کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی آمریکا برای تشکیل ائتلاف ضدایرانی پای اسرائیل را به خلیج فارس باز می‌کند

زوال رژیم صهیونیستی

25 مرداد 1398 ساعت 21:57


آمریکا در حالی به دنبال افزایش تنش در خلیج فارس و ناکامی‌های مختلف نظیر ساقط شدن پهپاد متجاوز این کشور از سوی پدافند ایران در هفته‌های اخیر، رایزنی‌های خود را برای ایجاد "ائتلاف دریایی" در این منطقه راهبردی آن هم با حضور رژیم غاصب صهمیونیستی افزایش داده است که به باور ناظران سیاسی حضور اسرائیل در چنین ائتلافی با واکنش قاطعانه جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد و به بیان دیگر این رژیم زوال خود را با پیوستن به این ائتلاف رقم خواهد زد.
"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در روزهای اخیر بشدت به دنبال یافتن یار و یارگیری جهت حضور کشورهای مختلف در این ائتلاف است و در این ارتباط ابتدا اعلام کرد که از ۶۰ کشور برای مشارکت و حضور در این طرح با مدیریت واشنگتن دعوت کرده است.
اکنون با گذشت بیش از دو هفته از طرح موضوع و به دنبال مخالفت‌های گسترده برخی کشورهای مهم نظیر آلمان، فرانسه، استرالیا و ژاپن برای حضور در چنین ائتلافی، انگلیس و برخی کشورها و طرف‌های درجه چندم نظیر کره جنوبی و رژیم صهیونیستی آمادگی خود را برای حضور در آن اعلام کرده‌اند.
در همین ارتباط "یسرائیل کاتس" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ۱۶ مرداد ماه و پس از سفر به ابوظبی در نشست کمیته روابط خارجه و امنیت پارلمان این رژیم (کنست) اعلام کرد که تل آویو در ائتلاف بین‌ المللی برای حمایت از دریانوردی در خلیج فارس شرکت می‌ کند.
وی هدف از مشارکت این رژیم در ائتلاف بین المللی در خلیج فارس را مهار نفوذ ایران در خاورمیانه و تقویت روابط میان اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس عنوان کرد.
علاوه بر این رژیم صهیونیستی رزمایشی را با استفاده از۱۰ ناو خارجی در بندر "حیفا" در فلسطین اشغالی برگزار کرده است.
البته وی بر این موضوع نیز تاکید کرده که اسرائیل از جنبه‌های اطلاعاتی و سایر اموری که در آن برتری نسبی دارد، بخشی از این ائتلاف است و هیچ اشاره‌ای به حضور مستقیم نظامیان یا ناوچه‌‌های رژیم صهیونیستی در این ائتلاف نکرد.
اکنون این تصمیم رژیم صهیونیستی با توجه به نامشروع بودن آن و سوابق اشغالگری و تجاوزات مکرر در طول بیش از ۷۰ سال گذشته، مورد توجه محافل سیاسی و رسانه‌ای مختلف منطقه قرار گرفته و برخی کارشناسان و تحلیلگران در ارتباط با آن دیدگاه‌ها و مواضع خود را به وضوح بیان کرده‌اند.
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان ۲۳ مرداد ماه در جلسه هیأت دولت با بیان اینکه تمام شعارهایی که در خصوص ائتلاف جدید در منطقه خلیج فارس و دریای عمان داده می‌ شود، ظاهری و غیرعملی است ، گفت: بی‌‌تردید هر مقدار از این شعارها هم عملی شود، کمکی به امنیت منطقه نخواهد کرد.
وی طرح ادعاهایی که رژیم صهیونیستی می‌ خواهد در امنیت منطقه حضور داشته باشد را سخنان پوچ توصیف کرد و افزود:‌ پاسخ به این ادعاها روشن است، اسرائیلی‌ ها اگر می‌‌توانند همانجایی که هستند امنیت خود را حفظ کنند! گرچه آنها هر جا که حضور داشتند، ناامنی، کشتار و ترور ایجاد کردند و عامل اصلی تروریسم، جنگ و کشتار در این منطقه، صهیونیست‌ها و رژیم غاصب اسرائیل است.
پیش از آن نیز "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان ۱۸ مرداد ماه در واکنش به تصمیم رژیم صهیونیستی در ارتباط با پیوستن به ائتلاف دریایی، خلیج فارس را " یک شاهراه حیاتی" برای کشور خواند و حضور نیروهای غیر منطقه‌ای و خارجی را منشا ناامنی دانست.
وی در توییتی با تاکید بر این که خلیج فارس، اولویت امنیت ملی برای جمهوری اسلامی است و ایران برای حفظ امنیت خود تردیدی به خود راه نخواهد داد.
محمد علی حکیم همتای عراقی ظریف هم ۲۱ مرداد ماه در تماس تلفنی با سامح شکری وزیر خارجه مصر، اسرائیل را موجودیتی صهیونیستی خواند و شرکت آن را در ماموریت ائتلاف آمریکایی برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس غیرقابل قبول»عنوان کرد.
وی با تاکید بر این که کشورهای عرب بدون نیاز به کمک خارجی از توان تامین امنیت آبراه راهبردی خلیج فارس برخوردار هستند ، تاکید کرد: بغداد در جستجوی کاهش تنش در منطقه از راه مذاکرات بی‌سر و صدا است، اما وجود نیروهای غربی در منطقه تنش‌ها را افزایش می‌ دهد.
"عبدالباری عطوان" نویسنده معروف عرب نیز یادداشت بخش سخن سردبیر روز ۱۷ مرداد ماه روزنامه فرامنطقه‌ای "رای الیوم" را به موضوع پیوستن رژیم صهیونیستی به طرح تشکیل ائتلاف دریایی در خلیج فارس اختصاص داد و نوشت: هدف از پیوستن این رژیم به ائتلاف مزبور در راستای عادی سازی روابط میان اعراب‌ با تل آویو است.
عطوان با تاکید بر این که اسراییل اکنون قادر به حفاظت از خود در برابر موشک‌های گروه‌های مقاومت در فلسطین اشغالی نیست، تصریح کرد: الحاق اسرائیل به سیستم جدید ائتلاف دریایی بدان معنی است که این رژیم در هر جنگی تحت رهبری ایالات متحده علیه ایران به یک شریک مستقیم تبدیل شده و در چنین وضعیتی هرگونه شلیک موشک توسط ایران یا متحدان نظامی آن در منطقه به سمت اسرائیل در صورت وقوع جنگ، قانونی و در چارچوب سیاست دفاع از خود و حفظ منافع خواهد بود.
"عباس موسوی" سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم ۱۸ مرداد ماه در واکنش به احتمال حضور اسرائیل در ائتلاف نظامی آمریکا برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس، آن را تهدیدی آشکار علیه ایران خواند. وی با تاکید بر این اصل که این ائتلاف "تنش ‌زا" است، گفت: مقابله با تهدید حضور صهیونیست‌ها در خلیج فارس حق ایران است .
مهمتر اینکه وزیر دفاع جمهوری اسلامی نیز در گفت‌‌وگوی تلفنی با همتایان خود در قطر، کویت و عمان، ائتلاف نظامی مورد نظر آمریکا را موجب افزایش بیشتر ناامنی در منطقه عنوان کرد و درباره احتمال پیوستن اسرائیل به آن گفته بود: چنین اقدام احتمالی بسیار تحریک ‌کننده بوده و برای منطقه می‌‌تواند عواقب فاجعه‌ باری به دنبال آورد.
حاتمی آمریکا را عامل اصلی ناامنی در منطقه خواند و تاکید کرد که خلیج فارس نباید جولانگاه حضور بیگانگان شود.
سردار رسول سنایی‌ راد معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا هم در گفت و گویی در این ارتباط گفت: با توجه به سوابق رژیم صهیونیستی در منطقه، یقیناً اعلام آمادگی این رژیم برای کمک اطلاعاتی به ائتلاف نظامی که آمریکایی‌ها آن را در خلیج فارس سردمداری می‌کنند، به معنای افزایش ناامنی و تنش در این منطقه است. وی با تاکید بر این که حضور اسرائیل در این ائتلاف نظامی در هر سطحی باعث تنش ‌آفرینی و ایجاد بحران خواهد شد ، افزود: صهیونیست‌ها سابقه طولانی در تحریک آمریکایی‌ها برای منازعه با جمهوری اسلامی ایران دارند و مسلما یکی از اهداف آن‌ها از پیوستن به ائتلاف مذکور، تحریک آمریکایی‌ها برای ایجاد تنش با ایران است. 


کد مطلب: 110374

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/110374/زوال-رژیم-صهیونیستی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir