?>?> سیاست روز - چرایی ناکامی‌های دیپلماتیک - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چرایی ناکامی‌های دیپلماتیک

بحران یمن در حالی وارد هفتمین سال می‌شود که در جدیدترین اقدامات در حوزه دیپلمایتک منابع خبری اعلام کردند که ...

3 اسفند 1399 ساعت 22:45


بحران یمن در حالی وارد هفتمین سال می‌شود که در جدیدترین اقدامات در حوزه دیپلمایتک منابع خبری اعلام کردند که دور دوم مذاکرات تبادل اسرا بین صنعاء و دولت هادی در امان پایتخت اردن بدون هیچ نتیجه‌ای پایان یافت. این ناکامی در حالی روی داده که مذاکرات گذشته برای رسیدن به راهکار سیاسی نیز چندان دستاوردی نداشته است. حال این سوال مطرح است که چرا راهکار سیاسی در یمن تاکنون موفق نبوده و صرفا در حد تبادل چند مرحله اسرا اجرا شده است؟ نگاهی به تحولات یمن بیانگر دو رویکرد متفاوت است. در یک سوی معادله ارتش و نیروهای مردمی یمن قرار دارند که محور اقدامات آنها حراست از مردم و تمامیت ارضی یمن است که به اذعان جهانیان دفاع مشروع آنها توانسته موازنه قدرت را در جنگ به نفع آنها تغییر دهد. در سوی دیگر معادله ائتلاف سعودی قرار دارد که در طول این سالها به رغم ادعاهای بسیار مبنی بر رویکرد سیاسی کارکردی در این حوزه نداشته که حملات نظامی، محاصره دریایی و زمینی و هوایی و بهره گیری از گروه های تروریستی همچون داعش و القاعده را در کارنامه خود ثبت کرده اند.
تجاوزات و اشغالگری سعودی و مقاومت یمن در برابر این تجاوزات در حالی صحنه یمن را به میدان نظامی مبدل کرده است که بازیگران بیرونی این عرصه نیز رفتارهای سوال برانگیزی داشته اند. سازمان ملل با انتخاب نماینده ویژه در حالی محور بازیگری خارجی در یمن بوده که در این سالها رویکردی یک جانبه را اجرا کرده بگونه ای که حتی اقدام به ارسال موادغذایی و داروی تاریخ مصرف گذشته به یمن کرده است. درهمین حال این سازمان اقدامی برای رفع محاصره این منطقه نداشته و عملا به عنوان شریک کشتار مردمی من عمل کرده است. سازمان ملل تا به آنجا پیش رفته که حتی نام سعودی را از لیست سیاه کودک کشان خارج کرده است. در کنار سازمان ملل، تحرکات کشورهای غربی نیز جای تامل دارد.
دولت جدید آمریکا به ریاست بایدن در حالی ادعای اقدام برای پایان جنگ یمن را سر داده که در عمل همچنان به تسلیح سعودی می‌پردازد و حتی ادعای خارج ساختن انصارالله از لیست تروریست‌ها را نیز در عمل اجرا نکرده است. با توجه به این شرایط می‌توان دریافت که یمن عملا در حوزه سیاسی پیشرفته نداشته و نخواهد داشت چرا که بازیگران این عرصه بویژه سازمان ملل و غرب که مدعی پایان دادن به جنگ هستند اقدامی واقعی و بی طرفانه صورت نداده و خود به عامل بحران مبدل شده‌اند. روندی که واکنش متقابل مقاومت یمن به آن رد طرح ها و درخواست‌های مطرح شده از سوی میانجی گران مذکور و ادامه مقابله نظامی با تجاوزات اشغالگران بوده است. 

نویسنده: فرامرز اصغری


کد مطلب: 117259

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/117259/چرایی-ناکامی-های-دیپلماتیک

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir