کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ابعاد جدیدی از بحران‌سازی آمریکا در منطقه آشکار شد

یک‌هزار و ۴۰۰ محموله سلاح آمریکا برای داعش

18 مهر 1396 ساعت 2:04


در ادامه افشای نقش بحران‌ساز آمریکا در منطقه، رئیس اداره عملیات اصلی ارتش سوریه اعلام کرد که ارتش آمریکا در طول تنها سه ماه ۱۴۲۱ محموله سلاح در اختیار دو گروه تروریستی داعش و جبهه النصره قرار داده است.
ژنرال علی العلی رئیس اداره عملیات اصلی ارتش سوریه در جریان نمایش سلاح‌های به‌غنیمت گرفته‌شده از عناصر مسلح گفت: آمریکا به گروه به‌اصطلاح "مخالفان" سلاح نمی‌دهد بلکه سلاح را در اختیار دو گروه داعش و جبهه النصره قرار می‌دهد. وی تصریح کرد: می‌دانیم که آمریکا از پنجم ماه ژوئن گذشته تا ۱۵ سپتامبر جاری ۱۴۲۱ محموله تجهیزات نظامی و سلاح به تروریست‌ها داده است. آمریکا مدعی شده که این سلاح‌ها مختص مبارزه با تروریست‌ها است اما در نهایت، به دست عناصر داعش و جبهه النصره رسیده است.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در ماه مه گذشته گفته بود که این سلاح‌ها برای گروه موسوم به "نیروهای سوریه دموکراتیک" ارسال شده که قرار بوده از آنها برای آزادسازی شهر رقه از تروریست‌ها استفاده کند اما به‌گفته این ژنرال ارتش سوریه، این سلاح‌ها به دست تروریست‌های داعش و النصره رسیده است. خبر دیگر از سوریه اینکه کشتی جنگی «آزوف» روسیه در راه رسیدن به بندر طرطوس در سوریه از دو تنگه عبور کرد. لازم به ذکر است منابع خبری اعلام کردند اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی که از آغاز بحران سوریه مدعی حمایت از معارضان سوری بودند، امروز پشت معارضان را خالی کرده و به سمت دمشق متمایل شده‌اند.
از آغاز بحران سوریه کشورهای اروپایی خود را حامیان «معارضان سوری» قلمداد میکردند و گروهی سیاسی را به نام «دوستان سوریه» تشکیل دادند. کار به اینجا رسید که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سال‌های قبل‌تر بحران هشدار می‌داد که این اتحادیه فقط پس از انتقال سیاسی قدرت در سوریه، در بازسازی این کشور شرکت خواهد کرد. روزنامه الوطن سوریه به نقل از منابع خبری معارض گزارش داد که کشورهای قاره سبز در حال حاضر از مواضع سخت‌گیرانه خود در قبال بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه [خیلی] عقب‌نشینی کرده‌اند.
برخی از سفرای اروپایی نیز به معارضان سوری اعمال فشار کرده‌اند که بقای بشار اسد را بپذیرند. آلمان نیز مسئولان امنی خود را [چند ماه پیش] به سوریه فرستاده بود تا در مسائل تروریسم و آوارگان با دمشق همکاری کنند.
به گفته منابع خبری معارض، یک هیئت اطلاعاتی - امنیتی از اتحادیه اروپا تابستان گذشته به دمشق رفته و با شماری از افسران اداره اطلاعات سوریه دیدار کرده و از سرویس امنیتی سوریه خواستار همکاری در زمینه امنیتی شده بود.
این سفر به خاطر موج تروریسمی است که کشورهای اروپای از جمله آلمان را در نوردید. سوریه اما در پاسخ به این هیئت تأکید کرد که باید از طریق محافل سیاسی این مسئله را پیگیری کرد و برای آنان شرط گذاشت که سفارتخانه‌های خود در اروپا را مجددا فعال کند. «جرارد استک» فرستاده هلند نزد معارضان سوری دو هفته پیش با «ریاض سیف» رئیس ائتلاف معارض نشستی برگزار کرده و از اوی مستقیما خواسته بود که حضور بشار اسد در مرحله انتقالی را بپذیرد. به گفته منابع معارض، تغییر مواضع اروپا در سطح ترسیم سیاستهای راهبردی است و گواه این مسئله توصیه نامه‌های سیاسی است که شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا منتشر میکند. این توصیه‌نامه‌ها با اشاره به تلاش آمریکا برای مبارزه با جمهوری اسلامی ایران در سوریه، نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا به ایران به عنوان بخشی از راه حل می‌نگرد، نه بخشی از مشکل.
براساس این توصیه‌نامه، باید تعهد داده شود که تا حدی ثبات در مناطق تحت کنترل دولت سوریه حاکم شود. یک منبع در معارضان سوری اعلام کرد که موگرینی سعی دارد بازسازی سوریه ر از مناطقی آغاز کند که دولت سوریه کنترل آن را در دست دارد. یکی از مسئولان فرانسوی در سفارت این کشور در ترکیه که مسئول پرونده سوریه است، به توصیه‌های اتحادیه اروپا درخصوص بحران سوریه اعتراض کرده و اظهار داشت که کشورش این توصیه ها را نخواهد پذیرفت.
ناظران می‌گویند که تغییر مواضع اروپا مربوط به تلاش این اتحادیه برای مشارکت در بازسازی سوریه خواهد بود، مسئله‌ای که دمشق پیشتر بدان اشاره و تأکید کرده که هم‌پیمانانش در این زمینه در اولویت هستند، نه کشورهایی که از تروریست‌ها در طول سال‌های بحران حمایت کرده و خون ملت سوریه را ریختند.
در حوزه نظامی منطقه نیز خبر می‌رسد ارتش سوریه و نیروهای مقاومت موفق شدند فرودگاه کشاورزی واقع در محور غربی و مزارع «الخرافی» در جنوب شهر المیادین را آزاد کنند. داعش به مواضع ارتش سوریه که از منطقه سیلوها (غرب) و فرودگاه «المهجور» (جنوب غرب شهر) امتداد دارد حمله کرده ولی نیروهای سوری این حملات را مهار و سیطره خود بر بخش‌های جنوبی شهر را تثبیت کردند. یک منبع نظامی به وبگاه خبری «قاسیون» خبر داد که ارتش سوریه موفق شده است فرودگاه کشاورزی واقع در جنوب قلعه الرحبا در محور غربی این شهر را آزاد کند.
نیروهای سوری همچنین موفق شدند به سمت محور جنوبی شهر المیادین پیشروی کرده و کنترل مزارع «الخرافی» را به دست گیرند که بر راه امدادرسانی به این شهر مشرف است.
خبر دیگر آنکه دولت امارات طی چند روز گذشته ده‌ها خانواده سوری از جمله چند بازرگان و سرمایه‌گذار را بدون ارائه هیچ توضیحی از کشور اخراج کرد. یکی از افرادی که ابلاغیه در این‌باره دریافت کرده در مصاحبه با روزنامه «القدس‌العربی» گفت که دولت ابوظبی چند روز پیش نزدیک به ۵۰ خانواده سوری از اهالی استان درعا واقع در جنوب سوریه را از کشور طرد کرده و به آنها ۲۴ ساعت مهلت داده تا خاک امارات را ترک کنند.
از سوی دیگر رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه گفت آنکارا اداره بخش داخلی منطقه کاهش تنش در ادلب را برعهده می‌گیرد و روسیه نیز مسئول بخش خارجی آن خواهد بود. همچنین فرماندهان میدانی گروه‌های کُرد در شمال سوریه می‌گویند که عملیات آزادسازی شهر «رقه» مرکز استان رقه، به مراحل پایانی خود نزدیک شده است.
از سوی دیگر عناصر داعش در شرق استان حماه با تروریست‌های ائتلاف هیئة تحریر الشام (هتش) درگیر شدند و چند منطقه تحت کنترل این ائتلاف را اشغال کردند. تروریست‌های داعش در این عملیات موفق شدند کنترل منطقه «الرهجان» را از دست تحریرالشام خارج کنند. برخی از فعالان خبری معارض می‌گویند که هم‌اکنون تحریرالشام با داعش و نیروهای ارتش سوریه درگیر است.


کد مطلب: 101300

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/101300/یک-هزار-۴۰۰-محموله-سلاح-آمریکا-داعش

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir