کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جشنواره‌ای ناامیدکننده که شعار «امید» می‌داد

چالش دو تابعیتی‌ها

21 بهمن 1395 ساعت 2:19


دوتابعیتی‌ها این‌بار پای‌شان به سینما باز شده است و حالا در مقام تصمیم‌گیر هستند. و عجیب که می‌توان رد پای «ولنگاری فرهنگی» را در همین چالش جدید سینمای ایران یافت.
نابسامانی‌ها و خلاءهای قانونی موجود در مواجهه با افراد دوتابعیتی و پیشگیری از خسارت‌ها و تبعات منفی حضور این افراد در پست‌ها و مناصب گوناگون سیاسی، اقتصادی، اداری، نظامی و... در سطوح مختلف در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه مضاعف شده و قانونگذار حتی این حوزه‌ها را جزء حوزه‌های حساس به حساب نیاورده است که بخواهد گوشه چشمی به حضور دوتابعیتی‌ها در این عرصه داشته باشد و این در حالی است که عرصه رسانه، مطبوعات و فرهنگ در دهه‌های گذشته محمل خوبی برای نیروهای غربگرا و جاسوسان بوده است و در همین سال‌های اخیر نیز به دفعات جاسوسانی دستگیر شدند که در حوزه رسانه‌ای و فرهنگی کشور نفوذ کرده بودند. از طرف دیگر به هیچ وجه قابل قبول نیست که منابع مادی کشور صرف مدیران و هنرمندانی شود که توان و هنر خود را خرج گسترش مؤلفه‌های سبک زندگی بیگانه کرده و می‌کنند و با وجودی که چنین افرادی مستحق دریافت عنوان مجرمان فرهنگی هستند اما در مقابل همواره مورد تکریم و تائید متولیان امر و جریان‌های رسانه‌ای غربگرا قرار گرفته و بر دامنه اثرگذاری شان افزوده می‌شود. به این ترتیب جمهوری اسلامی تا زمانی که تصمیم به اصلاح کارشناسانه قوانین مربوطه و وضع قوانین جدید چه در حوزه دوتابعیتی‌ها و چه در زمینه جرم فرهنگی نگیرد، باید به طور روز افزون تاوان میدان دادن به افرادی را بپردازد که همانطور که امروز در جنگ فرهنگی از پشت به نیروهای انقلابی خنجر می‌زنند، در زمان جنگ سخت نیز پا به فرار گذاشته و هنرشان را به خدمت دشمنان درخواهند آورد.
چندی پیش اخباری مبنی بر دو تابعیت بودن یکی از مدیران سازمان سینمایی به گوش رسید که هیچ‌گاه پاسخ مشخصی از سوی متولیان امر ارائه نشد، بی‌توجهی به این مبحث مهم در سازمان سینمایی کشور ابعادی زیان‌بار از این تحلیل را در ادامه نشان داد. پس از اعلام اسامی داوران جشنواره فیلم فجر دوباره موضوع تابعیت مضاعف در سازمان سینمایی مطرح شد و اخباری مبنی بر تابعیت دوگانه تعدادی از داوران جشنواره به میان آمد. اما این شنیده‌ها در برنامه سه‌شنبه شب گذشته هفت تایید شد و افخمی در این برنامه با اشاره به این موضوع گفت: ۵ نفر از بین داورهای جشنواره تابعیت دوگانه دارند؛ یک نفر آمریکا و ۴ نفر در کانادا. اینکه ماجرای نیمروز تعمداً نادیده گرفته شده به اینکه این افراد در خارج زندگی می‌کنند می‌تواند مربوط باشد... منافقین شاید آنها را اذیت کنند.
در همین راستا فراستی افزود: یکی از افرادی که داور است و در خارج هم زندگی می‌کند از من پرسید کدام فیلم خوب است و من گفتم "ماجرای نیمروز" و "ویلایی‌ها". او به من گفت که نمی‌توانند به ماجرای نیمروز جایزه بدهند.
به نظر می‌رسد مدیران سازمان سینمایی تدبیر و امید که تلاش زیادی کردند تا این جشنواره را با آرایشی خود ساخته جشنواره امید بنامد، امروز باید پاسخگو باشند که منظور ایشان امید برای چه ملیتی بوده است. اگر بنا باشد فیلم‌های ایرانی با حفظ منافع تابعیت دوم و غیرایرانی داوران جشنواره فیلم فجر داوری شوند، نتایج حاصل نه تنها نمی‌تواند در راستای منافع ملی ایران باشد که چه بسا تهدیدی جدی برای امنیت فرهنگی کشور خواهد بود.(سینماپرس)


کد مطلب: 98475

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98475/چالش-دو-تابعیتی-ها

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir