کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به چرایی مخالفت رهبر انقلاب با ممنوعیت واردات واکسن‌های امریکایی و انگلیسی

دشمنان کشور در نقش دایه مهربانتر از مادر

20 دی 1399 ساعت 22:37


یکی از نکاتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان خود در ۱۹ دی ماه به آن تاکید کردند، ممنوعیت واردات واکسن‌های امریکایی و انگلیسی بود.
ایشان با اشاره به تولید واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی کرونا و بحث واردات آنها فرمودند « ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است. اگر آمریکایی‌ها توانسته بودند واکسن تولید کنند، این افتضاح در کشور خودشان به بار نمی‌آمد. من واقعاً به این‌ها اعتماد ندارم. گاهی می‌خواهند واکسن را روی ملت‌های دیگر امتحان کنند. به فرانسه هم خوش‌بین نیستیم، چون سابقه خون‌های آلوده را دارد. امّا اگر از جایی دیگر که مطمئن باشد، بخواهد وارد کنند اشکالی ندارد.»
در این میان هستند بسیاری که معلوم نیست به چه علت تلاش می کنند که به هر شکل ممکن این واکسن‌های خارجی به کشور وارد شود و این درحالی است که حتی برخی از مردم در امریکا و انگلیس حاضر به تزریق این واکسن ها نشدند و از این رو دولت این کشور دست به دامن سیاستمداران و سلبریتی‌ها برای تزریق واکسن شد تا شاید بتواند اعتماد مردم کشورش را جلب کند.
جالب آنجاست که واکسن کرونا در کشورمان در دست تولید است و اگر قرار باشد که این واکسن ها به کشور برسد، ورود آن همزمان با تولید واکسن در کشورمان است.
با این حال برخی بر این باورند که برخی ازدولتمردان و طرفداران واکسن های خارجی می کوشند، تا ورود واکسن آمریکایی را بهانه ای برای مذاکره و برجام جدید قرار دهند و برخی دیگر نیز بر این باورند دولت برای فضا سازی انتخابات ۱۴۰۰ و بهبود بخشی به کارنامه خود اصرار به واردات این واکسن ها دارد.
سیدامیرحسین قاضی‌زاده، نائب رئیس مجلس در این باره در توییتی نوشت: با توجه به اظهارات مسئولان دولت مبنی بر اینکه تا خرداد ۱۴۰۰ واکسن‌های ایرانی قابل تزریق است، سئوال مهم این است که دولتمردان توضیح دهند با وجود دانشمندان برجسته در کشور، چرا با ۶ ماه تأخیر از دنیا باید به واکسن کووید ۱۹ برسیم؟!

*نگاهی به خاطرات تلخ گذشته
سخنان مقام معظم رهبری یادآور خاطرات تلخی بود که مردم کشورمان در دهه ۶۰ تجربه کرده بودند. در آن زمان مردم کشورمان، در حال جنگ با صدام بودند و نیاز به خون موجب شد تا دولت به واردات خون از فرانسه اقدام کند. در آن زمان این خون‌ها برای افرادی که به بیمارهایی چون هموفیلی مبتلا بودند استفاده شد اما خونهای فرانسوی آلوده به ویرس بیماری هایی چون ایدز و هپاتیت بودند و این امر موجب شد تا حدود ۹۷۴ نفر از مردم کشورمان به این بیماری‌ها مبتلا و متاسفانه حدود ۲۰۰ نفر هم جان خود را از دست بدهند.
در آن زمان ایران که به سبب تحریم‌ها امکان تست نمونه‌ها را به صورت گسترده نیافت و خون‌ها پیش از آزمایش به بیماران تزریق شد، در نتیجه در سال ۱۳۶۶ اولین بیمار مبتلا به ویروس ایدز در ایران شناسایی شد.
در آن زمان فرانسوا میتران رئیس جمهور فرانسه و فابیوس وزیر خارجه این کشور بود که در ارسال این خونه‌های آلوده در زمره متهمان اصلی قرار گرفتند، اما با اینکه در دادگاه بین‌المللی هم به اثبات رسید که این اقدامات عمدی بوده اما دولت فرانسه هرگز حاضر به پرداخت غرامت، نشد. جواب فابیوس تنها یک جمله بود که می گفت افترا نزنید؛ این در حالی بود که وزیر بهداشت فرانسه یعنی ادموند هرو در دادگاه پذیرفته بود که از آلودگی خون‌های توزیع شده مطلع بوده است.
اما این نخستین بار نیست که مردم ایران به دلیل تحریمها و خباثت دشمنان دچار چنین گرفتاری هایی شدند، در سال ۸۸ که سوخت راکتور تحقیقاتی تهران در حال اتمام بود و این راکتور دست کم برای یک میلیون بیمار ایزوتوپ دارو تهیه می‌کرد و بسیاری از بیماران سرطانی برای درمان نیاز مبرم به این داروها داشتند، اما آمریکا با خباثت تمام نه خودش حاضر به دادن سوخت راکتور هسته‌ای تهران شد و نه اجازه داد که سایر کشورها این داروها را به ما ارائه دهند. فرانسه، انگلیس و آلمان هم حاضر نشدند این سوخت را به ایران بدهند.
در این میان سوال اینجاست که این کشورها حتی به هنگام شیوع کرونا از ارائه دارو به ایران جلوگیری کرده و در زمان اوج کرونا حتی ماسک یا دستگاه اکسیژن را هم در اختیار ایران قرار ندادند، پول‌های ایران را بلوکه و حاضر به هیچ همکاری نشدند، بنابراین چرا بایستی اکنون برای مردم ایران نگران باشند و واکسن در اختیار ایرانیان قرار دهند.
سید محمد پاک مهر عضو کمیسیون بهداشت مجلس در این باره به سیاست روز گفت: فرمایش رهبری در این زمینه فصل الخطاب است و شکی نیست که بایستی اجرا شود و این موضوع نیز پیش از این در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح بود و استفاده از واکسن ایرانی در اولویت قرار داشت.
وی افزود: کسانی که مولد واکسن هستند، همان کسانی هستند که تعهدات برجامی خود را عمل نکردند و حتی به هنگام تأمین دارو برای کرونا و ... ایران را تحت فشار قرار دادند، اینکه حالا ۱۸۰ درجه تغییر کرده و در بحث واکسن فایزر می‌خواهند رایگان و حتی با پول به مردم ایران واکسن ارائه کنند جای سوال دارد.
حسین کنعانی مقدم تحلیلگر مسائل سیاسی هم در این زمینه گفت: ما اگر بخواهیم واکسن های خارجی را تزریق کنیم احتمال حمله بیولوژیکی هم وجود دارد. نباید در برابر دشمنان خود ساده اندیشی کنیم و این فرصت را در اختیار آنها بگذاریم؛ اطلاعات بسیاری به دست آمده مبنی بر اینکه در برخی از واکسن‌ها اقدام به تزریق چیپ الکترونیکی می‌کنند و جی پی اسی را در بدن افراد می گذارند تا به راحتی کنترل افراد را در دست گیرند .

*واکسن‌هایی که پاسخگو نبودند
در این میان نباید فراموش کرد علاوه بر احتمال حمله بیولوژیکی از سوی دشمنان کشور، این واکسن ها نتوانستند در عمل نیز کارکرد مناسبی داشته باشند.
در عین حال این واکسن ها از فناوری کاملاً جدیدی به اسم «پیامرسان-اسید ریبونوکلئیک» (mRNA) استفاده می‌کند که تا پیش از این هرگز مجوز واکسیناسیون انسانی را دریافت نکرده بود. طبق آمارها «توزینامِران_ Tozinameran » با اسم رمز «بی‌ان‌تی۱۶۲بی۲» که عموماً تحت عنوان «واکسن کووید-۱۹ فایزر-بیوان‌تک» شناخته و با برند «کومیرناتی» (Comirnaty) فروخته می‌شود اولین واکسن کووید-۱۹ تولیدشده در جهان هستند . انگلیس اولین کشوری بود که با «اختیارات اضطراری» مجوز استفاده گسترده از این واکسن را صادر کرد، اما شاهد بودیم که واکنش‌های آلرژیک سخت و متعددی را در بسیاری از افراد ایجاد کرد.
محمد حسن قدیری ابیانه هم در این زمینه بیان کرده است که آمارها نشان می‌دهد افرادی که این واکسن‌ها را زدند، مرده‌اند و صحنه‌هایی هم فاش شده که مقامات غربی تظاهر به تزریق واکسن می‌کنند. موضوعی که قدیری ابیانه در این باره گفته، در خبرگزاری‌های غربی هم نقل شده است برای مثال؛ آژانس دارویی نروژ اعلام کرد دو فرد که در خانه سالمندان ساکن بودند، پس از تزریق واکسن آمریکایی ضد کرونای فایزر جان خود را از دست دادند.
در عین حال نباید فراموش کرد که در دوران کرونا شرکت های دارویی غربی برای کسب سود بیشتر حتی اطلاعات غلط دارویی به خریداران دادند. یکی از این داروها، داروی فاویپیراویر که داروی ضد آنفلوآنزاست و در کویید اثر نداشت، اما تبلیغات بسیاری در مورد آن شد.
سید محمد پاک مهر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره به سیاست روز گفت: کرونا در انگلیس به اوج خود رسیده و این درحالی است که ایران توانسته آمار مبتلایان به این بیماری را کاهش دهد. بنابراین اگر مدعیان ارائه واکسن، دلسوز هستند بهتر است اول فکری به حال مردم خود کنند و بعداً ناجی مردم ایران شوند.
*ایران پیشرو در ساخت واکسن
در عین حال شاهد هستیم که کشورمان به موفقیت‌های بسیار خوبی در این زمینه دست یافته است، مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و محقق ساخت واکسن ایرانی در این زمینه گفت: «الان در حال چیدن مقدمات هستیم و اگر بهمن شروع کنیم و سه مرحله آزمایش انسانی را اجرا کنیم و اگر مؤثر باشد ساخت آن تا اردیبهشت یا خرداد زمان می‌برد. زمان رسیدن واکسن خارجی هم زودتر از تیرماه نخواهد بود. پس به نظر من با توجه به پولی که برای آن واکسن باید بدهند که تازه یر به دست ما برسد این کار خیلی به درد نمی‌خورد. چون آن واکسن به این زودی که نمی‌آید و گفتند ارسال آن به ایران تا تیرماه طول می‌کشد.»
وی افزود: واکسن ایرانی از ویروس ضعیف شده ساخته شده و این یک روشی است که خیلی سریع‌تر به نتیجه می‌رسد و میزان مصونیت آن هم خوب است.
محرز با اشاره به اینکه دیگر واکسن جدیدی که در دنیا آمده است یعنی واکسن mRNA، اگر در بلندمدت خوب و موثر باشد یک تحولی در سیستم ساخت واکسن ایجاد می‌کند خاطرنشان کرد؛ اما آن واکسن به همه جای دنیا نمی‌رسد به خصوص این که حمل‌ونقل آن سخت است. یکی از این واکسن‌ها (واکسن شرکت فایزر) به یخچال منفی ۸۰ درجه نیاز دارد که فقط در مراکز تحقیقاتی وجود دارد، به همین دلیل انتقال آن مثل باقی واکسن‌ها که در کیف یخ قرار می‌گیرد راحت نیست. واکسن مدرنا هم احتیاج به یخچال منفی ۲۰ دارد که انتقال آن هم سخت است.

*فکر اساسی نیاز است
سید محمد پاک مهر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با سیاست روز با اشاره به اینکه هنوز جامعه پزشکی با گذشت یکسال از انتشار این بیماری نتوانسته است به درمان قاطع و مؤثر این بیماری دست یابد در این باره گفت: اگرچه در این زمینه راه بهداشت محور و رعایت پروتکل های بهداشتی مؤثر است اما این راهکار، راهکاری کوتاه مدت است، ما نمی توانیم برای همیشه محدودیت های طولانی مدت را اعمال کنیم یا آموزش و پرورش را تعطیل و مانع از مراودات اجتماعی شویم.
وی با بیان اینکه بایستی به فکر راه کارهای ریشه‌ای در مقابله با کرونا بود، افزود: باید سطح ایمنی جامعه در مقابل این بیماری افزایش یابد که این امر با تزریق واکسن محقق می شود.
نماینده مردم بجنورد با بیان اینکه این بیماری مقطعی نبوده و فراز و نشیب‌هایی که جامعه در مقابله با این ویروس دنبال کرده است نشان می دهد که پروسه تولید این واکسن بایستی آینده نگر باشد، اظهار داشت: به غیر از این ویروس ممکن است بیماری‌های مشابهی هم در آینده شایع شود. ما قبلاً هم شاهد انتشار سارس و یا آنفلوآنزا بوده‌ایم بنابراین باید بتوانیم با تولید واکسن مردم را در برابر این بیماری تقویت کنیم.
وی تصریح کرد: کشور ما در ساخت واکسن سابقه ۱۰۰ ساله دارد و مؤسساتی چون انستیتو پاستور و رازی موفقیت‌های بسیاری را در این زمینه کسب کرده‌اند. بیس و پایه علمی تولید واکسن در کشور وجود دارد و با اهتمام و جدیت می‌توان واکسن را برای مردم کشور تولید کرد.
پاک مهر گفت: اکنون ۷ شرکت داخلی در کشور در حال رقابت بر سر تولید ۴ نوع پلتفرم برای تولید این واکسن هستند و شرکت‌های شفا و فارمر که زیر نظر ستاد فرمان امام (ره ) فعالیت می‌کند کار تولید را به مرحله کارآزمایی انسانی رسانده است.
وی با تاکید بر اینکه در بحث واکسن ۲ عنصر سالم بودن و میزان اثر بخشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: اگر بتوانیم خود واکسن را تامین کنیم می توانیم از این دو ویژگی اطمینان حاصل کنیم .
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: نگاه ویژه رهبری نیز با تاکید بر این امر، بر این موضوع تاکید داشت که در رابطه با بازار تهیه این واکسن بایستی دقت فراوانی صورت گیرد. ژنوم ویروس کرونا پی در پی در حال تغییر است و شاهد هستیم که در مواردی دچار جهش شده و اکنون انواع انگلیسی و آفریقایی منتشر شده است، بنابراین در شرایط تحریمها منطقی است که دراین زمینه با تکیه به توان داخل عمل کنیم.
*استفاده ابزاری از واکسن
در عین حال به نظر می رسد دولت بر آن است که با استفاده از این شرایط فکری برای بهبود کارنامه خود داشته باشد . سید محمد پاک مهر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره به سیاست روز گفت: معلوم نیست چرا برخی به دنبال آن هستند که انگیزه تولید کنندگان واکسن داخلی را زیر سوال ببرند؟!
وی با تاکید بر اینکه نگاه ویژه رهبر انقلاب در خصوص ممنوعیت واردات واکسن، موجب امیدواری و تلاش بیشتر این تولید کنندگان می شود، افزود: متاسفانه دولت به هر روشی تلاش دارد تا عملکرد نامطلوب خود را در برجام، مدیریت اقتصادی کشور و ضعف نظارت‌ها که هر روز هم شاهد بدتر شدن آن هستیم به این وسیله به حاشیه بکشاند.
پاک مهر افزود: این درحالی است که نگاه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از ابتدا بر تولید داخلی و حمایت از تولید کنندگان داخل بود چرا که در آینده کرونا ممکن است ادامه داشته باشد و ما نمی توانیم برای حفظ سلامت مردم معطل کشورهای دیگر بمانیم. 

نویسنده: کتایون مافی


کد مطلب: 116765

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/116765/دشمنان-کشور-نقش-دایه-مهربانتر-مادر

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir