کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعتراض‌ها به ساختار حاکم بر ایالات متحده بالا گرفت

آمریکا در برابر ترامپ

10 تير 1396 ساعت 20:49


سیاست‌های دولتمردان آمریکا در عرصه داخلی و جهانی زمینه‌ساز تشدید اعتراض‌ها مردمی و حتی نهادها و شخصیت‌های داخلی آمریکا علیه ساختار حاکم بر این کشور شده است.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: آمریکا به سبب اجرای طرح مارشال و همچنین به سبب سیاست‌های خود در قبال کشورهای محور شکست خورده (متحدین)‌ بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم، توانست به یک موقعیت بالای رهبری در سطح جهان دست یابد. اما آیا از آن زمان به بعد، آمریکا در واقع یک نقش مهم و مثبت در امور جهانی ایفا کرده است؟ آیا این کشور در روند برقراری صلح و ثبات سهیم بوده است؟ به طور خلاصه باید گفت که آمریکا از اصولی عالی سخن به میان آورده است در حالی که هم دولت‌های جمهوری‌خواه و هم دموکراتیک هر زمانی که آمریکا احساس می‌کرد پای منافعش در میان است، آماده مداخله در امور دیگر کشورها بودند.
در حالی که این کشور به ارائه میلیاردها دلار کمک به دیگر کشورها ادامه داد، اما تنها از فروپاشی شوروی ابراز خشنودی کرد و در ارائه حمایت‌های واقعی خودداری کرد در زمانی که این حمایت‌ها می‌توانست به کنار زدن حکومت استبدادی در روسیه کمک کند. این موضوع را با پیشینه اتحادیه اروپا و تعهد خارق‌العاده آن در قبال بحران پناه‌جویان از خاورمیانه (غرب آسیا) مقایسه کنید.
خبر دیگر آنکه «مکسین واترز» توهین توئیتری رئیس‌جمهور آمریکا به مجری زن شبکه «ام‌اس‌ان بی‌سی» را محکوم کرد. «مکسین واترز»، نماینده دموکرات حوزه انتخابیه کالیفرنیا در مجلس نمایندگان آمریکا، معتقد است توهین توئیتری دونالد ترامپ به «میکا برژینسکی» مجری شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی، نشان می‌دهد رئیس‌جمهور از حد خود پا را فراتر گذاشته و باید استیضاح شود.
در این میان اقدام کمیته تخصیص بودجه مجلس نمایندگان آمریکا در لغو مجوز سال ۲۰۰۱ که اختیارات جنگی گسترده‌ای به روسای جمهور آمریکا می‌داد، نشان می‌دهد کنگره مدت‌ها از انجام یکی از مهمترین وظایف خود شانه خالی کرده است. طرح لغو این مجوز از طرف باربارا لی، ‌از جمهوری‌خواهان ایالت کالیفرنیا، که یک دموکرات ضد جنگ است، ارائه و تصویب شد. او تنها عضو کنگره است که با تحولات پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و صدور مجوز جنگ مخالف بود. بابارا لی و همکارانش اخیرا خواستار بحث درباره اختیارات جنگی جدیدی سال ۲۰۰۱ شده بودند تا مشخص شود حضور نظامی آمریکا در میادین نبرد چگونه باید تغییر کند.
از سوی دیگر کمیسیون مشورتی یکپارچگی انتخابات که تحت نظر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا تشکیل شده است با ارسال نامه‌ای به ۵۰ ایالت از آنها خواست که اطلاعات رای‌دهندگان را به این کمیته ارائه دهند که این خواسته با مخالفت ۲۴ ایالت مواجه شده است. خبر دیگر آنکه رهبران مسلمان آمریکا اقدامات تند و افراطی دونالد ترامپ علیه مسلمانان را محکوم کردند.


کد مطلب: 99870

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/99870/آمریکا-برابر-ترامپ

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir