?>?> سیاست روز - نگفتم دولت به شهرداری بدهکار نیست - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شهردار تهران در اولین نشست خبری:

نگفتم دولت به شهرداری بدهکار نیست

24 مهر 1396 ساعت 22:40


شهردار تهران در مورد میزان بدهی ۱۰ هزار میلیاردی دولت به شهرداری و انکار این رقم از سوی شهردار گفت: نگفته ام که دولت به شهرداری بدهی ندارد. اما بعید است که امسال دولت پولی به شهرداری بدهد.
محمدعلی نجفی در اولین نشست خبری در پاسخ به پرسشی، مبنی بر اینکه میزان بدهی دولت به شهرداری تهران چه میزان است و چرا با حضور در هیأت دولت از حق مردم دفاع نشده است، گفت: اینکه بنده گفته باشم دولت به شهرداری بدهی ندارد درست نیست. در روزهای نخستی که این مسئولیت را پذیرفتم گفتم که باید ببینید دولت چقدر به شهرداری تهران بدهکار است و حساب و کتاب لازم صورت بگیرد.
شهردار تهران بیان داشت: با نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و کرباسیان وزیر اقتصاد جلسه‌ای داشتیم و مقرر شد ردیف‌های پرداختی دولت در سال ۹۶ به صورت کامل به شهرداری پرداخت شود به عنوان مثال ۶۰ درصد از درآمدهای تخلفات رانندگی باید به حساب شهرداری تهران واریز شود که ۴۸ میلیارد تومان از این مبلغ هنوز پرداخت نشده است.
وی افزود: تا قبل از سال ۹۶ شهرداری تهران ادعای برخی از مطالبات را داشت و دولت نیز این مطالبات را قبول نداشت چراکه بعضی از این مطالبات برای سال‌های قبل بوده است که براساس قوانین بودجه این ردیف‌ها باید در همان سال پرداخت می‌شده و دولت مجاز نیست در سال‌های بعد این مبالغ را پرداخت کند.
نجفی بیان داشت: بدهی دولت به شهرداری تهران ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است و دولت نیز در این خصوص نقطه‌نظرات خود را اعلام کرده است ولی بعید می‌دانم به وضعیتی که دولت دارد امسال بتواند پولی به شهرداری تهران پرداخت کند.

برخوردارترها، باید هزینه‌ بیشتری دهند
وی تصریح کرد: باید کسانی که از رشد شهری در دهه‌های اخیر بهره مندی بیشتری داشته‌اند، سهم بیشتری در این تغییر برعهده گیرند، کسانی که ساختمان‌های بلندمرتبه‌شان بار ترافیکی برای شهر ایجاد می‌کند، کسانی که با اتومبیل‌های لوکس خود نوعی تجمل را بر زندگی شهری تحمیل می‌کنند، باید در تأمین این هزینه‌ها مشارکت بیشتری داشته باشند.
شهردار تهران افزود: نتایج نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که این باور در بخش مهمی از جمعیت شهری عمومیت یافته است که کسانی که برخوردارترند، باید در تأمین هزینه‌های شهری سهم بیشتری برعهده گیرند.

انتخاب‌هایم سیاسی نیست
وی بیان داشت: اینکه می‌گویند انتصابات صورت گرفته از افرادی هستند که با قالیباف و احمدی‌نژاد بوده‌اند درست نیست.
نجفی بیان داشت: بنده ۶ معاون تغییر داده‌ام و امروز و فردا نیز هفتمین معاون نیز تغییر می‌کند.
شهردار تهران، یادآور شد: ۴ نفر از این معاونین معروف به اصلاح‌طلبی هستند و ۳ نفر دیگر معتدل و متمایل به اصلاح‌طلبی هستند.
وی با اشاره به اینکه انتخاب‌هایم سیاسی نیست، افزود: اکثر کسانی که انتخاب شدند از افرادی هستند که برنامه ما را برای شهر تهران قبول دارند که البته افرادی این برنامه را قبول می‌کنند که اصلاح‌طلب یا متمایل به اصلاح‌طلبی هستند.
نجفی بیان داشت: در شهرداری تهران حدود ۶۸ هزار و ۴۰۰ نفر کارمند رسمی، قراردادی و پیمانی داریم که حدود ۸۰۰ نفر آنها مدیر هستند. آیا تمام این مدیران طرفداران سیاسی احمدی‌نژاد و قالیباف بوده‌اند؟ بلکه این طور نیست حتی تعدادی از مدیران شهرداری در زمان انتخابات به بنده گفتند که به قالیباف رأی ندادند ولی به هر حال در آن زمان قالیباف شهردار بوده است و بعضی از افراد برنامه‌های آن را کم و بیش قبول داشتند.
شهردار تهران در ادامه بیان داشت: نمی‌توان گفت که تمام مدیران شهرداری قالیبافی و یا احمدی‌نژادی بوده‌اند. افرادی که در قسمت‌های مدیریتی شهرداری تهران منتصب شده‌اند دارای صلاحیت‌های لازم هستند.
نجفی افزود: تمام تلاش من این است که مدیران انتخاب شده از بدنه شهرداری تهران باشد ولی اگر در آن سطح مدیری پیدا نشود مجبور هستم از بیرون از شهرداری بیاورم همانند اینکه تعدادی از معاونان بنده از بیرون شهرداری منتصب شده‌اند.

اهل افشاگری نیستم
شهردار تهران با تأکید بر این موضوع که اهل افشاگری نیستم، گفت: با دقت و با رعایت انصاف و عدالت حقوق شهر را دنبال می‌کنم.
نجفی درخصوص املاک نجومی، گفت: اجازه دهید من در مورد املاک نجومی موضوعی را مطرح کنم. شهردار سابق اعلام کرد که من در افشای املاک نجومی نقش داشتم بنده برای آقای قالیباف توضیح دادم که ایشان مجاب شدند که من نقشی نداشتم.

بخشی از گزارش املاک نجومی نادرست است
شهردار تهران ادامه داد: داستان نقش من در املاک نجومی این گونه بود که جلسه‌ای با اصلاح‌طلبان داشتیم این جلسه درخصوص انتخابات شورا و ریاست جمهوری بود. این جلسه در تابستان ۹۵ برگزار شد، یکی از اعضای شورای چهارم که شما هم می‌شناسید گزارشی به بنده داد درخصوص املاک شهرداری. بنده نگاه کردم و دیدم که نامه به مدیرکل حوزه ریاست شهرداری آقای شوشتری نوشته شده و از آنها در این زمینه توضیح خواسته شده است. بنده همان موقع اعلام کردم این نامه گزارش نهایی نیست و آنها فعلاً از شهرداری سؤال کرده‌اند و باید توضیحات آنها را هم بشنویم. این گزارش‌ را افشا نکنید تا پاسخ‌ها بیاید.
نجفی ادامه داد: بحث در آن جلسه به اتمام رسید یک نسخه از آن گزارش عملکرد را به من دادند و من به هیچ کس آن گزارش را ندادم و فقط به دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد ریاست جمهوری که آقای جهانگیری مسئول آن است دادم و تأکید می‌کنم که نقشی در افشای املاک نجومی نداشتم و توصیه کردم که گزارش افشا نشود. اما همان روز این برادر عزیز در همان محل جلسه اسناد گزارش را به یاشار سلطانی داد. من در طول عمرم سلطانی را ندیدم. بعد از ۲ الی ۳ روز در فضای مجازی گزارش املاک منتشر شد. وی ادامه داد: من یاشار سلطانی را ندیده بودم بعد از ۵ الی ۶ ماه برای اولین بار در یک جلسه‌ای وی را دیدم و باز تأکید می‌کنم که نقشی در افشای املاک نجومی نداشتم.
نجفی با بیان اینکه محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران مشاور خاصی را برای پیگیری املاک نجومی معرفی کرده بود که این فرد رابط با دستگاه قضایی اعلام شده بود، گفت: این آقا تمام مسائل مربوط به املاک نجومی را پیگیری می‌کرد.
شهردار تهران ادامه داد: وقتی شهردار شدم گزارش املاک را از شوشتری مسئول دفتر قالیباف خواستم وی به من گفت که قالیباف یک نفر دیگر را انتخاب کرده و در جریان نیست به واسطه آقای شوشتری از آن فرد سؤال کردیم ولی وی به ما گزارشی نداد.
نجفی تأکید کرد: اخیراً نامه‌ای به دادستان نوشته‌ایم و اعلام کرده‌ایم که این فرد نماینده ما در این زمینه نیست. وی با بیان اینکه معتقدم بخشی از گزارش املاک نجومی نادرست است، گفت: به برخی افراد که اسمشان اعلام شد ملکی واگذار نکردم و باید اعاده حیثیت شود و عده‌ای هم که اسم آنها نبوده از املاک استفاده کرده‌اند. هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه نداریم. فقط از طریق سازمان املاک ملک‌ها واگذار نشده است از طرق دیگر هم بوده که بعداً توضیح می‌دهم. برخی سازمان‌ها به اسم شهرداری واگذاری‌هایی انجام داده‌اند که الان توضیح نمی‌دهم.

همکاری با قرارگاه خاتم به صورت شفاف ادامه پیدا می‌کند
وی درباره قرار گاه خاتم گفت: این قرارگاه طرف شهرداری بوده است و ما از قرارگاه و شرکت‌هایش با شهرداری راضی هستیم. همین الان براساس صورت وضعیت‌های تایید شده مقدار زیادی طلب دارند اما کماکان با ما همکاری می‌کنند. اجرای برخی پروژه‌ها را به خوبی انجام داده‌اند اما این همکاری به صورت شفاف ادامه پیدا می‌کند. توجیه ما این است پروژه‌ها به جای اینکه به صورت انحصاری به بخشی قرار گیرد به صورت مناقصه عمومی مطرح شود و در قالب رقابتی سالم پیمانکار نهایی معرفی شود.برنامه استفاده از توانایی‌های قرارگاه برای پروژه‌های شهرداری ادامه خواهد داشت اما به شکل شفاف‌تر.
درباره آمار نیروی انسانی شهرداری و راهکار عملیاتی برای این تعداد زیاد نیرو بیان کرد: درباره نیروی انسانی گزارش نهایی معاونت توسعه منابع انسانی انتشار عمومی داده می‌شود. براساس آخرین گزارش ۶۸ هزار و ۱۳۶ نفر به عنوان نیروی انسانی ذکر شده است. بعضی از سازمان‌ها را در محاسبات و آمار نمی‌آوردند مثلا سازمان بهشت زهرا(س) که ۳۶۰ نفر پرسنل دارد که قبلا در آمار آورده نمی‌شد. یا سازمان ورزش شهرداری تهران که تعدادی نیرو از طریق شرکت هادیان‌شهر حدود ۳۶۴ نفر استخدام کرده است که در آمار قبلی گفته نمی‌شد. عددی که می‌شود تقریبا روی آن قسم خورد ۶۸ هزار و ۱۳۶ نفر است. ما یک عده کارکنان شهرداری قراردادی، پیمانی و رسمی داریم که به این‌ها ماهانه حقوق می‌دهیم. تعدادی کارگر و کارمند پیمانکاران خدماتی هم داریم که کار رفت و روب شهر، جمع آوری پسماند و... را انجام می‌دهند. اگر آن کارگران و کارکنان را هم حساب کنیم - البته کادر شهرداری نیستند - ماهانه ما به جانشینی از پیمانکار حقوق آنها را پرداخت می‌کنیم جمعش ۱۲۵ هزار نفر می‌شود اما واقعا این افراد پرسنل شهرداری نیستند. 

شهر آفتاب و شهروند را نمی‌فروشیم
شهردار تهران گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری عددی است که ممکن است بیشتر شود. بنیاد تعاون ناجا مدعی است ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از ما طلب دارد و صورتجلسه‌ای به امضای شهردار وقت آورده است که ما این را در بدهی‌ها حساب نکرده بودیم. بدهی که الان می‌توانیم روی آن قسم بخوریم همان حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است. ۱۸ هزار میلیارد تومان مربوط به بانک‌ها عمدتا بانک شهر است، حدود ۹ هزار میلیارد تومان مربوط به پیمانکارانی است که پروژه‌های آنها تمام شده است اما پولش را ندادند، قرار بود در مدیریت قبلی شهرداری نمایشگاه شهر آفتاب و شهروند به بانک شهر واگذار شوند بابت بخشی از این بدهی‌ها اما روی قیمت توافق نکردند، نهایتا شورای شهر قبلی وارد شد و این واگذاری انجام نشده است.
وی افزود: ما برای هر دو مجموعه طرح‌های جدیدی داریم. اگر بخواهیم به بانک شهر واگذار کنیم کلش را واگذار نخواهیم کرد حاضر هستیم بانک شهر را در نمایشگاه شهر آفتاب و شهروند مشارکت دهیم و بخشی از سهامش را به بانک شهر بفروشیم. کما اینکه دو سه پروژه بزرگ دیگر در شهرداری است که با بانک شهر در حال مذاکره هستیم تا به جای بدهی بانک شهر را در این پروژه‌ها مشارکت دهیم. اگر بقیه بانک‌ها هم این پروژه‌ها را از ما دریافت کنند باید از ما پول دریافت کنند اما بانک شهر به دلیل طلبی که در شهرداری تهران دارد باید بابت طلب‌های خود با این پروژه‌ها تهاتر کند.

برنامه روشنی برای معتادان متجاهر ندارم
شهردار تهران در مورد جمع‌آوری معتادان متجاهر و انتقال آنان به مراکز بهاران شهرداری و نیز بازگشت معتادان به اعتیاد بعد از ترک بیان کرد: می‌گویند تنها ۷ درصد از معتادان متجاهری که جمع‌آوری می‌کنیم بعد از معالجات و آموزش‌ها از اعتیاد دست می‌کشند و ۹۳ درصد بر می‌گردند. این معلوم است یک جای کار اشکال دارد. در روزهای اول مسئولیت در شهرداری تهران جلسه‌ای با وزیر کار و مسئولان بهزیستی داشتیم. کمیته مشترکی برای کنترل ناهنجاری‌های مختلف تشکیل دادیم یکی از بخش‌های آن کمیته پرداختن به معتادان متجاهر و کنترل اعتیاد است.
وی افزود: به نظرم می‌آید باید تجدیدنظر اساسی کنیم اما اینکه چه کاری باید بکنیم الان برنامه روشنی برای این موضوع ندارم. شهرداری در گذشته بخشی از این مراکز را به بخش خصوصی واگذار کرده است که برخی موفق و برخی ناموفق بودند و نیاز به ارزش‌گذاری دارند. تعدادی سازمان مردم‌نهاد وارد کار با شهرداری شده‌اند اما در مواردی بیشتر جنبه مالی داشته است تا حل مشکل. باید ارزیابی مجدد وسیع انجام دهیم و سیستم را برای مبارزه با ناهنجاری‌های اجتماعی دوباره بازیابی کنیم. 

نویسنده: محسن رجبی


کد مطلب: 101419

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/101419/نگفتم-دولت-شهرداری-بدهکار-نیست

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir