کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آخرین حضور قالیباف در صحن شورای چهارم

خداحافظی با مدیریت جهادی

حادثه پلاسکو تلخ‌ترین خاطره آقای شهردار

29 مرداد 1396 ساعت 23:11


شهردار تهران گفت: حادثه ساختمان پلاسکو یکی از تلخ‌ترین و سخت‌ترین روزهای فعالیتم در پلاسکو بود.
محمدباقر قالیباف در حاشیه آخرین جلسه شورای معاونین در جمع خبرنگاران درخصوص تلخ‌ترین و شیرین‌ترین روزهای فعالیتش در شهرداری گفت: حادثه ساختمان پلاسکو یکی از تلخ‌ترین و سخت‌ترین روزهای فعالیتم درشهرداری بود و واقعا این حادثه خیلی به من سخت گذشت و همیشه به شهدای آتش‌نشان افتخار می‌کنم زیرا باعث نجات جان افراد شدند و تا زنده هستم به یاد آنها و در خدمت خانواده آنها خواهم بود.
شهردار تهران افزود: لذت‌بخش‌ترین فعالیتم سرکشی به خانواده محرومین و معلولین بود که باید در این راه بیشتر تلاش کنیم.
قالیباف گفت: مهمترین چالش نیز نبود مدیریت یکپارچه شهری و نبود درآمد پایدار است که باید مسئولان شهری در آینده فکری به این موضوع کنند. وی افزود: من در دوران زندگیم هیچ وقت برای کارم جایی را مشخص نکردم و هیچ وقت داوطلب جایی نبودم و سعی کردم هر کجا مسئولیتی واگذار شود آن را به نحو احسن انجام دهم و فرق نمی‌کرد که آن مسئولیت مهم یا کوچک باشد.
شهردار پایتخت ادامه داد: ۱۲ سال فعالیت در شهرداری را منطبق با برنامه کار کردم و خوشبختانه بیش از ۹۰ درصد برنامه‌هایم انجام شد. وی گفت: بابت همه قصورها و تقصیرها حلالیت می‌طلبم. قالیباف درخصوص فعالیتش پس از پایان مدیریت شهری افزود: با اعتماد مقام معظم رهبری و لطف ایشان در تشخیص مصلحت نظام در خدمت دوستان هستم و هیچ وقت در زندگی فکر نکردم کجا باید بروم بلکه خدمت به مردم را در سرلوحه کارهایم قرار می‌دهم.
همچنین قالیباف در آخرین جلسه شورای معاونان شهرداری تهران افزود: با بازگشایی مدارس روح تازه‌ای به شهر دمیده می‌شود به ویژه در مقطع ابتدایی شاهد لطیف‌تر شدن و آرام‌تر شدن شهر هستیم. وی گفت: همه دستگاه‌ها از جمله شهرداری، آموزش و پرورش و نیروی انتظامی و همچنین خانواده‌ها موظف هستند تا بهترین تسهیلات را برای تردد دانش‌آموزان فراهم کنند.
قالیباف افزود: باید در این جابجایی‌ها به گونه‌ای عمل کنیم که هیچ خللی در این موضوع انجام نشود. وی گفت: درخصوص توزیع کالا با مایحتاج عمومی در سطح شهر نیز باید زمان‌بندی خاصی انجام شود تا مشکلی برای ترافیک بوجود نیاید.
شهردار پایتخت افزود: البته در این موضوعات مطرح شده رسانه‌ها به ویژه صداوسیما نقش موثری ایفا می‌کنند.
قالیباف گفت: این جلسه در حقیقت جلسه پایانی است و در این ۱۲ سال دوست‌های زیادی را پیدا کردیم و بدون شک اگر مجاهدت شما نبود این همه خدمت در پایتخت انجام نمی‌شد.
وی افزود: وقتی که دوره‌های مدیریتی طولانی می‌شود معمولا رخوت و سستی در کار ظاهر می‌شود اما خدا را شکر می‌کنم که در این مدت ۱۲ سال با تلاش مضاعف کار کردم و وقتی برمی گردم به سال ۸۴ و برنامه‌ها را بازبینی می‌کنم می‌بینم که امروز به همه اهداف از پیش تعیین شده رسیده‌ایم.
قالیباف گفت: در این مدت توانستیم شهرداری را از یک سازمان خدماتی به یک سازمان اجتماعی تبدیل کنیم و خوشبختانه در این مدت توانستیم رضایت مردم را نیز جلب کنیم.
وی افزود: ۹۵ درصد از برنامه‌های مورد نظر اجرا شد و حتی در برخی از پروژه‌ها شاهد بودیم در عملیات‌ها از نظر زمان‌بندی به جلو افتادیم.
شهردار تهران با بیان اینکه مردم امروز شهرداری را در کنار خود حس می‌کنند، گفت: شهرداری تهران در همه زمینه‌های ورزشی، اجتماعی، فرهنگی و هنری گام‌های موثری را برداشته است.
قالیباف افزود: شهرداری برای همه برنامه‌های ویژه‌ای پیش‌بینی کرده است و حتی برای بی‌خانمان‌ها، بی‌پناهان و همچنین پیرمردها و پیرزنان برنامه‌های خاصی را درنظر گرفتیم.
وی گفت: خیلی از کارها را فراتر از وظیفه خود انجام دادیم و امروز شهرداری یک نهاد زنده، تاثیرگذار در زندگی مردم محسوب می‌شود.
قالیباف افزود: نبود مدیریت یکپارچه شهری از جمله مسایلی است که همچنان لاینحل مانده و باید این موضوع در اولویت کاری مسئولان شهری باشد و اگر به این موضوع توجه نشود خسارت جبران‌ناپذیری را خواهیم دید اما موضوع دوم درآمدهای پایدار شهری است که باید به این سمت حرکت کند.
وی از شهرداران و معاونان خواست همانند گذشته با قدرت و جدیت کارشان را ادامه دهند و کار شهر را به تعویق نیندازند و از آنان خواست مردم را تحت هیچ شرایطی فراموش نکنند و سربازی مخلص برای نظام اسلامی باشند.

ارائه آخرین گزارش قالیباف به شورا
رئیس شورای شهر تهران گفت: در جلسه فردا قالیباف در صحن غیررسمی آخرین گزارش خود را ارائه می‌کند.
مهدی چمران با اشاره به جلسه روز سه‌شنبه شورا گفت: این جلسه بدون دستور جلسه برگزار می‌شود و گزارشی کوتاه از عملکرد شورای چهارم است. قصد داشتیم به طور مفصل گزارشی در این خصوص آماده کنیم که زمان اجازه نداد اما این موضوع دنبال می‌شود و در کتابچه‌ای تمام مصوبات منتشر خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین شهردار تهران در این جلسه حضور خواهد یافت و گزارشی به عنوان یک سند کلی و خداحافظی به شورا ارائه می‌کند. همچنین دوستان در این جلسه می‌توانند صحبت‌هایی که در این جلسات نداشتند را به هم بگویند و از یکدیگر حلالیت بطلبند.

شهرداری می‌تواند ۳ ماه سرپرست داشته باشد
رئیس شورای چهارم شهر تهران گفت: طبق قانون سرپرست شهرداری می‌تواند تا مدت سه ماه به عنوان سرپرست در شهرداری حضور داشته باشد و بعد از آن باید شهردار به صورت رسمی مشخص شود.
چمران در حاشیه این جلسه و در جمع خبرنگاران، درباره انتخاب سرپرست برای شهرداری تهران از سوی شورای پنجم، اظهار کرد: اعضا می‌توانند از بین کارمندان و یا پرسنل بازنشسته شهرداری یک نفر را برای شهرداری انتخاب کنند.
وی ادامه داد: البته چنانچه شهردار فعلی نیز تمایل داشته باشد و اعضا بخواهند وی نیز می‌تواند به عنوان سرپرست در شهرداری کار خود را ادامه دهد. چمران ادامه داد: طبق قانون سرپرست شهرداری می‌تواند تا مدت سه ماه به عنوان سرپرست در شهرداری حضور داشته باشد و بعد از آن باید شهردار به صورت رسمی مشخص شود.
چمران افزود: حکم سرپرستی شهردار را می‌تواند رئیس شورا امضا کند.

هیچ گام فرهنگی در تهران بدون نظر مرحوم «کنی» برنداشتم
شهردار تهران گفت: هیچ گام فرهنگی و مذهبی را در تهران بدون نطر مرحوم مهدوی کنی برنداشتم.
محمدباقر قالیباف در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از مسجد ۷۲تن و یادمان ۶ شهید گمنام گفت:هیچ گام فرهنگی و مذهبی را در تهران بدون نظر مرحوم مهدوی‌کنی برنداشتم.
شهردار تهران گفت: در آغازین روزهای فعالیتم در شهرداری تهران توفیق پیدا کردم در محضر مقام معظم رهبری این نکته را مطرح کنم که تهران ام‌القرای جهان اسلام و مرکز سیاسی و مذهبی ایران است. من در این شهر توفیق انجام وظیفه پیدا کردم و قطعا امورات فرهنگی و مذهبی که مهمترین وجه ممیزه بلاد اسلامی و غیراسلامی است. وی افزود: به حضرت آقا عرض کردم و از ایشان خواستم که چه کسی ملاک عمل باشد و برای توسعه فضای مذهبی از چه کسی نظر بخواهیم و راهنمایی طلب کنیم.
شهردار تهران اضافه کرد: مقام معظم رهبری عنوان کردند نظر خود شما چه کسی است و من پاسخ دادم در این شهر بزرگ ما و فقیه ما حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی است.
قالیباف تصریح کرد: رهبر انقلاب هم در پاسخ من گفتند درست تشخیص دادید این موضوعات را با ایشان مطرح کنید. وی ادامه داد: من این توفیق را داشتم تا زمانی که حجت‌الاسلام مهدوی‌کنی در قید حیات بودند هیچ حرکت و اقدامی را بدون نظر ایشان انجام ندهم و گامی برندارم.
شهردار تهران با بیان این مطلب که دو موضوع همیشه مورد توجه من بوده است، تصریح کرد: یکی از این موضوعات مساجد، محور قرار دادن آن و ساخت مساجد در ام القرای جهان اسلام بود. در این بخش همه انجام وظیفه کرده‌اند اما کمترین نقش را من و بیشترین نقش را مردم بر عهده گرفتند.
قالیباف گفت: ما فقط تسهیلات فراهم کردیم که آن هم وظیفه ما بود. تلاشمان این بود که در این راه تسهیلات فراهم کنیم و سنگ‌اندازی نکنیم. وی به موضوع دوم اشاره کرد و افزود: تلاش کردیم همه حرکت‌های شهرداری را تا جایی که ممکن است بر مبنای تفکر مسجدی انجام دهیم که برساخته از قرآن و عترت است.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: کار جهادی کاری است که «لایحتسب» باشد. باید به گونه‌ای عمل کنیم که خدا از جایی که در ذهن و توان ما نیست به ما کمک کند. این فقط از تفکر مسجدی و تفکر اهل بیتی بیرون می‌آید.
قالیباف تاکید کرد: البته نتوانستیم آنگونه که زیبنده شهر و مردم است کاری کنیم اما خواهشمندیم که علما مساجد را محل رجوع مردم سازند تا زندگی آنها در بعد مادی و معنوی همسو با مسجد باشد.
وی گفت: مساجد باید حتما به حوزه اقتصاد، سیاست، فرهنگ و تربیت و همه شئونات مورد توجه باشد. باید مساجدی ساخته شود که از بعد سازه همه این نیازها در آن دیده شود و البته این اتفاق افتاده است.
شهردار تهران اضافه کرد: مهمترین شمشیر برنده و تبلیغ و دعوت به انقلاب و اسلام این است که بتوانیم کارآمدی دین را در جامعه به اثبات برسانیم. تربیت این نسل و تولید این مهم از مساجد آغاز می‌شود.
قالیباف در خاتمه سخنان خود گفت: طبیعتا این نگاه من فقط مختص به حضور در شهرداری نیست و به عنوان شهروند و تا زنده ام در این مسیر حرکت خواهم کرد.


کد مطلب: 100582

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/100582/خداحافظی-مدیریت-جهادی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir