?>?> سیاست روز - جنگ‌طلبی یا هراس؟ - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بلوف تازه رژیم صهیونیستی در تهدید ایران

جنگ‌طلبی یا هراس؟

18 مهر 1396 ساعت 22:59


این روزها مقامات رژیم صهیونیستی که از پیروزی‌های به دست آمده در سوریه و حمایت کشورمان از مردم این کشور بر آشفته‌اند در بلوفی تازه تلاش می‌کنند تا از جنگ میان ایران و اسرائیل سخن به میان آورند.
مقامات صهیونیست با توجه به افزایش شمار نیروهای جبهه مقاومت در سوریه، حضور متحدین تهران در همسایگی اسرائیل را غیرقابل تحمل خوانده و گفتند جنگ در سوریه با ایران حتمی و اجتناب‌ناپذیر است.
اخیرا ً در سفر سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به فلسطین اشغالی و دیدار وی با مقامات رژیم صهیونیست‌ها بر حتمی بودن مقابله با ایران در سوریه تأکید کردند!
مقامات صهیونیست در این دیدار با اشاره به افزایش شمار نیروهای جبهه مقاومت در سوریه، حضور متحدین تهران در همسایگی اسرائیل را غیرقابل تحمل خوانده و گفتند جنگ در سوریه با ایران حتمی و اجتناب‌ناپذیر است.
در همین حال برخی از تحلیلگران غربی، جنگ در سوریه را به نفع نظام سوریه پایان یافته قلمداد می‌کنند، و بر این باورند که با شکست داعش منازعات دیگری ممکن است در سوریه آغاز شود که محور اصلی این منازعه ایران و اسرائیل هستند؛ جایی که اسرائیل نمی‌خواهد شاهد تثبیت حضور ایران در سوریه باشد.
در همین زمینه، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» درمطلبی با نام «جنگ بعدی در خاورمیانه» به احتمال برخورد ایران و اسرائیل در سوریه اشاره کرده و در این‌باره نوشت: ایران از جنگ داخلی سوریه و نبرد علیه داعش به عنوان انگیزه‌ای برای حضور نظامی دائم در سوریه استفاده می‌کند؛ امری که مستقیم یا از طریق گروه‌های وابسته به ایران در سوریه و لبنان تهدیدی برای اسرائیل است.
این روزنامه می‌افزاید: ایران بعید است از این فرصت استراتژیک عقب‌نشینی کند. سپاه پاسداران می‌داند که از حمایت روسیه برخوردار است. آمریکا هم نشان داده است که تمایلی به انجام هر اقدامی برای تغییر اوضاع پس از بیرون راندن داعش از رقه ندارد.
در نهایت این روزنامه آمریکایی نوشته است: مشکل این است که پایان داعش ثبات بیشتری را برای سوریه به ارمغان نمی‌آورد. خطر یک جنگ نیابتی یا حتی مستقیم میان ایران و اسرائیل افزایش یافته و با ادامه حضور ایران در سوریه بیشتر می‌شود. ترامپ اگر نمی‌خواهد پای آمریکا به یک جنگ دیگر در خاورمیانه باز شود، برای سوریه پس از داعش به استراتژی مهار ایران نیاز دارد.

نشانه‌های هراس
اینکه اسرائیل جنگ تبلیغاتی گسترده‌ای را علیه حضور نیروها و مستشاران نظامی ایران و حزب‌الله در سوریه آغاز کرده، نشان‌دهنده هراس گسترده این رژیم از قدرت نظامی ایران است.
مداخله ایران و روسیه توانست شرایط را در سوریه تغییر دهد و این موضوعی است که نگرانی سران این رژیم را برانگیخته است.
پیروزی ایران و متحدان منطقه‌ای‌اش در مقابله با داعش در سوریه و عراق نمایان گر موفقیت‌های استراتژیک عمده‌ای برای ایران در منطقه است. اما باید گفت که اگرچه سران این رژیم در سخنانی تبلیغاتی و پوچ از مقابله با تهدیدات ایران در منطقه سخن به میان می‌آورند اما خود می‌دانند که در صورت وقوع چنین رویدادی خسارتهای سنگینی را متحمل خواهند شد .
روزنامه تلگراف انگلیس به نقل از کارشناسان دفاعی در این‌باره نوشت: کارشناسان امور نظامی و دفاعی معتقدند اسرائیل با توان کنونی گزینه‌های محدود و با درصد ریسک بسیار بالایی برای برخورد با ایران پیش رو دارد. این گزینه‌ها شامل به کارگیری موشک‌ها دوربرد و یا استفاده از نیروهای نظامی برای نفوذ به داخل ایران است.
تلگراف با ابراز تردید نسبت به توان اسرائیل برای انجام عملیات موفق‌آمیز بر ضد ایران نوشت: در صورت انجام چنین حمله‌ای اسرائیل با مشکلات بسیار اساسی مواجه خواهد شد.
این روزنامه در ادامه با تحلیل شرایط احتمالی حمله اسرائیل به ایران می‌نویسد: مسافت بسیار زیاد تا ایران و مشکلات فنی بسیار بر سر راه حمله هوایی به این کشور و امنیت و مقاومت قابل توجه این ایران در برابر تهدیدات احتمالی، میزان ریسک انجام حمله هوایی پیش‌دستانه و یک‌جانبه از سوی اسرائیل را به شدت افزایش می‌دهد و احتمال موفقیت‌آمیز بودن آن را نیز در پرده‌ای از ابهام قرار می‌دهد بطوری که حمله به ایران بسیار مشکل و خطرناک به نظر می‌رسد.

متحدان ایران و اسرائیل
همچنین به نظر می‌رسد که در حال حاضر اسرائیل با هرگونه حمله به ایران بسیاری از متحدان خود را از دست خواهد داد چرا که انجام چنین حمله‌ای بسیار پرخطر است.
از سوی دیگر اگر این جنگ شروع شود و حزب‌الله ده‌ها هزار موشک را بر سر اسرائیل شلیک می‌کند و ایران نیز خود در این زمینه دست پیشرو را دارد و اجازه هیچگونه تحرکی را به این کشور نمی‌دهد. ایران در سال‌های اخیر موفق به طراحی و تولید نسل جدیدی از موشک‌های بالستیک شده و در زمینه طراحی و ساخت موشک از اسرائیل سبقت گرفته است موشک‌هایی که می‌توانند اهداف دوردستی در خاک اسرائیل را مورد حملات دقیق قرار دهند و حمله موشکی ایران به داعش نشان داد که ایران بلوف نمی‌زند.
مقامات نظامی اسرائیل بارها به ناتوانی سیستم دفاع ضد موشکی جدید، که اسرائیل بشدت به آن تکیه دارد اعتراف کرده‌اند و از سوی دیگر ایران بارها توانایی خود را در رزمایش‌های مختلف نظامی در پیشرفت‌های موشکی به ویژه توانایی در ساخت موشک‌های رادارنشان داده است موضوعی که همواره مایه وحشت کارشناسان نظامی اسرائیل شده است. در اینجاست که زندگی میلیون‌ها نفر از ساکنان رژیم صهیونیستی در معرض تهدید جدی قرار می‌گیرد و اسرائیل پیش از آن که به فکر حمله پیشگیرانه به ایران باشد، باید به فکر جان آنهایی باشد که تمام جمعیت این کشور یهودی‌نشین را تشکیل داده‌اند.

واکنش روسیه
از سوی دیگر ایران از جمله اصلی ترین متحدان منطقه‌ای روسیه به شمار می‌رود و این کشور در صورت وقوع چنین جنگی به احتمال زیاد در آن مداخله و مانع از اقدامات خصمانه تل‌آویو خواهد شد.
در عین حال به اذعان کارشناسان نظامی اسرائیل توان کافی برای شکست ایران را ندارد، به همین دلیل به احتمال قوی امریکا نیز در این جنگ مشارکت خواهد کرد و این موضوعی است که تهدیدی برای روسیه و مرزهای آن خواهد بود از این‌رو این کشور به متحدی قوی‌تر برای ایران مبدل خواهد شد.

پاسخ ایران به تهدیدات اسرائیل
این تهدیدات نخ نما شده بارها از سوی ایران پاسخ داده شده و مقامات کشورمان بارها این رژیم را از ماجراجوئی در مورد ایران برحذر داشته‌اند .
مقام معظم رهبری درپاسخ به تهدیدات اسرائیل از پاسخ صاعقه وار سخن گفته‌اند و در سخنان شان خطاب به حامیان امریکایی این کشور تاکید کرده‌اند که : "دوران بزن و در رو تمام شده و ملت ایران متجاوز را تنبیه خواهد کرد."
از این رو پاسخ به مقامات اسرائیلی برای ایران سهل تر از آن خواهد بود که آنها تصور می‌کنند.
از جمله سردار سرتیپ سید مسعود جزایری معاون ستادکل نیروهای مسلح درباره توان رزمی "حزب‌الله" و تهدیدات رژیم صهیونیستی ضد جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: به اذعان اکثر کارشناسان عالی رتبه نظامی رژیم صهیونیستی صرفا بلوف می‌زند و کوچکترین هجمه‌ای باعث نابودی اسرائیل خواهد شد. وی با اشاره به توان رزمی حزب‌الله تأکید کرد: در جنگ آینده ابهت حزب‌الله حیرت انگیز خواهد بود.
سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این باره تاکید کرده است که اسرائیل کوچکتر از آن است که بتواند تنهایی به ایران حمله کند مگر اینکه به جنون و دیوانگی برسد
وی در این‌باره افزود: پاسخ ما به اسرائیل روشن است، فکر کنم در صورت حمله چیزی از اسرائیل باقی نماند و با توجه به وسعت کم و آسیب‌پذیری‌هایش در مقابل انبوه موشک‌های ایران بعید است جایی در اسرائیل سالم بماند.


کد مطلب: 101328

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/101328/جنگ-طلبی-یا-هراس

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir