کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جنایات ارتش میانمار در راخین ادامه دارد

پاکسازی روستاهای مسلمان‌نشین از جمعیت

13 مهر 1396 ساعت 1:49


در سایه سکوت مدعیان حقوق بشر همچنان جنایات در راخین ادامه دارد چنانکه مسلمانان روهینگیایی که به دلیل عملیات گسترده ارتش میانمار از روستاهای خود در غرب این کشور گریخته و به سمت بنگلادش روانه شده‌اند می‌گویند ارتش میانمار تلاش خود را برای نابودی و پاکسازی روستاهای مسلمان‌نشین دو برابر کرده است.
این اظهارنظرها از سوی آوارگان روهینگیایی خلاف آن چیزی است که دولت میانمار تاکنون گفته است. دولت میانمار اعلام کرده که آماده بازگشت مسلمانان روهینگیایی به روستاهایشان است در حالی که این مسلمانان که اکنون تعداد آنها به بیش از ۵۰۰ هزار تن در بنگلادش رسیده است می‌گویند ارتش میانمار نه تنها به آنها دروغ گفته بلکه روستاهای آنها را نیز تخریب می‌کند تا مانع از بازگشتشان شود.
دولت بنگلادش نیز گزارش داده که روزانه چهار تا پنج هزار مسلمان روهینگیایی از مرز عبور می‌کنند تا خودشان را به این کشور برسانند. تخمین زده می‌شود که۱۰ هزار مسلمان روهینگیایی دیگر در میانمار و در نزدیکی بخش مرزی با بنگلادش گرفتار شدند تا خودشان را به این کشور برسانند.
افزایش ورود آوارگان روهینگیایی به بنگلادش این گمانه‌زنی را درباره پیشنهاد میانمار برای بازگشت آنها به این کشور قوت بخشیده است. کمیته‌های سازمان ملل هشدار دادند سو‌ء‌استفاده حکومت میانمار از زنان روهینگیا و تجاوز و کشتار آنان، می‌تواند جنایت علیه بشریت تلقی شود.
کمیته زنان و کودکان سازمان ملل از مقامات میانمار خواست فورا خشونت علیه زنان دراستان راخین را متوقف کنند. این کمیته‌ها گفتند درباره سرنوشت زنان روهینگیا که کشته شده یا مورد تجاوز قرار می‌گیرند نگران بوده و چنین خشونت‌هایی می‌تواند جرم علیه بشریت باشد.
در گزارش‌هایی از پزشکان سازمان ملل نمونه‌های زیادی از زنان آواره روهینگیا در بنگلادش دیده شده بود که مورد تجاوز دسته جمعی نیروهای ارتش میانمار قرار گرفتند.
شورای شهر آکسفورد نیز به دلیل ظلم و خشونت علیه روهینگیاها در میانمار و سکوت آنگ‌سان‌سوچی در برابر آن، شهروندی افتخاری سوچی را پس گرفت. باب پرایس، رهبر شورای شهر آکسفورد با حمایت از تصمیم پس گرفتن شهروند آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار اعلام کرد: مردم به شدت از وضعیت میانمار ترسیده‌اند. بسیار غیرعادی است که سوچی در برابر این خشونت‌ها صحبتی نمی‌کند.
در هفته‌های گذشته سوچی با انتقاد شدید از سوی جامعه بین‌المللی به دلیل سکوت در برابر خشونت‌های اعمال شده علیه مسلمانان روهینگیا مواجه شده است.
سازمان‌های امدادرسان که به آوارگان مسلمان روهینگیایی کمک می‌کنند، دیروز (چهارشنبه) گفتند که برای شش ماهه بعدی برای کمک به ۱.۲ میلیون آواره، مبلغ ۴۳۴ میلیون دلار کمک نیاز دارند. از آغاز خشونت های دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیایی در راخین مسلمان نشین، ۸۰۹ هزار تن از آنها به بنگلادش گریخته و در آنجا ساکن شده‌اند.
رابرت واتکینز، هماهنگ کننده اسکان آوارگان روهینگیایی در بنگلادش گفت: روهینگیایی‌ها در "کاکس بازار" بنگلادش بسیار در معرض آسیب قرار دارند و تعداد بیشماری از آنها دچار آسیب بدنی و جسمی هستند و حالا در شرایط بسیار بدی زندگی می‌کنند.
وی ادامه داد: در برنامه این آژانس‌های کمک رسان این مساله در نظر گرفته شده که ۹۱ هزار آواره روهینگیایی دیگر به بنگلادش می‌آیند. جامعه هدف برای کمک رسانی تعداد ۱.۲ میلیون تن را در نظر گرفته که شامل تمامی آوارگان روهینگیایی و ۳۰۰ هزار جامعه میزبان بنگلادشی در شش ماهه آتی می‌شود. واکنش سریع از سوی اهداکنندگان برای تحقق این برنامه ضرورت دارد البته اگر که سازمان‌های کمک‌رسان اقدامات سریعی را برای نجات جان مردم انجام داده و از آوارگان روهینگیایی در بنگلادش حمایت کنند.
بنگلادش و سازمان‌های کمک‌رسان برای کمک به ۵۰۹ هزار روهینگیایی که از ۲۵ اوت سال‌جاری میلادی به این کشور رسیده‌اند،‌ با مشکلات بسیاری مواجه بوده‌اند.
میانمار اتهام پاکسازی قومیتی علیه مسلمانان روهینگیایی در راخین را رد کرده و می‌گوید نیروهای امنیتی این کشور با شبه نظامیان ارتش رهایی بخش آراکان روهینگیا می‌جنگند که "مسئول حمله به پست‌های پلیس و اردوگاه ارتش در ۲۵ اوت هستند."
لازم به ذکر است کشورهای غربی مدعی حمایت از حقوق بشر در برابر کشتار و سرکوب مسلمانان این منطقه راه سکوت درپیش گرفته و حتی به حمایت از این سرکوب‌ها می‌پردازند هر چند که ادعای تحریم تسلیحاتی ارتش میانمار مطرح است اما رژیم صهیونیستی تامین‌کننده تسلیحات ارتش میانمار است که همچنان به نسل‌کشی هدفمند مسلمانان در راخین ادامه می‌دهد.


کد مطلب: 101229

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/101229/پاکسازی-روستاهای-مسلمان-نشین-جمعیت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir