کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هوچی‌گری ابهام برانگیز اولویت سیاست رئیس‌جمهور جدید آمریکا

کج‌دار و مریز ترامپیسم

3 بهمن 1395 ساعت 21:38


ترامپ در حالی به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا وارد کاخ سفید شد که رفتارهای وی نشان می‌دهد او به دنبال اجرای سیاست کج دار و مریز و در ابهام نگاه داشتن سیاست‌هایش برای جهانیان است تا از این فرصت برای تثبیت قدرت بهره گیرد.
ترامپ در حالی به عنوان رئیس جمهور آمریکا آغاز به کار کرده که از یک سو آشنائیت چندانی با دنیای سیاست ندارد و از سوی دیگر شرایط داخلی و بیرونی آمریکا در وضعیت مطلوبی قرار ندارد لذا وی گزینه‌ای جز معطوف شدن به عرصه داخلی ندارد. این رویه زمانی می‌تواند برای ترامپ کارآمد باشد که هیچ کس در صحنه بین‌الملل نتواند سیاست‌های وی را پیش‌بینی نماید تا جهان در وضعیت سکون و تردید میان تعامل یا تقابل با آمریکا بماند تا در این بین تثبیت قدرت وی صورت گیرد. رویکردی که البته برخی ساختارهای درونی آمریکا برای امتیازگیری از ترامپ به بازی در آن می‌پردازند چنانکه برخی از مسئولان از جمله کری وزیر خارجه اوباما در تظاهرات ضد ترامپ شرکت می‌کنند تا هم هدایت اعتراض‌های مردمی در جهتی که ساختار امریکا می‌خواهد اجرا شود و هم از ترامپ امتیازاتی گرفته و از یک جانبه‌گرایی او علیه دموکرات‌ها و جمهوریخواهان جلوگیری شود. در این میان در اقدامی جنجالی طرح پیشنهادی «مایک راجرز» عضو مجلس نمایندگان آمریکا درباره پایان دادن به عضویت واشنگتن در سازمان ملل، به کنگره این کشور ارائه شده است.در حالی که پیشتر برخی خبرها از فشار قانونگذاران کنگره آمریکا بر سازمان ملل به منظور فشار بر سازمان ملل به دلیل قطعنامه محکومیت شهرک سازیهای رژیم صهیونیستی در شورای امنیت حکایت داشته، حالا خبر رسیده که طرحی علیه عضویت واشنگتن در سازمان ملل به کنگره ارائه شده است.
در سایت کنگره آمریکا طرح پیشنهادی «مایک راجرز» عضو مجلس نمایندگان آمریکا با عنوان «بازگرداندن حاکمیت آمریکا ۲۰۱۷» با شماره HR ۱۹۳ ثبت شده؛ طرحی که اکنون در کمیته روابط خارجی این مجلس قرار دارد.بر اساس بخشی از این طرح، در صورت تصویب نهایی آن و متمم‌هایش در کنگره آمریکا، اجرایی شدن خروج واشنگتن از سازمان ملل دو سال پس از امضای این طرح، زمان خواهد برد.این طرح پیشنهادی که سوم ژانویه با امضای مایک راجرز و همراهی شش تن دیگر از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا پیشنهاد شده، هفت صفحه است.حامیان و طراح این طرح با تاکید بر این که این «طرحی برای پایان دادن به عضویت آمریکا در سازمان ملل»، است از رئیس جمهور آمریکا خواستند که در صورت تصویب نهایی آن در کنگره، به عضویت آمریکا در سازمان ملل و همه نهادهای وابسته به آن پایان دهد.
از جمله بخشهای دیگر این طرح، بستن و مسدود کردن ساختمان سازمان ملل در نیویورک آمریکا و ملغی کردن تمامی توافقات واشنگتن با این نهاد درباره میزبانی از سازمان ملل است.از دیگر مفاد این طرح جنجالی، ممنوعیت تخصیص هرگونه منابع مالی آمریکا در اختیار سازمان ملل یا هر نهاد وابسته به آن است که این موضوع شامل پرداخت منابع مالی برای ماموریتهای صلحبانی و
«حافظ صلح» هم میشود.بر اساس طرح «مایک راجرز» در صورت تصویب نهایی آن و تبدیلش به قانون، هیچ یک از اعضای نیروهای مسلح آمریکا نباید تحت فرماندهی سازمان ملل قرار گیرند.در سوی دیگر ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نشستی با کارکنان سازمان سیا به انتقاد از رسانه‌ها پرداخت، اما گفت به طور عمیق حامی جامعه اطلاعاتی است.
رئیس جمهور آمریکا در یک سخنرانی بامداد دیروزخطاب به کارکنان سازمان سیا گفت که احترام زیادی برای اعضای جامعه اطلاعاتی آمریکا قائل است.وی که بعد از شرکت در نشست اطلاعاتی با مقام‌های ارشد سازمان سیا در مقر این در «لانگلی» در ایالت ویرجینیا صحبت می‌کرد خطاب به کارکنان این سازمان گفت: «من عمیقاً حامی شما هستم. شما را دوست دارم، به شما احترام می‌گذارم. بار دیگر پیروزی را با شما آغاز خواهیم کرد و شما رهبری این فرایند را به عهده خواهید گرفت.» در اقدام جنجالی دیگر وزارت دادگستری آمریکا مجوز انتصاب داماد ترامپ به عنوان یکی از دستیاران ویژه وی در کاخ‌سفید را صادر کرد و گفت که این کار مصداق انتصاب خویشاوندان یک رئیس‌جمهور به پست‌های بالای دولتی نیست.وزارت دادگستری آمریکا پس از یک هفته بررسی و بحث در خصوص امکان انتصاب داماد «دونالد ترامپ» به عنوان مشاور ارشد کاخ سفید، بالاخره به نفع خانواده ترامپ رأی داد.
در این میان در اقدامی قابل توجه «جان کری» وزیر خارجه سابق آمریکا تنها یک روز پس از اتمام مأموریتش، در تجمع اعتراضی علیه دولت جدید شرکت کرد.وی که زمانی از فعالان ضدجنگ بوده، دیروز در تظاهراتی که در اعتراض به دیدگاه‌های سن‌ستیزانه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا، در واشنگتن برگزار شده، حضور یافته است.کری از جمله مقامات دولت «باراک اوباما» بود که آشکارا در مصاحبه‌هایش از ترامپ انتقاد می‌کرد.تظاهرات در بسیاری از شهرهای آمریکا برگزار می‌شود که از جمله تظاهرات میلیونی زنان بوده است. در همین حال هزاران نفر از مردم در کشورهای مختلف اروپایی علیه توافقنامه جامع اقتصادی و تجاری (ستا) تظاهرات کردند.معترضان معتقدند که این توافقنامه موجب کاهش اشتغال، کاهش استانداردهای امنیتی و افزایش قدرت شرکت‌ها در قبال کارکنان خواهد شد.
در تظاهرات مردمی در شهر مادرید، پایتخت اسپانیا، روی یک بنر نوشته شده بود: «مردم و کرۀ زمین کالای تجاری نیستند.»در برلین، پایتخت آلمان، این تظاهرات با حضور بیش از ۱۸ هزار نفر و ۱۳۰ دستگاه تراکتور در مرکز این شهر برگزار شد و معترضان در پایان یک طومار نمادین به وزارت کشاورزی آلمان دادند.همچنین اعتراضات مشابهی نیز در پاریس، پایتخت فرانسه، دوبلین، پایتخت ایرلند شمالی، در شهرهای مختلف اسپانیا و پرتغال و همچنین در بروکسل، پایتخت بلژیک، برگزار شد.
تظاهرات علیه توافقنامه جامع اقتصادی و تجاری (ستا) در دوبلین، پایتخت ایرلند شمالی؛ ۲ بهمن ۱۳۹۵ در این اعتراضات همچنین معترضان شعارهایی علیه دیگر توافق‌های تجارت آزاد ازجمله تی‌تی‌آی‌پی و تی‌آی‌اس‌ای که هنوز به تصویب نرسیده‌اند، سر دادند.
از سوی دیگر مایر وزیر خارجه آلمان ضمن هشدار دادن درباره آینده جهان با حضور رئیس‌جمهور جدید آمریکا گفت که جهان وارد دوره‌ای جدید شده است.همچنین جان برنان رئیس سابق سازمان سیا به تندی از اظهارات رئیس جمهور آمریکا در مقر مرکزی این سازمان انتقاد کرد و آن را خجالت آور دانست.
در جنجال سازی دیگر سخنگوی جدید کاخ سفید در اولین کنفرانس خبری خود که بامداد دیروز(به وقت تهران) برگزار شد به شدت از رسانه‌ها بابت آنچه به گفته وی پوشش نادرست مراسم تحلیف رئیس جمهور آمریکا است، انتقاد کرد. در این میان در اقدامی قابل توجه پس از سوگند دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان درباره جنبش‌های "پوپولیستی" و ظهور هیتلر جدیدی در جهان هشدار داد. در جنجال‌سازی دیگر گزارش‌ها حاکی از آن است که سفیر جدید آمریکا در سرزمینهای اشغالی قصد دارد برخلاف سفرای پیشین کشورش، در بیت‌المقدس زندگی کند.


کد مطلب: 98278

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98278/کج-دار-مریز-ترامپیسم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir