کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فتاح در پاسخ به سیاست روز:

۱۷ کارمند امداد به‌خاطر دخالت در انتخابات اخراج شدند تا درس عبرت شود

23 اسفند 1395 ساعت 1:50


هر چند نشست خبری رئیس سازمان کمیته امداد امام خمینی(ره) باید پر باشد از خدمات و کارهای صورت گرفته اما نزدیک انتخابات هر چقدر تلاش کنی نمی توانی سازمان‌های مرتبط و نامرتبط را نبینی که درگیر انتخابات شده‌اند، البته پرویز فتاح با سابقه سیاسی خود و همچنین قرار گرفتن در لیست جمنا بر این حواشی سیاسی می‌تواند بالقوه بیفزاید ولی بخشنامه تند و تیزش کار را یکسره کرده است. بر همین اساس برای رفع ابهامات در نشست خبری از فتاح پرسیدیم برای اینکه کارکنان کمیته امداد فکر نکنند که بخشنامه کاری فرمالیته بوده و به اعتماد مردم خدشه‌ای وارد نشود، و اینکه کاندیدا نتوانند از ضعف محرومین و دادن وعده‌های عجیب و غریب برای اخذ رای سوء‌استفاده کنند چه کردید؟ بر همین اساس فتاح به سیاست روز گفت: برای اینکه بخشنامه جدی گرفته شود در انتخابات مجلس ۱۷ کارمند امداد به‌خاطر دخالت در انتخابات اخراج شدند. البته متأسفانه سال گذشته ۹۷ تن از کارکنان کمیته امداد علی‌رغم هشدارهای داده شده تخلف و در انتخابات دخالت کردند که ما سریعاً حکم اخراج این افراد را ابلاغ کردیم ولی افراد بسیاری وساطت کردند و نهایتاً ۱۷ تن از این کارکنان اخراج شدند.
وی در ادامه پاسخ خود با اشاره به دستورالعمل ابلاغی اخیر خود مبنی بر ممنوعیت ورود کارکنان کمیته امداد به موضوعات سیاسی و انتخابات پیش رو گفت: ما به‌شدت مراقبت می‌کنیم که کمیته امداد در جناج‌بندی‌های سیاسی وارد نشود چراکه معتقدیم این کمیته فراجناحی است؛ از این رو اخیراً دستورالعمل سختگیرانه‌ای را مبنی بر ممنوعیت ورود به مسائل جناحی صادر کردیم که این ابلاغیه به‌حدی تند است که حتی رئیس سازمان بازرسی کل کشور هم از من خواست تا اندازه‌ای آن را تلطیف کنیم.
رئیس کمیته امداد خاطرنشان کرد: ما اجازه نخواهیم داد تا کسی با سوءاستفاده از نام کمیته امداد امام خمینی(ره) از جناح سیاسی حمایت و جانبداری کند. وی با اعلام خبر اخراج ۱۷ کارمند این کمیته به‌دنبال دخالت در انتخابات از مخالفت ظریف با بستن دفاتر خارجی کمیته امداد خبر داد.
فتاح ادامه داد: در سال‌جاری برای اولین‌بار بحث صدقه پیامکی را کلید زدیم که با همکاری اپراتورهای موبایل، تا امروز بیش از یک میلیون نفر از این امکان برای پرداخت صدقه خود استفاده کرده‌اند. وی گفت: ما معتقدیم که با بهره‌مندی از روش‌های مدرن و به‌روز، علاوه بر تسهیل در پرداخت نیکوکاری خیّرین، هزینه‌های بالای قبلی همچون هزینه نگهداری صندوق‌های صدقات و... کاهش می‌یابد.
فتاح ابراز امیدواری کرد که در روزهای پایانی سال، با کمک خیرین بتوانند دل مستمندان و مستضعفان را در سراسر کشور شاد کنند و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده کمک‌های مردمی در قالب جشن نیکوکاری را تا پیش از شب عید به دست خانواده‌های تحت پوشش این کمیته برسانند.
وی با اشاره به افزایش ۲۰درصدی مشارکت‌های مردمی، آن را نشانه‌ای از افزایش اعتماد عمومی به این کمیته دانست و با تشکر از حمایت‌های دولت و مجلس شورای اسلامی درخصوص بودجه سال آتی و تخصیص بودجه در سال‌جاری گفت: تا امروز ۹۶ درصد بودجه سال ۹۵ کمیته امداد ابلاغ شده و در حال اقدام است، به این ترتیب یکی از دستگاه‌هایی که در سال‌جاری دولت و سازمان مدیریت توجه به آن داشته کمیته امداد بوده و با معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی هم درخصوص تحقق چهار درصد بودجه این نهاد حمایتی مکاتباتی شده است.

احداث ۳۰۰۰ واحد مسکونی روستایی توسط سپاه در سال‌جاری
رئیس کمیته امداد در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درخصوص همکاری این کمیته با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای ساخت مسکن خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و همچنین همکاری با بنیاد برکت گفت: در تابستان سال‌جاری در قراردادی که با سپاه پاسداران منعقد شد مقرر شد تا سپاه ۵۴۰۰ واحد مسکونی روستایی را در ۶ استان مرزی کشور احداث کند که تا پایان امسال ۳۰۰۰ واحد مسکن روستایی به متقاضیان و واجدین شرایط، واگذار خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه سپاه، بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت و آستان قدس رضوی هزینه‌ای بابت ساخت مسکن از کمیته امداد دریافت نمی‌کنند، افزود: بحمدالله واحدهای احداث شده از نظر کیفیت و سرعت ساخت قابل قبول بوده‌اند و متأسفانه مشکلاتی از جمله اخذ مجوزهای ساخت، موانعی هستند که سرعت احداث مسکن را کند کرده‌اند. فتاح ادامه داد: کمیته امداد و بنیاد برکت زیر نظر دفتر مقام معظم رهبری فعالیت می‌کند و ما نقاط مورد نیاز برای ساخت مسکن را به این بنیاد معرفی می‌کنیم و همکاری تنگاتنگی با این بنیاد داریم.

حقوق کارکنان را پیش از مستمری مددجویان ندادیم
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در ادامه این نشست در پاسخ به سؤالی مبنی بر چرایی به تأخیر افتادن عیدی افراد تحت پوشش این کمیته گفت: من در بدو ورودم به کمیته امداد عنوان کردم تا زمانی که مستمری افراد تحت پوشش امداد پرداخت نشود، حقوق کارکنان کمیته امداد به حسابشان واریز نخواهد شد و تا امروز نیز حتی یک بار هم اجازه ندادیم حقوق کارکنان امداد پیش از مستمری خانواده‌های تحت پوشش، واریز شود، حتی در ماه جاری نیز موفق شدیم مستمری مددجویان را پرداخت کنیم و این در حالی است که هنوز کارکنان کمیته امداد حقوق خود را نگرفته‌اند.
وی درخصوص چرایی پرداخت عیدی کارکنان، پیش از عیدی مستمری‌بگیران نیز افزود: درخصوص عیدی نیز، عیدی کارکنان رسمی ما توسط دولت پرداخت می‌شود و ما هیچ دخالتی در آن نداریم ولی براساس قول مساعد آقای نوبخت، امیدواریم هرچه زودتر مبلغ عیدی مددجویان که معادل یک ماه مستمری آنها است و چیزی در حدود ۱۰۷ میلیارد تومان می‌شود، در اختیار ما قرار گیرد و ما هرچه سریع‌تر عیدی مستمری‌بگیران را پرداخت کنیم.

افزایش مستمری مددجویان از فروردین
فتاح در پاسخ به سؤال دیگری درباره افزایش مستمری مددجویان امداد نیز گفت: منشأ مستمری مددجویان، منابع دولتی است و برای افزایش این مبلغ نیازمند قانون هستیم که خوشبختانه دولت در بودجه ۹۶ با افزایش این مبلغ موافقت کرد و مستمری مددجویان را معادل ۲۰ درصد حداقل پایه حقوق قرار داد که با احتساب حدود ۹۰۰ هزار تومان به‌عنوان حداقل پایه حقوق، به‌طور متوسط به هر خانواده تحت پوشش امداد حدود ۱۸۰ هزار تومان به‌عنوان مستمری اختصاص می‌یابد که این رقم برای خانواده‌های یک و دو نفره کمتر از این مبلغ و برای خانواده‌های با جمعیت بالاتر، بیش از این مبلغ خواهد بود.
رئیس کمیته امداد خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، مستمری جدید از فروردین ماه به حساب خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد واریز خواهد شد.

پیشنهاد جدید دولت برای خرید ساختمان سوهانک
فتاح درباره سرانجام ساختمان سوهانک نیز گفت: ما مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان روی این ساختمان ارزش‌گذاری کرده‌ایم و تا امروز نیز چند توافقنامه با امضای چند تن از وزرا منعقد کرده‌ایم ولی چون هنوز هیچ پولی بابت این ساختمان رد و بدل نشده و نمی‌توان با صراحت انجام این معامله را رسمی دانست. وی اضافه کرد: حتی صبح امروز (دیروز) نیز نامه‌ای از سوی دولت مبنی بر پیشنهاد جدیدی برای معامله این ساختمان به دستمان رسید که بررسی‌ها و پیگیری‌ها در این خصوص ادامه دارد.

صندوق قرض‌الحسنه امداد ضامن مددجویان می‌شود
رئیس کمیته امداد در ادامه درخصوص فعالیت صندوق امداد نیز گفت: در حال حاضر بانک مرکزی مجوز احداث ۵۰ شعبه به این صندوق داده است و ما ۳۱ صندوق در مراکز استان‌ها احداث کردیم ولی با توجه به سیاست کاهش هزینه‌ای امداد قصد توسعه شعب این صندوق را نداریم و قصد داریم تا با روش‌های مدرن و نوین، خدمات خود را با هزینه کمتری در اختیار مددجویان قرار دهیم.
به‌گفته وی این صندوق علاوه بر اعطای وام به‌عنوان ضمانت اخذ وام مددجویان از بانک‌های دیگر نیز به خانواده‌های تحت پوشش این کمیته ارائه خدمات خواهد داد.

بدهی وزارت راه به کمیته امداد
رئیس کمیته امداد در پاسخ به سؤال دیگری درباره حدود ۱۴۰ هزار مسکن مهر فاقد متقاضی در کشور که وزیر راه و شهرسازی از آن خبر داده بود، گفت: حدود یک ماه پیش ما در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مذاکره‌ای با وزیر مسکن داشتیم و مقرر شد تا ۴۰۰۰ واحد مسکن مهر براساس محل مورد نیاز کمیته امداد به ما واگذار شود.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به مطالبه‌ای که کمیته امداد از وزارت مسکن در واگذاری یک قطعه زمین بزرگ داشت و طولانی شدن مذاکرات برای اخذ این مطالبات، مقرر شد تا وزارت مسکن به‌جای پرداخت بدهی خود، ۱۰ هزار واحد مسکن مهر را به کمیته امداد واگذار کند که امیدواریم تا چند ماه آینده این ۱۴۰۰۰ واحد مسکن مهر در اختیار کمیته امداد قرار گیرد.

درباره تاریخی ‌بودن املاک در اختیارمان علم غیب نداریم
فتاح در پاسخ به سؤالی درخصوص تعداد املاک کمیته امداد که در دسته املاک تاریخی طبقه‌بندی می‌شوند نیز گفت: در زمان حیات امام خمینی(ره) تعدادی املاک به‌عنوان پشتوانه کمیته امداد و ایتام در اختیار این کمیته قرار گرفت که مسائل حقوقی خود را دارند ولی ما در این خصوص مراقبت زیادی داریم.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال تعدادی خانه‌ و املاک قدیمی در اختیار کمیته امداد قرار دارد که همه آنها جزو خانه‌های تاریخی محسوب نمی‌شوند لذا ما حتماً اگر نامه یا تذکری از سوی شهرداری و یا سازمان میراث فرهنگی به دستمان برسد، طبق آن عمل خواهیم کرد، ولی قطعاً علم غیب نداریم که کدام‌یک از این املاک جزو املاک تاریخی هستند.
رئیس کمیته امداد افزود: مطمئن باشید اگر ساخت‌وسازی در این املاک هم انجام گرفته حتماً با مجوزهای رسمی و قانونی بوده است.

مخالفت ظریف با بستن دفاتر خارجی کمیته امداد
فتاح درخصوص دفاتر خارجی کمیته امداد و اینکه آیا تصمیمی برای بستن این دفاتر خارجی اتخاذ شده یا خیر، گفت: در حال حاضر نیروهای ایرانی دفاتر خارج از کشور کمیته امداد به حدود انگشتان دست رسیده است و هیچ پولی از ایران به این دفاتر اختصاص داده نمی‌شود ولی حتی اگر ما هم بخواهیم این دفاتر را ببندیم مخالفت‌هایی با این امر وجود دارد.
رئیس کمیته امداد در پایان خاطرنشان کرد: به‌عنوان مثال در یکی دو مورد قصد بستن دفاتر خارجی را داشتیم که وزارت خارجه و شخص آقای وزیر به‌جد مخالفت کردند.


کد مطلب: 98781

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/interview/98781/۱۷-کارمند-امداد-به-خاطر-دخالت-انتخابات-اخراج-شدند-درس-عبرت-شود

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir