?>?> سیاست روز - بایدن همان ترامپ بدون توئیت است - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حقیقتی که سرانجام اروپایی‌ها هم به آن اعتراف کردند

بایدن همان ترامپ بدون توئیت است

28 شهريور 1400 ساعت 21:38


تنشها میان متحدان قدیمی که تا همین روزهای اخیر علیه چین، روسیه و ایران موضعی واحد داشتند و حمایت از تروریسم راهبرد مشترکشان بود بر سر منافع اقتصادی، ابعاد گسترده‌ای گرفته است چنانکه در جهان وزیر امور خارجه فرانسه درباره تفاوت شیوه رفتار «جو بایدن» و «دونالد ترامپ» گفت: این دو هیچ تفاوتی با هم ندارند و بایدن همان ترامپ بدون توئیت است.
«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه در گفتگوی اختصاصی با شبکه خبری «فرانس ۲» اظهار کرد، تفاوتی که بایدن ممکن است با ترامپ داشته باشد اعلام بیانیه‌ها و اظهارات رسمی به شدت غیر قابل تحمل است. رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه در واکنش به اقدام آمریکا و استرالیا در لغو قرارداد زیردریایی هسته‌ای که این کشور با فرانسه بسته بود گفت: کاری که آن‌ها با فرانسه انجام دادند فقط دروغ، ریاکاری، تحقیر و گسست بزرگ با اعتماد را نشان داد.لودریان با بیان اینکه کاری که آمریکا و استرالیا با فرانسه کردند واقعا نباید اتفاق می‌افتاد، تصریح کرد: باید بگوییم که اکنون در روابط سیاسی ما با دو کشور، بحران به وجود آمده است و از همین رو، ما در اقدامی نمادین سفیران خود را از این دو کشور فراخوانده ایم تا با این کشور‌ها که در گذشته هم پیمان ما بودند، بفهمانیم از دست شان واقعا نگران هستیم و بحران بزرگی بین ما وجود دارد.
وزیر امور خارجه فرانسه افزود:‌ هدف دیگر از انجام این کار، این بوده است که در موضع خود در قبال آن‌ها بازنگری کنیم و ببینیم از این به بعد چگونه باید از منافع خود در استرالیا و آمریکا بهتر دفاع کنیم.
وی یادآور شد: اینکه ما برای نخستین بار در تاریخ روابط سیاسی دو کشور اقدام به فراخواندن سفیر خود از آمریکا می‌کنیم حاکی از یک اقدام سیاسی بزرگ است و نشان می‌دهد چه بحران سیاسی بزرگی میان دو کشور روی داده است.لودریان همچنین با تاکید بر اینکه کاری که آمریکایی‌ها و استرالیایی‌ها با ما انجام دادند، اصلا زینبده نبود، خاظرنشان کرد: ما کشور‌های هم‌پیمان بودیم و اگر هم پیمان بودیم نباید چنین رفتار‌هایی وحشیانه و به شدت غیر قابل پیش بینی با هم داشته باشیم.وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه افزود، ما سفیران خود را از آمریکا و استرالیا فراخوانده ایم تا بیینم چگونه می‌توانیم اوضاع را بهتر ارزیابی کنیم. اگر این کار را در خصوص انگلیس انجام نداده ایم به خاطر این است که انگلیسی‌ها را می‌شناسیم؛ این‌ها همیشه فرصت طلب بوده‌اند. در پی بروز اختلاف میان فرانسه، آمریکا و استرالیا پس از اقدام کانبرا در بر هم زدن قرارداد خرید ۱۲ فروند زیردریایی اتمی به ارزش ۵۶ میلیارد یورو (۹۰ میلیارد دلار) از پاریس، هشتگ زیردریایی‌ها "#SousMarins" در فرانسه ترند شد.
در این میان دفتر نخست‌وزیری مالزی با هشدار درباره احتمال آغاز رقابت تسلیحاتی اتمی در منطقه هند و اقیانوس آرام در پی معاهده جدید سه کشور غربی، خواستار اجتناب همه طرف‌ها از اقدامات تنش‌زا شد. دولت مالزی از برنامه اعطای زیردریایی‌های اتمی به استرالیا ذیل این معاهده ابراز نگرانی کرده و آن را مایه آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه هند و اقیانوس آرام دانست.
در این میان پیمان آتلانتیک شمالی هشدار داد که لغو قرارداد خرید زیردریایی‌های فرانسه توسط استرالیا، پیامدهایی را برای ناتو به همراه خواهد داشت.ناتو اضافه کرد:‌ «لغو قرارداد زیردریایی استرالیا، پیامدهایی در پی خواهد داشت اما این موضوع بر عملکرد ناتو تاثیر نمی‌گذارد».پیمان آتلانتیک شمالی اضافه کرد که استرالیا شریکی مهم برای این پیمان به شمار می‌آید اما بخشی از ناتو نیست.

همزمان با تنش با آمریکا و انگلیس، وزیر خارجه فرانسه می‌گوید که با نظر همتای هندی خود درباره کار روی برنامه‌ای جهت ارتقای نظم واقعی، در واکنش به معاهده سه کشور غربی در حوزه هند و اقیانوس آرام، موافق است.«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه گفت با نظر «سوبرامانیام جایشانکار» همتای هندی خود درباره کار بر روی برنامه‌ای جهت ارتقای «نظم بین‌المللی چندجانبه واقعی» موافق است.به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت خارجه فرانسه همچنین اعلام کرد که لودریان و جایشانکار در تماس تلفنی توافق کردند تا شراکت استراتژیک دوجانبه را «برمبنای رابطه سیاسی مطمئن بین دو طرف» تعمیق کنند.
در این میان اما «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا در دفاع از توافق با آمریکا و انگلیس و رد انتقادهای فرانسه اعلام کرد که کانبرا درباره زیردریایی‌های فرانسوی نگرانی‌های عمیقی داشت.
از سوی دیگر وزیر امور اروپایی فرانسه می گوید توافق امنیتی «آکوس» نشان داد که دولت جدید واشنگتن همچنان از اصل «اولویت با آمریکا» پیروی می کند.«کلمان بونو» وزیر امور اروپایی فرانسه در مصاحبه با کانال تلویزیون پارلمان این کشور، گفت که رویکرد آمریکا در قبال قرارداد ساخت زیردریایی برای استرالیا، نشان داد که دولت جدید واشنگتن (هم مانند دولت ترامپ) همچنان به سیاست «اول آمریکا» چسبیده است.
بونو در این باره افزود: واشنگتن از منافع خود محافظت می کند. توافق «آکوس» نشان داد که اصل «اولویت با آمریکا است» همچنان به قوت خود باقی است.این وزیر فرانسوی در ادامه افزود: آمریکا مثل شرکا رفتار نمی کند اما قرار نیست ما منتظر تغییر مسیر واشنگتن بمانیم. ما هم باید مثل اروپایی ها رفتار کنیم. باید توانایی مان را برای رسیدن به خودمختاری راهبردی افزایش دهیم. اروپایی ها باید توانایی پاسخگویی شان را افزایش دهند و برای رسیدن به استقلال در عرصه راهبرد دفاعی تلاش کنند.
لازم به ذکر است منابع انگلیسی اعلام کردند که زمینه چینی و مقدمات توافق تسلیحاتی اخیر بین استرالیا، انگلیس و آمریکا در آخرین نشست سران گروه هفت در «کورنوال» بدون اطلاع رئیس جمهور فرانسه، انجام شده بود.روزنامه «ساندی تلگراف» در گزارشی که منتشر کرد، مدعی شده است که جزئیات مشارکت معاهده تسلیحاتی بین استرالیا، انگلیس و آمریکا موسوم به AUKUS در اجلاس سران گروه هفت (جی ۷) در «کورنوال» مورد بحث قرار گرفت، اما «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه از این مسئله اطلاعی نداشت.طبق اعلام این گزارش، «دومینیک راب» وزیر امور خارجه سابق انگلیس، علیرغم وجود هشدارهایی مبنی بر اینکه چنین توافقی به روابط با پکن و پاریس آسیب می‌رساند، در تهیه و آماده سازی این توافق کمک کرد.


کد مطلب: 119725

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/119725/بایدن-همان-ترامپ-بدون-توئیت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir