد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir