کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گفت نگفت

جای خالی توضیح عملکرد ابتکار

16 مرداد 1396 ساعت 22:21


ابتکار گفت‌و‌گویی را در آستانه آغاز کابینه دوازدهم انجام داده که جای خالی هزاران پاسخگویی درباره عملکردش به وضوح حس شده و بیشتر حالت رپرتاژ پیدا کرده است.
در ابتدای مصاحبه رپرتاژی نوشته شده: «او با وجود این که با مسائل و فضاسازی‌هایی علیه خود در روزنامه‌ها روبروست تقریبا از هیچ فرصت رسانه‌ای برای پاسخ دادن به مسائل حوزه کاری خود دریغ نکرده است.»
در ادامه متن گفت و گو با جماران را مرور می‌کنیم، او مصاحبه را با دیدگاه محیط‌زیستی امام شروع کرده و گفته است که «فکر می‌کنم که اول باید به این واقعیت اشاره‌کنیم که امروز به هر دلیلی بین دیدگاه‌های حضرت امام خمینی(ره) چه در بعد نظری و چه مباحثی که ایشان در طول حیات خود بر عملیاتی شدن آنها به‌عنوان خط‌مشی اجرایی برای دستیابی به اهداف متعالی در جمهوری اسلامی ایران تاکید داشتند، فاصله‌ داریم و قطعاً محیط‌ زیست هم یکی از این موضوعات است.»
و در ادامه ابتکار به این موضوع می‌پردازد که«از ۷۵ به بعد ظرفیت زیستی کشور را به اتمام رساندیم و اکنون بیش از ظرفیت طبیعت از منابع آب، خاک، طبیعت و تنوع زیستی برداشت کرده و آن را آلوده و تخریب می‌کنیم. اگر قرار باشد بهره‌برداری به حدی برسد که ما در خودکفایی انفال و منابع پایه هم را از دست بدهیم نقض غرض است. این شاید درست جا نیفتاد و کارشناسان واقعیت‌ها را عنوان نکردند . واقعیت این بود که اگر ما برای خودکفایی گندم به آب و خاک فشار بیاوریم خودکفایی منابع پایه را از دست خواهیم داد که خیلی بدتر از وابستگی در مصارف غذایی است.»
ابتکار در جای دیگر می‌گوید: «یعنی بحث اصلاح الگوی مصرف و اسراف غذا امروز یک مساله حیاتی در دنیاست. امروز ۳۰ درصد غذایی که در دنیا تولید می‌شود در حال هدر رفتن است و گفته می‌شود که منابع آب بی‌دلیل و بدون مدیریت صحیح در کشور هدر می‌رود و پسماند تولید می‌شود.» نگاه دقیق علمی و درستی بود اما این که چرا کاربردی نشد و چطور باید این اتفاق بیفتد یک راه فرهنگی دارد. یعنی رفتار امام(ره) در این موضوعات به الگو تبدیل شود چراکه علاوه بر اهمیت مذهبی، این نگاه کاملاً منطبق با دیدگاه روز دنیاست. این نوع رفتار می‌تواند به عنوان یک رفتار بسیار مترقیانه تلقی شود بنابراین امروز گفته می‌شود که ما باید ذهنیت، رفتار و فرهنگ جامعه را نسبت به محیط‌زیست تغییر دهیم موضوعی که شاید هیچ وقت به درستی به آن وارد نشدیم. در اصلاح الگوی مصرف انرژی هم باید تلاش کنیم و بازگشت به خویش داشته باشیم. ما اصول خوب و درستی در حوزه محیط‌زیست داشتیم و این اصول هم در تاریخ رفتار ایرانیان با آب و طبیعت و محیط‌زیست و هم در افکار و سیره حضرت امام کاملاً مشهود است. یکی از روش‌ها بحث وضع مالیات‌ها و عوارض‌هاست. همچنین فصل مالیات سبز قانون ارزش افزوده که در حال بررسی بیشتر است.»
سراسر مصاحبه پر است از «می شود»، «باید» و امثال این فعل‌ها و هیچ جا درباره شما چه کردید و چرا چهار سال نشد!!!!!!! هیچ توضیحی داده نشده است.
در بخشی از مصاحبه هم درباره مسایل مسایل نامربوط به حیطه شخصی صحبت می‌کند و می‌گوید: «مالیات پلکانی می‌تواند خوب باشد ولی مسائل ما ریشه‌ای‌تر از مالیات است. فکر نمی‌کنم نگاه یارانه‌ای و حمایت از اقشار محروم جامعه با مجانی کردن منابع انرژی جوابگو باشد. موضوعی که باید به آن توجه شود کنترل است یعنی این که فرد بتواند مصارف خود را مدیریت کند. هر کسی که مصارفی دارد باید هزینه ان را پرداخت کند ولی ممکن است از جای دیگری کمکی برای پرداخت برسد. مثل بیمه بیکاری، فردی به دلیل بیکاری و در آمد نداشتن حقوق بیکاری دارد و از محل آن باید هزینه مصارف خود را بپردازد. چنین امری هم به عدالت نزدیک‌تر است و هم به شأن اجتماعی فرد. وقتی به افراد یارانه یا یک کالای مجانی تعلق بگیرد، بیشتر شکل صدقه دارد و با شئون انسانی فاصله می‌گیرد.»
ابتکار درباره همه چیز گفت جز حال بد هوا، مشکلات محیط‌زیستی و عملکرد خود حتی در آخر تحلیل خود را از بودجه‌نویسی هم ارائه داد!!!!!
البته ته مصاحبه نقدی هم به خود داشت و گفت به خاطر موانع نتوانسته عملکرد بهتری از خود ارائه دهد!!!! البته از خبرنگار این گفت‌و‌گو هم انتظار می‌رفت سوالاتی چالشی‌تر و مطالبه‌گرانه را پرسیده و اجازه ندهد ابتکار از پاسخگویی طفره رود.


کد مطلب: 100392

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/100392/جای-خالی-توضیح-عملکرد-ابتکار

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir