?>?> سیاست روز - خشم مردم از نژادپرستی پلیس انگلیس - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعتراضات به رفتارهای غیر انسانی ساختار حاکم بر بریتانیا به خشونت کشیده شد

خشم مردم از نژادپرستی پلیس انگلیس

8 مرداد 1396 ساعت 0:04


نژادپرستی و سرکوب‌گری سیستماتیک حاکم بر انگلیس اعتراض همگانی را به همراه داشته است چنانکه مردم خشمگین لندن که بعد از قتل یک جوان سیاه‌پوست به دست پلیس به خیابان‌ها ریختند، با پلیس ضدشورش درگیر شدند.
اعتراض‌های خیابانی مردم انگلیس به قتل جوان سیاه‌پوستی در شهر لندن، به درگیری میان پلیس و مردم کشانده شد. بعد از آنکه هفته گذشته یک جوان سیاه‌پوست با ضرب و شتم یک پلیس لندن در یک سوپرمارکت بشدت مجروح و بعد از آن جان باخت، طی روزهای گذشته اعتراضات مردمی در انگلیس به راه افتاد.
اعتراض‌های در شهر لندن، پایتخت انگلیس، به درگیری میان پلیس ضدشورش ختم شد. مردم معترض در خیابان کینگ‌لند به وسیله سطل‌های زباله مسیر را مسدود کرده و پتو آتش می‌زدند. معترضان خشمگین پیش از این هم اعتراضاتی خیابانی به راه انداخته بودند و شعار می‌دادند زندگی سیاهان اهمیت دارد و در مقابل نژادپرستی بایستید. این در حالی که سران انگلیس با ادعای برقراری امنیت از مقابله با این رفتارهای نژادپرستانه پلیس خودداری می‌کنند. جالب توجه آنکه روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی نوشت پلیس مخفی انگلیس از بیش از ۱۰۰۰ گروه در این کشور جاسوسی می‌کند.
تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد افسران پلیس مخفی انگلیس برای جاسوسی از بیش از هزار گروه و سازمان سیاسی در این کشور مستقر شده‌اند. براساس اطلاعات دریافتی ایندیپندنت، این رقم که برای نخستین بار فاش شده است می‌تواند افزایش یابد زیرا تحقیقات برای گردآوری جزییات و واکنش‌ها در ارتباط با نیروهای پلیس در سراسر انگلیس ادامه دارد.
موسسه «تحقیق درباره پلیس مخفی» در حال انجام دادن تحقیقاتی در ارتباط با «نگرانی‌های جدی و گسترده درباره رفتار و استفاده از افسران پلیس مخفی» است که پیشینه آن به سال ۱۹۶۸ باز می‌گردد.
این موسسه در سال ۲۰۱۵ از سوی ترزا می نخست وزیر انگلیس و سپس وزارت کشور در بحبوحه نگرانی‌ها و خشم عمومی -در این باره که افسران پلیس از هویت‌های جعلی مربوط به کودکان مرده استفاده کردند- ایجاد شد. این موضوع مهم شامل مارک کندی می‌شود، کسی که سال‌های زیادی از نام یک فعال یعنی مارک استون برای نفوذ در کمپین‌های مرتبط با محیط زیست استفاده کرد.
دیگر گروه‌های هدف قرار گرفته شامل فعالان ضد جنگ، سازمان‌های مدافع حقوق حیوانات، گروه های راست و چپ افراطی و فعالان ضد نژادپرستی می‌شوند. در سال دو هزار و چهارده مشخص شد یک افسر مخفی از خانواده استیفن لورنس نوجوانی که به قتل رسیده بود، جاسوسی کرد. سخنگوی این موسسه گفت نام همه گروه‌هایی که در آنها نفوذ شده است، منتشر خواهد شد. گزارش‌ها حاکی از آن است که میزان نژادپرستی و بیگانه‌ستیزی در میان مردم بریتانیا بعد از رای به خروج از اتحادیه اروپا بسیار افزایش یافته است.
شورای اروپا با ابراز نگرانی درباره افزایش نژادپرستی در بریتانیا گفت که برگزیت (رای به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) بر احساسات نژادپرستانه مردم افزوده است.
به نوشته تریبیون به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک کمیسیون دیده‌بان حقوق بشر و دموکراسی مستقل از اتحادیه اروپا با ابراز نگرانی از این مساله گفت روزنامه‌های انگلیسی با دامن زدن به سخنرانی‌های نفرت‌انگیز به شدت به خشونت‌ها علیه بیگانگان بویژه مسلمانان می‌افزایند.
این گزارش از کم تحملی در سخنان سیاسیون و تمرکز زیاد بر مساله مهاجران، انتقاد و تصریح کرد این مساله اتفاقی نیست که خشونت‌های نژادی در انگلیس رو به افزایش گذاشته چون سخنرانی‌هایی از روی نفرت و عدم تحمل در رسانه‌های انگلیسی به تعداد زیاد منتشر می‌شوند.
همچنین این گزارش ادامه داد، برگزیت به بالا رفتن این احساسات نژادپرستانه در میان مردم انگلیس افزوده است و تاکید کرد مهم است مقامات بریتانیا اقداماتی در این راستا انجام دهند.
حدود ۵۲ درصد از مردم بریتانیا در روز سوم تیر سال جاری با شرکت در همه پرسی رای به خروج دادند. از آن پس و حتی پیش از آن مقامات این کشور بر تحدید مهاجرت‌های تاکید بسیار داشتند. لازم به ذکر است اخیرا به نمازگزاران نیز حملات متعددی صورت گرفته است چنانکه بسیاری از شخصیت‌های سیاسی انگلستان، حمله به نمازگزاران مسلمان و زیر گرفتن آنها را اقدامی تروریستی دانستند.
مقامات انگلستان معتقدند؛ حمله به نمازگزارانی که در حال خروج از مسجد فینز بری پارک در شمال لندن بودند، اقدامی تروریستی بود. در همین راستا ترزا می، نخست وزیر انگلستان دعوت به برگزاری نشستی فوری کرد تا پیامدهای این حمله تروریستی مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
صادق خان، شهردار لندن در صفحه شخصی‌اش در توئیتر نوشت؛ هدف گیری مسلمانان مسجد فینز بری پارک در شمال لندن، اقدامی تروریستی بود. علاوه بر اینها، دیوید کامرون، نخست وزیر پیشین انگلیس در صفحه شخصی‌اش در توئیتر نوشت، نفس حمله به مسلمانان، بسیار زشت بود. کریسیدا دیک، رئیس پلیس لندن نیز گفت: در این حمله تنها مسلمانان هدف قرار نگرفتند. وی افزود؛ افراد بسیاری با تابعیت‌ها و ادیان متفاوت در شهر لندن زندگی می‌کنند و حمله به جماعتی از آنها، حمله به تمام تابعیت‌ها و ادیان به شمار می‌آید. همچنین رسانه‌های لندن اعلام کردند؛ در حمله خودرو به مسلمانان مسجد فینز بری پارک لندن، یک نفر کشته و ۱۰ نفر مجروح شدند. این در حالیست که شماری از این افراد در حال نماز خواندن در بیرون مسجد بودند و شماری دیگر افطار می‌خوردند. بسیاری از ناظران سیاسی بر این امر تاکید دارند که رفتارهای نژادپرستانه سران انگلیس و تبلیغات گسترده علیه مسلمانان موجب ترویج دیدگاه ضد اسلامی و نژادپرستانه در جامعه انگلیس شده که هر روز قربانیان بیشتری می‌گیرد.


کد مطلب: 100267

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/100267/خشم-مردم-نژادپرستی-پلیس-انگلیس

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir