کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به سیاست‌های هراس افکنی اصلاح طلبان برای رسیدن به قدرت

اصلاح طلبان عامل پسرفت کشور

30 دی 1399 ساعت 12:38


اصلاح طلبان باعث پس رفت کشور بوده‌اند و این مسئله‌ای است که اکنون مردم به خوبی آن را درک کرده‌اند.هر گاه اصلاح طلبان سکان قدرت را در دست داشتند، بجای آن که پیشرفت‌ها ادامه داشته باشد، پسرفت‌ها سرعت بیشتری به خود گرفته است. اکنون نیز خود را دایه مهربانتر از مادر نشان می‌دهند و نگران آن هستند که اگر دولت انقالبی با مدیریت جهادی شکل بگیرد، به عقب باز می‌گردیم!
این روزها درحالی به انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک می‌شویم که اصلاح طلبان از هر حربه‌ای برای هجوم به رقیب استفاده می‌کنند که در رأس این روشها تخریب قرار دارد .
از زمان دولت اصلاحات عملکرد اصلاح طلبان مورد انتقاد مردم قرار داشت و اینک حمایت آنها از دولت تدبیر و امید سبب شده است که جایگاه خود را در میان مردم از دست بدهند.
اگر چه اصلاح طلبان تلاش می‌کنند که خود را مبری از این تقصیر خود نشان دهند اما نگاهی به کابینه دولت نشان می دهد که بخش مهمی از دولتمردان در دولت فعلی در زمره فعالان این گروه قرار دارند و اتفاقاً مسئولیت‌های مهمی هم به عهده آنان است.
بنابراین جدای از حمایت از دولت روحانی، آنها در اقدامات این دولت نیز شریک هستند.
از سوی دیگر مردم بارها شاهد بوده‌اند که اصلاح طلبان به هنگام انتخابات با استفاده از فضای تبلیغاتی و رسانه‌های خود وعده‌هایی را به مردم می دهند که پس از پیروزی فراموش می‌کنند که به واسطه کدام وعده‌ها انتخاب شده‌اند.
حالا اصلاح طلبان برای ماندن در قدرت به آدرس غلط دادن روی آورده‌اند و تلاش می کنند تا نزد افکار عمومی چهره آسیب دیده خود را ترمیم کنند.
این گروه در سال ۹۶ با تخریب کاندیداهای اصولگرا و ساختن شایعاتی نامربوط نسبت به این گروه تلاش کردند تا نسل جوان را گمراه کنند و اینک با تبعیت از این فرمول به انتقاد از کاندیداهایی که هدف ایجاد دولت انقلابی را دنبال می کند می اندیشند.

*معنای اصلاحات از دیدگاه اصلاح طلبان
یکی از مدیریت ناکارآمد اصلاح طلبان و هراس این گروه از تشکیل دولت انقلابی تعریف آنها از اصلاحات است. زمانی که این گروه تشکیل شد برداشت مردم از اصلاح طلبی به مفهوم اصلاح در شیوه‌های مدیریتی کشور بود و مردم به دنبال روشهای بهتری برای اداره کشور بودند.
این درحالی است که ۴ دهه از وقوع انقلاب اسلامی در ایران می گذرد و بیش از ۳۲ سال از این سالها اداره مدیریت کشور در دست حامیان این تفکر بود.
برآیند مدیریت این گروه در طول این سالها، سیاسی کاری ، اشرافی گری ، انفعال و تن دادن به خواسته دشمنان بود وحتی اگر آنان روش خود را از امروز عوض کنند مردم دیگر تن به آزمون و خطا از سوی آنها نمی‌دهند و آنها نیز نمی توانند خساراتی را که به واسطه طرز تفکر خود به کشور وارد کردند، جبران کنند.
آنچه در این سالها نصیب مردم ایران شد امضای برجامی بود که نتیجه آن در تماس تلفنی با اوباما و بعد خروج امریکا از برجام خلاصه شد.
نتیجه نگاه به بیرون اصلاح طلبان، تشدید مشکلات اقتصادی کشور و افزایش فاصله طبقاتی، افزایش تحریمها و گستاخ‌تر شدن دشمنان نظام، فتنه انگیزی و ...بود و آنها اکنون توجیهی برای اشتباهات خود ندارند.

*نگرانی از دولت انقلابی
یکی از نگرانی‌های اصلاح طلبان، روی کار آمدن یک دولت انقلابی در ایران است و آنها تلاش می کنند تا دولت انقلابی را با توجه به رویکرد خود برای مردم تعبیر و تعریف کنند.
«بهزاد نبوی» از فعالان تندرو اصلاح طلب در مصاحبه‌ای در این باره گفته است: «در حال حاضر مجلس جدید سر کار است و نتیجه بعدی‌اش هم احتمالا دولت «جوان انقلابی» ای است که ما در تقدیم اختیارات کامل اداره کشور به آن سهیم هستیم. این بدان معنا نیست که معتقد باشم، امروز اختیار کشور دست روحانی است، ولی اگر اختیار کامل دست جریان اقتدارگرای تندرو باشد، آیا فکر می‌کنیم به سود ملت و کشور و اصلاح‌طلبان است؟ قطعا اینچنین نیست. خواهیم دید که اتفاق سودمندی نخواهد افتاد، به عقب خواهیم رفت و مجبوریم دوباره مسیر اصلاح را از عقب‌تر شروع کنیم».
چنین اظهاراتی حکایت از آن دارد که اصلاح طلبان تلاش می کنند با مظلوم نمایی و هراس افکنی از دولت انقلابی مجددا کلید پاستور را در دست گیرند.
اما در اصل آنها می‌دانند که چنین دولتی می‌تواند بسیاری از گره‌های کوری را که آنها در کشور ایجاد کرده‌اند باز کنند و یکی از آنها بهبود شرایط اقتصادی کشور است که این امر بیشتر ناکارآمدی آنها را برای مردم روشن می‌کند.

*نگاهی به معنای بازگشت به عقب
برای رد این اتهام تلاش زیادی نیاز نیست، نگاهی به قیمت‌ها نشان می دهد که در طول دولت یازدهم و دوازدهم، علیرغم اینکه شعار این دولت به عقب باز نمی‌گردیم بود، کشور به میزان زیادی به عقب بازگشت.
پیش از روی کارآمدن دولت روحانی قیمت دلار حدود ۳ هزار تومان و قیمت سکه حدود ۱ میلیون تومان و قیمت پراید حدود ۲۰ میلیون تومان بود. اما حالا با گذشت بیش از ۷ سال از عمر دولت روحانی، قیمت دلار حدود ۳۰ هزارتومان- ۱۰ برابر-؛ قیمت سکه حدود ۱۳ میلیون تومان- ۱۳ برابر- و قیمت پراید حدود ۱۳۰ میلیون- حدود ۶ برابر- است.
به طور قطع این امر به معنای حرکت رو به جلو نیست . به طوری که صادق زیبا کلام تحلیلگر اصلاح طلبان در باره این گروه گفت: نوشتن درباره جریان اصلاحات بسان رانندگی در جاده یک طرفه شده که از آن طرف حرکتی نیست. جاده‌ای که آخر آن هم به نظر می‌رسد بن‌بست است.
*کارشناسان چه می گویند
در این میان کارشناسان بر این باورند که چنین روی کردی از سوی اصلاح طلبان مغایر با اصلاحات انقلابی واقعی یا تغییر طلبی است. مردم بارها از آنها «نمی‌توانیم» را شنیده‌اند و این درحالی است که دولت انقلابی شامل دارندگان روحیه جهادی است که بر این باور است که مردم ایران توانسته و می توانند.
در حقیقت این گروه که جز یأس و فرصت سوزی چیزی برای مردم نداشته‌اند نمی‌توانند در برابر کسانی که امیدوارند و نگاه به داخل داشته و ظرفیت های داخلی را باور دارند بپذیرند.
ناصر ایمانی تحلیگر مسائل سیاسی در گفتگو با سیاست روز در این باره گفت: اصلاح طلبان باید دلایل خود را از اینکه می گویند وجود دولت انقلابی موجب بازگشت کشور به عقب می‌شود، توضیح دهند و نمی توان بدون استناد به دلایل قانع کننده چنین موضوعی را مطرح کرد.
وی با اشاره به اینکه آنها بایستی تعریف خود را از دولت انقلابی به مردم ارائه دهند و بگویند چرا این دولت موجب پسرفت کشور می‌شود، گفت: اگر جریان اصلاحات نگران است که با روی کار آمدن دولت انقلابی روحیه کار و خدمت و مجاهدت در دولت و مجلس جریان یافته و نگاه به داخل تشدید شود، جای تعجب نیست چرا که عملکرد آنها در چند سال گذشته برای مردم روشن شده است.
وی دلیل این عملیات روانی را مطالبه‌ای آشکار در جامعه دانست و اظهار داشت: مدیر جهادی و انقلابی دغدغه مردم را دارد تا گرهی از زندگی آنان باز کند. مردم ما به چنین مدیرانی نیاز دارند، نه مدیرانی که میز ریاست را فرصتی برای پر کردن جیب خود و رسیدن به اهداف حزبی خود بدانن .
وی در ادامه تصریح کرد: اگر مقصود اصلاح طلبان از دولت انقلابی روی کار آمدن احزاب رقیب و اصولگرا هم باشد باز هم مردم آنان را به اصلاح طلبان ترجیح می‌دهند اصلاح طلبان در طول سالیان گذشته هر مدل خسارتی را که توانستند با مدیریت ناکارآمد خود به کشور وارد کردند و دیگر جای نگرانی برای دیگر احزاب و گروه‌ها نگذاشته‌اند.
از سوی دیگر علی‌اکبر رائفی‌پور کارشناس مسائل سیاسی نیز در این باره گفت: اصلاح‌طلبان خودشان را از مردم جدا می‌دانند و فقط در انتخابات با ایجاد ترس به سراغ مردم می‌آیند، دولت داری بلد نیستند اما از رسانه‌ها خوب بهره می‌برند.
وی افزود: اصولگراها مردم داری بلد نیستند و وقت شناس نیستند. جوان‌گرایی در آن کمتر است و به دید امنیتی و تهدید محور به همه چیز می‌نگرد.
وی اظهار داشت: انقلابی کسی است که هم کشورش را دوست دارد و هم دینش را می‌خواهد، مردم را می فهمد و مقبولیت مردمی برایش اهمیت دارد.
*دیدگاه رهبر انقلاب در مورد انقلابی گری
رهبر انقلاب بارها فراتر از جریان‌های سیاسی، جوانان مؤمن انقلابی و بدنه اجتماعی جریان‌های معتقد به انقلاب اسلامی را مخاطب قرار دادند و به تبیین یک منظومه درست و دقیق که حاوی خصلت‌های تراز انقلابی در سطح بدنه و مدیران و احزاب است، پرداختند.
تاکید رهبری به آرمان‌خواهی واقع بینانه، اهمیت نتیجه کنار تکلیف، لزوم وحدت جریانی، مخالفت با عدالت‌خواهی که به سیاه‌نمایی از انقلاب بینجامد و موجب تعرض نابجا و هتک حرمت و تعدی به افراد شود از این جمله‌اند. در عین حال تاکید بر جذب حداکثری، عقلانیت متکی به وحی، شجاعت و فعال بودن و خستگی‌ناپذیری، آتش به اختیار بودن جوانان مؤمن، اعتقاد و ایمان به ظرفیت‌های داخلی کشور، نترسیدن از بیگانگان و کارآمدی برای حل مشکلات کشور از مواردی است که رهبری در تعریف انقلابی تراز بیان نمودند.
آنچه در اظهارات رهبری می‌توان دریافت این است که انقلابی گری نه به معنای رادیکالیسم و تندروی و نه به معنای ترس وادادگی است بلکه رعایت مصلحت کشور مردم و اسلام است.


کد مطلب: 116863

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/116863/اصلاح-طلبان-عامل-پسرفت-کشور

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir