کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس جمهوری ایالات متحده با پرونده کره شمالی و چین راهی ژاپن شد

استقبال از ترامپ با تظاهرات ضدآمریکایی

5 خرداد 1398 ساعت 0:36


آمریکا که زمانی خود را تنها هژمون برتر جهان می‌نامید این روزها نه تنها در میان دشمنان که حتی در میان دوستانش نیز جایگاهی ندارد و هر روز بر تعداد مخالفان سیاست‌هایش افزوده می‌شود. 
سیاست کنونی آمریکا در قالب ثبات و صلح برای دیگران به منزله بی‌ثباتی و عدم صلح برای قدرت هژمون است و ثبات و امنیت برای قدرت هژمون در گرو بی‌ثباتی و ناامنی برای دیگران است، قابل تعریف می‌باشد. این سیاست را عینا در رفتارهای ترامپ می‌توان مشاهده کرد که به دنبال ایجاد بحران‌های زنجیره‌ای در جهان است تا فضایی از ناامنی سراسری را ایجاد نماید تا شاید ناتوانی‌ها و کاستی‌های آمریکایی در لوای آن پنهان شود. روندی که نمود آن را در شرق آسیا می‌توان مشاهده کرد که آمریکا به بهانه مقابله با چین و کره شمالی حتی دوستانش نظیر ژاپن و کره جنوبی را نیز گرفتار بحران کرده است. 
ترامپ بار دیگر سفری ناموفق را تجربه کرد چنانکه صدها نفر از مردم ژاپن در اعتراض به ورود رئیس‌جمهور آمریکا در پایتخت تظاهرات برپا کردند و پایان حضور نظامیان آمریکایی در کشور خود را خواستار شدند. نارضایتی جهانی حتی در میان متحدان آمریکا از سیاست‌های این کشور هر روز گسترده‌تر می‌شود که نمود عینی آن را در سفر مقاومت این کشور می‌توان مشاهده کرد آنجا که حتی دوستانشان نیز دیگر پذیرنده آنها نبوده و خواستار پایان سلطه گری آمریکا هستند. در حالی دولتمران ژاپن همچنان بر همگرایی با آمریکا تاکید دارند که، صدها نفر از مردم ژاپن در اعتراض به ورود «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به این کشور، در «توکیو» تظاهرات برپا کردند. رئیس‌جمهور آمریکا برای یک سفر چهار روزه به منظور گفت‌وگو با مقامات ژاپنی در خصوص طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله چین و کره شمالی، دیروز وارد «توکیو» شد. 
شبکه روسی «راپتلی» تصاویری از اعتراضات مردم ژاپن به ورود رئیس‌جمهور آمریکا را به نمایش درآورد که در آن معترضان پلاکاردهایی را به دست داشتند که بر روی برخی از آنها نوشته شده بود: «نه به ترامپ» و «نه به پایگاه». کی از محورهای دیدار فعلی ترامپ و مقامات ژاپنی، برنامه موشکی کره شمالی است. مقام‌های نظامی آمریکا اخیراً نگرانی خود را از آزمایش موفق موشک‌های جدید کره شمالی که قادر به گریز از سامانه‌های دفاعی ایالات متحده در منطقه هستند ابراز داشتند. تنش‌ها بین اهالی جزیره اوکیناوا و حدود ۲۷ هزار نظامی آمریکایی مستقر در این جزیره همچنان بالاست. در همه‌پرسی ماه فوریه سال جاری میلادی، اکثر اهالی اوکیناوا با افتتاح یک پایگاه نظامی جدید آمریکا در این جزیره مخالفت کردند و اعتقاد دارند که چنین پایگاهی آسیب‌هایی را به محیط زیست وارد می‌کند و مشکلات امنیتی برای اهالی این جزیره به وجود می‌آورد.
ژاپن در تاریخ ۲۸ و ۲۹ ژوئن (۷ و ۸ تیرماه) میزبان سران ۲۰ کشور اقتصادی جهان موسوم به گروه ۲۰ «G۲۰» خواهد بود و طبق گزارش‌ها ترامپ قصد دارد با رهبران بسیاری از کشورها از جمله کشورهایی که اخیراً روابطشان با آمریکا تیره و تار شده است، نیز دیدارهایی را برگزار کند. رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار با سران تجاری ژاپن خواستار برطرف شدن موانع برای صادرات واشنگتن به توکیو شد. همزمان با این سفر بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید ضمن ابراز نگرانی از آزمایش اخیر موشکی کره شمالی، خواستار بازگشت این کشور به میز مذاکرات اتمی شد. کارشناسان معتقدند سفر رئیس‌جمهور آمریکا به ژاپن بیشتر جنبه تشریفاتی دارد و اهمیت چندانی نخواهد داشت.
اصرار آمریکا بر بحران‌سازی
همزمان با سفر ترامپ به ژاپن که با تحرکات نظامی آمریکا در دریای چین نیز همراه است، سیاست بحران‌سازی آمریکا را نیز پایانی نیست آنجا که وزارت دفاع آمریکا خبر داد که اعزام ۱۵۰۰ نظامی به غرب آسیا شامل متخصصان و مهندسان تجهیزات نظامی می‌شود. «پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا گفت که به کنگره موافقت خود را با درخواست اعزام نیرو و تجهیزات بیشتر به خاورمیانه اعلام کرده است.وی افزود: این اقدامات با هدف حمایت بوده و شامل ۱۵۰۰ نظامی و سکوهای پرتاب پاتریوت با هدف مقابله با تهدیدات موشکی است. 
از سوی دیگر پنتاگون نیز خبر داد که از میان ۱۵۰۰ نظامی که به غرب آسیا اعزام خواهد شد تنها ۹۰۰ نظامی جدید بوده و ۶۰۰ نظامی دیگر در منطقه وجود دارند که حضور آنها تمدید خواهد شد. ترامپ نیز گفت که واشنگتن ۱۵۰۰ نظامی به خاورمیانه اعزام می‌کند و اعزام این نیروها به غرب آسیا با اهداف پیشگیرانه صورت می‌گیرد. ، در واکنش به تصمیم آمریکا برای اعزام نیروی نظامی بیشتر به منطقه خاورمیانه، سناتور «ولادیمیر دژاباروف» معاون کمیته روابط خارجی سنای روسیه گفت که اعزام ۱۵۰۰ نظامی آمریکایی به منطقه غرب آسیا فقط باعث بی ثباتی خواهد شد. از سوی دیگر وزارت خارجه روسیه با ابراز نگرانی از تصمیم آمریکا مبنی بر اعزان نیروی جدید به غرب آسیا، اعلام کرد که شاید این مسئله را در شورای امنیت مطرح کند. وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: «تصمیم ایالات متحده آمریکا مبنی بر اعزام ۱۵۰۰ نیرو به خاورمیانه می‌تواند منجر به درگیری بزرگ شود». یک قانونگذار روسیه گفته این کشور ممکن است مسئله تقویت حضور نظامیان آمریکایی در منطقه خاورمیانه را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ببرد.


کد مطلب: 109096

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/109096/استقبال-ترامپ-تظاهرات-ضدآمریکایی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir