کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چراغ چگونه سبز شد؟

29 بهمن 1396 ساعت 21:42


رژیم صهیونیستی بار دیگر غزه را آماج حملات گسترده‌ای قرار داد که چندین شهید و زخمی بر جای گذاشت. هر چند که تجاوز صهیونیست‌ها به غزه امری دائمی بوده اما ابعاد آن اکنون گستردگی بیشتری داشته به گونه‌ای که حتی احتمال آغاز جنگی بلندمدت را در اذهان تداعی کرده است. حال این سوال مطرح می‌شود که ریشه این حرکات چیست و چرا نتانیاهو این مقطع را برای این تجاوزات در نظر گرفته است؟
اصلی‌ترین مسئله‌ای که باید در نظر داشت همزمان این کشتار با اقدام آمریکا مبنی بر قرار دادن نام حماس در لیست گروه‌های تروریستی و اعمال تحریم‌های بیشتر علیه آن است. در همین حال تیلرسون وزیر خارجه آمریکا اخیرا سفری دوره‌ای به منطقه داشته در حالی که ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیز بر لزوم افزایش کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی تاکید کرده است. با توجه به این شرایط می‌توان گفت که چراغ را آمریکا برای این کشتار و جنایت علیه غزه برای رژیم صهیونیستی سبز کرده است. حال این سوال مطرح است که هدف از این کشتارها چیست؟
بخشی از این وضعیت را در شرایط داخلی رژیم صهیونیستی می‌توان جست‌وجو کرد. نتانیاهو نخست‌وزیر صهیونیست‌ها با بحران نارضایتی عمومی و درخواست‌ها برای کناره‌گیری وی از قدرت به جرم فساد اقتصادی مواجه است. وی با طرح اشغالگری در کرانه باختری و قدس و نیز تجاوز به غزه سعی دارد ضمن انحراف افکار عمومی از بحران درونی این رژیم، رضایت جریان‌های افراطی برای ادامه حضورش در قدرت را جلب کند. نکته دیگر همزمانی این حملات با نشست امنیتی مونیخ و البته تحرکات گسترده صورت گرفته علیه جبهه مقاومت است.
این روزها نشست امنیتی مونیخ در حالی برگزار می‌شود که مبارزه با تروریسم و البته جوسازی کشورهای غربی علیه جبهه مقاومت از محورهای اصلی آن را تشکیل می‌دهد. از یک‌سو آمریکا، حزب‌الله را به عنوان گروه تروریستی تحریم‌های بیشتری کرده و همزمان نیز زنجیره‌ای از مواضع ضد ایرانی مبنی بر تهدید امنیت منطقه بودن علیه ایران صورت می‌گیرد در حالی که ادامه فشار بر سوریه تا سرنگونی نظام آن را نیز سر می‌دهند. فضای مذکور شرایط را برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرده تا با ادعای مبارزه با تروریسم در کنار تجاوزات به سوریه، کشتار غزه را نیز اجرایی سازد. صهیونیست‌ها برآنند از این حملات به عنوان ابزار فشاری بر حاضران در نشست مونیخ مبنی بر پذیرش خواسته‌های این رژیم علیه مقاومت بهره گیرد.
به هر تقدیر می‌توان گفت آنچه در غزه در جریان است برگرفته از چراغ سبزها و تحرکات آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی است چنانکه سفر دوره‌ای تیلرسون به منطقه اقدامی در این راستا بوده تا رضایت کشورهای عربی برای عدم موضع‌گیری در برابر تجاوزات این رژیم را جلب نماید. رفتاری که نشان می‌دهد آمریکا همچنان همان سیاست‌های یک‌جانبه حمایت از رژیم صهیونیستی را دارد و نمی‌تواند به عنوان میانجی برای حل بحران فلسطین ایفای نقش داشته باشد.

نویسنده: علی تتماج


کد مطلب: 103290

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/103290/چراغ-چگونه-سبز

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir