?>?> سیاست روز - قانوني براي استخدام مربيان پيش دبستاني نداريم - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دلايل آموزش و پرورش براي مقابله با يك دور و تسلسل

قانوني براي استخدام مربيان پيش دبستاني نداريم

9 مرداد 1391 ساعت 19:42


وضعیت آموزشیاران مربیان و نیروهای حق‌التدریسی آموزش و پرورش چند وقتي است كه در پرده ابهام قرار گرفته و معلوم نيست چه بر سر وضعيت كاري آنان مي‌آيد.
در واقع پس از آنكه وزارتخانه آموزش و پرورش اعلام كرد که هیچ تعهدی نسبت به استخدام این مربیان ندارد زیرا جزو نیروهای این وزارتخانه محسوب نمی‌شوند اعتراض هاي گسترده اي از سوي اين طيف آموزشي كشور صورت گرفت. در همين راستا طي دو روز گذشته حدود ۷۰ مربي پيش دبستاني با تجمع مقابل مجلس خواستار استخدام در وزارت آموزش وپرورش شدند.
اين مربيان كه از استانهاي اصفهان، گيلان، تهران، فارس و ديگر استانهاي كشور بودند پارچه نوشته هايي همچون: «مربيان پيش دبستاني از نمايندگان خانه ملت عدالت و حمايت مي خواهند»، «مجلس با كفايت حمايت حمايت»، «نيروي پيش دبستان استخدام، استخدام»، «ما در راه آموزش عمر و جواني داديم»، «ما تا جواب نگيريم از اين مجلس نمي‌رويم»، «ما مربيان پيش دبستاني از شما نمايندگان خانه ملت خواستار امنيت شغليمان هستيم» را با خود حمل مي كردند.
تجمعي كه سبب ساز واكنش آقاي وزير شد و حاجي بابايي با بيان اينكه آموزش و پرورش بر اساس قانون هیچ گونه تکلیفی برای استخدام مربیان پیش دبستانی ندارد،گفت: تنها شرایط ارتقاي درآمدهای آنها را با حذف شرکت ها و واسطه ها و صدور مجوز به خود مربیان پیش دبستانی فراهم کرده‌ايم.
حمیدرضا حاجی بابایی درباره جزئیات پیش دبستانی ها و وضعیت این دوره در سند تحول و همچنین تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی، گفت: در بحث پیش دبستانی سه موضوع نظارت و سیاست‌گذاری محتوا و اجرا وجود دارد که بر اساس قانون، نظارت و سیاست‌گذاری و اجرای در این دوره بر عهده ، آموزش و پرورش است. وی با بیان اینکه پیش دبستانی غیر دولتی است، افزود: از ۳۳ سال گذشته این دوره به صورت غیر دولتی اداره می شد و در قانون نیز این دوره با مشارکت مردم تعریف شده و همین مسئله در قانون سازمان مدارس غیر دولتی در قالب مراکز پیش دبستانی تعریف شده است.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: گروهی از این مراکز توسط بهزیستی، گروهی توسط ادارات و گروهی توسط افراد حقیقی و حقوقی اداره می شوند و تعدادی را در طول سالهای اخیر مدارس اجاره کرده اند و فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه در سال جاری برنامه پیش دبستانی تغییر نکرده است، افزود: پیش از این شرکت هایی تشکیل شده بودند که مربیان را استخدام کردند و طبق قرارداد به آنها حقوق می دادند که در شهرهایی همچون تهران و قم تعدادشان بالا بود اما آموزش و پرورش در اقدامی جدید برای صدور مجوز، مربیان پیش دبستانی را در اولویت قرار داده است و هر یک از مربیان پیش دبستانی که متقاضی باشند به آنها مجوز فعالیت این مراکز صادر می شود.
وزیر آموزش و پررش با بیان اینکه در صدور مجوزهای پیش دبستانی استانداردها را کاهش داده و سخت گیریها را به حداقل رسانده ایم اظهار کرد: هر کس که متقاضی باشد در صورت داشتن شرایط اعلام شده از سوی سازمان مدارس غیردولتی می تواند فعالیت داشته باشد.
به گفته حاجی بابایی مربیان پیش دبستانی، بازنشستگان فرهنگی، فرهنگیان و معلمان و کادر اداری شاغل و بازنشسته در اولویت صدور مجوزها قرار دارند. وی اضافه کرد: از ۲ ماه پیش تاکنون بیش از ۲ هزار مجوز پیش‌دبستانی صادر شده است و این روند ادامه دارد چرا که معتقدیم مربیان پیش دبستانی باید از مزایای داشتن مراکز و درآمدهای مستقیم این مراکز بهره مند شوند چراکه در گذشته شرکتها مبلغ ناچیزی از درآمدهای مراکز پیش دبستانی را به مربیان می دادند اما با این اقدام آموزش و پرورش، تمام دریافتی مراکز به جیب مربیان می رود و می توانند صاحب درآمد بالایی باشند.
حاجی بابایی درباره درخواست برخی از مربیان مبنی بر تعیین تکلیف و استخدام آنها نیز گفت: هر استخدامی نیازمند مجوز قانونی است و اگر مجوزی نداشته باشیم چنین اختیاری نداریم.
وی افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، آموزش و پرورش مکلف شد ۶۰ هزار نفر را طی ۵ سال استخدام کند که در حال حاضر این استخدامها به سقف قانونی اعلام شده رسیده و تمام شده است لذا می‌توان گفت اصل موضوع استخدام به پایان رسیده و همه این افراد تبدیل وضعیت شده اند.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت و گوی خود با ایسنا، بیان کرد:در گذشته نوبت صبح برخی مدارس به مراکز پیش دبستانی و مهدها اجاره داده می شد اما امسال با ساماندهی فضاها ۹۰ درصد کلاسها را به نوبت صبح منتقل کردیم و سوال من اینجاست که آیا حق دارم مدرسه را اجاره بدهم و دانش آموزانم در نوبت دوم درس بخوانند؟
حاجی بابایی خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی آموزش و پرورش فراهم کردن زمینه تحصیل همه دانش آموزان در نوبت صبح است چرا که معتقدیم تحصیل در نوبت بعد از ظهر ظلم به دانش آموزان است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش با این اقدام شرایط بسیار مناسبی را برای ارتقاي درآمد مربیان فراهم کرده است این در حالیست که پیش از این صدور مجوزها حتی به طول ۲ سال می انجامید چرا که تنها به افراد و شرکت های خاص مجوز اعطا می شد اما آموزش و پرورش به افراد متقاضی دارای شرایط طی یک هفته مجوز فعالیت صادر می کند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مربیان پیش دبستانی به دنبال مجوز استخدام هستند وگرنه مشکلی با آموزش و پرورش ندارند در توضیح بیشتر گفت: در حال حاضرآمار دقیقی از تعداد مربیان پیش دبستانی نداریم چراکه آمارها متفاوت است.
وی تعداد متقاضیان استخدام را برشمرد و گفت: ۲۹ هزار نفر در مدارس فعالیت می کردند، حدود ۵۷ هزار مربی در بخشهای دیگر وجود دارد، تعداد زیادی تحت نظر بهزیستی فعالیت دارند، ۱۲۳ هزار معلم مدارس غیر دولتی هستند که هر کدام ۲۰ سال سابقه دارند، مربیان تمام آموزشگاه‌هاي آزاد، ۲۰ هزار نیروی نهضت سواد آموزی، ۶۵ هزار نیروی کار معین، همه و همه جزو کسانی هستند که می خواهند استخدام شوند و آیا قابل قبول است که بخواهیم برای همه این افراد تعهد استخدام ایجاد کنیم؟
حاجی بابایی گفت: اگر قرار باشد بخش خصوصی را استخدام کنیم من مخالفتی ندارم در صورتیکه قانون بگوید مطیع قانون هستم. وی ادامه داد: در تهران ۷۳ درصد معلمان را زنان تشکیل می دهند و مراکز استانها نیز وضعیت مشابهی دارند که ۹۰ درصد همه این نیروها در مراکز استانها مستقر هستند. لذا در حال حاضر نه تنها با کمبود نیرو مواجه نیستم بلکه در مراکز استانها با تراکم نیرو مواجه هستیم.
وی ادامه داد: با این وضعیت موجود من نباید مخالفت و موافقتی داشته باشم بلکه دولت باید نظر خود را اعلام کند، چرا که در بحث استخدام علاوه به وزارتخانه ، معاونت منابع نیروی انسانی نیز باید مجوزها را صادر و معاونت نظارت راهبردی نیز اعتبار آن را تامین کند و دولت هم باید استخدام را مصوب کند تا بتوانیم نیرو جذب کنیم.
حاجی بابایی عنوان کرد: سوال من این است این افراد متقاضی استخدام چند نفر هستند؟ فرض کنیم دولت استخدام آنها را مصوب و منابع آن نیز تامین شد،این افراد را کجا باید جذب کنیم؟ بنابراین باید در مقاطع ابتدایی – راهنمایی و یا متوسطه اگر جا داشته باشیم استخدام شوند وگرنه جای دیگری برای جذب نیرو در آموزش و پرورش وجود ندارد مگر اینکه پیش دبستانی برای آموزش و پرورش تعریف شود.
وی ادامه داد: اگر به فرض همه افراد متقاضی نیز استخدام شدند چه کسانی در پیش دبستانی تدریس کنند؟ لذا باید نیروهای جایگزین برای پیش دبستانی داشته باشیم که این افراد نیز مدعی استخدام خواهند بود و این دور تسلسل سالهای سال ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: باید بر اساس تعداد دانش آموزان پیش دبستانی کلاس احداث شود و معلم و معاون و مدیر برای آنها استخدام کنیم و اعتبارات آموزش و پرورش هم باید یک سیزدهم افزایش پیدا کند. در این شرایط بحث استخدام تمام نمی شود و مربیانی که برای ۴ ساله ها(مهد ها) تدریس می‌کنند مقابل مجلس تحصن می کنند و معترض می شوند.
حاجی بابایی تصریح کرد: به نظر می رسد مدارس غیر دولتی نیز باید از مشارکتهای مردمی خارج شده و به صورت دولتی اداره شود. لذا تا هر زمان که این موضوع ادامه داشته باشد به نتیجه نخواهیم رسید چرا که دچار تسلسل شده است.
وی تاکید کرد: من هیچگونه مخالفتی ندارم و هرچه که قانون باشد آن را اجرا می کنم بنابراین یا باید بگوییم پیش دبستانی دولتی است یا غیردولتی و باید این موضوع مشخص شود. گفتني است نظارت پيش دبستاني ها در سال تحصيلي ۹۱- ۹۰ از سازمان بهزيستي گرفته و به آموزش و پرورش واگذار شد.


کد مطلب: 75778

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/75778/قانوني-براي-استخدام-مربيان-پيش-دبستاني-نداريم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir