کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

راهکار پایان بحران

سوریه در مارس ۲۰۱۱ با مطالبات مردمی برای برخی اصلاحات سیاسی و اقتصادی همراه شد اما دیری نپایید که...

27 اسفند 1399 ساعت 1:06


سوریه در مارس ۲۰۱۱ با مطالبات مردمی برای برخی اصلاحات سیاسی و اقتصادی همراه شد اما دیری نپایید که با دخالت‌های ائتلف غربی، عربی و صهیونیستی با ورود تروریست‌ها برای جنگ نیابتی به بحرانی تمام عیار مبدل شد. هر چند که محافل رسانه‌ای و سیاسی ائتلاف مذکور تلاش کردند تا بحران سوریه را جنگ داخلی عنوان سازند اما جنایات تروریست‌ها و حمایت های صورت گرفته از آنها، ماهیت واقعی این جنگ را آشکار ساخت. جنگی که در کنار ویران سازی بخش های گسترده ای از سوریه و تلفات انسانی، آواره شده تقریبا ۱۳ میلیون سوری را به همراهد داشت که میلیون‌ها نفر از آنها به خارج از این کشور کوچ کرده‌اند.
واهی بودن ادعای غرب در باب سوریه زمانی آشکارتر شد که در سال ۲۰۱۳ با رای بیش از ۸۰ درصد مردم بشار اسد دوباره به ریاست جمهوری سوریه انتخاب شد. نکته دیگر آنکه جبهه مقاومت با محوریت جمهوری اسلامی ایران، حزب‌الله لبنان در کنار جریان‌های مقاومتی همچون لشگر فاطمیون، زینبیون، مدافعان حرم و... و حمایت‌های روسیه در حالی به مبارزه با تروریسم پرداختند که کشورهای غربی مدعی ایجاد ائتلاف ضد داعش، با حملات نظامی و تحریم‌های اقتصادی و حمایت های گسترده از تروریست‌ها به دنبال مقابله با سوریه و حامیانش بوده اند و در ایران حتی اقدام به ترور فرماندهان مقاومت همچون سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و... نموده اند.
حال در پایان دهمین سالگرد بحران تحمیلی به سوریه این سوال مطرح است که راهکار پایان این بحران چیست؟ پاسخ را در ریشه بحران این کشور می‌توان جستجو کرد. مهمترین مسئله پایان دادن به دخالت‌های بحران ساز در امور داخلی سوریه در حوزه نظامی، سیاسی و اقتصادی است که حلقه تکمیلی آن را حمایت از سوریه در مبارزه با سوریه تشکیل می‌دهد. غرب در حالی ادای رویکرد به حمایت از روند سیاسی را سر می دهد که عملا با حمایت از تروریست‌ها و نیز ایجاد اخلال در مذاکرات سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه موسوم به گروه آستانه، عملا روند سیاسی را با چالش مواجه کرده اند. حقیقت آن است که تا زمانی که دخالت‌های ائتلاف غربی، عربی و صهیونیستی و البته ترکیه در سوریه ادامه دارد این کشور نمی‌تواند به ثبات دست یابد.
رفتارهای بحران سازی که در کنار آواره سازی میلیون‌ها نفر زمینه ساز استمرار تروریسم در منطقه می شود که پیامدهای آن سراسر جهان را فرا خواهد گرفت، چنانکه سازمان ملل بارها اذعان کرده است که اگر مقاومت سوریه و متحدانش در برابر تروریسم نبود اکنون نه تنها غرب آسیا بلکه اروپا و سایر کشورها نیز زیر سلطه تروریسم قرار گرفته بود. روندی که البته آمریکایی‌ها آن را همچنان دنبال می کنند که اقدام اخیر بایدن مبنی بر صدور فرمان حمله نظامی به سوریه برای حمایت از دانس سندی بر این رفتار بحران‌ساز آمریکاست که امنیت جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

نویسنده: علی تتماج


کد مطلب: 117484

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/117484/راهکار-پایان-بحران

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir