کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سیاست روز اوضاع یمن را در ماه مبارک رمضان بررسی کرد؛

مردم مظلوم یمن فراموش شده‌اند؟

23 خرداد 1397 ساعت 0:17


درحالی هر روز شاهد بحرانی شدن فجایع انسانی در یمن هستیم و جان هزاران کودک و مردم بی‌گناه این کشور بر اثر گرسنگی و تبعات ناشی از جنگ و آوارگی درمعرض خطراست که محافل سیاسی و رسانه‌ای مهر سکوت بر دهان خود زده‌اند و انگار نه انگار هرروز تعدادی از این مردم مظلوم جانشان را بر اثر گرسنگی و کمبود دارو و تغذیه و...از دست می‌دهند و این تحمل درد‌ و رنج تنها به دلیل مقاومت دربرابر زورگویی‌های ائتلاف غربی –عربی است و بر آرمان‌ خود که حفظ استقلال و تمامیت ارضی است ایستاده‌اند.
با همه تلاش های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران برای حل بحران یمن اما به نظر می رسد این تلاش ها آنطور که باید موثر واقع نشده و حتی بعضی اوقات مسئله یمن مورد بی‌مهری و بی توجهی کوتاه مدت نیز قرار می گیرداز این رو انتظار است در این میان دستگاه دیپلماسی بیش از سایر دستگاه‌ها برای حمایت از این مردم مظلوم واکنش نشان دهد و برای حل بحران یمن اقدامات به‌جا تری انجام دهد.
البته به تازگی حسین جابری انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی در دیدار با خانم والری پتی پیر، هماهنگ کننده کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در امور خاورمیانه دیدار با تشریح شرایط انسانی فاجعه بار در یمن بر آمادگی کامل ایران برای همکاری با صلیب سرخ جهانی در جهت کاهش ابعاد فجایع انسانی جاری در بحران های منطقه تاکید کرده است. با وجود ضروری بودن این دیدارها و رایزنی‌ها اما خوب تنها به این اقدامات نباید بسنده کرد ونیاز است گفت‌وگوهای چند جانبه با کشورهای موثر منطقه گذاشته شود تا هرچه زودتر ضمن کوتاه کردن دست درازی‌های سران سعودی از کشوریمن، استقلال و آزادی و تعیین سرنوشت به مردم این کشور بازگردد.

دستگاه دیپلماسی برای آگاه سازی افکار عمومی در قبال یمن به پا خیزد
دکتر سیدرضا صدرالحسینی در گفت‌وگو با سیاست روز گفت: با نگاهی به روندهای موجود در یمن باید به چند موضوع اساسی توجه نمود یکی از مهمترین آنان استقلال خواهی مردم این کشور بعد از بیداری اسلامی است که تمامی جربان‌های سیاسی و فعالان حوزه استقلال خواهی در قالب مجموعه تاثیر گذاری به نام انصارالله فعالیت‌های خوبیش را گسترش داده و با بهره‌مندی‌از فضای بوجود آمده در جهان اسلام توانستند اقدامات موثری را برای میل به استقلال کشور خویش انجام دهند.
این استاد دانشگاه افزود: در این راستا دولت علی عبد الله صالح استعفا داد و قدرت اجرایی کشوررا به عبد منصور واگذار نمود و قراربراین شد، وی پس از دو سال با انتخابات آزاد و تشکیل پارلمان مردمی استعفا داده و اختیار امور را به دولت برآمده از پارلمان جدید واگذار نماید.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: علی‌رغم صبوری ملت یمن و گروه‌ها وجریانات سیاسی پس از گذشت چند ماه از پایان ضرب الاجل منصورهادی نیز مسیر دیکتاتوری صالح را طی نمود و حاضر به واگذاری قدرت به نمایندگان واقعی مردم نشد.
وی گفت: بر این اساس انصارالله حرکت سیاسی آرامی را برای تصرف مراکز دولتی صنعا انجام داد و در مدت کوتاهی با حمایت اکثریت مردم توانست بر مراکز دولتی و وزارت خانه‌های این کشور تسلط یافته و منصور هادی را مجبور به استعفا نماید، منصورهادی که به پشتیبانی عربستان دیکتاتوری و جنایت خویش را مدیریت می‌نمود به ریاض فرار کرده و دولت در تبعید خویش را با حمایت عربستان بر ریاض برگزار می‌نمود.
صدرالحسینی یادآورشد؛ در حقیقت در این مرحله دولت مستعفی ادعا می‌نمود از ریاض می‌تواند کشور را اداره نماید اما، بر کسی پوشیده نیست این امکان وجود ندارد و همه امورات کشور معطل مانده بود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در این شرایط شورای انقلاب کشور یمن با حضور نمایندگانی از گروه‌ها و جریانات سیاسی مورد حمایت مردم تشکیل شد وآقای عبدلملک حوثی به رهبری انقلاب انتخاب و قرار شد نمایندگان گروه‌ها و جریانات انقلابی دولت را تشکیل وامور کشور را اداره نمایند، در همین حال تعدادی از فرماندهان نظامی این کشور نیز که در جریان استعفای دولت و فرار آن به عربستان به مردم و انقلابیون پیوسته بودند زیر نظر شورای عالی انقلاب ارتش ملی یمن را تاسیس و از امکانات موجود برای امنیت کشور استفاده نمودند.
وی افزود: در این شرایط عربستان با همه توان سیاسی، مالی و نظامی خویش برای سرکوب انقلاب یمن به میدان آمد و ائتلاف ضد یمنی را تشکیل داد وعده برگرداندن شرایط به وضعیت گذشته را به جهانیان اعلام نمود؛ براین اساس از شش فروردین سال ۹۴تاکنون ارتش متجاوز عربستان تمام زیر ساخت‌ها و مراکز مهم و بناهای اساسی این کشور را با هواپیماها، بمب‌ها و خلبانان مزدور استخدام شده از کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه بارها و بارها زیر رو نموده و همه این اقدامات در مقابل چشم سازمان‌های بین‌المللی و به اصطلاح حقوق بشری صورت گرفته است.
صدرالحسینی با تاکید بر ابنکه بیشترین خسارت از این تجاوز را مردم قهرمان و مظلوم یمن برده و ۱۷میلیون از جمعیت ۲۵میلیونی این کشور آواره و ۱۲میلیون از این مردم دچار کمبود شدید مواد غذایی، بهداشت و ضروریات اولیه انسانی قرار گرفته‌اند، اظهارداشت: بسیاری از بیماری‌های نادر در این کشور شیوع پیدا نموده و بعضی از بیماری‌ها مانند وبا و دیفتری علی‌رغم عدم وجود این بیماری‌ها در دیگر نقاط جهان فراگیر شده است؛ البته تعدادی از کارشناسان معتقدند شیوع بیماری‌های واگیر به وسیله بمب‌های بیوتروریسم سعودی پراکنده شده است که متاسفانه هیچ یک از سازمان‌های امدادی و حقوق بشری حاضر به بررسی این فحایع انسانی نشده و فقط به صدور بیانیه‌هایی اکتفا نمودند.
وی گفت: نباید فراموش کرد استقامت و پایمردی زنان و مردان این کشور الگویی برای ملت‌های آزاده قلمداد می‌شود و علی‌رغم محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور و آسیب‌های روحی و روانی و جسمی این مردم که بیشترین لطمات به کودکان معصوم آنان خورده است در تاریخ ثبت خواهد شد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی بیان داشت: در این میان معدود کشورهایی از جمله جمهوری اسلامی ایران تلاش بی‌وقفه‌ای نموده تا بتواند مظلومیت این ملت را به سمع و نظر مردم جهان برساند و به این ارتباط دستگاه‌های مربوطه از جمله دستیار ویژه وزیر امور خارجه دیدارهای با مقامات سازمان بین‌المللی انجام داده است که متاسفانه نتیجه مطلوب را به دنبال نداشته و وضعیت انسانی این کشور دائما رو به وخامت گذاشته است.
این استاد دانشگاه معتقد است؛ در این میان سازمان‌ملل متحد و دبیر کل این سازمان علی‌رغم بیانات دلسوزانه که همراه با اشک نیز در مقابل دوربین‌ها تصویر برداری شده است اما، هیچ اقدام عملی صورت نگرفته و با وجود اینکه در طول چهار سال گذشته دبیرکل سومین نماینده خویش را برای حل‌و فصل این ماجرای غمناک منصوب نموده اما هیچ گشایشی در امور انسانی ابن ملت انجام نشده و همه راه‌های کمک رسانی موجود را عربستان بسته است.
وی افزود: اخیرا نیز این کشور از کمک‌های بی‌حد و حصر امارات ناامید شده و دست به دامن اربابان آمریکایی خویش شده‌اند و متاسفانه پمپئو وزیر خارجه آمریکا با روی گشاده اعلام نموده است درخواست عربستان قابل بررسی بوده و به احتمال قریب به یقین حضور رسمی نیروهای آمریکایی را برای سرکوب حرکت عمومی و مردمی و انقلابی یمن ناظر خواهیم بود.
صدرالحسینی اظهارداشت: با این وجود تنها کشوری که سعی و تلاش دیپلماتیک خویش را برای کمک به ملت مظلوم یمن قطع ننموده ایران است که در این رابطه تلاش می‌نماید اما، با وجود ممانعت‌های دژخیمان سعودی و حامیان جنایتکاران آنان راه به جایی نبرده است.
وی در پایان گفت: وجود تلاش‌های دیپلماتیک افکار عمومی کشور انتظار دارد وزارت امورخارجه با کمک دستگاه‌های ذیربط چند روزی از ماه مبارک رمضان به عنوان رو روز یمن اعلام نموده و بدین وسیله هم افکار عمومی داخلی را تحریک و هم افکار عمومی کشورهای دیگررا آگاه و در این ارتباط کمک‌ها و پشتیبانی مردم ایران را با ملت یمن اعلام می‌نمود. مردم یمن همچنان پای مقاومتشان ایستاده‌اند.


کد مطلب: 104721

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/104721/مردم-مظلوم-یمن-فراموش-شده-اند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir