کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نقاط اشتراک رزمایش‌ها

خلیج فارس طی روزهای اخیر شاهد برگزاری رزمایش‌های نظامی است چنانکه نیروهای نظامی آمریکا برای شرکت در رزمایش نظامی مشترک با امارات متحده عرب

7 اسفند 1398 ساعت 21:26


خلیج فارس طی روزهای اخیر شاهد برگزاری رزمایش‌های نظامی است چنانکه نیروهای نظامی آمریکا برای شرکت در رزمایش نظامی مشترک با امارات متحده عربی تحت عنوان «نیتیو فری ۲۰» روز سه شنبه وارد این کشور شدند. پیش از این نیز خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد که رزمایش دریایی مشترک عربستان و آمریکا در پایگاه دریایی ملک عبدالعزیز آغاز شد. محمد بن حامد الغامدی، سرتیپ نیروی دریایی عربستان و مدیر این رزمایش در بیان اهداف آن گفت که رزمایش مدافع دریا با هدف تقویت امنیت دریایی، محافظت از آب‌های منطقه، تقویت همکاری‌های نظامی و تبادل تجربیات جنگی بین نیروی دریایی عربستان و نیروی دریایی ایالات متحده انجام می‌شود. این رزمایش‌ها در حالی برگزار می‌شود که در قبال آنها چند نکته قابل توجه است. نخست آنکه رزمایش‌های مذکور با مشارکت و محوریت کشورهایی به نام آمریکا، عربستان و امارات برگزار می‌شود. کشورهایی که کارنامه آنها سراسر بحران‌سازی در منطقه است چنانکه این کشورها به صورت مستقیم در یمن در حال کشتار مردم بی گناله این سرزمین هستند و از سوی دیگر با حمایت از تروریسم و برخی تحرکات نظامی در سوریه و عراق فتنه انگیزی می‌کنند. سکوت و حمایت آنها در قبال اشغالگری و جنایات صهیونیست‌ها نیز زمینه ساز تشدید بحران فلسطین شده است. دوم آنکه این رزمایش‌ها صرفا با سلاح آمریکایی برگزار می شود و عملا امارات و عربستان در آن نقشی ندارند. در اصل این رزمایش‌ها نه برای امنیت و ثبات منطقه بلکه برای صرفا بهره گیری از سلاح‌هایی است که آمریکا به کشورهای مذکور فروخته و لذا نمایش اقتداری مصنوعی را اجرا می سازند. نکته قابل توجه آنکه این رزمایش‌ها از یک سو بهانه‌ای برای فروش تسلیحات جدید به این کشورهاست و از سوی دیگر آمریکا با نام این رزمایش به حضور نظامی در منطقه می‌پردازد و آن را گسترش می‌دهد. سوم آنکه ادعای این رزمایش‌ها اقدام واحد برای برقراری امنیت دریایی در خلیج فارس است در حالی که تمام اسناد و شواهد نشان می دهد که حضور آمریکا در منطقه خود محور ناامنی در این منطقه است لذا این رزمایش نه تنها اقدامی برای امنیت منطقه نیست بلکه در نهایت تشدید کننده بحران خواهد بود.
در جمع بندی نهایی از آنچه ذکر شد می‌توان گفت که رزمایش‌های عربستان و امارات با آمریکا بیش از آنکه برگرفته از توان نظامی آنها باشد نوعی تبلیغات ظاهری است که هیچ پشتوانه ای برای آن وجود ندارد. کشورهایی که حتی توان تولید فشنگ بومی نداشته و صرفا تابع حمایت‌های نظامی غرب است. این رزمایش در کنار آنکه بهانه‌ای برای ادامه حضور آمریکا در منطقه است مولفه‌ای برای تحریک سایر کشورهای عربی منطقه برای خرید تسلیحات از آمریکاست و در اصل واشنگتن با این رزمایش اهداف کاسبکارانه‌اش را دنبال می‌کند که همانا سرکیسه کردن کشورهای عربی خواهد بود. 

نویسنده: فرامرز اصغری 


کد مطلب: 113000

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/113000/نقاط-اشتراک-رزمایش-ها

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir