کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بررسی روند حرکتی بازار ملک؛

بازار مسکن به کدام سو می‌رود؟

29 آذر 1395 ساعت 23:26


طی روزهای اخیر وزیر اقتصاد به این موضوع اشاره کردکه جهت‌گیری فعلی دولت فعال کردن بخش مسکن است. وزیر اقتصاد در حالی این موضوع را مطرح کرد که در طول سالیان اخیر این بازار رکود عمیقی را تجربه کرده است. درپی رکود این بازار تمام صنایع وابسته به آن دچار رکود عمیق‌تری شدند و ماحصل آن این شد که بازار مسکن در طول این سال‌ها با وجود تمام وعده و وعیدها در رکود خود باقی مانده است.
علی‌طیب‌نیا با توجه به اینکه صنایع زیادی به بخش مسکن وابسته است امیدوار است که فعال شدن بخش مسکن بتواند منجر به رشد اقتصادی شود که در زندگی مردم قابل لمس باشد.
هرچند طیب‌نیا مدعی است که برنامه‌ هایی برای خروج از رکود اجرا کرده‌ و برنامه‌‌های دیگری نیز اجرا خواهد شد و در حال حاضر اکنون شاهد نشانگرهای برنامه‌‌های اجرا شده است اما آنچه از آمارهای معاملات ثبت شده به نظر می‌آید این بازار تا رسیدن به رونق قابل قبول راه درازی را در پیش دارد.
گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در آبان‌ماه سال ۱۳۹۵، نشان می‌دهد که در ماه مذکور تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۲.۵ هزار واحد مسکونی رسید که در مقایسه با ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب تنها ۲۱.۲ و ۴.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.
این آمار در حالی مطرح شده که در مهرماه ۱۳۹۵ میزان معاملات مسکن در مقایسه با ماه مشابه پارسال ۱۰.۶ درصد کاهش داشته است و در یک برآیند کلی این کاهش درماه قبل موجب شده تا این رقم افزایشی پررنگ دیده شود.
برخی کارشناسان مشاور املاک با بیان اینکه روند معاملات تفاوت چندانی با سال گذشته نداشته و تنها کمی بازار گرم‌تر از قبل حرکت می‌کند معتقدند؛ در حال حاضر بازار نسبت به سال قبل اندکی رشد داشته است اما آنچه از آن به عنوان گرانی مسکن یاد می‌شود تنها رشدی متناسب با نرخ تورم در کشور داشته ضمن اینکه رشد قیمت مسکن در حد نرخ تورم بوده و ذکر این نکته که قیمت‌ها در این بازار روند صعودی به خود گرفته؛ تحلیل قابل قبولی نیست.
به گفته این فعالان در حال حاضر بافت تهران در حال تغییر بوده و پیرو آن حجم ساخت و ساز‌ها در تهران روند صعودی به خود گرفته اما از آنجایی که همواره عرضه و تقاضا در ایران مشخص بوده و رشد مطرح شده را نمی‌توان حجم بالایی در نظر گرفت.
با وجود اینکه این روند رو به رشد هنوز رونق چندانی ندارد اما شرایط در برخی مناطق به گونه‌ای است که مصرف‌کنندگان می‌توانند با رقمی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان نسبت به خرید مسکن اقدام کنند.
به گفته این کارشناسان بعد از آنکه تعداد معاملات مسکن در سال‌جاری نسبت به سال گذشته متوسط افزایش ۱۰ درصد را تجربه کرد، پیش‌بینی می‌شد قیمت‌ها با رشد مواجه شود اما ورود خانه‌های با تخفیف در تعادل بخشی به بازار کمک کرد؛ چراکه طی چهار سال اخیر برای مالکان خانه‌های نوساز، خواب سرمایه در شرایط افت قیمت با ضرر ۲۰ درصدی سالیانه همراه شده است.
در فاز پیش‌رونق مسکن، ابتدا خانه‌های دارای دامنه قیمتی کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان به عنوان واحدهای "خوش‌فروش" وارد عرصه معاملات شدند و واحدهای کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان نیز سهم حدود ۲۰ درصد را در این بین به خود اختصاص دادند.
در هشت ماهه منتهی به آبان‌ماه سال‌جاری میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان مسکونی در تهران معادل چهار میلیون و ۳۷۵ هزار تومان ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته معادل ۴.۴ درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان مسکونی در محلات مختلف شهر تهران در هشت ماه نخست سال ۹۴ در حدود چهار میلیون و ۱۹۰هزارتومان بوده است. این در حالی است که آمار رسمی بانک مرکزی نشان می‌دهد که متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان مسکونی در هشت ماهه نخست سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳، فقط ۰.۱ درصد رشد داشته است. در سال ۹۳ متوسط قیمت هر مترمربع در هشت ماه نخست معادل چهار میلیون و ۱۸۹ هزار تومان بوده است.
همچنین در آبان‌ماه سال‌جاری واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی ۳ الی ۳.۵ میلیون تومان در هر مترمربع با سهم ۱۲.۶ درصد بیشترین سهم از تعداد معاملات را به خود اختصاص داده و دامنه‌های قیمتی ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان با سهم ۱۲.۳ درصد و ۳.۵ تا چهار میلیون تومان با سهم ۱۰.۸ درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
در این ماه توزیع حجم معاملات به گونه‌ای بوده است که حدود ۶۱.۷ درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی شهر تهران (۴.۴۱ میلیون تومان) معامله شده‌اند.
توزیع فراوانی تعداد واحدها برحسب سطح زیربنا نیز نشان می‌دهد در آبان‌ماه بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحدهای مسکونی با زیربنای ۶۰ تا ۷۰ مترمربع معادل ۱۵.۲ درصد اختصاص داشته است. واحدهای دارای زیربنای ۵۰ تا ۶۰ و ۷۰ تا ۸۰ متر مربع به ترتیب با سهم‌های ۱۴.۴ و ۱۳.۴ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مجموع در این ماه واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ مترمربع، ۵۳.۴ درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.


کد مطلب: 97891

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/97891/بازار-مسکن-کدام-سو-می-رود

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir