کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مانور با اف – ۳۵

روابط میان ترکیه و آمریکا را در قالب تعاملات و تقابل‌ها می توان دسته بندی کرد آنجا که آنکارا با تصور رسیدن به اقتصاد و سیاست ...

22 خرداد 1398 ساعت 1:14


روابط میان ترکیه و آمریکا را در قالب تعاملات و تقابل‌ها می توان دسته بندی کرد آنجا که آنکارا با تصور رسیدن به اقتصاد و سیاست برتر منطقه در کنار آمریکا قرار می گیرد و آنجا که این رویاها برایش پوشالی شده و در می‌یابد که آمریکا نه زمینه ساز قدرت که تهدیدی برای امنیت داخلی و جایگاه جهانی است. در همین چارچوب طی ماه‌های اخیر تنش میان دو کشور در باب موضوع جنگنده‌های اف- ۳۵ آمریکایی و سیستم موشکی اس ۴۰۰ روس شدت گرفته است.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا از توقف رسمی آموزش خلبانان ترکیه‌ای برای پرواز با جنگنده اف-۳۵ خبر داد.در پی افزایش تنش‌ها بین واشنگتن و آنکارا، یک مقام ارشد دفاعی ترکیه گفته که آمریکا به پیشنهادهای تنش‌زدای این کشور پاسخی نداده است. آمریکا خرید این موشک‌ها از روسیه را یک خطر بزرگ برای خود می‌پندارد و معتقد است که ترکیه نمی‌تواند همزمان از هر دو جنگ‌افزار استفاده کند.
در همین حال وزارت خارجه ترکیه، قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا درباره هشدار به ترکیه و تهدید این کشور به تحریم به دلیل خرید سامانه‌های دفاع هوایی روسی «اس-۴۰۰» را غیرقابل قبول خواند. مجموع این تحولات در شرایطی روی می‌دهد که در باب رفتار آمریکایی ها و تنش‌های موجود میان دو کشور نکات چند قابل توجه است. تنشها میان دو کشور صرفا در قالب اف ۳۵ نبوده بلکه ریشه ای دیرنه دارد که از اقدامات مداخله جویانه آمریکا در موضوع گولن و کودتا علیه اردوغان و نیز عدم تحقق وعده‌های منطقه‌ای آمریکا بخشی از آن است. در این میان بسیاری از ناظران سیاسی بر این عقیده‌اند که آمریکا با این تعلیق به دنبال باج خواهی از ترکیه در امور منطقه است. آمریکا می خواهد ترکیه را تسلیم خواسته‌های سعودی و صهیونیست‌ها سازد که نوعی تحقیر کردن ترکیه است . در همین حال اقدام آمریکا مبنی بر مشروط کردن اف ۳۵ به تعلیق خرید اس ۴۰۰ نشانگر رفتار مداخله جویانه و کاسب کارانه آمریکاست. آمریکا با این اقدام استقلال ترکیه را زیر سوال برده است .
در این میان رفتار آمریکا نشان می‌دهد این کشور صرفا منافع خود را می بیند و به متحدان خود نیز رحم نمی کند آمریکا نشان داده که یک مطیع می خواهد و نه روابط دو جانبه و برابر که ماهیت سلطه گر آمریکا را آشکار می سازد. این رفتار بیانگر واهی بودن ادعای مذاکره از سوی آمریکاست چرا که آمریکا صرفا به دنبال سلطه است و مذاکره برابر برایش معنایی ندارد . این اقدام آمریکا تاکیدی دیگر بر غیر قابل اعتماد بودن آمریکاست چنانکه آمریکا بسیاری از تعهدات بین المللی را نادیده گرفته و خلاف آنها اقدام کرده است در همین حال این اقدام آمریکا سندی دیگر بر حقانیت ایران مبنی بر غیر قابل مذاکره بودن آمریکاست که لزوم ایستادگی جهانی در برابر باج خواهی آمریکا را ضروری می سازد. در این میان بسیاری از ناظران سیاسی تاکید دارند که همگرایی منطقه‌ای بویژه مقابله با تحرکات منطقه‌ای آمریکا راهکار مقابله ترکیه و سایر کشورها برای مقابله با باج خواهی آمریکاست.

نویسنده: فرامرز اصغری


کد مطلب: 109339

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/109339/مانور-اف-۳۵

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir